Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני צריך את עזרתכם ע"מ להחליט איזה מהשלושה לבחור.

אני נוסע כ-45K בשנה ואני מחפש רכב חסכוני בדלק, אמין ושיהיה כיף לנהוג בו. אני מתכוון להחזיק את האוטו לפחות 3 שנים.

יש לי שלוש מועמדות (כולן ידניות מנוע 1900 דיזל) ואשמח לשמוע את דעתכם:

טולדו 2005 יד ראשונה עם 130K

אלתיאה 2006 יד שניה עם 160K

אוקטביה 2006 עם 110K

יש לי מחירון מלפני 3 שנים והמחירים שלהם היו:

טולדו 107K

אוקטביה 117K

אליתאה 144K

כיום המחירים של שלושתן באיזור ה60K פלוס, הפרש של כמה אלפים בודדים בינהם לא יהיה זה שיכריע את הכף.

האם נכון להעדיף את האליתאה שעל הנייר נותנת יותר תמורה (מנוע חדיש יותר וברמת גימור גבוהה) או לקחת את האוקטביה כי אלפי נהגי מוניות לא טועים או את הטולדו שהמליצו לי עליה מאוד ?

אשמח לקבל עצות

פורסם

שלושת המנועים זהים (1.9 ל' 8 שסתומים). בסקודה ובאלתיאה הם מספקים 105 כ"ס ובטולדו 110. הביצועים דומים מאוד וכך גם צריכת הדלק. האלתיאה נמכרה בכמויות קטנות מאוד, ויהיה קשה למצוא אותה (אלא אם כן כבר מצאת ושמת עין על אקזמפלר ספציפי).

פורסם

אני הייתי בוחר באוקטביה.

נהגי מוניות, ניידות משטרה, מורי נהיגה - רקורד האמינות גבוהה מאוד, בעיקר בדגם ידני.

לאוקטביה גם הקילומטראז' יותר נמוך (בתנאי שאמיתי) בין שלושת הרכבים שברשימתך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הק"מ באוקטביה נמוך יותר אבל היא גם חדשה יותר בשנה, מה שאומר שבשנה היא נסעה יותר מהטולדו.

פורסם

הבחור צריך לנסוע 45 אלף ק"מ בשנה - כדאי שיתחיל את זה ברכב יותר חדש ועם פחות קילומטרים על מד אוץ.

במיוחד אם מחיר הקניה דומה לרכב יותר ישן, שנסעה יותר (לא לשנה - בסך הכל).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לדעתי דגם 105 כ"ס דגם מנוע BXE הוא מנוע PD יותר מתוחכם,

ה 110 כ"ס תבדוק אם הוא PD ,

בתכלס יותר חשוב אם דאגו לפני דימום מנוע להמתין בסרק זמן קצר למען תקינות הטורבו

פורסם

האוקטביה עדיפה בגלל ק"מ נמוך יחסית, אבל זה לא נראה לי משמעותי לעומת הבדלי הביטוח (תבדוק) מול הטולדו, בפרט שזה גם די אותו הרכב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

האוקטביה עדיפה גם בגלל זמינות של חלקים משומשים,לפעמים צריך פנס,מתג,פנל פנימי,מאפרה וכיו"ב חלקים שכדאי לרכוש משומשים וככל שהרכב נפוץ יותר,הזמינות גדולה יותר.

האוקטביה גם מאד נעימה בנסיעה ותא המטען שלה ללא שום תחרות לשום דבר דומה על הכביש.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

תודה על העצות,

דיברתי עם מוסכניק של סקודה והוא טען שהמנוע של הדור הקודם של האוקטביה יותר מוצלח ואמין ולכן המליץ לי על הטולדו שזה מנוע זהה לאוקטביה הישנה.

הלב שלי נוטה לאליתאה שמאובזרת יותר (4 כריות אוויר, בקרת שיוט, סנרוף, מושבי עור, מערכת MP3 מובנית ועוד) אבל אני חושש מנושא חלקי החילוף בגלל נדירותה ומהק"מ הגבוה

השכל אומר לי לבחור באוקטביה בגלל תפוצתה הרחבה.

אשמח לעוד התייחסויות.

תודה

• תוכן חדש...