Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לפני כחודש וחצי קניתי אקורד 2002, 1.8 טיפטרוניק. עד כה מדדתי צריכה של 1/10.5 ק"מ/ליטר בנסיעה משולבת וממוצעת. לפני זה הייתה לי אלמרה 1999, 1.6 אוט' שבאותם התנאים (למרות שיש מצב שעכשיו אני לוחץ קצת יותר... בכל זאת :roll: ) הייתה עושה 1/12.5

עכשיו לי, בתור מישהו שלא מבין יותר מידי, הצריכה של האקורד ניראת לא משהו, אבל סבירה לאור המנוע והמשקל הגדולים יותר.

עוד משהו שונה מהאלמרה זה הסל"ד בשיוט על 100 קמ"ש. באלמרה המחוג עמד על 2500 ואילו בהונדה הוא באזור ה 2800-2900. שזה מוזר, לא? ציפיתי שמנוע חזק יותר יעבוד פחות בשביל להחזיק את הרכב באותה המהירות, בטח לא יותר...?

בספר הרכב רשום שבתיבה יש 4 הילוכים ו"נעילת מומנט" ומוסבר שברגע שהיא מופעלת זה אמור להרגיש כמו שילוב להילוך גבוה יותר. אני לא הרגשתי שום דבר כזה... ובמצב ידני אין אפשר לעלות מעבר להילוך רביעי. מישהו יודע מה זאת הנעילה הזאת? יש קשר ל overdrive (שבאמת הרגיש כמו העלאת הילוך)?

יש מצב שיש לי איזושהי בעיה ברכב ובגללה צריכת הדלק גבוהה? או שהיא בעצם סבירה ואני צריך להפסיק לחפש בעיות איפה שאין?

תודה רבה!

יבגני

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בצע בדיקה פשוטה כדי ולוודא שיש "נעילת ממיר מומנט":

כאשר אתה במהירות שיוט 100קמ"ש עם רגל קבועה על הגז, עם הרגל השניה תלחץ על דוושת הבלם(לא חזק, אלא לחיצה קלה), ותוך כדי תסתכל על השעון סל"ד ותבדוק אם כשאתה לוחץ, אז הסל"ד עולה ב כ300סל"ד.

*תוך כדי שאתה לוחץ על דוושת הבלם לא להרפות מהגז הקבוע.

אפשרות שניה:

במהירות שיוט על 100קמ"ש, שים לב מהו הסל"ד, תרפה מדוושת הגז לשניה, ומיד תלחץ שוב על הגז, אם הסל"ד מזנק בכ 300סל"ד ולאחר כ2שניות יורד מעט אז הנעילת ממיר מומנט תקינה.

אם אין שינוי בסלד יתכן וישנה בעיה, אך חכה גם לתגובות מבעלי רכב זהה.

פורסם

דבר ראשון תודה!

השכלתי מעט. בעקבות האשכול ההוא, ואם אני זוכר נכון, אני חושב שהנועל ממונט עובד. אני אבצע מחר את הבדיקות ואחזור עם תשובה בטוחה.

פורסם

טוב, אז עשיתי את הבדיקות המוצעות, ונראה לי שיש בעיה. הסל"ד לא קפץ לא בזמן בלימה ולא בשחרור דוושת הגז ולחיצה מחדש. מה שכן, שמתי לב שאכן, בשיוט, אחרי שהמהירות מתייצבת, אחרי מספר שניות הסל"ד נופל בכ 200 סיבובים. ובכל זאת, אחרי הנעילה, על 100 קמ"ש המחוג מצביע על 2800. יש עוד רעיונות?

פורסם

אז זה תקין אם אתה רואה שהסל"ד יורד ב 200 יש נעילה.

כניראה שככה הסל"ד במהירות הזו ברכב הזה, בדוק עם עד מישהו בעל אקורד זהה לשלך.

• תוכן חדש...