Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאט פנדה. נסעתי גם על פונטו ספייס 2003 וגם על גרנדה פונטו. איכשהו נראה לי כי ברכבים היפניים המזגן ממש מקפיא ודיי מהר גם ביום חם מאוד כשהרכב חנה בשמש הקופחת. ברכבי הפונטו הנ"ל כשנסעתי בטבריה והסביבה בימים ממש לוהטים הרגשתי שיש למזגן קושי.

עכשיו אני עם הפנדה ואני גר בעמק בית שאן ממש ליד גבול ירדן בנקודה נמוכה מאוד כאשר הטמפ מעל 30 מעלות נוסקות לכיוון ה40 מעלות. האם כשאני נכנס לרכב ומניע ללא נסיעה, בהילוך סרק המזגן אמור להקפיא לאחר, נגיד... 5 דקות? או שמה חייבים קצת לנסוע? בנוסף גם שכבר נסעתי ואני מדבר על סביבות 16:00-16:30 שנכנסתי לרכב , דהיינו הרכב ספג את השעות החמות ביותר לאחר 5 דקות עדיין הרגשתי שהמזגן יותר מאוורר משהוא מקרר. אשתי המשיכה בנסיעה לאחר מספר דקות שאני כבר ירדתי מהרכב ודיווחה שבנסיעה הארוכה מחוץ לישוב המזגן ממש קירר ואפילו בתום הנסיעה היא עמדה בהילוך סרק והיה טוב אבל לדעתי זה בגלל שכבר היתה שעה סביב 17:00 שבה כבר אין עומס חום. יש לציין שהרכב קיבל ריג'קט בבדיקה טרם הקניה(רכשתי אותו אתמול מקל אוטו) ואמרו שטיפלו בכל התקלות במהלך ההכנה של הרכב טרם המכירה(בבדיקה שלי כבר לא היה ריג'קט על המזגן). באמת ראיתי בהסטורית תיקונים אצל פיאט שמילאו גז מזגן ממש לפני שהביאו לי אותו, לא רשום שתיקנו בריחת גז. אז האם יש בעיה ברכבים אלו באיזור כמו שלי או כמו ששאלתי האם גם בשיא החום לאחר מספר דקות מזגן תקין אמור להקפיא? ביחוד רכב קטן כמו שלי, פנדה...

תודה לעונים וסליחה שטחנתי הרבה בשאלה אחת :wink:

פורסם

אם יש קצת חוסר גז במזגן אז רמת הקרור שלו תהיה פחות טובה.

בכל רכב שעמד בשמש והתחמם רצוי להפעיל המזגן כך:

פתח חלונות הרכב והפעל המזגן במהירות מפוח פנימי הגבוהה ביותר וכך אתה מייצר אויר קצת קרי שדוחף החוצה את האויר החם שבתוך תא הנוסעים.

לאחר כמה דקות כשהחום בתוך המכונית קצת ירד, סגור החלונות והתחל להוריד את מהירות המפוח הפנימי לפי הרגשתך.

הערה: בכל מזגן (רכב, ביתי, ציבורי) ככל שמהירות המפוח הפנימי תהיה נמוכה (איטית) יותר כך יצא מפתחי המזגן אויר קר יותר וזאת כי האויר "שוהה" יותר זמן על מאייד המזגן (היחידת קרור הפנימי) ומספיק להתקרר יותר.

במכונית תריך למצוא את נקודת האיזון בין קבלת אויר קר יותר ומהירות מפוח כדי שאויר זה גם יגיע אליך ועליך.

בברכה - רפי לין

פורסם

ראשית , ברור שכל מה שציין קודמי , רפי לין, נכון ותקף ושווה ביצוע.

מעבר לכך , אני יכול להעיד בתור בעל פנדה רובוטית 2005 מאז קנייתה , שהמזגן אכן בסדר בהחלט אך לא מדהים.

לבני טויוטה קורולה בת 12 עם מזגן מקורי שמקרר באופן משמעותי עדיף על הפנדה.(הפנדה פולנית - צפון איטלקית , ביפאן

חם ולח הרבה יותר...)

רב הרכבים היפאניים מצטיינים במזגן חזק.

בנוסף יש לזכור כי הרכב בעל מבנה גבוה - נפח פנים גדול יחסית ושטח חלונות גדול - פועל יוצא - בחנייה בשמש ביום חם עד לוהט נוצר אפקט חממה ניכר, הרבה יותר מברכבים אחרים.

שנית, המנוע בעל 60 כ"ס , שהינם לא ממש בשיא ההספק מול יפאניות מקבילות , ומניסיון המזגן מקרר בהילוך סרק באופן

מעט חלש . בנסיעה בסל"דים גבוהים יותר מורגש קירור משמעותית חזק יותר.

בנוסף וודא שני דברים - האם הוחלף לאחרונה מסנן אבקנים (פילטר מזגן) , אם לא הוחלף או רק נוקה - החלף למקורי.

תוודא עם מזגניסט מקצועי שהגז במערכת במשקל אופטימלי לגמרי כדי לוודא קירור אופטימלי.

בהצלחה !

פורסם

בנוסף לאמור לעיל, מומלץ בחום לבצע ניקוי רשת מעבה המזגן (וגם לרדיאטור) עם לחץ אויר ,להסרת שאריות אבק, חרקים, מעופפים ולכלוך. זה ישפר את עוצמת הקירור במעלה שתיים וזה מאוד משמעותי.

נ.ב - אם נמצא חוסר קרר- לבקש מהמזגניסט לבצע ואקום עמוק למערכת, טרם מילוי הקרר, של לפחות 45 דקות.

פורסם

המון תודה עזרתם מאוד. עכשיו יש לי בעיה נוספת שבאופן עקיף אולי היא קשורה למזגן(אין לי חצי מושג במכונאות):

בנסיעתי האחרונה פתאום שמעתי בזמן לחיצה על דוושת הגז גירגור שנשמע במקביל לרעש המנוע הרגיל אך לא תמיד זה מופיע. כשנעמדתי מתישהו עם הרכב פתאום בהילוך סרק שבו הטורים נמוכים ואז רעשים נשמעים יותר טוב שמעתי שוב את הגרגור, לחצתי על דוושת הגז (בהילוך סרק) ובאמת הגרגור עלה בטון ביחד עם רעש המנוע הרגיל ואז שמתי לב שהוא הפסיק. חיכיתי שזה ישוב לגרגר וגיליתי שהגירגור קורה מתי שהונטה(המאוורר) מתחיל את פעולתו וכאשר הונטה נכנסת להפסקה הגרגור מפסיק. מה יכולה להיות הסיבה לגרגור? האם זה מסוכן לנסעו כך? האם זה קשור לאיזו רצועה משוחררת? משהו שאולי קשור למזגן?

פורסם

לאוזן לא מקצועית כמו שלי זה נשמע רעש לא תקין.... זה כאילו שמת חתיכת קרטון ממש בקצה הרוטור של הונטה כך שנוצר אפקט כזה: טררררררררר :wink: כשהונטה במצב מופסק אני לוחץ על הגז ואז הרעש הוא רעש נקי, יש הבדל משמעותי בצליל בין שני המקרים .

פורסם

אני מציע שתיקפוץ למישהו עים אוזן מיקצועית שישמע את הרעש.כי ונטה לרדיאטור זה מאוד חשוב,במיוחד בימים חמים אלו.

פורסם

הלכתי למזגניסט. את הרעש שומעים רק שיושבים בכסא הנהג וזה מגיע מצד ימין. הוא טוען שכנראה תקוע עלה, או חתיכת נייר במפוח. בדקנו ששום דבר לא פוגע ברוטור של הונטות. יש להזכיר כי הרעש מתחיל רק עם פעולת הונטה. האם גם המפוח עובד רק שהונטה פועלת?(:roll:) אם זה מהמפוח אני אקפוץ אליו שוב כי פשוט לא היה לי זמן להתעכב...

פורסם

מצטער על הבורות אבל תוכל להסביר לי בדיוק מה כוונתך? מה תפקיד המפוח ומתי הוא פועל ובאיזה אופן? אני שואל כדי שאדע למה אתה מתכוון שברור שזה לא מהמפוח?

פורסם

המפוח זה (טורבינה,פרופלור)ששואב אויר מתוך האוטו,או מבחוץ ומעביר אותו דרך הרדיאטור הפנימי של המזגן ,האויר מיתקרר וניזרק חזרה לקבינה.אים זה המפוח אתה יכול לדעת ע"י שינוי מהירותו(זרם האויר מפיתחי האיורור )ולישמוע אים יש שינוי ברעש.אצלי בפיאט לפרק מפוח זה 2דקות אולי יש עלים שעושים רעש.לעומת זאת מדחס מזגן זה סיפור ,ומורכב מהרבה חלקים נעים(אצלי 5בוכנות).וגם שם יכול להיות משהו משוחרר ומרעיש.אני מאמין שכול איש טכני(מזגנים) הוגן יאתר את הבעיה.

פורסם

מומלץ מאוד לבדוק מתי לאחרונה החליפו פילטר אוויר של מערכת האיוורור ברכב (=פילטר מזגן). אם עשו את זה לפני יותר משנתיים אז מובטח לך שאם תשים פילטר חדש תקבל שיפור קל בקירור.

אני אישית מחליף בעצמי כל שנה ומרגישים שיפור קל מאוד אחרי ההחלפה. עלות הפילטר ממש נמוכה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...