Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התלבטות בנוגע לרכישת רכב עתידי:

התקציב - עד 120000 ש"ח.

האופציות בגדול:

1. סובארו B4 חדשה למדי (נניח 2008), רכב אמין ונוח לתחזוקה, ובסה"כ מהעממיים נחשב לרכב שנותן חוויית נהיגה לא רעה.

(לחילופין רכב דומה בתכונותיו)

2. מרצדס ישנה יותר - למשל C class 220 משנת 2008 שהייתה מונית (ראיתי אחת כזאת ביד 2 עם 150K ק"מ ומבקשים עליה 115000 ש"ח) או C class 200 בנזין ישנה יותר (נניח 2003 או 2004) שהייתה בבעלות פרטית ועם קילומטראז' סביר.

הסעיפים החשובים לי:

הנאה מהרכב ומהנהיגה

תחזוקה וביטוח בעלות סבירה

האם יש סיכוי שאפול בפח עם רכב כמו מרצדס - למשל בשל צורך בהחלפת מערכת יקרה מאוד?

האם אדם מן היישוב שאיננו בקיא יותר מדי ברכב ואיננו מיליונר יכול לקחת עליו רכב יוקרה כזה מבלי לחשוש לאבד את מכנסיו?

לכל המנוסים והידענים - תודה מראש.

פורסם

אני לא יודע בקשר לרכב עצמו אבל מכיוון שאני רואה איך נהגי מוניות נוהגים, הייתי ממליץ לך לא לקנות מונית.

בנוסף יש את הבלאי המואץ של 150 אלף קילומטר בשנתיים.

פורסם

ראשית ב-120 אף שקל לא תצליח לקנות סובארו B4 חדשה, אולי B3.

שנית, אם תחזוקה זולה היא בראש מעינייך אז תקנה משפחתית חדשה ותתחדש. רכבים כמו מרצדס גם בדגמים הכי פשוטים יהיו יקרים יותר לאחזקה מבחינת ביטוחים, טסט וכמובן טיפולים שוטפים ואני לא מציע להיכנס להרפתקאה הזאת אם זה מה שאתה מחפש.

בהצלחה וחג שמח!

פורסם

הנאה מהרכב ומהנהיגה

C קלאס

תחזוקה וביטוח בעלות סבירה

סובארו

האם יש סיכוי שאפול בפח עם רכב כמו מרצדס - למשל בשל צורך בהחלפת מערכת יקרה מאוד?

כן. אבל אפשר למזער את ה"נזק" אם נמנעים ממוסכים מורשים.

האם אדם מן היישוב שאיננו בקיא יותר מדי ברכב ואיננו מיליונר יכול לקחת עליו רכב יוקרה כזה מבלי לחשוש לאבד את מכנסיו?

כן, אם הוא בודק אותו כראוי, משאיר קצת כסף בצד לכל מקרה (חשוב בקניית כל משומשת) ולא קונה מונית לשעבר.

בקיצור: אם חשובה לך איכות הנהיגה וקצת תחושת הרפתקה - ה-C קלאס.

אם אתה חושש - האפשרות הבטוחה היא סובארו.

פורסם

האם קשה כ"כ להצליח בבחירת מרצדס שהיא מונית בדימוס?

ז"א - יש את המיתוס שהמרצדס בתחזוקה ראויה תיסע מיליון ק"מ - זה לא נכון?

ואם לוקחים מונית לשעבר שהיא יחסית חדשה (בת שנתיים-שלוש נניח) ועם קילומטראז' של עד 200K - עדיין הסיכון הוא גדול?

ושאלה נוספת - אם נשווה C קלאס 2002 לסובארו B4 שנת 2008 - מי מהן מהנה יותר בנהיגה? מי מהן ספורטיבית יותר?

תודה!

פורסם

כן, קשה מאוד למצוא מונית לשעבר שלא עברה חיים קשים. במיוחד בזמן האחרון כששוק המוניות

סובל ממשברון - מה שאומר שנהגי מוניות מנסים לחסוך כמה שאפשר.

לגבי המיתוס - גם אם הוא נכון, עוד לא נולדה המכונית שנוסעת מיליון ק"מ בלי להתקלקל כמה

וכמה פעמים בדרך.

הסיכון קטן ככל שהק"מ נמוך יותר ונהג המונית היה קפדן יותר בשגרת הטיפולים.

לגבי ספורטיביות - שתיהן לא ספורטיביות או מהנות במיוחד לנהיגה. למרצדס יתרון דינמי,

והיא גם נוחה ואיכותית יותר. כחווית נהיגה היא תהיה עדיפה על הסובארו. כחבילת אחזקה,

הסובארו עדיפה.

• תוכן חדש...