Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,זה קצת דחוף לי מכיוון שמחר יש לי נסיעה חשובה,אז ככה:

האיביזה שלי(מודל 98,מנוע 1400,דגם CLX,ידנית)

היום הנעתי אותה ואחרי 3 שניות שהמנוע פעל היא כבתה.

בפעם השנייה והשלישית היא הניעה ונכבתה אחרי שנייה אחת ופה הבנתי שאני מפסיק לנסות.

מצבר וסטרטר בני שנה.

יש לציין את הדבר הבא,אם כי הוא לא ניראה לי קשור:הותקנה מערכת לפניי יומיים,אבל לאחר ההתקנה נסעתי עם הרכב כמה פעמים והוא הניע בסדר גמור,מאז לא שונה דבר,והיום כשבאתי להניע היא נכבתה.הנסיעה האחרונה הייתה אתמול!

בעבר היו לי כמה מקרים כאלו,פעם אחת שלא שמעו בכלל את הסטרטר,נשרף פיוז צהוב 20A שאחראי על משאבת הדלק לפי מה שהחשמלאי שלי אמר.

פעם אחת דומה מאוד ואפילו זהה למה שהיה היום,הרכב נכבה לאחר הנעה (אחרי שנייה)ונישרף פיוז אדום בעל ערך של 5A.

מאז לא היו עוד מקרים,חשבתי אולי בגלל הפעם האחרונה עם הפיוז האדום מדובר באותו מקרה?יש עכשיו חושך בחוץ ולא רואים כלום,אבל כל מה שאני בעצם רוצה לדעת זה מה היא הסבירות שאכן כל מה שקרה הוא פיוז שרוף?ואם לדעתם מדובר בפיוז,על איזה מהם אני צריך לכוון (בערך של אמפרים) איזה הכי סביר שנשרף? כי הרכב מניע ופשוט נכבה,לא מתאמץ בהנעה.מחר יבדקו כך או כך כל הפיוזים אחד אחד ונחליף אם יהיו שרופים נוספים,אך לבנתיים אני צריך ייעוץ האם יכול להיות משהו במערכת החשמל?הרכב להזכירכם נסע פעם אחרונה אתמול והכל היה כרגיל!

המשך ערב טוב ותודה לעוזרים מראש,שי.

פורסם

שי שלום רב !

במענה לבקשתך בפרטי, אגיב בקצרה, ואני חייב להעיד ללא ידע מוקדם, החשד הוא בפיוזים אחד האחראי על משאבת הדלק, שנשרף בעבר, או השני בעל ערך של 5 אמפר.

לפני ההחלפה יש לבדוק את הסיבה לשריפת הפיוז, מה שמרמז על קצר, לכן ברור לך שאסור לעלות את ערך האמפר, ומומלץ להחליף את הפיוז בערך הנכון, ולא לנסוע עם הרכב, אלא ישירות לחשמלאי מקצועי, המכיר את הרכב, ואת המערכות שלו.

המתן לחוות דעת נוספת, מרון ממוסך רון או ממרק 10 או דניאל.

הבעייה היא קורב לוודאי חשמלית(קצר) ולא מכנית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כמו שחשבתי,תודה רבה צביקה,רק הבערה קטנה,יכול להיות שטעיתי והפיוז האדום בעל ערך של 10A,אבל זה לא משנה ,הצבע לא קובע אלא הערך שרשום על כל פיוז באמפרים,אכן פיוז לא נישרף סתם והסיבה היא קצר,יכול להיות שבמהלך התקנת המערכת היה קצר קטן שגרם לשריפת הפיוז? כלומר קצר של רגע אחד שלא מקצר קבוע בגלל מגע של שני גופים שלא היו אמורים לגעת אחד בשני.(שחכתי לציין,אחרי הנסיעה שהרכב נסע והניע בסדר גמור,הותקן בית פיוז ליד המצבר,בעת ההחלפה אני זוכר שהיה ניצוץ קטן,זה גם גורם לי לחשוד בפיוז).

הפיוזים לא נישרפים כל יום ,היה הבדל של כמה חודשים בין מקרה למקרה,הפיוזים האחראים על משאבת הדלק נמצאו תקינים בחושך המוחלט שבחניית הבית,ולכן מחר אני אצטרך לבדוק פיוז אחר פיוז!

בכל אופן משאבת הדלק כן מזרימה למנוע את תערובת הדלק לדעתי,כי שומעים שהיא עובדת והרכב מנסה להניע ונכבה,מה שלא היה דומה במקרה בו הפיוז האחראי על המשאבה נישרף,במקרה הזה הסטרטר פשוט היה מת ולא הגיב,כאן מרגישים סטרטר חיי ובועט,ולכן כניראה אני נאלץ מחר לבדוק את כל הפיוזים באור יום.

תודה רבה על המענה המהיר,בכל מיקרה אני יחכה לתגובות נוספות מחבריי הפורום היקרים!

פורסם

שי שלום רב !

יש סטנדרטים בין לאומיים הקובעים ערך באמפר לפי צבע, ופיוז בצבע אדום הוא לרוב 10 אמפר , לפי מה שזכור לי.

יש קשר בין התקנה לקוייה ולא מקצועית של רדיו דיסק, לביען שריפת הפיוזים לאחרונה, אני די בטוח שיש קשר.

יתכן ומשאבת הדלק עובדת, אך הפיוז השני בעל ערך של 10 אמפר, אחראי על מערכת ההצתה, או למתח למנוע צעדים, ולכן המנוע כבה.

מניסיון תיקון ואבחון תקלות בלילה ברוב המקרים לא מצליח, ובבוקר הכל נראה בהיר יותר, המתן לתגובות מקצועיות נוספות, בהצלחה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אוקי כולם,חזרתי לעדכן,התוצאות קצת לא הגיוניות אבל העיקר שהכל הסתדר,הסבר:

בקור האיום של 6 וחצי בבוקר יצאתי אל הרכב עם כמה כלים כמו רב מודד ונורת ביקורת,התחלתי לבדוק פיוז פיוז,הוצאתי כל פיוז ממקומו ובדקתי אם הוא שרוף,הגעתי למצב שנישארו פיוזים בודדים לבדיקה (וכל השאר נמצאו תקינים) והתחלתי להילחץ.

בתקווה שאכן אמצא פיוז שרוף ואפתור את הבעיה,נדהמתי לגלות שמשום מה שום פיוז אינו שרוף,הם נימצאו תקינים האחד אחרי השני,וכבר ראיתי את עצמי גורר את הרכב למוסך של חשמלאי רכב.

הרמתי שיחת טלפון לאבא שלי ושאלתי אותו אם ידוע לו על עוד כמה מקומות בהם יש פיוזים שלא עברתי עליהם,למשל תא מנוע (שאני אישית לא ראיתי שם שום דבר) והוא אמר לי לבדוק בעצמי,ולנסות בכל זאת להניעה את הרכב.

כבר חשבתי ששוב אראה את הרכב נכבה לאחר נסיון הנעה,אבל מה אתם יודעים,משהו מוזר קרה.

ניסיתי להניע את הרכב,הצ'וק האוטומט העלה את הטורים,ואז הייתה נפילה חזקה מעין מכה כזאת,הטורים רקדו להם בין 0ל10 כמה שניות ארוכות (3-4) הרכב רעד ,השתולל,רצה להכבות,נתתי לו מעט גז והטורים התייצבו,והרכב היה מונע כאילו שום דבר לא קרה.

נתתי לו מעט לעבוד שיקבל טעינה,האם ההשתוללות של הטורים הייתה מנסיונות ההנעה של הלילה הקודם? יכול להיות שזה מעט גרם לרכב "להתעייף"?בכל אופן עשיתי נסיעה קצרה למבחן הכל היה תקין לחלוטין ב"ה,אז נתתי לרכב טיפה לסוע שיקבל טעינה,אפילו עצרתי בדרך וכיביתי אותו (ירדתי לקנות שוקו8))וכשחזרתי הוא הניע כמו בכל יום חדש ונפלא,חזרתי הביתה והכל חזר לקדמותו.לדעתי הבעיה נבעה מפיוז רופף שקיבל מכה כלשהי בזמן העברת החוטים של המערכת ובגלל שהוצאתי פיוז פיוז ממקומו וקיבעתי אותו חזרה למקום שלו בכח "נדיבותי" ולכן זה הסתדר,או שהיה מעט לכלוך בין הפיוזים (מה שפחות סביר לדעתי)בכל אופן לא החלפתי שום דבר ובכל זאת הרכב הניע,מזל משמיים.

בכל מיקרה תודה לצביקה היקר שניסה לעזור לי :wink:

• תוכן חדש...