Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

קניתי היום את הפוליש שלדברי המוכר מיועד לצבע מטאלי (NO7) אבל בחיפוש התברר כי הוא פוליש חזק מאוד (קניתי את הירוק בהיר), האם יש ממה לפחד?

בקשר לווקס - הוא בא בבקבוק שחור (QMI) לעומת זאת ראיתי שפעם הוא היה לבן, בנוסף כתוב על הקופסא בצד "חברת Dupont", האם מדובר באותו חומר וותיק וטוב?

Insane things comes from insanely people.

פורסם

חייב תשובה לגבי הפוליש- הצבע הוא כחול מטאלי כהה - האם אפשר לעבוד עם החומר או לקנות פוליש חלופי עדין יותר? (F1 או משהו דומה...).

פורסם

הכל תלוי מהן המטרות לשמם קנית את הפוליש.

NO7 חברה ירודה עד זבל. השחור שלהם זה הגס הירוק זה פוליש לבן עדין.

לגבי הווקס, לא מכיר את חברת QMI אבל אם מדובר על Dupont אכן חברה מוכרת וטובה בעולם הצבע לרכב ומכלוליו.

אני מבין שאם הלכת על פוליש של NO7, משמע אתה במגמת חסכון. אז עצתי לך פשוט אל תעשה פוליש עם חומרים ירודים

כי רק נזק תעשה לרכב ולא יותר טוב מזה ובטח ששימוש לא נכון עם חומרים לא נכונים יכול להביא אותך לתוצאות בלתי

הפיכות ולא נעימות עד לצורך פגישה עם פחח. ראיתי לא פעם דברים כאלו בחיי!

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

חיסכון?! מגמת חיסכון? אתה לא יודע עם מי אתה מדבר!

קראתי המון המלצות על החומר מומלץ (התכוונתי לקנות חומר אחר) אבל ראיתי כי הוא נחשב ל"חזק" יחסי (אפילו העדין) ואני קצת חושש, יש לך המלצות לפוליש אחר? (חשבתי על Formula 1, באותה הזדמנות יש לציין שאני לא מתכוון להשקיע בהזמנת חומרים מחו"ל, אלא רק מה שיש בארץ במחיר שפוי).

הפוליש מיועד להסרת שריטות (לא מעטות) על מכסה המנוע ועוד כמה שריטות וכתמים פה ושם.

תמונה מצורפת.

passat before 003.jpg

passat before 002.jpg

פורסם

מצטער לאכזב אבל שום חומר שקנה לא יוריד את השריטות ללא מכונת פוליש.

מומלץ בחום ללכת למקום או בעל מקצוע שמתמחה שמתמחה בדיטילינג למרות העלויות הכרוכות זאת הדרך היחידה שתספק את התוצאות שאתה מצפה.

פורסם

אתה נראה לי קצת מגזים, אנשים פה בפורום השתמשו בפוליש להוריד שריטות רציניות מאלו, שרובם שריטות שיטחיות מאוד (חוץ מזאת על מכסה המנוע).

פורסם

א. נכון אני באמת לא יודע עם מי אני מדבר!

ב. אשמח לקרוא גם המון המלצות על NO7.

ג. יש לי המון המלצות השאלה מהו התקציב שאתה נותן לעצמך לפוליש?

ד. לא מכיר את הפרומולה 1, לא רוצה סתם לומר שטויות.

5. לא ממליץ לך לעשות פוליש עם היד, זה מתכון להרס. הכוח שתפעיל על הפח הוא לא אחיד, התנועות יד שלך

לא סיבוביות באופן אחיד ולא מהירות מספיק.

ו. השריטות עם מגרעת? במידה וכן אז אין הרבה מה לעשות כי גם פוליש לא יעזור שם.

ז. אם אתה גר באיזור הדרום אשמח לעזור לך בנושא, יש לי ידע וחומרים ברמה מאוד גבוהה שאינם נמכרים בארץ.

פורסם

המלצות - כאן (רק ל"חומרים מומלצים"), כאן, וכאן.

התקציב שלי - אני מוכן להשקיע בהנחה והחומר איכותי ועושה מינימום נזק, נניח עד 100.

עד כמה זה משמעותי? אני שומע אינסוף דעות לכאן ולכאן, מה הנזק הגדול שבלעשות פוליש ידנית? אם מופעל דיוק זהה (כמה שיותר, אחרי הכל גם במכונה הכח לא תמיד שווה).

מזה מגרעת?

מקום מגוריי נמצא מתחת לשם שלי, וזה רחו--ק מהדרום (ולמעשה מכל מקום אחר:x).

פורסם

ראשית, הקישור הראשון מהאתר של פיאט, אני בהיסוס אם כותב ההודעה מבין משהו בפוליש/ווקס וטיפול לרכב

אם הוא כותב משפט ברמה כזאת: "QMI (אוטם צבע, עם טפלון) הוא החומר הכי איכותי שניתן לרכוש בארצנו"

בארץ יש חומרים הרבה יותר איכותיים מ-QMI

הקישור השני לא על סמך תמונות, הסברים אלא רבע משפט

הקישור השלישי מסביר וטוב, מקבל את המלצות

ולעניינו, בגלל שיש לך שריטות החומר בקופסא הירוקה לא יעזור לך הרבה, הוא מוריד שכבה ואולי כמה שריטות כי הוא

על בסיס נפט. אתה צריך חומר "שילטש" לך את הפח ויורד לך שכבה מקרונית של צבע (אל בהלה).

החומרים על בסיס נפט זה אותם חומרים פשוטים שחברות לא חושבות מעבר לפיתוח אלא זוהי השיטה הזולה וההרסנית של פוליש.

לך על חומרים של קארפלן, חומרים לא רעים ונותנים תוצאות יפות. האתר שלהם זמין ונוח להזמנות. מעבר לכך יש את החומרים

HIGH שהם כבר 350-400 ש"ח וצפונה לבקבוק. חומרים כמו 3M,מנזארנה,מגיוראס,קאר-לק ורבים וטובים.

אתה צריך פוליש ננו, לחברת מנזראנה יש פוליש איכותי מאוד שנקרא PO106FF/FA. אתה צריך משהו בסגנון מאמין שגם

לקארפלן יש את ה T-CUT ששמעתי ואני חוזר שמעתי שהוא טוב, לא משתמש/השתמשתי בו.

וכנ"ל גם רבינג קומפאונד שלדעתי יתאים לך יותר.

מהי משמעות פוליש ידני?

משמעותי מאוד, במכונה הכוח לא זהה אך שווה כנ"ל למהירות, בכל פינה בפד של מכונת פוליש הכוח שמופעל יהיה שווה באותה מידה.

בעוד אצלך, איזור כף היד לא שווה לאיזור האצבעות, כף היד תמיד לוחצת חזק יותר מאיזור האצבעות.

פוליש עדין כמו שראית עם הקופסא הלבנה ניתן לבצע ידני ולא יזיק לרכב (עקב זה שהוא על בסיס מסירי שומנים ולא גרגירים)

אך תוצאות עם מכונה יביאו למראה שונה מידני מה גם אני בספקות אם הוא בכלל יעזור לך.

מסקנה: פוליש עם גרגירים לא מבצעים עם היד, הנזק והשריטות יהיו. זוהי עובדה!

פוליש על בסיסי מסירי שומן ז"א פוליש רמה 2 ניתן לבצע ידני ולא יזיק לרכב אך עם מכונה התוצאות יהיו טובות בהרבה.

מהו הנזק הגדול שבלעשות פוליש ידני?

באיזורים מסויים אתה תראה יותר שריטות מאשר באיזורים אחרים מה גם שאותם שריטות יראו לך בשמש ממש כשריטה לכל דבר.

לא יפה לדעתי ומאמין שגם לדעתך לראות רכב עם שריטות בכל מיני צורות (עיגולים,מרובעים וקווים ישרים) במקום ברק נוצץ.

לפוליש יש בגדול מאוד שלוש רמות:

רמה 1: קומפואנד: גרגירים-להסרת שריטות ושכבה מיקרונית של צבע לקבלת ברק והורדת הלכלוך שהצטבר בנקבוביות הצבע.

רמה 2: פוליש עדין מאוד, ללא גרגירים. להורדת סימני הפוליש ולקבלת ברק

רמה 3: פוליש מאוד מאוד עדיין אשר מוריד את סימני ההולגרמות והסיבוב שנוצרים משריטות מבוקרות של הקומפואנד. (רמה 1)

כמו שאתה רואה רכבים חדשים עם שריטות בצורה סיבובית, אותם רכבים עברו טיפול של 1+2.

מהי מגרעת?

חור,שקע. אם אתה נוגע בפח הרכב ומרגיש כמו שקע ביד, פוליש ולא משנה איזה לא יעזור לך.

בדיוק כמו שתקח מפתח ותשרוט את הרכב, תעביר את האצבע. זוהי התחושה של שריטה עם מגרעת.

כמובן שכל זה על קצה המזלג ויש עוד הרבה מה להבהיר לדוגמא:

1) שימוש במטליות נכונות לפוליש במידה ובכל זאת הולכים על ידני.

2) אם החלטנו על מכונה, שימוש בפדים המתאימים אשר יביאו אותנו לתוצאות הטובות ביותר.

3) חובה לאחר הטיפול בפח הרכב לבצע איטום צבע/ווקס איכותי.

שיהיה בהצלחה, אם תרצה עזרה בסוכות חג ב' אני באיזור הצפוני של הארץ.

מקווה שעזרתי ואשמח לענות על עוד שאלות במידה ויש.

:wink:

פורסם

החומר ניתן לקנייה בחו"ל בלבד, מחירו כ-50 דולר לבקבוק לפני משלוח.

המחיר שלו מאוד יקר, ככה שהוא לא עומד בקריטריונים שלך, חו"ל+מחיר.

מכונה זה הכל תלוי לאיזה כיוון תלך, בגדול יש את הבוש ומקיטה שנעות במחיר 1200 ש"ח.

בגלל זה תמיד נוח לתת למישהו 600 ש"ח שיעשה את העבודה עם החומרים ועם המכונה וכמובן עם היידע

המקצועי והנסיון שלו.

לאחר פוליש טוב, אין צורך יותר לעשות פוליש ומהלאה רק ווקס כל 3 חודשיים ושטיפה ידנית בלבד עם חתיכת

בד,ג'ילדה ולא מטאטאים למיניהם.

• תוכן חדש...