Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מרק, החומרים שניסית לא ידגדגו את הפיח העיקש שקיים בשסטום.

אני מילאתי את שני הנחירים של השסטום בחומצה סנט מוריץ למשך מספר שעות לאחר מכן נתתי לשסטום נקישות קלות על משטח עץ, יצא המון פיח והשסטום חזר כמו חדש וללא טיפת פיח.

הסנט מוריץ פוגע באלומיניום, הצבע שלו עלול להשתנות, אז מלבד ה egr‏ אל תנסו על חלקים אחרים שעלולים להפגע!

קיימים כ-3-4 סוגים של שסתומי EGR עם דיאפרגמה בודדת,עם שתי דיאפרגמות, אלקטרו-פנאומטי,פנאומטי, שסתום EGR עם חיבור למערכת הקירור של הרכב ועוד...כול שסתום והמבנה הייחודי שלו וייתכן שאצלך עקב המבנה של השסתום פעולת הניקוי צלחה.

במקרה של האופל השסתום עם פיקוד חשמלי וגם לאחר ניקוי יסודי שהסיר את כול שאריות הלכלוך השסתום לא עבד בצורה תקינה.

הניקוי האחרון בוצע בעזרת תרסיס ייעודי של חברת wynns.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק האם ידוע לך איזה סוג של שסתום EGR קיים בטרנספורטר שנת 2000, דגם מנוע AJT.

אני רוצה לנקות אותו, הבנתי שכנראה ניתן לנקותו בעזרת פלאש מנוע, מה דעתכם על כך?

תודה רבה!

קובי

פורסם

קובי, השסתום הינו בעל פיקוד חשמלי.

מערכת מיחזור הגזים אצלך :roll: ברכב לא מוכרת לי, לכן אני ממליץ להמתין לתגובתו של רון.

מצורף קובץ עם שרטוט המתאר את המערכת ואופן הבדיקה של השסתום.

אם אתה מתכוון לנקות את השסתום נסה למצוא חומר/תרסיס ייעודי להסרת שמן שנדבק לשסתום.

Binder1.pdf

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכל בעלי בעיית ה- EGR

לימים ולאחר לא מעט פניות מחברה אשר להם גם שברולט אופטרה התבשרתי ע"י מוסך מורשה של UMI שהיה מוכן סוף סוף לתת מענה לבעייה כי הבעיה אכן נפוצה וידועה.

ניתן להלחים את האת החלקים של ה- EGR ובכך לפתור את הבעיה ובלי עלות!!!!

חברים - אל תתבבישו- גשו למוסכי UMI ובקשו הלחמה לEGR,

הסיפורים שמספרים לכם לגבי נסיעה בעיר, דלק מלוכלך וכו' נכונים לגבי כלל הרכבים .

בעיית ה EGR במוסכי UMI ידוע.

אל תתבישו,

ניתן לפנות אלי אם אתם לא מקבלים טיפול נאות.

פורסם

מרק, אם כבר הקפיצו את השירשור רציתי לשאול האם ידוע לך כמה וואקום צריך בישביל שהשסתום יעלה ואני אוכל לנקות אותו?

אני לא מוצא משאבה, ומי שיש לו רוצה מחיר מופרז.

חשבתי אולי לעשות וואקום בעזרת מזרק, השאלה היא האם הוואקום מהמזרק יספיק?

קובי

פורסם
אכן תופעה מוכרת ברכבי אופל אסטרה שבהם מותקן שסתום EGR חשמלי שנוטה להיסתם מהר מאוד מאדיי שמן ונוצרת שכבת שומנית/פיח שמקטינים את שטח החתך של פתיחת השסתום ובין הייתר השסתום עלול להתפס במצב סגור/פתוח.

אני מחליף כול שנתיים את השסתום באופל של אחותי לאחר שהיא מתלוננת על התקלות הבאות:

ירידה בביצועי המנוע

המנוע כבה לקראת עצירה

סל"ד סרק לא עגול

אני רכשתי שסתום תחליפי=מקורי של חברת Pierburg בעלות של 950 שקלים והחלפה היא פשוטה מאוד (10 דקות עבודה).

דרך אגב הבעייה לא חייבת להיות באיכות הייצור או כשל תיכנוני של הייצרן אלא גם מהסיבות הבאות (חלקן בצורה עקיפה גורמות לנזק לשסתום):

1. נסיעות קצרות ורבות בעיר.

2. נשם מנוע סתום.

3. שימוש בשמן אשר לא עומד במפרטי הייצרן.

4. מילוי שמן מעבר לסימן MAX.

6. גומיות שסתומים ייבשות או שחוקות.

ערב רב ידידי

שסתום הEGR באופל אסטרה הוא בעייתי, וזה ידוע.

אבל הבעיה היא לא מכנית הסולונואיד שמפעיל את השסתום מחובר לתקע שבו 5 חוטים הכוללים חוטי מתח הפעלה ופידבק מיקום, או אחוזי פתיחה למחשב המנוע. הפידבק של הסולונואיד נשרף וגורם להדלקת נורת תקלה.

בימי הטובים בUMI עשינו דוקטורט על החלק הזה.

כיבוי המנוע קורה כשהשסתום שנפתח לרוב במהירויות שיוט נשאר פתוח ובעצירה או האטה גזי הפליטה גורמים לכיבוי.

ד"א אופלים שעברו נסועה גבוהה במהירויות גבוהות לא סבלו כמעט מהתופעה

ולגבי השברולט אופטרה.

הבעיה היא לא בשסתום עצמו אלא בצמת החוטים של המנוע, הצמה כולה עשויה באיכות קוראנית עלובה מחוטים בעובי של חוטי טלפון

רכבים שבהם הוחלפה צמת המנוע בשלמותה, או שבוצעו מעקפים לצמת EGR לא חזרה בהם הבעיה.

כמו כן היה בעבר עדכון של תוכנת מחשב המנוע שהפחית את רגישות הEGR והפחית משמעותית את כמות התקלות.

שאו ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

ערב טוב גם לך,

שכחתי לציין שברכב של גיסי אופל אסטרה שנת 2001 מנוע 2.2L דגם מנוע Z22SE התופעה של החלפת שסתום EGR כול שנתיים לא קיימת.

לרכב הזה יש בעיות אחרות למרות שהוא נרכש חדש מהחברה ומטופל בקפידה במוסכי הייבואן.

לאחרונה לאחר שהרכב גמע כ-80K התחילו להופיעה רעשים מכיוון המנוע, לאחר בדיקה במוסך מורשה הגיעו להחלטה שהבעיה כנראה בשרשרת התיזמון או במותחנים.

ידוע לך משהו על הבעיה הזו ?

דרך אגב האם נכון שרק כ-30 רכבים מהדגם הזה נמכרו בארץ ?

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
ערב רב ידידי

שסתום הEGR באופל אסטרה הוא בעייתי, וזה ידוע.

אבל הבעיה היא לא מכנית הסולונואיד שמפעיל את השסתום מחובר לתקע שבו 5 חוטים הכוללים חוטי מתח הפעלה ופידבק מיקום, או אחוזי פתיחה למחשב המנוע. הפידבק של הסולונואיד נשרף וגורם להדלקת נורת תקלה.

בימי הטובים בUMI עשינו דוקטורט על החלק הזה.

כיבוי המנוע קורה כשהשסתום שנפתח לרוב במהירויות שיוט נשאר פתוח ובעצירה או האטה גזי הפליטה גורמים לכיבוי.

ד"א אופלים שעברו נסועה גבוהה במהירויות גבוהות לא סבלו כמעט מהתופעה

ולגבי השברולט אופטרה.

הבעיה היא לא בשסתום עצמו אלא בצמת החוטים של המנוע, הצמה כולה עשויה באיכות קוראנית עלובה מחוטים בעובי של חוטי טלפון

רכבים שבהם הוחלפה צמת המנוע בשלמותה, או שבוצעו מעקפים לצמת EGR לא חזרה בהם הבעיה.

כמו כן היה בעבר עדכון של תוכנת מחשב המנוע שהפחית את רגישות הEGR והפחית משמעותית את כמות התקלות.

שאו ברכה

עברה שנה והשסתום שוב פעם נדפק והפעם ברכב של אחותי. האם יש פיתרון לבעיה שלא שמעתי עליו.

אופל אסטרה 1.6L שנת 2001 עם 90 אחוז נסיעות בעיר.

• תוכן חדש...