Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי רנו מגאן שנת 2001 (נובמבר 2000), 1600 אוטומטית בנזין. היום לקחתי אותה לטיפול והתגלו בה עוד בעיות כך שמחיר הטיפול יהיה בין 6000 (טיפול מינימלי) ל 8000 שח. אני שוקל להיפטר ממנה, למכור אותה לחלפים או משהו כזה. מצד שני כואב הלב - אוטו בן תשע וחצי, להשבית בגלל עלות אחזקה, זה לא טוב. יש לכם עצה/ דעה? אני קצת לא מפוקס, מהעצבים...

תודה

פורסם

אהלן,

כמה שאלות:

בכמה אתה יכול למכור את האוטו? לפני התיקון, אחרי התיקון.

אם תתקן, כמה זמן אתה חושב להחזיק את האוטו?

כמה זמן הוא אצלך? אם מעט זמן תנסה למכור למגרש ולהפסיד את עלות התיקון כי הם כבר יורידו ממך את ה-6K (לפחות תחסוך את כאב הראש של התיקון).

פורסם

היי,

זה העניין, שהבעיה היא לא מתמטית כי אני לא יודע. לעת עתה לא הצלחתי למכור את האוטו במחיר סביר. לא ניסיתי למכור אותו במחיר נמוך ממש. המוסך הציע לי לעשות טרייד אין תמורת 10000 שח, אבל אני לא רוצה. כך שאני מאמין שלא אקבל עליו יותר מזה. האוטו אצלי כבר חמש שנים. דיברתי עם סוחר מכוניות הוא הציע לי שלושת אלפים שח, אולי מעט יותר.

אוף... מה אני חושב עכשיו זה איך להיפטר ממנו בדרך הפחות אווילית שיש. נראה לי שלשלם עליו עכשיו 6000 שח זה קצת אווילי.

פורסם

אין לי מושג מה המחירון של הרכב שלך אבל:

3000 שקל שהסוחר הציע לך נשמע לי קצת חזירי מצידו.

שוב, אם לתקן ב-6 ולמכור, אז מבחינתך ביותר מ-9, אבל, להתחיל לתקן זה תיבת פנדורה ואתה לא יודע בכמה זה יגמר!!!.

אני אישית הייתי מעיף בכמה שהייתי מצליח ומתנחם בזה שבכל זאת הרכב שרת אותך כמה שנים טובות .

פורסם

לדעתי תבדוק קודם אם אכן מדובר על 6-8 אלף תיקון, הזוי שעוד הצלחתה להגיע עד המוסך בנסיעה.

אודי A4

דימה.

פורסם

טוב, הודעתי למוסך שלא יתקנו. האמת - אוטו סבבה, ואני מתכוון להמשיך לנסוע בו. בשבועות הקרובים אמכור אותו לפירוק כנראה, ואסע בשמחה במוניות בלי דאגות לכמה זמן :)

הבעיה היא עקרונית - בגלל מדיניות היצרן והיבואן אוטו בן תשע וחצי, נוסע היטב בדרך כלל, הופך להיות לא כדאי לתיקון! זה ממש אבסורד. בעולם מודרני כמו שלנו היה הגיוני אם כל החלפים היו קיט להחלפה ובאלפיים שח היית מחליף ה כ ל. הרי המרכב, הפח, המושבים, ואפילו המנוע והצמיגים - שלמים וטובים!

תודה לכולם

פורסם

גש למוסך אחר, רצוי פרטי אבל שמתמחה במכוניות רנו וקבל עוד הצעת מחיר.

יתכן שקיבלת הצעת מחיר גבוהה מתוך רצון המוסך לקנות ממך המכונית בזול או לתקנה עבורך במחיר יקר.

כמובן שיתכן שאכן יש הרבה תקלות במכוניתך שעלות תיקונן גבוה.

בדוק היטב קודם כי כל הפרש מתבטא באלפי ש"ח.

כמה ק"מ יש למכונית ואיזה יד אתה ומה היה עברה?.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי שלום

כתבתי לך מייל, אוסיף כאן שהמכונית היא יד שניה. היתה בליסינג תפעולי ביד הראשונה (נהגת אחת נחמדה). עברה 160000 קמ, וטופלה היטב בכל השנים. לא עברה תאונות מיוחדות למעט פגיעות פח שתוקנו. היא שמורה וטובה, הבעיות שהתגלו בטיפול הנוכחי הן בעיות בגיר (החלפת שני שסתומים - 2800 שח + מעמ כולל עבודה), החלפת רצועה (סביב 850 + מעמ), החלפת מנוע למתזי מים (370 + מעמ), תיקון נזילה בטרמוסטט (750 + מעמ) + טיפול 20000.

תודה

פורסם

השאלה העיקרית היא מה החלופות שלך ?

למכור את הרכב ולקנות משהו בפחות כסף מהתיקון ,ואז לקבל תקלות שאתה לא מכיר ?

לתקן את הרכב בתקווה שלא ימשיך להתקלקל כי כבר החלפת את רוב המכלולים העיקריים ?

להמשיך לנסוע עד שיתפגר ואז לקנות רכב אחר ?

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אם אתה מתכוון בכל מקרה להחליף את האוטו, ויש לך בצד סכום של 40-50 אלף שקל לפחות, שיאפשר לך להתקדם לרכב חדיש מהשנים האחרונות, תמכור ככה.

אם אין לך את הסכום הזה, תתקן ותמשיך לנסוע. ב 9000 שקל (המכירה + מה שחסכת על התיקון) לא תוכל לקנות שום דבר טוב יותר.

פורסם
היי, יש לי רנו מגאן שנת 2001 (נובמבר 2000), 1600 אוטומטית בנזין. היום לקחתי אותה לטיפול והתגלו בה עוד בעיות כך שמחיר הטיפול יהיה בין 6000 (טיפול מינימלי) ל 8000 שח. אני שוקל להיפטר ממנה, למכור אותה לחלפים או משהו כזה. מצד שני כואב הלב - אוטו בן תשע וחצי, להשבית בגלל עלות אחזקה, זה לא טוב. יש לכם עצה/ דעה? אני קצת לא מפוקס, מהעצבים...

תודה

8 אלף לטיפול?

אולי לפני שאתה מוציא אלפי שקלים על טיפול זה או אחר,אתה יכול לעשות טרייד באיזו סוכנות, ולעלות ולהתקדם לרנו חדשה (שלא רואה מוסך...) . :)

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

מה מחיר המחירון של הרכב?

אני מניח שניתן להוזיל את כל העלויות הנ"ל לחצי ולנסות למכור הלאה.

זה בדיוק מה שסוחר המכוניות שרצה אותה ב-3000 מתכוון לעשות.

את המנוע אפשר להביא משומש, כנ"ל לגבי הגיר - את הרצועה לא בהכרח חייבים להחליף.

פורסם

היי

לי יש רנו מגאן 2002 אוטומט וגם לי הייתה בעיה בגיר - הוחלפו 2 שסתומים (אני מאמין שמדובר באותם 2 שסתומים) השסתומים עלו 540 ש"ח כל אחד בערך כולל עבודה זה עלה לי משהו כמו 1300-1400 ש"ח .

לא תיקנתי במוסך מורשה אלא אצל מוסכניק מאוד אמין שכל העיר שלי (אשקלון ) מטפלת אצלו - בחור מאוד אמין ומקצועי .

הוא עושה לי מחירים טובים והעבודה שלו ללא דופי. כך שנראה לי שהמחירים שקיבלת - או שהלכת למוסך מורשה או שממש ניסו לגנוב אותך.

אם תרצה ואם אשקלון לא רחוקה לך אשמח לתת לך את הטלפון שלו והכתובת של המוסך - כמובן בהודעה פרטית .

בהצלחה

אלעד צדוק

פורסם
מה מחיר המחירון של הרכב?

אני מניח שניתן להוזיל את כל העלויות הנ"ל לחצי ולנסות למכור הלאה.

זה בדיוק מה שסוחר המכוניות שרצה אותה ב-3000 מתכוון לעשות.

את המנוע אפשר להביא משומש, כנ"ל לגבי הגיר - את הרצועה לא בהכרח חייבים להחליף.

לא ממש משנה מה מחירון הרכב, מגאן גם כשהיא טובה יש בעיה למכור... הגיר של הרנו, על דגמיו ידוע כבעייתי

אין סיבה להביא גיר משומש, שלא ידוע מצבו וכמה זמן יחזיק,

לגבי הרצועה לפי המחיר זו כנראה רצועת טיימינג ואז חייבים להחליף וגם את המותחן, רצוי גם את משאבת המים, ברנו בסביבות 400 ש"ח, (אם אתה משאיר את הרכב אצלך), כי להחליף אותה אחרכך עולה מעל ל 1000 ש"ח

:idea: העיקר שיהיה יום נפלא :roll:

*** מחפש סאאב 95/96 או רכב קבריולט להגשמת החלום ***

• תוכן חדש...