Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש מזגן גולף 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

2 שאלות (גולף 2002 2ל')

1. לפעמים, אחרי נסיעה בלי מזגן, לאחר כיבוי הרכב מתחיל לעבוד איזשהו מאוורר (?) במנוע. אני לא נשאר ליד הרכב כדי לדעת לכמה זמן אבל אני מניח שלכמה דקות טובות. מה זה? ואם זה תקין?

2. לאחרונה לאחר כיבוי הרכב והמזגן יש קול שריקה מוזר וגבוה מהמנוע (יותר כמו קול מפוח חזק כזה) שממש לא נשמע תקין שעובר אחרי כמה שניות. בנסיעה בלי מזגן זה לא קורה אז אני מניח שזה בגלל המזגן. יש מושג מה זה?

האם יש קשר לאחת מהתופעות ולעובדה שהחימום ברכב לא עובד?

תודה

פורסם

לפי התיאור שלך הרעש נובע מהמאוורר של המנוע בצד הנהג (כנראה הגיע הזמן להחליפו, תקלה נפוצה)

פעולת המאורר היא טבעית וחייבת לפעול בזמן שטמפ' הנוזל קירור עולה, מה שכן עדיף לחכות כמה דקות לפני דימום המנוע לאחר נסיעה מאומצת מה שגורם לעליית הטמפ' לאחר כיבוי המנוע(שבעצם לא קיימת סירקולציה של הנוזל ע"י המשאבה)

פורסם

לא הבנתי. עצם העובדה שהמאוורר עובד אחרי כיבוי הרכב זו התקלה? האם זו גם הסיבה שבזמן נסיעה בלי מזגן אני מרגיש את חום המנוע יוצא לכיווני דרך ההגה והסביבה?

תודה על ההתייחסות

פורסם

הפעולה של עבודת המאורר טבעית ורצויה לגמרי ,תפקידו לקרר את נוזל הרדיאטור לפני כניסתו למנוע תוך כדי ואחרי כיבוי הרכב ,(יש לו פלוס עצמי ובגלל זה הוא עובד גם אחרי ) ואגב זה לא שהוא עובד אחרי כיבוי הרכב,הוא התחיל את הקירור לפני שכבתה את הרכב פשוט לא שמעת אותו בגלל רעש המנוע, ... עדיף אבל לא מציאותי לכבות את הרכב רק אחרי שפעולתו מסתיימת ,גם אני בגולף שלי ניסתי בהתחלה לנסות ולשמוע את המאורר לפני כיבוי הרכב מה שלא אפשרי אם המאורר תקין ולא עושה רעש חריג...

לגבי השריקה לא אוכל להגיד מה היא בלי לשמוע .

הכי טוב לפנות לבעל מקצוע .

אם אתה מהמרכז פנה לרון בת"א שמתמחה ברכבים אלו.

אגב גם אני מרגיש חום לפעמים מכיוון המנוע ,נראה לי שאין 100 אחוז אטימה .

מי שלא נהנה מהחיים לא יודע לחיות !

פורסם

זאת לא תקלה.

במצב של נסיעה מאומצת לדוגמא לאחר עלייה ממושכת בסל"ד גבוהה עדיף להמתין כמה דקות לפני כיבוי הרכב לשם קירור טוב יותר מאשר כיבוי במקום.

פורסם

גם אצלי (בורה 2002)

1. המאוורר עובד לפעמים לחצי דקה אחרי כיבוי הרכב.

2. אוויר חם יוצא מפתחי האוורור כשהמזגן לא עובד - תלחץ על כפתור הסריקלוציה הפנימית (ציור של חץ מסתובב) של המזגן אחרת נכנס קצת אויר מבחוץ.

3. כ-10 שניות לאחר שמכבים את הרכב לאחר נסיעה עם מזגן על קור שומעים שריקה בצליל שהולך ונהיה גבוה עד שנעלם - אין לי מושג מה זה ואני מצטרף לשאלה בתחילת השרשור.

פורסם

האמת שהרעש מופיע (שוב, לפעמים, לא תמיד ישנו) גם שאני מכבה את המזגן לפני כיבוי הרכב (מה שאני עושה בדרך כלל). וזה באמת קול שריקה שהולך ומתגבר ואז נעלם לאחר כמה שניות, וחוזר (בעצמה חלשה) אם מפעילים את המזגן שוב (ונעלם אחרי כמה שניות של פעולה).

• תוכן חדש...