Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש לקנות רכב משפחתי, לא צפוף מדי עם תא מטען מרווח (שיכיל עגלת תינוק ועוד דברים).

הרכב צריך להיות אמין, חסכוני באחזקה ובדלק (חשוב) ועמיד בפני נסיעות ארוכות.

השימוש ברכב ייעשה בתוך העיר ובנסיעות ארוכות גם כן.

לא מחפש מטוס או אוטו זריז, אלא בטיחותי וחזק (לא אכפת לי שיזוז כמו טנק).

כרגע הבחירות עומדות על אלנטרה, אלמרה או לאנטיס.

אשמח לשמוע דעות בעד ונגד הדגמים הללו וגם על דגמים שלא הוזכרו לעיל.

תודה!

פורסם

אני חושב שאוקביה עדיפה. רכב בטיחותי (חשוב למשפחה), תא מטען ענק, מנוע 1.6 לא חזק, אבל עושה את העבודה. אין בעייה לנסוע בין ערים (אם לא מפריע לך שהמנוע רועש על 100+).

רכב אמין מניסיון 10 שנים. צריכת דלק סבירה כ-10~11 ליטר ל-100ק"מ. ממליץ לשקול גם גירסת הדיזל אם תצליח למצוא עם קילומטרז' סביר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ממה שהזכרת למעלה אלמרה, אלנטרה ולאנטיס האלמרה עדיפה ללא ספק. אמינות גבוהה מאוד ומתאימה למשפחה מבחינת מרווח.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

מעניין ליראות תמונות של קראש טסט. לאלמרה גם 4 כוכבים בבטיחות:

thumb__testsplashtop.png

אני הייתי מעדיף להיות באוקטביה:

thumb__testsplashtop.png

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני חושב ללא קשר שהאוקטביה רכב מצויין אבל הלכנו קצת רחוק עם הקטע של הבטיחות לא? :)

אם אני לא טועה באותם שנתונים רנו מגאן היה הרכב המשפחתי הבטיחותי ביותר בארץ, ועדיין לא כל בעלי המשפחות נוהגים ברנו מגאן ולא רק זה אלא שלמגאן שמירת ערך גרועה בארצנו... מה שמוכיח שאנשים לוקחים המון שיקולים כשבאים לבחור רכב, ובטיחות הוא רק אחד מיני רבים. כמה שזה יישמע מוזר בפועל יוצא שאנחנו (כולנו, באופן כללי) מתפשרים על בטיחות איפשהו לטובת שיקולים ופרמטרים אחרים.

אתה יודע מה אומרים... אם אתה רוצה בטיחות מקסימלית, שב בבית :lol:

הצעתי את האלמרה כאופציה הטובה יותר מבין השלושה שהוזכרו בהודעה המקורית. האוקטביה כמו שציינתי רכב מעולה אם כי יש לקחת בחשבון גם פרמטרים אחרים כמו עלויות אחזקה (חלפים, ביטוחים) גבוהות יותר ואולי גם עלות קנייה, אני חושב שהאוקטביה יקרה יותר מהאלמרה, שוב trade-offs בכל המקרים.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

yonisi, בארץ לאנשים לא אכפת אם יש 0 או 10 כריות אויר. העיקר שרכב יהיה יפני ("יפני=אמין, לא רואה מוסך" ועוד כמה סטיגמות ששכחתי, רק תזכיר לי בקשר לדוושת הגז של טויוטה האמינה ומנועים בשנים מסויימות שנסתמים מבוצה ועוד כמה קריאות היסטריות לתיקון) ובקשר לתאונות: "לי זה לא יקרה". אנשים פשוט כניראה לא מעריכים מספיק את החיים שלהם.

מגאן אכן רכב מצויין, בתקציב כזה מדובר על מגאן II עם 5 כוכבי בטיחות.

פורסם

מצטרף לשאלה.

בנוסף לנ"ל, אני נוסע כ-35,000 ק"מ לשנה.

האם כדאי לי לחפש רכבי דיזל כמו מגאן-2? איך הפיז'ו 206 סטיישן דיזל?

לא מפחיד אותי להיכנס למוסך מדי פעם, אם בשיקלול עלות הקניה והדלק אני חוסך.

תודה מראש!

פורסם

אם כבר, חו"ד על אלנטרה משנת 2005, רמת גימור GLS:

הרכב אמנם לא זריז (די "טנק" כמו שציינת) אבל במבחני הריסוק (ממה שראיתי ברשת) הוא עושה רושם בטיחותי למדי. סה"כ רכב נעים ונוח, מספיק בהחלט למשפחה ונוח ליושבים מקדימה ומאחור (אני מקבל שבחים מאנשים שנוסעים איתי כל הזמן) המנוע לא חלש מדי (1600. אם תביא 2000 בטוח שתהנה יותר) וסה"כ רכב טוב. לגבי אמינות.. אין בעיות מיוחדות. רכב שמטופל טוב ובזמן לא יעשה בעיות.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...