Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישראל ,עזוב אותך שטויות.

תראה.! :

arc audio 4000 SE אחד המונובלוקים הטובים ביותר במחיר בדיחה

תציע לו 1000$ כולל משלוח ,ויש לך ב-5000 שח מונובלוק אחד הטובים בעולם.

http://cgi.ebay.com/arc-audio-4000-SE-/270613286155?pt=Car_Amplifiers

http://www.arcaudio.com/productdescription_pages/amplifiers/signature-edition/se4000.asp

http://www.woofersetc.com/p6853/SE-4000--ARC-Audio-1-Channel-4000-Watt-Amplifier.htm

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Number one , כן ... יש מיליון קריטריונים שהרלוונטיות שלהם היא אפסית , מה לעשות ...

יכול להיות שאתה פשוט לא שומע את זה, אני כן שומע :?

למשל SOUNDSTREAM TAR800.2 עבד אצלי עם מורל אלייט שלושה חלקים כי שנה, לאחר מעבר ל-TRU TECH B2200 (הם בערך אותו דבר), הרגשתי הבדל לא רק בשליטה של אלמנט אלה גם באיכות וצליל (שקיפות, עומק, רוחב, צלול, דיוק, פירוט ...)

אז יש ויש.

פורסם

אני לא מבין אחרי כל הוויכוחים האלה בזמן האחרון - כולל ת'רדים שלי בין השוואה שנעשתה בכפייה בין סאן דאון לJBL למשל... למה אנחנו בעצם מתרגשים???

אפשר לקחת שני מגברים שמוצהרים על 400 וואט לצורך העניין - בואו נאמר ששניהם עומדים בהצהרות

בואו נאמר שלשניהם יש SNR תקין

בואו נאמר שלשניהם יש דאמפינג פקטור גבוה

בואו נאמר שלשניהם יש THD מתחת לאחוז שמיע

אבל אחד המגברים מספק את הסחורה שלו במתח עבודה X והשני בX-Y

או שלאחד המגברים האלה הTHD בכלל נמדד במתח עבודה מקסימלי בעוד בשני במתח עבודה מינימלי

ולאחד מהם יש היט-סינק לא יעיל

ולאחד מהם יש קרוס אובר שמכניס עיוותים שבכלל לא מדדו אותם ולא הכניסו אותם להצהרות המגבר.

כמו שצביקה אמר - יש פורום של ילדים ויש פורום של בוגרים

תנו להם לקחת מגבר פשוט של JBL ולשים לו כתר על הראש.

תנו להם לחשוב שאם דומבוס מוציא 400 וואט אין טעם להשקיע אותם במגברים יקרים יותר

תנו להם לצאת עם לסת פעורה ועיניים שיצאו מהחורים שלהם אחרי השמעה אחת במפגש של מערכת שיש בה את הרכיבים שהם חושבים שזה מיותר לרכוש... 8)

אחר כך כבר נראה אם הם עדיין ישארו עם הדומבוס שלהם לאורך זמן...

הגיע הזמן לתת לתוצאה לדבר - חבל לבזבז דיו נוסף.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רק צריך לזכור, שאיכות של מגבר היה רק 10% מהאיכות הכוללת של מערכת אם לא פחות, כאשר 35% זה רמקולים, 35% התקנה וכוונונים ו20% מקור.

וכל דבר שעשוי גרוע עלול לפגוע בתוצאה סופית במידה רבה.

[under construction]

פורסם

אפילו הייתי הולך ואומר ש50 אחוז ממערכת טובה זה כוונים והתקנה

כי היום גם עם רכיבים פשוטים יחסית אפשר לקבל תוצאות יפות מאוד.

אבל יש את הכמה הבדלי שמע בין ציוד ברמה X לבין רמה X-Y שבה נוצר הבור והפער עליו כוונים לא יכולים לכסות, יש רמה מסויימת שמעבר אליה זה כבר נהיה זניח

אבל להשוות מגברים פשוטים למגברי על זה פשוט לא עובד, כי הפער בינם גדול מידי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה עם הקרוס , הוא לא רלוונטי ? ברמקולים ביתיים זה הדבר הכי חשוב , יותר מהכל. כי קרוס טוב וחכם יגרום לאלמנטים לעשות דברים שקרוס פשוט יותר לא.

מה זה ההגדרת אחוזים הזאת בכלל , חוזק המערכת היא כחוזק החוליה החלשה , צריך סינגריה.

כיוונים 50% ... ממש ... אולי 80% ? ומה אם אין לי מה לכוון בכלל עם ה PIONEER ב 200 שקל שלי ?

ברכב פשוט הכל חשוב , רמקולים זה דבר ראשון , יותר ממקור אפילו ... אחרי זה איטום , יותר ממקור גם כי אקוסטיקה זה הכל. אחרי זה מקור ובסוף מגבר. ככה אני חושב :)

התקנה וכיוונים זה לא אותו דבר כמו הרמקולים עצמם , אני לא מבין את זה ... אם אני "יכוון" ויתקין יפה וחזק עם חיווט MONSTER בעובי 12 גייג' כסוף רמקול מסכן של פיוניר אז יופי ...

אם אני יתקין בחאפריות וערביות עם חיווט ZIP CORD פשוט של שקל סופרימו זה ישמע טוב יותר.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אכן מערכת היא שרשרת וחוזקה נמדד לפי החוליה החלשה

אבל אני יכול להבטיח לך שמגבר הינו חוליה מאוד חשובה במערכת ולדעתי לא פחות ממקור וגם לא פחות מרמקולים.

לרמקולים טובים ומקור טוב אין הרבה חשיבות אם המגבר מייצר תופעות לוואי והוא לא שקוף.

למגבר טוב ולמקור טוב אין חשיבות בכלל כמעט אם הרמקולים לא טובים.

לרמקולים טובים ולמגבר טוב גם אין הרבה חשיבות אם המקור לא טוב.

בגדול אני נוטה לשים את מירב ההשקעה שלי על רמקולים שעונים לדרישות שלי מהצליל שאני מצפה שהם יפיקו (בהתאם להגדרת הציפיות שלי מהמערכת) ולאחר מכן אני דואג למקור נקי ברמה שאני מחפש למערכת ובסופו של דבר הגברה ראויה שלא תפיל ותשאב את המערכת כלפי מטה.

אחוזים או לא אחוזים - אני מאמין שגם עם רכיבים פשוטים מאוד אפשר היום להנות ובאמת להנות בצורה כזו שיש סיפוק - וזה קורה אצלי ברכב הפרטי. רוב העבודה על מערכת בעיני צריכה להיות מושקעת בכוונים והתקנה וזה לאחר שהרכיבים שנבחרו עונים לדרישת הציפיות שלי מאותה המערכת.

במערכת שבה אני רוצה לקבל את המקסימום שאני יכול להפיק (שוב בהתאם לציפיות שלי) אני אשקיע את המקסימום שאני יכול.

במערכת שאני מחפש ממנה הנאה בלבד - אני אשקיע את המינימום בכדי להשיג את האפקט שחיפשתי.

עכשיו תעזוב את הבבל"ט של החיווט בצד - זה הסיפור על האיש מהכפר הירוק.

Pioneer TS-X150

פורסם

הקרוס הוא כמאת תמיד חלק ממשהוא - אם הוא בא עם הסט של רמקולים, או בתוך הHU, ואולי גם כפרוססור חיצוני, או אנלוגי, או אפילו מובנה בתוך המגבר. אם הוא אקטיבי - אז הוא חלק מהמקור (ולעיתים ממגבר), ואם הוא פסיבי - אז רמקולים.

קרוסובר מתכונן = חלק מתהליך התקנה\כיוונון...

מה זה האחוזים האלו? זה חשיבות של החלקים בתוך מערכת.

הPIONEER אי אפשר לכוונן, אך תחבר אותו לBIT1 - ויהיה לך מה לכוונן. אין BIT1? תשחק עם חיתוכים במגבר. עובד פסיבי? תשחק עם קבלים וסלילים בקרוס פסיבי, תשחק עם זוויות התקנת רמקולים, אולי גם תשים איזה ספוג על טוויטרים שלא יצרמו יותר מידי לאוזן בסט זול. או תשקיע את הזמן הזה בעבודה, תרוויח קצת כסף, ותקנה משהוא טוב יותר...

[under construction]

פורסם

מחזק לגבי האיכות כשרשרת, שחוזקה כחוליה החלשה.

עד לרמה שמערכת איכותי מאד יכולה ליפול על רכיב אחד גרוע.

לחלק לאחוזים? קשה לי להסכים עם זה כי אם רכיב אחד יכול להפיל מערכת, וכל רכיב יכול לגרום לזה, אז הסכום שלהם גבוה מ 100%, ואז זה די מאבד את הרלונטיות שלו.

מעבר לזה, מערכת צריך להרכיב מחלקים שיכולתם ורמתם בערך דומה עד שווה, כאשר את ההתקנה והכיוונים אנשים פשוט שוכחים ומאבדים חלק גדול (מאוד) ממה שהמערכת שלהם יכולה לתת בפוטנציאל.

מתחדשת*

פורסם
מה עם הקרוס , הוא לא רלוונטי ? ברמקולים ביתיים זה הדבר הכי חשוב , יותר מהכל. כי קרוס טוב וחכם יגרום לאלמנטים לעשות דברים שקרוס פשוט יותר לא..

פה זה בדיוק מראה כמה אתה לא מבין על מה בכלל אתה מתווכח.

אם אתה אומר שקרוס טוב וחכם יגרום לאלמנטים להשמע אחרת מול קרוס פשוט- אז זה בדיוק מה שמשנה את ההבדל בין מגברים.

ברמקולים ביתיים, משקיעים בקרוסים מבחינת רכיבים סופר איכותיים, כי רק טולראנס של קבל, משנה את נקודת החיתוך שלו.

בגלל זה תראה הרבה קרוסים שלאחר שמסיימים ובודקים אותם, יוצקים עליהם יציקת אפוקסי לדוגמא, הסיבה היא לשמור על הטמפ' של הקבלים בזמן עבודה, על מנת שנקודות החיתוך לא ישתנו, ושחלילה לא יכנס איזה פיק או דיפ בעקבות קבל או נגד או סליל שהתחמם יתר המידה.

וזה רק חלק אחד מהדברים שמעלים בתכנון קרוס.

א-ב-ל.

זה בדיוק ההבדל בין מגברים, אם לקחת 2 מגברים זהים מבחינת כל הנתונים היבשים, אבל מספיק שתשתמש בקבלים אחרים, ותקבל תגובה שונה,עמידות שונה,התחממות שונה והספק שונה.

כנ"ל גם ספקי כח, נגדים,סלילים, מעלי מתח,מעגלי השקטה,היט סינק,טרמינלים,ציפויים,בידודים ותכנון אוורור.

כל אלא, הם מה שמשנה בין מגבר פשוט לבין מגבר איכותי.

ואת זה אתה לא יכול להבין, אבל הבדל בין קרוסים כן.

אני מקווה שאתה יודע שאלקטרוניקה של קרוס היא מהיותר פשוטות שקיימות ושכל המטרה שלו היא לתת נקודות חיתוך ספציפיות בהרמניות ספציפיות בהתאמה לסוג הקרוס.

הרבה פחות מסובך ממגבר, ובהגברה, יש כלכך הרבה דברים שמיעים,ורמז קטן, אחוזי עיוות זה זניח לחלוטין, כי מתחת ל1%, האוזן שלך לא מסוגלת להבחין.

אבל תבין, שאם מגבר מסוגל לספק את המירב שלו, בווטאז' נמוך, ועדיין לשמור על תקרת רעש נמוכה, ואחוזי עיוות סופר נמוכים, זה משהו שמעיד על רכיבים איכותיים, שהמכלול הגורף, משנה את כל התוצאה.

לבוא ולהגיד שאין הבדל בין מגבר של סאן-דאון לבין מגבר של סלסטרה, או מגבר של JBL מול מגבר של טרו-טקנולוג'י, זאת בורות לשמה, שניזונה מכלום ושום דבר.

ומישהו פעם אמר, שאם אתה לא מבין במשהו, עדיף לשתוק מאשר לפתוח את הפה ולהוכיח לכולם שאתה לא מבין.

under construction..

פורסם

כמה שרשורים שאני פתחתי... :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

אני יכול להבין שבמקום קשקושים אודיופיליים על וודוו רכיבים ודיונים תאורטיים על דברים שלא תשמע בחיים במקום לחשיבות של הקרוס ולהגיד שהוא רק מגדיר נקודת חיתוך זה בדיחה.

כל כך הרבה אנשים שחושבים על רמקולים וכל כך הרבה תחרויות קיימות של פשוט לבנות קרוס אובר לרמקול X וטוויטר Y והקרוס הכי טוב זוכה זה עסק כל כך מסובך שזה הרבה מעבר וזה מה שהורס או בונה את הרמקול.

אפוקסי על הקבלים בשביל לשמור על החום ? בולשיט של אוודיופילים כרגיל.

זה כל כך מסובך שאני בקושי מבין את זה , אבל קיימים מספיק עיצובים ובניות של רמקולים 2 WAY פשוטים עם איזה 20 רכיבי קרוס בכל צד רק בגלל שזה מאוד קשה להגיע לסינרגיה טובה עם הרכיבים הנ"ל.

קרוס זה 95% מקושי בניית הרמקול והתוצאה הסופית , לבחור אלמנטים יפים ולבנות תיבה כל אידיוט יכול.

יש עיצוב מאוד מפורסם שמשתמש באותם אלמנטים כמו מעצב אחר ( גו'ן מ zaph audio ) שפשוט לוקח את הטוויטר שלקח גו'ן וגורם לו לעבוד בלי עיוותים שמיעים ( ועם ווליום גבוהה יחסית ) בתדר הזוי של 1600 HZ , ושם נקודת החיתוך במדרגה ראשונה , והרמקול נשמע כמו מיליון דולר רק בגלל זה והוא זכה לאינ ספור BEST IN SHOW , וגו'ן אמר למארק שהוא לא חשב אף פעם שהטוויטר הזה יכול לנגן כל כך נמוך ... וכל זה קשור לקרוס והדרך המיוחדת הינדס אותו.

אם אתה תשמע הבדל על סט אפ X על מגבר SUNDOWN השני ערוצים הזה למגבר בערך אותו הספק של CELESTRA אז אני אוכל כובע , אם 6 פעמים ברציפות תוכל להגיד לי מה נשמע לך טוב יותר ולא סתם להגיד לי שאתה שומע הבדל ( וזה יהיה ה CELESTRA ) אני אוכל מה שבא לך. כי אתה מדבר על דברים לא שמיעים וזאת עובדה.

כאילו כל הלינקים והקישורים פה למבחנים העיוורים שהבאתי פה הם לאויר .... אני אוהב את זה איך תמיד אף אחד לא מתייחס אליהם , SEE NO EVIL .

ובלי קשר אני בטוח שאם תפתח מגבר CELESTRA לא תמצא אקזוטיקה ... לא ב CELESTRA ולא ב GENESIS. אפילו ב TRU ... למעשה אני חושב שזה מצחיק שהם מדגישים את המיתוס מספר אחד בעולם שהם " משתמשים בחיווט יקר של חברת חיווט יקרה ואקזוטית בכל המעברים של המגבר !! " אפילו סקוט היה צריך "לשפץ" את הג'ניססים שלו ... שפחות או יותר הוא החליף את כל המגבר ...

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אתה צודק, כולם עכשיו מוכרים את המגברים שלהם וקונים DOMBOS.

בנתיים, בוא נתענג על תמונות של הליך בניית קרוסאוברים, שעולים יותר מרוב המערכות שיש פה לחברי הפורום.

ככה, בונים את הקרוס:

amati6.jpg

עמדת בדיקה לקרוסים לפני המילוי:

amati7.jpg

והנה, המילוי המיועד(הבולשיט אודיופילי כפי שהוגדר ע"י DIFORCE):

רק אני אציין, שכל קרוס ממולא ב6ק"ג של שרף אפוקסי איכותי לא מוליך, ואת זה אגב, אף אחד לא רואה, אלא אם הוא יפרק רמקול של 30K$.

amati8.jpg

under construction..

פורסם

קשקוש אודיופילי טהור :) אכן.

עריכה : אני לא מאמין שאתה עד כדי כך תמים בשביל לא להבין שכשיש קהל יעד למוצר ויש ביקוש , אז לא משנה כמה מטומטם וחסר תכלית הוא .. יהיה מי שיבנה אותו.

אם יהיה מי שישלם עוד 5 אלף דולר על לדים כחולים יפים וגימור אלומיניום מבריק אז יהיה מי שימכור את זה.

אם יהיה דביל שיאמין לכל החירטוטים של וודוו חוטים יהיה מי שיציע למכירה VAN DEN HUL וכדומה ... זה לא אומר כלום.

התחום מפוצץ בשקרים שחור על גבי לבן שלא מבוססים על שום הסבר מדעי.

אפשר להתלהב עד מחר מכל השטויות האלה אבל זה לא ישנה את העובדה שמרבית האנשים , בגלל אנשים כמוך שמאמינים ומקבלים את הקשקושים האלה , חושבים שתרבות צריכת מערכות הסאונד הוא בשפל ( כנ"ל העורך הראשי של SOUND ON SOUND ) , כי בגלל אנשים כמוך שמאמינים לזה , יהיה מי שיבנה את זה וימכור את זה והלולאה לא נגמרת . פעם בתקופה שכל זה לא היה קיים כל כך הכל היה פשוט הרבה יותר ויכלת לקנות מגבר מהרכיבים הכי טובים שידועים לאנושות ב 2000 דולר ולא ב 200 אלף דולר.

זה אותו דבר שאנשים בארץ נוטים להאמין לאיכויות הבלתי נגמרות של הפיונרים למינהן והסאבים הקסומים של פיוניר וקיקר וכדומה ... עובר מפה לאוזן החירטוטים.

אז יש חירטוטים קצת יותר מסובכים שהם לא כל כך שקופים , כמו חיווט כסוף . כמו מגברים עושים את ההבדל . כמו הרבה מאוד דברים ...

שוב , אני לא אומר שהכל חסר כל ביסוס מדעי . אני אומר שפשוט .... לא תשמע אותו לעולם , אז למה לשלם על מה שאתה לא יכול לשמוע ? זה כמו לשלם על טוויטרים שמשחזרים 50 קילו הרץ שעשויים מחשמל טהור ( ION ) ... ההסברים המדעיים הם מפה ועד להודעה חדשה , אבל בתכל"ס פשוט קיים בשביל שהעשיר ממונאקו שקנה רמקול ב 200 אלף דולר ירגיש מיוחד. לחשוב אחרת זה לחיות בסרט. יש עובדות ואי אפשר להתווכח איתם ( הבאתי כבר לינקים... ) .

לא לקח את התרופות שלו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...