Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצמד גיא ואורלי עלו על "המצאה גאונית" כיצד לצמצם כמות תאונות הדרכים. בקיצור בחרו עיר בה עברינות הנהגים חריגה וחיפשו פתרון חדשני - יחודי אולי בתחושה שאף אחד לא חשב על הפטנט הזה לפניהם.

כל ילד מבין שהצבת שוטרים ומצלמות בריכוז גבוה משולב באכיפה ועונשים הולמים תביא לתוצאות המצופות. אז מה כל הרעש והצלצולים בהצגת כאילו- פתרון גאוני מה עוד שכמוהו נבחנו ונבדקו במערב כבר לפני שנים ונמצאו ראויים למטרתם. אין לי ספק שלא מעט שוטרים טילו בחול עם רכב צמוד וחוו את נוכחתו של האח הגדול שמופיע מ NO WHERE שתי דקות אחרי ביצוע העבירה עם דוח מוכן. בקיצור חתיכת פדיחה מה שמתנהל אצלינו בתחום התחבורתי, גם המון אגו , חשיבה עקומה וגם אכיפה עלובה בלשון המעטה.

פורסם

לא הבנתי את הביקורת שלך או מה הטיעון.

הבעיה עם "המבצע" היא שהוא בא להוכיח שאכיפה סופר אינטנסיבית עובדת. אני בטוח שהיא עובדת, על סוג מסויים של עבירות. הבעיה היא שזה לא פתרון מציאותי, כי במציאות אי אפשר להקצות תקציבים לרמה כזו של אכיפה. לכן מדובר בצעד פופוליסטי, ולא מעשי.

אבל, העלויות של הטכנולוגיה הנדרשת רק יורדות, ורבותי, חברי הפורום הנכבדים, בעתיד לא תוכלו לבצע עבירות תנועה בלי להתפס. תפנימו, לשם העולם הולך. המקום היחיד בו אפשר יהיה לנהוג, יהיה מסלול המירוצים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תפנימו, לשם העולם הולך נוסע / טס. המקום היחיד בו אפשר יהיה לנהוג, יהיה מסלול המירוצים.

אני מקווה שאפשר יהיה להמשיך לנהוג על הכביש על פי החוק , או לא לפי החוק ולשלם, ולשלם עבור נהיגה במסלול המירוצים ולנהוג על פי חוקי המסלול.

ואם בארצנו מדובר לא ברור האם החלק הראשון של המשפט יגיע לפני החלק השני של המשפט או להיפך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה בדיוק אורלי וגיא אמורים להוכיח, ברור לכל אחד כשיש מצלמות ונוכחות מסיבית של שוטרים יהיו תמיד פחות תאונות. כל שוטר זוטר מבין את כללי המשחק בכבישים שלנו, נוכחות ואכיפה תמיד יניבו תוצאות טובות. הנתונים הרשמיים מוכחים שרוב הקטל בכבישים מתרחש בערים ולמרות זאת האכיפה בערים מאד חלקית וברובה לא מכוונת למחוללי התאונות. מזל שמשה רבינו עצר בכנען ולא הגיע לאירופה כי עם אופי ותרבות נהיגה כמו שלנו משולב עם מזג אויר אירופאי, כמות הנקטלים בכישים היתה קשה מנשוא.

פורסם
אבל, העלויות של הטכנולוגיה הנדרשת רק יורדות, ורבותי, חברי הפורום הנכבדים, בעתיד לא תוכלו לבצע עבירות תנועה בלי להתפס. תפנימו, לשם העולם הולך. המקום היחיד בו אפשר יהיה לנהוג, יהיה מסלול המירוצים.

ועוד קצת, והנה קיבלנו עולם שבו מוותרים על צנעת הפרט למען ביטחון, ועוד קצת, והנה קיבלנו את רוסיה של שנות ה-50 עם אמצעי אכיפה מהמאה ה-21.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למען המוגבלים שביננו - זה הפרוייקט המדובר

מצד אחד - אין לי ספק שזה יפחית את כמות העבירות והתאונות באותו איזור ספציפי. אני לא רואה איך זה מפתח מגמה בשאר האיזורים.

הרי לאף אחד מאיתנו אין ספק שאם היה יודע שכל מה שהוא עושה מצולם ומוקלט כל הזמן הוא היה נוהג אחרת בהרבה מקרים. תחשבו על אביזר ניטור שיותקן אצלכם ברכב וישדר כל הזמן למוקד.

מצד שני - מה שאמר הממזר השמן אכן נכון, ומפחיד פחד מוות. אין יותר גרוע ממחשבה חשוכה עם אמצעים מתוחכמים להוציאה לפועל.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
ועוד קצת, והנה קיבלנו עולם שבו מוותרים על צנעת הפרט למען ביטחון, ועוד קצת, והנה קיבלנו את רוסיה של שנות ה-50 עם אמצעי אכיפה מהמאה ה-21.

.

מצד שני - מה שאמר הממזר השמן אכן נכון, ומפחיד פחד מוות. אין יותר גרוע ממחשבה חשוכה עם אמצעים מתוחכמים להוציאה לפועל.

זו סטירת לחי לכל העבריינים ולא רק לעברייני התנועה ויותר ברכה ובטחון לכולםםםםםם .

מניעת פשיעה אינה מחשבה חשוכה.

ובדרך אגב למשאיות ואוטובוסים יש מכשיר ניטור ושמו טכוגרף שעדיין לא משדר למוקד אבל אולי זה רעיון למיזם הייטק.

בד"כ כאשר קורית תאונה בכלי כזה מיד נבדקת הדפסת הטכוגרף.

כאשר אתה בדרך אין צנעת פרט . לא חדרו אליך הביתה. אז מספיק עם הטיעונים הדמגוגיים האלה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זו לא דמגוגיה לומר כי המשטרה ומשרד התחבורה לא מסוגלים לחשוב מחוץ לדפוס "מהירות = תאונות". ניתן לומר כי אכיפה היא אמצעי דו פרצופי. אכיפה ונוכחות גבוהה בכבישים מסוכנים = ברכה ובטחון. אכיפת מהירות בכבישים חדשים, בטוחים, דו או תלת נתיביים עם גדר הפרדה = בזבוז זמן וכח אדם.

בינתיים המשטרה עסוקה בלהציב מלכודות מהירות בישורות, בכבישים בטוחים יחסית ולהתפאר בכמות הדוחות המחולקת. לעניות דעתי לא זה מה שימנע תאונות מה גם שמדובר בענישה לעבריינים ולא במניעת עבריינות. הצבת נוכחות משטרתית מסיבית בכבישים מסוכנים תשיג הרבה יותר ע"י מניעת ביצוע עבירות עקב נוכחות המשטרה במקום.

המדד החשוב הוא הפחתה בכמות התאונות ולא כמות הדוחות.

פורסם

מה שאני לא אוהב זה שהופכים בעיה לסנסציה עיתונאית.

ומה שהכי לא בסדר שהם פתאום ניהיו לי רשות מחוקקת ושופטת וקובעים אילו עונשים ינתנו.

"מדינת ערוץ 10" באשדוד.

שיפסיקו לבלבל לנו את המוח כל הרשויות ואור ירוק - אם כל כך איכפט להם מחיי אדם ותאונות קשות - שיקחו את כל המצלמות החדשות ובמקום לפרוס אותן בכבישים מהירים ולחפש אנשים על נסיעה ב-101 קמ"ש שיתקינו אותם בצמתים כדי לתפוס את הנבלות שעוברים במודע ובמצח נחושה באור אדום.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
זו לא דמגוגיה הדמגוגיה היא לטעון שבמעשים הנעשים נכנסים לתקופה חשוכה או עוברים לשלטון של סטלין

לעניות דעתי לא זה מה שימנע תאונות מה גם שמדובר בענישה לעבריינים ולא במניעת עבריינות. הצבת נוכחות משטרתית מסיבית בכבישים מסוכנים תשיג הרבה יותר ע"י מניעת ביצוע עבירות עקב נוכחות המשטרה במקום.

המדד החשוב הוא הפחתה בכמות התאונות ולא כמות הדוחות.

זו בדיוק מטרת התוכנית כל מה שהאדמתי לך בהודעתך שלך.והיא תבוצע בנוכחות מסיבית של שוטרים מתנדבים מצלמות ועזרים רבים אחרים.

אז מאיפוא התובנה שלא יודעים לחשוב מחוץ לקופסה. כאן תוכנית שכולה מחוץ לקופסה , רק ברור שהסיכוי שהיא תמומש בכל הארץ הוא קטן עד קלוש.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
מה שאני לא אוהב זה שהופכים בעיה לסנסציה עיתונאית.

ומה שהכי לא בסדר שהם פתאום ניהיו לי רשות מחוקקת ושופטת וקובעים אילו עונשים ינתנו.

"מדינת ערוץ 10" באשדוד.

שיפסיקו לבלבל לנו את המוח כל הרשויות ואור ירוק - אם כל כך איכפט איכפת להם מחיי אדם ותאונות קשות - שיקחו את כל המצלמות החדשות ובמקום לפרוס אותן בכבישים מהירים ולחפש אנשים על נסיעה ב-101 קמ"ש שיתקינו אותם בצמתים כדי לתפוס את הנבלות שעוברים במודע ובמצח נחושה באור אדום.

קרוק מאיפוא הבאת את המוכחל??

תקרא את הכתבה ותראה שאכן יקפידו גם על צמתים ואור אדם ברמזור.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה - הבאתי את זה מהפרומואים שלהם לתוכנית.

אני מאוד מקווה שלא יתנו לזה לקרות.

לקרוא כתבה? באמת, לא מספיק קדחו במוח?

ולגבי מצלמות רמזורים - אני מדבר בכללי ולא רק על הפרוייקט שלהם - שם הבנתי שהם עושים את זה וזה לדעתי מבורך.

בא לי להקיא כאשר מנכ"ל אור ירוק מתרעין בטלוויזיה על כמה איכפת (רואה? למדתי) לו מתאונות דרכים ונפגעים והוא בעצמו תומך בהצבת מצלמות מהירות במקום להציב מצלמות ברמזורים.

אני ד"א לדמתי הרבה מאוד נהיגה בטיחותית (לא נהיגה מונעת אלא הדבר האמיתי) - ושם הכלל הוא ברור - ברגע שרמזור הופך לירוק יש להמתין 2-3 שניות לפני היציאה כדי להימנע מהמפגש עם חלאה שנוסע באדום.

ב-99.9% זה לא עושה כלום אבל ב-0.01% זה מציל חיים שלך.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

תראה ישה, אני בעד שבכל רמזור תהיה מצלמה. אני בעד שכל מטר יהיה שוטר שיאכוף עבירות זכות קדימה/מעברי נתיבים/נהיגה בגסות/בשכרות/תחת השפעת סמים.

אני נגד אכיפת חוקי מהירות שנקבעו בשנות ה-70 ללא כל מחשבה. אני נגד פעילות משטרתית שמתרכזת בעבירות מינוריות אותן קל לנסח בדו"ח ואיתן ניתן להפגין מספרים מחמיאים בסטטיסטיקה.

אני נגד הצבת מצלמות בכל פינה לשיטור מרחוק תוך חדירה לפרטיות, גם אם המצלמות מוצבות ברשות הרבים (ראה מקרה עיריית גבעתיים).

אז אולי באמת מה שמנסים שם בתוכנית לא מתמקד במהירות אלא בעבירות חמורות ואם זה המצב אני שמח, אבל לצערי ואני מקווה שגם לצערך זו ממש לא הגישה של רשויות האכיפה.

אני מניח שהפניית חלק גדול ממשאבי האכיפה לאפיקים כמו שיפור תשתיות, תחבורה ציבורית וחינוך תעברותי תגרום לשינוי גדול הרבה יותר, אם כי זה מצריך מחשבה קדימה והמתנה לקציר הפירות, מה שאומר שכנראה לא תמצא שום שר שבאמת יזיז איזו אצבע.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...