Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן (אם לא בפורום המתאים - מצטער, נא להעביר למתאים, תודה).

חשבתי על רעיון של: איך להגביר את עוצמת זריקת האוויר במזגן ברכב, זאת אומרת: אצלי ברכב יש 6 מצבי זריקת אוויר שכל אחד יותר חזק מהשני, ויחד עם זה יש גם כפתור A\C של המזגן שמכניס את המדחס לפעולה.

המזגן עצמו מקרר מצוין ויוצא אוויר קר, העוצמה של הזריקת אוויר (מפוח) שהוא על המקסימום גם חזק אבל אני רוצה יותר חזק.

חשבתי ככה:

אם אני אקח מאורר 12 וולט כמו של המחשבים שהוא קטן יחסית, (נניח כמו זה של המעבד או בגודל דומה) ואשים אותו מאחורי הרשת של הפתחי מזגן והוא יזרוק אוויר לכיוון פנים- הרכב , אז הרוח שתצא תהיה יותר חזקה נכון? ככה אני בעצם אקבל מזגן שמקפיא (היה מקפיא לפני הכנסת המאורר) ושזורק אוויר הרבה יותר מהר - יוצא גם שהאוטו יתקרר יותר מהר, לא?

את המאוורר הזה אני אחבר עם מפסק חיצוני בצורה יפה ויעשה אותו ב"מצב 7" של יותר חזק או שאחבר אותו שברגע שאני מגיע לעוצמת זריקת אוויר מספר 6 אז הוא יכנס לפעולה , וככה אני אשים 4 מאוררים כאלה (אחד לכל פתח מזגן).

בקיצור העסק הזה יעבוד אתם אומרים?

אוהד.

פורסם

להחליף לחדש אני לא רוצה כי אין רע בשלי הנוכחי, המטרה שלי זה "עשה בעצמך", השאלה אם זה יעבוד,

למה לדעתך זה יעשה פעולה הפוכה?

אוהד.

פורסם

בגלל שהמאוורר קטן יחסית התרומה שלו תיהיה קטנה אבל ההפרעה שלו לזרימת האוויר של המפוח הגדול תיהיה גדולה.

בסך הכל תקבל שהתוספת לזרימת האוויר שלילית.

מה גם שברגע שספיקת האוויר הקר תעלה על יכולת הקירור של הרדיאטור הפנימי עוצמת הקירור תרד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה גם שברגע שספיקת האוויר הקר תעלה על יכולת הקירור של הרדיאטור הפנימי עוצמת הקירור תרד.

אמר ופגע בול.

תגביר את "עוצמת" האוויר, תאבד מ"עוצמת" הקירור.

לא מומלץ.

גש למכון למיזוג אוויר ובדוק דבר ראשון אם הטמפ' אשר יוצאת מפתח המיזוג שלך תקינה (בערך 9 מעלות צלסיוס).

אח"כ תבדוק אם אין הפרעות או סתימות במעברי האוויר.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ניסיתי את התרגיל הזה בדיוק לפני 15 שנה. זה עשה בדיוק מה שצפו כאן, עוצמת האויר ירדה כי נוצרה זרימה מערבולתית עקב מקורות האויר השונים.

בסופו של דבר התגברתי על הבעיה בכך שהרכבתי את המאווררים הפוך זאת אומרת, הם משכו אויר מתוך התעלה ולא הצטרפו לדחיפה. זה עבד יפה מאוד, הגביר את עוצמת האויר אבל עדיין לא היה מספיק טוב.

מאווררי המחשבים חזקים הרבה יותר ממה שהיה לפני 15 שנה אז אולי זה יעבוד לך. בכל מקרה תתקין אותם הפוך מראש.

אשמח לעדכונים.

פורסם

תודה לכל מי שענה,

לא הבנתי כלכך מה הכוונה בהלתקין הפוך -

שהמאורר יזרוק אוויר לתוך התעלה? או שהמאורר יזרוק אוויר החוצה יחד עם כיוון הזרם?

במידה והתכוונת שהוא יזרוק אויר לתוך התעלה - אז הוא בעצם מתנגד לאוויר שיוצא ואז יהיו התנגשויות.

אם אני אחבר אותו שהוא זורק אוויר יחד עם כיוון הזרם אז אמרו שהקור יירד וזה לא יורגש.

אשמח להסבר מורחב,

אוהד.

פורסם

הכוונה שלי היא להתקין אותו כך שימשוך אויר מתוך התעלה ולא ידחוף אויר מתוכה. בסך הכל מדובר בשנוי הקטבים החשמליים וכוון סיבוב הלהבים במאוורר.

עוצמת הקירור תרד לכל גרם אויר שיוצא מן הסתם כי יותר אויר יעבור דרך רדיאטור הקירור ביחידת זמן. השאלה היא האם המזגן שלך מספיק יעיל או לא.

את זה אפשר לבדוק על ידי מדידת טמפרטורת האויר היוצא. אמורה להיות בסביבות 9-10 מעלות.

אבל לפני שאתה רץ לעשות דברים מורכבים כאלה, בדקת את מסנן האויר של המזגן? אם הוא סתום אז לא יעבור דרכו אויר. כמו כן בדוק שרדיאטור הקירור נקי ושהמעברים ריקים מעלים או זבל אחר שהצטבר בתוכם.

פורסם

עכשיו הבנתי אותך, בבדיקה האחרונה בקיץ שעבר (במילוי הגז) המזגן הוציא בסביבות ה9 מעלות בבדיקה שלו, וגם היום הוא מקרר מצוין.

אבל אם כבר אז כבר, יש למישהו מושג איפה נמצא מסנן המזגן בקולט\סופר לנסר 94'?

תודה,

אוהד.

פורסם

ואוו! כנראה ההתחממות הגלובלית משפיעה על כולנו!:-)

אין סיבה שמזגן של רכב לא יקרר בנאדם כראוי. אלה אם כן, יש בעיה כלשהי.

גש למזגניסט רציני ובדוק את העניין.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

כאשר האוויר עובר מהר דרך המאדה האוויר יוצא פחות קר, המאדה כמו בלוק קרח, כאשר האוויר עובר דרכו לאט הוא יוצא קר יותר לתוך הרכב, כך שמהירות גבוהה יותר לא תיתן קירור יותר טוב

פורסם

אם אתה מחפש עוצמת אויר יותר חזקה ממה שקיים היום, כנראה שעוצמת המפוח שלך לא תקינה.

גש לחשמלאי לבדיקה וכמובן, כמו שכבר הוזכר, בדוק אם קיים אצלך מסנן אויר למזגן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עוד המלצה - אם אתה נוסע לבד, סגור את פתח האיוורור של הנוסע. זה יגדיל את עוצמת האוויר בשאר הפתחים. בנוסף, שים את הבורר על סירקולציה פנימית - זה גם יספק איוורור חזק יותר. הרעיון שלך משעשע אמנם, אבל נראה לי מיותר למדי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חבר'ה מאוור הזה לא מסוגל לעזור , המפוח הרבה יותר חזק מהמאוור המסכן הזה והוא רק יכול להפריע לזרימת האוויר ..

א. בדוק את פילטר המזגן שלך אוליי הוא כבר לא עושה את העבודה כראוי ומקשה על זרימת האוויר

ב. בדוק אפשרות של החלפת מפוח לחזק יותר או שיפור הישן

(מה שדורש ממך להחליף את החיווט לעבה יותר ואולי אפילו את הנגד המהירויות )

ג. בדוק אם לא הצטבר לכלוך על מאדה המזגן

ד. בדוק עם פתח יניקת האוויר בטורפדו פתוח כראוי

ה. בדוק אם התריסים הפנימיים פועלים כראוי ואין זליגה של אוויר לכיון הרגלים\ שמשה קידמית

בברכה דרור ..

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

• תוכן חדש...