Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעשה שהיה כך היה. הפנדה שלי נקנתה מקל אוטו בחודש מאי ומיד עם הקניה דיווחנו על בעית מזגן טורדנית. לאחר מסלול ייסורים הם החליפו לנו כמעט את כל המזגן קומפלט ! במוסך מורשה הכוכב בחיפה. לאחרונה התחילו לנו בעיות הנעה ברכב וזאת לאחר שהחלפנו מצבר! אומנם לא מצבר יקר אבל מצבר , כזה שמיוצר בוולטה ורשום עליו משהו אחר. פעם אחת לא הניע לי הרכב ולאחר נסיון נוסף הניע עם קושי ונדלקה נורת מנוע. לקחתי את הרכב למוסך הכוכב בחיפה כי במילא הייתי בדרך ללימודים ליד המוסך ובדיאגנוסטיקה הוחלט שיש בעיה בחיישן סל"ד, אז החלפתי בעלות של כ1400 ש"ח. לאחר כמה ימים שוב חזרה הבעיה אז נסעתי ללימודים והשארתי את הרכב בכוכב. הדיאגנוסטיקה דיווחה על בעית מצבר. בשבת רציתי לנסוע לACE שם נקנה המצבר אבל הרכב לא הניע ותוך כדי נסיונות ההצתה אני מריח ריח פלסטיק שרוף.... פתחתי מכסה מנוע וגיליתי שכבל חשמל שיוצא מהוונטה המרכזית ומתפצל איפשהו לכמה כבלים ועובר אל מתחת לגוף המצבר לכיוון בית הפיוזים וכנראה משם לצמה הראשית, הותך קליל(יותר נכון- הצינור השרשורי ואחד מחוטי החשמל נהיה גלוי ללא בידוד). הנעתי בעזרת רכב של חבר וגיליתי כי המזגן הפסיק לעבוד, אפילו לא מפוח! כלום! כי נשרף פיוז... נסעתי לACE וקבלתי זיכוי על המצבר התקול ושדרגתי למצבר הכי טוב של שנפ. בקשתי מהבחור(שבעברו היה מכונאי במוסך טויוטה) שעל הדרך יבדוק איזה פיוז שרוף ושיתן לי פאטץ' איזולירבנד על המקום שהותך מהקצר. לאחר שהוא סיים הנעתי ויצאתי ממשטח העבודה לחניה הראשית. דוממתי וכשנסיתי להניע שוב חזרה אותה תקלה! הבחור של ACE הניע לי את הרכב עם מצבר ובמקביל שמנו לב ששוב הותך הכבל... אז הוצאתי את הפיוז השרוף ונסעתי כך לביתי. היום(יום א' 17/10) הנעתי בעזרת רכבו של אבי ונסעתי למוסך. הם רצו להחליף את כל הצמה באיזור השרוף. חיכיתי יום שלם שיגיע החלק וכשהם התחילו לגלות את הכבל הם גילו שההתכה המשיכה עוד ועוד פנימה ואמרו שזה יותר מסובך ושאשאיר את הרכב. השארתי. בערב התקשר אלי בעל המוסך ואמר לי שהנזק הוא כה חמור שצריך להחליף את כל הצמה של החשמל, כן כן, זאת שעוברת בכל תעלות שלדת הרכב. הוא טוען שצריך לפרק חצי רכב ושהעלות של החלפה כזאת תעלה משהו סביב 20 אלף(!) ושזה לא כדאי ועדיף לעשות "מעשה" ולנצל את הביטוח... באותה נשימה הוא אמר שהוא חושב שהוא מזהה את מקור הבעיה ושהוא יוכל לתקן אבל גם זה יידרוש לא מעט עבודה של גילוי החוטים ויום שלם לפחות שהוא יראה שהכל תקין ובנוסף הוא ציין שעל תיקון כזה הוא לא נותן אחריות! כי לא נותנים על תיקון כזה אחריות. שאלתי כמה יעלה? 2000? 3000? הוא אמר, יותר... יותר.... ועוד ללא אחריות?! מה נראה לכם??? לרכב יש אחריות לשנה מקל אוטו אבל זה לא כולל חיישנים ולא כולל שום חלק שלא רשום מפורשות בכתב האחריות....

הרכב נקנה ב39 אלף ש"ח כולה! מה אני עושה??? אני אבוד........:confused::cry::cry:

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שיש קשר בין תיקון המזגן לבין מה שקורה לך עם הרכב:

הכבל שהותך הוא הכבל של הוונטה.

אם אני זוכר נכון, יש למזגן רדיאטור משלו(אם תשים לב הרדיאטור מורכב מכמה שכבות, אחת מהן של המזגן). בכל אופן יתכן שכשהתעסקו עם המזגן, החזירו את הוונטה לא טוב, החוט שלה נחשף(כמו שציינת) וזה גרם לריקון המצבר כל הזמן, ובהמשך לשריפה של הצמה כולה.

שווה ללכת למוסך אחר לקבל חוות דעת

איתי

פורסם

קודם כל תנשום!

עכשיו תחליף מוסך.

תנסה לברר אצל מוסך שימשון ביהוד או במוסך התלתן בפ"ת.

עם זה רק צמת חוטים שהותכה צריך לברר למה היא הותכה אולי יש בעיה אחרת שגרמה להתכה הזו או שהצמה עצמה היתה פגועה!

אפשר להחליף צמה אולי מפירוק אולי מEBAY .

כבר היו מצבים שקיבלתי הצעת מחיר במוסך מורשה על סך של 12000 אלף ובסוף זה עלה 1000 שקל במקום אחר.

תעשה סבב טלפונים.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

לגבי תיקון המזגן, זה היה בסמוך לקנית הרכב סביב מאי-יוני היום אנחנו באמצע אוקוטובר.... ייתפוס אם אני אצביע על קשרבין שני הדברים?

אני אברר במוסך שמשון כמובן, יש טעם לנסות ולגבות משהו מחברת ההשכרה?

פורסם
בקשתי מהבחור(שבעברו היה מכונאי במוסך טויוטה) שעל הדרך יבדוק איזה פיוז שרוף

ושיתן לי פאטץ' איזולירבנד על המקום שהותך מהקצר.

לאחר שהוא סיים הנעתי ויצאתי ממשטח העבודה לחניה הראשית. דוממתי וכשנסיתי להניע שוב חזרה אותה תקלה! הבחור של ACE הניע לי את הרכב עם מצבר ובמקביל שמנו לב ששוב הותך הכבל....

.

גם קצר , גם הותך לך כבל באוטו וגם נשרף לך הפיוז ?

ובמקום לבדוק כמו שצריך אתה מבקש ממישהו שייתן לך 'פאטץ' איזולרבנד' ?

תשלם ! :evil:

פורסם
הותך לך כבל באוטו וגם נשרף לך הפיוז ? ובמקום לבדוק כמו שצריך אתה מבקש ממישהו שייתן לך פאטץ' איזולרבנד ?

תשלם ! :evil:

מה אתה מצפה שאני אעשה ביום שבת במתחם ACE? הרכב הניע ונסע! לא העלתי על דעתי כי הבעיה הלכה כל כך רחוק, וסביר להניח שזה לא התחיל כשהרחתי... זה בוודאי התחיל במהלך נסיעה אחרת בזמן שלא הייתי מודע בכלל לבעיה! שמתי בידוד איזולירבנד כי חשבתי שהבעיה היא מקומית ושכל עוד הכבל חשוף ללא בידוד זה מקצר לי את הפיוז... אתה ממש לא עוזר כאן, תודה !

פורסם

הבעיה שאתה מתאר לא יכולה להיפתר על ידי החלפת חוטים שרופים חוט נשרף כי יש עליו עומס מסויים וצריך לראות מה המקור של אותו עומס שגורם לתקלה.

אם קנית רכב וקל אוטו הם אמורים לתת לך אחריות על העבודה ועל הרכב לתקופה מסויימת.

תתחיל בלדרוש מהם הסברים לנזקים שיש לך באוטו.

ואתה צריך חשמלאי מקצועי שמכיר היטב את הרכב שיכול לתת לך תשובה לא שלופה מהמותן.

פורסם

הרכב לא הניע בהתחלה , והיה לך ריח פלסטיק שרוף וראית שכבל חשמל הותך 'קליל' ,

איך אתה נוסע עם כבל חשמל שהותך 'קליל' ? לא חשבת לגרור את האוטו ?

. בשבת רציתי לנסוע לACE שם נקנה המצבר אבל הרכב לא הניע ותוך כדי נסיונות ההצתה אני מריח ריח פלסטיק שרוף.... פתחתי מכסה מנוע וגיליתי שכבל חשמל שיוצא מהוונטה המרכזית ומתפצל איפשהו לכמה כבלים ועובר אל מתחת לגוף המצבר לכיוון בית הפיוזים וכנראה משם לצמה הראשית, הותך קליל(יותר נכון- הצינור השרשורי ואחד מחוטי החשמל נהיה גלוי ללא בידוד).

אתה ממש לא עוזר כאן, תודה !

אני מנסה לעזור לך ,

אתה נסעת עם כבל חשמל בלי בידוד , ואתה עוד לא מבין שזאת טיפשות ? אז לפחות אני אסביר לך שצריך לשלם ,

פורסם

כנראה שאתה לא מבין:

1. אני לא מוכנאי ! אז היה נזק מקומי. כנראה לא הערכתי נכון את חומרת הנזק.

2. אני טוען שסביר להניח שההתכה החלה עוד לפני שאני הבחנתי בכך באחת מנסיעותי כך שפחות שמים לב לריחות , יתכן...

אתה רוצה לזרות מלח על הפצעים או שאתה רוצה לעזור אם אתה כל כך מבין?? תפסיק להתנשא זה לא פותר עכשיו כלום!

פורסם

לא חשבת שאם יש בידוד אז הוא צריך להיות שם ? ואם הכבל הותך ואין בידוד אז לא נוסעים באוטו ?

למה אתה חושב שאני מתנשא ? אפילו בתיאוריה כתוב לוודא שרכב תקין לפני נסיעה !

איך אתה בכלל מנסה לנסוע עם חוטים חשופים ? אתה לא חושב שיכולים להישרף עוד חוטים במנוע באמצע הנסיעה ?

ואם היית מאבד שליטה באמצע הנסיעה ועף על מישהו ?

אתה לא מכונאי ? בשביל זה יש מונית ויש גרר למוסך ,

אתה נוסע באוטו מסוכן ? אז תשלם !:evil:

פורסם

חבר, גרור את הרכב למוסך "פטין" בעכו. הם חבר'ה מקצועיים שלא מפריע להם לעבוד.

לא מכיר את מוסך הכוכב ולא רוצה להוציא את דיבתו רעה - אבל אני לא בטוח שתיקון כזה עולה 20 אלף ש"ח.

במקרה הכי גרוע תוחלף כל צמת החוטים מאוטו אחר מפירוק - זה לא נעים וזה דורש עבודה אבל זה לא יעלה 20 אלף, יותר לכיוון של 2000 ש"ח כנראה.

זה בטח לא נחמד לשמוע דבר כזה, אבל זה מה יש.

סתם שאלה - איך בדיוק ירד הבידוד מהחוטים? מי הוריד אותו?

עוד הערה בונה - תשתדל לשים מרווחים בין המשפטים שלך, היה לי מאוד קשה לקרוא את מה שכתבת.

פורסם

drsubaru הקצר החשמלי הוריד את הבידוד !

במקום לגרור הוא נסע עם האוטו וחוט חשוף , ואז הוא ביקש פאטץ' איזולירבנד על המקום שהותך מהקצר , ואז שוב היה קצר !

והוא ראה שנשרף הבידוד

שמתי פסיקים ובולדים

בשבת רציתי לנסוע לACE שם נקנה המצבר אבל הרכב לא הניע ,

ותוך כדי נסיונות ההצתה אני מריח ריח פלסטיק שרוף....

פתחתי מכסה מנוע ,וגיליתי שכבל חשמל שיוצא מהוונטה המרכזית , ומתפצל איפשהו לכמה כבלים ועובר אל מתחת לגוף המצבר לכיוון בית הפיוזים וכנראה משם לצמה הראשית, הותך קליל(יותר נכון- הצינור השרשורי ואחד מחוטי החשמל נהיה גלוי ללא בידוד).

הנעתי בעזרת רכב של חבר וגיליתי כי המזגן הפסיק לעבוד, אפילו לא מפוח! כלום! כי נשרף פיוז...

נסעתי לACE וקבלתי זיכוי על המצבר התקול ושדרגתי למצבר הכי טוב של שנפ. בקשתי מהבחור(שבעברו היה מכונאי במוסך טויוטה) שעל הדרך יבדוק איזה פיוז שרוף ושיתן לי פאטץ' איזולירבנד על המקום שהותך מהקצר.

לאחר שהוא סייםהנעתי ויצאתי ממשטח העבודה לחניה הראשית. דוממתי וכשנסיתי להניע שוב חזרה אותה תקלה! הבחור של ACE הניע לי את הרכב עם מצבר

ובמקביל שמנו לב ששוב הותך הכבל...

פורסם

שמע מר בחור, אני לא יודע מאיפה באת ובן כמה אתה! יש לי אישה, שני ילדים, המון הוצאות ואתה ממש לא בא לי בטוב! כל טעות שעשיתי , גם אם היא הכי אדיוטית שיכולה להיות היא שייכת להסטוריה! עכשיו צריך עזרה ולא אנשים כמוך שלא נמצאים במצבי בכלל ולא מבינים את חומרתו! אז עכשיו תעשה טובה, Cut me some slack!!

drsubaru קבלתי את הערתך להבא. תודה.

פורסם
drsubaru הקצר החשמלי הוריד את הבידוד !

במקום לגרור הוא נסע עם האוטו וחוט חשוף , ואז הוא ביקש פאטץ' איזולירבנד על המקום שהותך מהקצר , ואז שוב היה קצר !

והוא ראה שנשרף הבידוד

שמתי פסיקים ובולדים

סליחה, אבל אתה באמת מגזים ולא במעט. יש פה מישהו במצוקה וכל מה שאתה עושה הוא לספר לו ולנו שהוא אידיוט ומגיע לו. אולי תנצל את הידע וההיגיון הבריא שלך בכדי לעזור ולא רק בכדי להעמיד מישהו אל עמוד הקלון.

• תוכן חדש...