Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

פונטו שנת 98 גיר ידני 1242 סמ"ק דגם:XTZ 75.

אחי הבחין אתמול שהנורה של הבלם[נורה עם סימן קריאה בצבע אדום] דולקת ברכב.הוא בדק שמן ברקס, ראה שחסר חצי ס"מ שמן ברקס במיכל מילוי השמן,הוסיף ונסע.היום באמצע נסיעה הוא רואה שפשוט הדוושת ברקס נלחצת עד הסוף ברכות ואין בלימה[כמו כן שוב דלקה נורת הבלם].הוא הגיע הבית בדק שמן ברקס,וראה שיש חוסר רציני במיכל.הוא מילא עד קו המקסימום נכנס לרכב והדוושת בלם אותו דבר:נלחצת עד הסוף ורכה מאוד.הוא נסע 5 מטר החנה בצד,ואז הוא מגלה שיש נזילת שמן מהאיזור של הגלגל הימני האחורי.

עכשיו עד כמה שידוע לי מאחור יש צינורות ברקס מברזל ולא מגומי כמו שיש מקדימה.

1-האם יכול להיות שהצינור ברקס מאחורה נשבר או נסדק?

2-האם יש משאבת בלם ראשית אחת,או שגם מאחורה יש משאבת בלם?[כלומר כמה משאבות ברקס יש ברכב..?]

3-מה זה בוסטר והאם זה יכול להיות קשור לבעיית הנזילה הזאת?

בתודה מראש

שי

• ספונסר פורום
פורסם

או צינוק בלמים שנקרע או משאבת אופן שהתפוצצה,בכל מקרה,על גרר למוסך!

אורן

פורסם

תודה אורן.

שאתה אומר משאבת אופן האם מדובר על משאבת הבלם המרכזית,או שמדובר במשאבה אחרת?

ואגב כמה משאבות בלם יש ברכב הזה לצורך הידע הכללי?

שי

פורסם

טוב הבנתי.

יש 2 משאבות אופן מאחורה,ומשאבת בלם מרכזית אחת.

ידוע לי שמשאבת בלם מרכזית נהוג לשפץ.האם גם משאבת אופן משפצים,או שמחליפים בחדש?

שי

פורסם

שי שלום רב !

קימים שני משאבות אופן אחוריות, שני קליפרים קדמיים, ומשאבת בלם מרכזית אחת.

בנוסף קיימים צינורות בלם גמישים מגומי, בנוסף לצינור המתכת.

במקרה של נזילה, הנראית מתוך תוף הבלם האחורי, או במקרה של בלמי דיסק, נזילה מהקליפר(נדיר), נזילת נוסל הבלמים תגיע מהתוף בלם.

במקרה של נזילת נוזל בלמים מצינור בלמים מגומי או ממתכת, בנזילה תראה גם בעין בלתי מזויינת, בכל לחיצה של דוושת הבלם.

ההמלצה של ידידי, אורן בן סימון, העלאת הרכב על גרר, ישירות למוסך, עדיין אקטואלית. עלות משאבות אופן אחוריות סמלית, ולכן שיפוץ משאבות בלם היום, לא כלכלי ולא כדאי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה צביקה.

אחי עכשיו לקח פנס ובדק את הנזילה.אז ככה:

מאחור הוא רואה את הנזילה בתוך הגלגל האחורי הימני.כלומר בתוך התוף.הוא בדק את הצינור בלם הימני האחורי ואמר שהוא יבש לחלוטין..מה שאומר שמשאבת האופן מאחורה שבקה חיים.

עכשיו הוא מעדכן אותי בעוד דבר חדש:הוא אומר שגם מהאיזור של הגלגל הימני הקדמי יש הרבה שמן,אבל אין לו מושג אם זה שמן ברקס או משהו אחר.

בשני הגלגלים השמאליים אין שום נזילה והכל יבש.

בהנחה שהשמן שאחי רואה באיזור הימני הקדמי הוא שמן ברקס,זה יכול להיות צינור ברקס או נזילה מהקליפר?

פורסם

שי שלום רב !

מה זה משנה?

פירוק הגלגלים, יגלה לבעל המקצוע מהיכן הנזילה.

מאחור בסבירות גבוהה משאבת בלם אחורית ימנית.(חובה להחליף גם את השמאלית), ומלפנים צינור בלם קדמי(יש לבדוק את כל צינורות הבלם ברכב, ולהחליפם במקרה של יובש וסדקים).

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה צביקה.

אגב אחי אומר שהוא בדק שוב והוא אומר שהצינור ברקס מקדימה יבש לחלוטין.ייתכן שיש נזילה אחרת שלא קשורה לשמן ברקס.

האם יש צורך לנקות את התוף הימני האחורי מכל השמן,והאם יש צורך לעשות ניקוז אוויר לאחר מכן?

פורסם

שלום רב !

במוסך תקבל את כל הפרטים הרלבנטיים, שם הדבר אמור להתבצע במקצועיות הראוייה.

מכאן ניתן להסיק, שאינני מתכוון, לתת מעל דפי הפורום, עצות והמלצות לטיפול עצמי בבית בבלמים !

***** למי שפיקפק, זילזל, ולא התכוון לקרוא ולממש את המלצתי שהודגשה באדום, שיואיל לקרוא כאן, שרשור קודם של שי פותח השרשור הנוכחי:

הבהרה:

בעקבות הודעה פרטית, שקבלתי משי, ברצוני להבהיר, שהפונטו בקישור שנתתי, הוא לא הפונטו המדובר בשרשור בקישור שצרפתי.

יחד עם זאת, ברצוני לשים את הדגש על כך , שנושא הבלמים ההגוי , וכל רכיב בטיחותי ברכב, הוא לגבי, תנאי בלתי יעבור, שהטיפול ברכיבים אלה חייבים להתבצע במוסך מורשה בלבד.

וזאת הסיבה שרכב הנכשל בטסט ,על בלמים, או הגוי, מחוייב להביא אישור בלמים ממוסך, וחשבונית תיקון.

בתקווה שהבהרתי, והובנתי על ידי שי ,ועל ידי חברי הפורום, על חוסר ההתפשרות שלי בנושא.

בברכה

צביקה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=207343

בברכה

צביקה

פורסם

קצת מוסגים להבין על מה מדברי .

1 משאבת בלם מרכזית -יש לך אחת כזו ברכב היא יושבת מתחת למיכל נוזל בלמים

תפקידה לקבל תנועה יחסית לפי הלחץ שאתה לחוצ על דוושת הבלם ולהזרים נוזל בלמים בלחץ למערכת .

2 מגבר בלם (בוסטר)- גם את זה יש לך אחד ברכב והוא ממוקם ליד משאבת בלם מרכזית ותפקידו לנצל את תת הלחץ

שמיצרת סעפת יניקה לעזור לרגל וללחוץ באופן פרופורציונאלי על משאבת בלם מרכזית .

3 צנרת - בנויה מצינורות קשיחים וגמישים (גוף קשיחים וחיבור לגלגלים גמישים ) ותפקידם להעביר את נוזל הבלמים

ממשאבה מרכזית למשאבות הבלם במלואם (היתנפחות של צינורות בזמן לחיצה זה מאוד לא רצוי ולא

ממלא את תפקידם ).

4 משאבות בלם - יש ברכב 2 יחידות יושבות בגלגלים אחוריים ותפקידם להפוך זרימת נוזל לתנועה וללחוץ על הסנדלים

לבצע בלימה ברכב .

5 קליפר - יש ברכב 2 יחידות יושבות על הגלגלים הקדמיים זו מערכת המורכבת מבוכנה וכלוב שתפקידה ליצר לחץ רב

על דסקיות הבלם ולבלות את הגלגלים הקדמיים .

וצודק ב 100 אחוז צביקה יש לגרור את הרכב למוסך ושם רצוי לבדוק את כול המערכת כיוון שגיל החלקים זהה

יש סבירות שהם נימצאים בסוף החיים שלהם .

בהצלחה

אורי

פורסם
שלום רב !

במוסך תקבל את כל הפרטים הרלבנטיים, שם הדבר אמור להתבצע במקצועיות הראוייה.

מכאן ניתן להסיק, שאינני מתכוון, לתת מעל דפי הפורום, עצות והמלצות לטיפול עצמי בבית בבלמים !

***** למי שפיקפק, זילזל, ולא התכוון לקרוא ולממש את המלצתי שהודגשה באדום, שיואיל לקרוא כאן, שרשור קודם של שי פותח השרשור הנוכחי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=207343

בברכה

צביקה

צביקה היקר

ראשית תודה רבה לך על כל התשובות המפורטות והמקצועיות.

לגבי הקישור שהבאת,מדובר היה ברכב של גיסי שנכשל בטסט.קניתי לו צינורות ברקס מקוריות והמוסך החליף לו אותם ואף ניפק אישור וקבלה לצורך העברת הטסט.[גם אם תיאורתית הייתי רוצה להחליף לבד לא הייתי יכול לבצע זאת,היות וצריך אישור של מוסך לצורך הטסט].לא התעסקתי עם מכאניקה באופן פרקטי מעולם,והדבר היחיד שאני יודע לעשות הוא להחליף פילטר אוויר.

השאלות שלי נועדו כדי לדעת איך מתבצעת העבודה,וזאת על מנת שאוכל לעקוב אחר המכונאי לראות שהכל נעשה על פי הספר.

אני רוכב קטנוע מזה 12 שנה,ובמהלך השנים והנידודים בין המוסכים השונים,ראיתי הרבה פאשלות של מוסכניקים בכל הקשור לטיפולים שגרתיים,ולבעיות יותר מורכבות.

לכן שיש בעיה ברכבים של בני משפחתי,אני נוהג לברר את הבעיה,לבדוק את הפתרונות לבעיה,ולאחר מכן לנסוע למוסך.

תודה רבה וחג שמח

שי

• תוכן חדש...