Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי פאסאט 96 סטיישן 1800 אוט'.

מה שעברתי איתה בשלושה חודשים יכול לפרנס ספר שלם, חלק מזה באשמתי, וחלק ביש מזל, אבל בקצרה:

החלפתי משאבת מים, צמה של הגיר, 2 בולמים, מצבר, רצועת מנוע (של ההגה ומשאבת המים), 2 מסעפי מים, ולקינוח - רדיאטור.

מה שקורה עכשיו, ותעזרו לי להבין מה הנזק:

אחרי כל התיקונים הנ"ל נסענו לטיול בצפון עם המשפחה. האוטו נסע סבבה לגמרי, עד שהגענו לעליות קשות (כמו העלייה הישנה מראש פינה לצפת וכאלה). כל הזמן הרגשתי שאוטו מחליף לעתים הילוכים מוקדם מדי או מאוחר מדי, אבל בעליות האלה הוא לפעמים נתקע בהילוך שני או שלישי, ולא רצה להתקדם. רק כשהעברתי ל-N והחזרתי ל-D הוא העביר הילוך. אני יודע שזה לא בריא, אבל לא הייתה לי ברירה.

מה שעוד קרה הוא שבשיא של עליות כאלה פתאום חום המנוע עלה לאזור ה-110-120, ולקח לו זמן להירגע (בעמידה כמובן). לא חסר נוזל קירור, הוונטה עובדת, הרדיאטור חדש - אבל מתחמם. מה שמעלה מחשבה שהגיר מתחמם ומחמם את הכול.

ועכשיו, כמה ימים אחרי - האוטו החמודי הזה לא מוכן לצאת מ-P כשהוא מותנע. הכפתור של ידית ההילוכים פשוט לא נלחץ. אני צריך להחזיק את הכפתור לחוץ, להתניע, ולהעביר ל-D. כמובן שהפסקתי לנסוע עם האוטו, אבל מה שקרה הוא שגם לי כבר נשרפו כל הפיוזים.

אקיצר:

1. מה אתם יכולים לשער שיש לגיר החמוד שלי, ואיזה נזק (כספי) זה יכול להיות?

2. אני גר בר"ג - יש מכון גירים מומלץ וקרוב?

זהו בינתיים.

דוד.

פורסם

אתה צריך מומחה לרכב שלך ולא מכון גירים בגלל שלל התקלות ובמיוחד התחממות נוזל הקירור.

פנה/י למוסך המתמחה במכוניות קונצרן VAG גולף/אודי/סיאט "מוסך רון" שברח' המסגר 31 ת"א,

טל' 03-5373204 ובקש/י את רון שהנו גם חבר פורום זה. אתרו הנו www.rongarage.co.il

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב,

שלל התקלות (באמת מרשים, כשמסתכלים מהצד) נבעו מהזנחה של הבעלים הקודם, שבזכותה (?!) קניתי את האוטו ב-2.5K בלבד (יד ראשונה, 192KKM)...

אוסיף כמה פרטים, שאולי יעזרו באבחנה:

לפני גילוי התקלות האחרונות, עוד כשקניתי את האוטו, הגיר היה מתחיל בשני, לא מחליף בזמן וכו' - ואז בוצע תיקון לחשמל של הגיר שכלל:

1. החלפתי צמה בגיר, ועל הדרך גם שמן גיר ופילטר.

2. גם סולנויד אחד הוחלף.

3. גם התוכנה נבדקה / עודכנה / whatever שעושים במצב כזה.

3. על המגנט בקארטר של הגיר היה אבק מתכת (שחיקה), אבל כמה שאני מבין לא ברמות מטורפות.

עוזר משהו להבנה?

תודה!

דוד.

פורסם

טיפוס של עד 108 מעלות זה תקין ברכב שלך, אך 120 זה כבר סכנה של ממש.

האם המאוורר עובד בשני המהירויות? או במהירות אחת קבועה?

בקשר לכפתור של הגיר, מדובר במתג נורות בלמים והוא נמצא מעל דוושאת הבלם.

ישנה הגנה במוט הגיר כדי שלא תכניס להילוך, בלי שדוושאת הברקס משולבת.

ישנו מתג מעל דוושאת הברקס, שמורה למחשב לשחרר את הגנת מוט ההילוכים.

בדוק האם האורות בלמים שלך דולקים, באת לחיצה על הדוושאת בלמים.

במידה ולא אז בטוח שזה המתג אורות בלם.

יש לי רכב זהה מאיכן אתה בארץ?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

תודה.

המאוורר עובד בשתי המהירויות, יותר מזה - כשראיתי שהוא מתחמם ניתקתי אותו מהיוניט וקיצרתי אותו (משהו זמני) כך שהוא עובד כל הזמן על המהירות הגבוהה.

לגבי מה שאתה אומר על מתג אורות הבלם - אני אבדוק, תודה.

אני גר בר"ג אם זה יכול לעזור.

דוד.

פורסם

אכן, אורות בלם לא עובדים.

איפה בדיוק נמצא במתג שעליו אתה מדבר?

טיפוס של עד 108 מעלות זה תקין ברכב שלך, אך 120 זה כבר סכנה של ממש.

האם המאוורר עובד בשני המהירויות? או במהירות אחת קבועה?

בקשר לכפתור של הגיר, מדובר במתג נורות בלמים והוא נמצא מעל דוושאת הבלם.

ישנה הגנה במוט הגיר כדי שלא תכניס להילוך, בלי שדוושאת הברקס משולבת.

ישנו מתג מעל דוושאת הברקס, שמורה למחשב לשחרר את הגנת מוט ההילוכים.

בדוק האם האורות בלמים שלך דולקים, באת לחיצה על הדוושאת בלמים.

במידה ולא אז בטוח שזה המתג אורות בלם.

יש לי רכב זהה מאיכן אתה בארץ?

פורסם

המתג נמצא מעל הדוושאת בלם, הלחצן של התג מתחבר עם החלק העליון שקרוב לציר בדוושאה.

לא צריך להיות משהו יקר.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...