Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סל"ד לא יציב Torque Converter Clutch [פסאט 2002]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני שבוע הרכב החל להתנהג מוזר בהחלפת הילוכים במהירויות בינוניות 50-80. ההילוכים מתחלפים כראוי אבל הסלד לא יציב וההרגשה היא כאילו שמישהו לוחץ על הקלץ ואכן חיבור למחשב בערוץ הגיר מראה את הבעיה Torque Converter Clutch: Stuck OFF / No Power being transferred P0741

הגיר כבר עבר שיפוץ לפני 7 חודשים. ייתכן שלא במקצועיות רבה.

דברים אחרים מעניינים:

יכול להיות שהספידומטר קצת מזייף.

יש גם סימנים לנזילה קלה בין הבלוק מנוע לגיר.

יכול להיות שהשמן גיר ששמו לא באיכות הכי טובה או שחסר.

לפני שאני מתחיל לשרוף כסף במכוני גירים :evil: אשמח לשמוע את חוות דעתכם על העניין.

פורסם

אם הגיר שופץ לפני 7 חודשים למה אתה לא פונה למי ששיפץ לך אותו ?

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם
אם הגיר שופץ לפני 7 חודשים למה אתה לא פונה למי ששיפץ לך אותו ?

זה היה הבעלים הקודמים והאחריות לשיפוץ נגמרה.בכל אופן אני צריך בעיקר מידע טכני.

נתקלתי בשרשור הזה של בחור עם בעיה דומה שניסה להחליף ATF

http://www.passatworld.com/forums/showthread.php?t=308339&highlight=torque+converter

פורסם

תקלה בממיר מומנט, יכול לנבוע מהרבה סיבות

לטובת הרכב והכיס שלך תיגש למוסך אדמונד בחולון, לך שם ליורם

תגלה בעל מקצוע בחסד עליון שבאמת יודע מה הוא עושה

תהנה

פורסם
תקלה בממיר מומנט, יכול לנבוע מהרבה סיבות

לטובת הרכב והכיס שלך תיגש למוסך אדמונד בחולון, לך שם ליורם

תגלה בעל מקצוע בחסד עליון שבאמת יודע מה הוא עושה

תהנה

כמו שכתבתי למעלה, אני מחפש מידע טכני. תודה על העצה אני אזכור את השם ואולי אפנה לשם אחרי שיהיה לי יותר ברור מה התקלה.

פורסם

סבבה,

בתוך הממיר מומנט שלך יש LOCKER חשמלי,

התפקיד שלו זה בשיט לנעול את הממיר כדי לחסוך בדלק, ו"לשמר" כח

החלק הזה דפוק

ככל הוא נתפס במצב של נעילה חלקית ולכן הוא לא משחרר את הגיר לחלוטין בסרק, לכן יש לך בעיות סל"ד

הפתרון הוא החלפת הממיר מומנט קומפלט, החלק נמצא בין הגיר למנוע, צריך להביא ממיר מומנט מפירוק או משופץ

להוריד גיר להחליף להרכיב חזרה, לרוב נהוג ומקובל במצב כזה כבר לשפץ קומפלט את הגיר או להביא גיר קומפלט מיבוא

בהצלחה

פורסם

הבעיה יכולה להיות אחד משני האפשרויות הבאות:

* ברז חשמלי של פיקוד מצמד הגישור תקול (במצב הזה אין הזרמת לחץ שמן לכיוון מצמד הגישור או סגירה רגעית).

* ממיר מונט תקול( בזמן שיפוץ תיבת ההילוכים המקורית מחליפים את הממיר בגלל החשד שקיימים שבבי מתכת, מה לעשות שממירי המומנט המשופצים שמורכבים הם יותר רגישים לחום מה שמצריך התקנת קולר חיצוני).

פורסם

הכל תלוי איפה שיפצת וכמה שילמת

אבל לרוב לא מקובל להחליף ממיר מומנט בזמן שיפוץ גיר אוטומט, בטח לא אם ביצעת את זה במחיר סביר ולא לפי מחירון צ'מפיון

• ספונסר פורום
פורסם

זה לא נכון מה שאתה כותב כאן עתיד ,כל שיפוץ תיבת הילוכים

אוטומטית מחייבת שיפוץ ממיר המומנט .

השיפוץ כולל פרוק ממיר המומנט למרכיביו (חיתוך שלו לשניים על מחרטה)

ניקוי יסודי החלפה וחיזוק רכיבים לפי הצורך ,לבסוף אריזה של כל החלקים בתוכו

ותפר הלחמה לחיבור חלקיו והכי חשוב איזון מדוייק בעת ההלחמה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון, מהפה שלך לאלוהים,

לא פעם פגשתי משפצים שפורסים קיט דיסקיות בודקים את הסולונואידים וסוגרים

העבודה תמיד בהתאם למחיר.

אני רוצה להאמין שב-4 שנים שאני כבר לא בעיניינים המצב השתפר בשוק וכבר אין דברים כאלו

הלוואי !

פורסם

תודה חברים.

אני ממשיך לאסוף מידע על הבעיה, מסתבר ש VW פירסמו מסמך (מצורף קובץ למטה) שמסביר ספציפית על התקלה הזאת.

מהמעט שאני מבין הם ממליצים לבדוק את רמת נוזל הגיר. כמו כן הם אומרים לשים לב לחום מנוע, אצלי הטרמוסטט תפוס פתוח, יכול להיות שקשור.

בהמשך הם מפרטים כיצד לבצע בדיקה באמצעות התוכנה שלהם שתיתן אינדיקציה מדויקת האם ה ‎TC תקול או לא. סתם מעניין הם טוענים שצריך לפחות 20 שניות ריצה בכל הילוך בכדי להגיע לבעיה.

אולי בכל זאת לפני שרצים לשפץ את כל הגיר יש עניין לבדוק אם יש מספיק נוזל ולנסות להחליף אותו? ואולי חיישנים אחרים? מה בדבר הברז של המצמד שהוזכר פה למעלה? האם טיפול בו מצריך שיפוץ כל הגיר?

TSB010722.pdf

פורסם

מתחילים מהקל לכבד

*בדיקת גובה נוזל התיבה.

*בדוק את התקינות של הברז החשמלי(הבדיקה לא דורשת פירוק התיבה אלה רק פירוק הקרטר בלבד)

פורסם
מתחילים מהקל לכבד

*בדיקת גובה נוזל התיבה.

*בדוק את התקינות של הברז החשמלי(הבדיקה לא דורשת פירוק התיבה אלה רק פירוק הקרטר בלבד)

תודה על ההכונה, מכיר בעל מקצוע שיהיה מוכן לבצע את הבדיקות הנ"ל ?

• תוכן חדש...