Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מאמין שאתם זוכרים את הת'רד הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=261331&highlight=%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%AA+%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%99%D7%97%D7%94

אז החלטתי סוף סוף לבדוק מה הסיבה שהסאב שקניתי, שהוא באמת טונאלי ברמה מדהימה, כל כך חסר כוח.

בהמלצות בPDF לסאב הזה של אאורה מומלץ להתקין אותו בתיבה פורטד עם פורט בקוטר של 7.5 ס"מ ואורך של 25 ס"מ בתיבה שכרגע את הנפח הפנימי שלה אני לא ממש זוכר אבל מדובר על משהו כמו 45 ליטר נפח פנימי (זה בעצם תיבה לסאב 12 אינטש).

In a 1.6 cubic foot vented box with a 3" diameter vent by 10" long, your F3 is 33Hz. מהאתר של מדיסאונד שאפרופו מוכרים כיום רק את הNS12 סדרה 700 ומעלה - חבל.

או התיבה שאני בניתי לפי ההמלצות של מדיסאונד -

A car response (with 6dB of cabin gain) will give you 30Hz in a 0.5 cubic foot sealed box.

והקטע הוא שתיבה פצפונת עם נפח פנימי של 15 ליטר, תיבה אטומה - הסאב הזה נשמע פשוט נפלא, טונאלי מאוד, מדוייק מאוד וגם נותן פאנצ' מורגש - אבל, חסר לו כוח.

לא היה ברור לי אם זה המגבר או לא היות וזה סאב שמוצהר לעמוד בהספק של סה"כ 200 וואט RMS והוא יושב על מגבר שצריך לתת בגישור לפחות את ה100 אם לא את ה120 - זה צריך להספיק לו.

מה גם שעל המגבר הזה הסאב הזה היה נשמע לי קצת יותר טוב ממה שהוא היה נשמע על הקיקר 600.4 בגישור - אבל כאן זה ברור לי כבר שהיה מדובר בתיבה כי הקיקר היה פשוט חזק מידי בשלב מסויים.

העברתי עכשיו את הסאב לתיבה פורטד נסיונית שבניתי - בגלל טעות במידות של הנגר, שרק בגללן בעצם התיבה הזו מסוגלת להכנס כרגע לתא המטען (ס"מ אחד יותר והיא כבר לא נכנסת) - טעות באורך של שתיים מהצלעות ב3.5 ס"מ שגם הורידה כמה ליטרים בודדים מהנפח הפנימי של התיבה - גרמה לי לקצר את הפורט ל23 ס"מ.

בכלל התיבה נראית על הפנים מבחינת ההרכבה שלה - אבל היא תקינה לחלוטין, אפילו עשיתי פלייר קטן בעץ בשביל הפורט ודאגתי לחזק את הפורט בסיליקון וקצת קלקר בכל מקום אפשרי בכדי שהוא יהיה יציב עד כמה שאפשר - מה גם שהסיליקון - נותן לפורט קצת חופש תנועה ועוד מעט אתם תבינו איפה זה בא לידי ביטוי.

אז ככה:

אני לא אוהב תיבוט פורטד באופן גורף מהסיבה שהן מוסיפות גיין לתדר של התיבה - בהרבה מקרים מקבלים עיווט.

בהרבה מקרים הפורט בעצמו מרעיש.

קשה לתכנן תיבה פורטד טובה, אבל הפעם החלטתי לסמוך על אאורה.

בניתי תיבה נסיונית סה"כ שהפורט בה הוא גליל של פרינגלס שמתאים בול - למידות שחיפשתי.

הכנסתי את התיבה לרכב...

מהרגע הראשון שהפעלתי את המערכת התאהבתי מחדש בסאב!

יש לי סאבוופר אמיתי עכשיו - בחלק מהמקרים הסאב 10 אינטש הקטן והעדין הזה בכלל נשמע כמו סאב 12 אינטש, הייתי צריך להנמיך אותו ב3.5 DB במוזיקה אלקטרונית.

הוא פאנצ'י יותר, הוא פתוח יותר, חזק יותר כרגע וכל שאר התכונות הטובות שלו נשמרו.

מה שברור לי זה שאני צריך עכשיו להשיג לו מגבר שיחזיק אותו קצר ככל האפשר ולכן החלטתי ללכת על מונובלוק טוב.

החיפושים מתחילים :-P

אפרופו, אני מאוד אוהב מונובלוקים של JBL - אבל יש גם סאן דאון, ARC, USAMPS, אודיסון ועוד

ו... נכנסתי לאתר של אאורה, יש להם ליין חדש ושלם של סאבים לרכב שנקרא NRT ויש להם גם מגברים לרכב - המממ מעניין סאב של אאורה ומגבר של אאורה... 8)

הרכישה תהיה כנראה רק בעוד חודשיים - עד אז, אני עושה שיעורי בית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

והקטע הוא שתיבה פצפונת עם נפח פנימי של 15 ליטר, תיבה אטומה - הסאב הזה נשמע פשוט נפלא, טונאלי מאוד, מדוייק מאוד וגם נותן פאנצ' מורגש - אבל, חסר לו כוח.

לא היה ברור לי אם זה המגבר או לא היות וזה סאב שמוצהר לעמוד בהספק של סה"כ 200 וואט RMS והוא יושב על מגבר שצריך לתת בגישור לפחות את ה100 אם לא את ה120 - זה צריך להספיק לו.

מה גם שעל המגבר הזה הסאב הזה היה נשמע לי קצת יותר טוב ממה שהוא היה נשמע על הקיקר 600.4 בגישור - אבל כאן זה ברור לי כבר שהיה מדובר בתיבה כי הקיקר היה פשוט חזק מידי בשלב מסויים.

אמרתי לך את זה במפגש, הסאב שלך לא קיבל מספיק כוח. הוא מאוד לא הרשים אותי אז ואני בטוח שיש לו פוטנציאל בלתי ממומש.

תיבה עם פורט אמורה להקל קצת על המצב ותשפר את התוצאה עם הגברה חלשה אבל עדיין אני חושב שאתה צריך מגבר קצת יותר חזק לסאב הזה וסאבים בכלל.

אני אשמח לשמוע אותו ואת המערכת שלך עכשיו לקצת יותר מ 4 דקות :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר -

אתה ישבת בחלק האחורי של הרכב - בחלק הקדמי של הרכב לא שומעים את מה שאתה שמעת, רק מרגישים שהסאב חלש.

מעבר לזה - המגבר דווקא מספיק חזק מבחינה של העוצמה שהוא מספק לסאב - אבל אני חושב שהוא לא שולט עליו הדוק מספיק - לסאב יש קצת "חופש" אם אתה מבין למה אני מתכוון.

אני מתכוון להביא לסאב הזה או מונו או מגבר שני ערוצים שיתנו לו יותר כוח ממה שהוא באמת צריך וגם יוכלו לשלוט עליו היטב.

שלחתי מכתב לאאורה - אם התשובה והמחיר שלהם לא יענו לציפיות או ליכולות שלי - אני אלך סופית על מגבר מונו מיצרן טוב ולפחות מסדרת ביניים.

לגבי השימוש בסיליקון - כמו שרשמתי מקודם, תיבה נסיונית ויצאה לי "קצת" מעאפנה - היה פער בין כמה אזורים במעטפת של הפורט לבין הפתח בתיבה - בחרתי להשתמש בסיליקון בשביל לאטום שם את הכל היטב וגם אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהסיליקון גמיש ולכן יספוג חלק מהוויברציות של הפורט ובכך יבטל את הרעשים שלו - נראה לי שזה עובד יפה מאוד :-P

אני מתישהו אטפל בתיבה הזו קוסמטית ככה שאי אפשר יהיה לזהות אותה בכלל.

לגבי תמונות - לא רוצה להעלות! :-) (אולי יותר מאוחר אני אעלה את התמונה של הזוועה)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...