Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
....אני מציע לך לבדוק טוב והיטב, עי מומחה ייעודי וקביל בבתי משפט (לעניין נזקי שריפות), את הסיבה לקרות הקצר.

....

רשמתי לך ובחרת להתעלם.

עם כל הכבוד למה שרשום בהסכם המכירה והקנייה של האוטו מקל אוטו, "הנייר סובל הכל" , ומה שהם מוכנים או לא מוכנים, בית המשפט יכול לקבוע אחרת, ככל שיש לך קייס, ו/או חשוב מכך, ככל שהקייס שלך יוצג נכון, מקצועי, משכנע, ועומד בחקירה נגדית של מקצוענים מבאי כוח מוכרי הרכב לך.

בכלל, יתכן ומה שמוכרי הרכב יגדירו כ נזק "עקיף" , יוגדר ויוכח על ידי מומחה מטעמך כנזק ישיר כתוצאה מתיקון כזה או אחר.

בכל אופן כדי לצאת לקרב, צריך להיות מוכן אליו עם כלי הנשק שלך, כי כלי הנשק של היריב שמולך, יופנו אליך.

הקיצר, אתה צריך שמאי מטעמך, מומחה שריפות מטעמך (שיתכן ויצטרך להתייעץ עם חשמלאי תותח), ועו"ד תותח מטעמך.

אם אתה רוצה לתבוע את הפוליסה שלך, ככל שהיא מכסה נזק כזה, זכותך, יש לזה השלכות.

בברכה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוזר איך רכב שבסך הכל 3 שנים על הכביש ועשה כ-30 אלף ק"מ בלבד נכנס לנזק כל כך גדול למערכת החשמל.

בן אדם נותן 40 אלף ש"ח כחוק ומקבל רכב חדש יחסית ואחרי זמן קצר חורב עליו עולמו, זה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו וזה באמת מפחיד ומעמיד באור קריטי ביותר את הבדיקה של הרכב במוסך מומחה לפני קניה! חשוב!!!

אני חייב לציין שמעולם לא שמעתי על תיקון של רכב שיעלה 20 אלף ש"ח...אולי כי זו עבודה לא פשוטה וזה מוסך מורשה אז מרשים לעצמם.

עושה רושם שמה שאתה צריך הם כמה אלפי שקלים קטנים וחשמלאי אולי הכי מקצועי שיש כדי לאבחן את הבעיה ולעבוד על הרכב.

אם יש לך הזמן והחשק לתבוע אז לך על זה...בהצלחה.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

אני בספק אם הרכב עבר 30 אלף ק"מ. אולי 90-100 אלף ק"מ, אחה"כ הוא נרכש מהשכרה.

בכל מקרה אין זה אומר שאמור לקרות נזק כזה - בהחלט יכול לקרות לכל אחד מאיתנו.

פורסם

עדכונים:

רפי דגן, השמאי מטעמי ומחברת הביטוח שלי בדק את הרכב.

המוסך טוען שמנוע המאוורר(וונטה) לא תקין וכנראה גורם לעומס.

רפי אומר שחיבורי החשמל למאוורר תקינים ושהנזק לכבלי החשמל הוא לא כזה גדול. הוא מעריך את התיקון בכ6 שעות עבודה+חלקים. הוא אומר שיצטרכו לבדוק אם יש עוד כבלי נגועים בדרך ולשחזר אותם במידת הצורך. אני מעריך שאני אצא כאן עם לא יותר מ2000 ש"ח נזק או פחות. יש לציין שאת המאוורר הדפוק יחליפו על חשבונם קל אוטו. כמובן שבקשתי מהם לקבל אלי את המאוורר החדש כדי שחשמלאי שלי ירכיב אתו במסגרת התיקון הכולל.

מה הרווחתי מזה?

1. אני לא תובע את הביטוח כך שאני לא מפסיד הנחה בשלוש שנים הבאות (במידה ולא אתבע שוב בעתיד כמובן).

2. הנזק שאני צריך לספוג כנראה קטן בהרבה ממה שבעל המוסך המהולל אמר לי.

3. לאחר התיקון, בהחלט ניתן יהייה לשקול תביעה, לדברי רפי דגן.

יצא שכרי בהפסדי - אומנם אשלם סכום לא קטן אך גם לא גדול אבל זה יתקזז לי עם הנחה בביטוח שנה הבאה...

מקווה שכל הנ"ל יתממש :|

פורסם

טוב, עוד התפתחות:

באמת חשבתם שהם יתנו לי לקחת את המאוורר ולהרכיב אותו אצל חשמלאי מטעמי? בשיחה עם בחור מ"מצת אור" נתבקשתי לא לפרק בשום פנים ואופן את המאוורר התקול כי הוא יקבע אם המנוע שלו דפוק או לא ובכלל הוא לא רוצה שישמידו ראיות כדי לדעת מה הגורם לנזק.

לכן אני מתעקש שהוא ירכיב את המאוורר החדש במידה ויהייה צורך בכך.

הבעיה היא שקל אוטו אומרים שהמנוע של המאוורר דפוק ובשביל לבדוק את המאוורר החדש צריכים כמובן לתקן את בעית החשמל... מי יתקן? ברור שלא מישהו מטעמם או מוסך הכוכב שהוא גם מטעמם.

אני לו אצטט כאן (מטעמים משפטיים) את התשובה שקבלתי מקל אוטו לבקשתי לקחת איתי את המאוורר לחשמלאי שלי אבל יש לי שאלה שבוודאי תשלים לכם את החסר בלי שאצטרך לצטט מישהו:

אם אני רוצה להזמין מאוורר בעצמי, האם להזמין חלק מקורי או לא מקורי במקרה זה? האם אפשר להזמין רק את המאוורר בלי הבית או שחובה להזמין עם הבית? האם אני בכלל צריך להזמין גם את הבית? מאיפה להזמין במחירים זולים? מה להערכתכם המחיר?

כאן יש תרשים של החלק:

fantb.jpg

עוד שאלה: איפה בערך נמצא המעבה של המזגן? גם אותו החליפו לי במסגרת החלפת המזגן שבגינה אני חושד שנגרם הנזק הנוכחי.

הם הראו לי את החלק הישן כשהחזירו את הרכב מהתיקון הקודם וזה נראה כמו רדיאטור קטן, מעיין גריל כזה...

תודה לכולם על העזרה :-)

נ.ב

דני, אני לא מתעלם מעצתך, אני בהחלט אקח חשמלאי תותח(לדעתי לקחתי אחד כזה), שמאי תותח(יש לי) ועו"ד תותח(אשמח לקבל המלצות).

פורסם

המעבה נמצא או בין הוונטה לרדיאטור, או בין הרדיאטור לפגוש הקדמי של הרכב. הוא נראה כמו הרדיאטור אך דק יותר, ומתחברים אליו 2 צינורות מתכת.

פורסם
אפשרות ראשונה הינה שעת תיקנו את הרכב, צמת חוטים כלשהי לא חזרה למקומה המקורי, ובעקבות כך החל הקצר שהביא לתוצאה קשה, (ואתה עוד הוספת לנזק), ו/או עת התיקון ביצעו שינוי מסויים שכלל ביטול הגנות נתיכים ו/או שינוי בהגנות המקוריות ועוד אפשרויות נוספות.

אם כך, זה שגרם לנזק, צריך לשאת בעלות.

המפתח לבעיה נמצא בתגובה של דני.

להערכתי קיימים ברכב מקטעים בודדים שאינם מוגנים בידי נתיך (חיבור לסטרטר ודומיו). מקטע הצמה שנשרף בוודאות שאיננו נמנה על אלה ויש לו נתיך הגנה.

לכן, לא סביר שהתקלה נגרמה ממנוע מאוורר תקול, שכן במקרה הגרוע הוא יקצר וכנגדו יש פיוז הגנה.

האפשרות הסבירה היא שמישהו עשה שינוי בצמת החוטים, לאילתור הזה אין הגנה ולכן אותו תייל התחמם בשל זרם גבוה שזרם דרכו עד להתכה.

עושה השינוי הוא זה שצריך לשאת בעלות התיקון.

פורסם

מספר הערות לתגובה שלך.

ברכבים חדשים גם למתנע יש הגנה ע"י נתיך.

נכון שרוב החווט החשמלי ברכב מוגן מפני קצר, אך ההגנה לא מושלמת ונזקי התכה וגם שריפה יכולים לקרות, גם את הנתיך תקין לגמרי.

פורסם

רשמתי לך לפני מס ימים:

להבהיר ולהגדיש, המוסך שעמו דברת, אינו מוסך "מצת אור" מזה כשלוש שנים, ושוכן במקומו. זאת אני אומר לך ממקור ראשון.

המוסך הפועל שם כעת הינו מוסך "אורי מלמד" ומי ממשפחתו, ושלושה אנשים שהיו מצוות מצת אור בזמנו.

...

ואתה בשלך:

.... בשיחה עם בחור מ"מצת אור" .....

אדגיש שוב: המקום שאתה מדבר איתו אינו מוסך "מצת אור" מזה כ 3 שנים.

נא לחדול מלרשום את השם "מצת אור" כשאתה מדבר בעצם על מוסך "אורי מלמד".

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...