Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

סליחה מראש על פירוט הבעיה, אולם ברצוני לתאר אותה במדוייק.

המדובר הוא ברכב רנו קליאו שנת 95, 1400 סמ"ק, אוטומטי, עם כ-105K ק"מ.

הרכב מטופל וכן לפני כחצי שנה הוחלף אטם ראש מנוע.

תיאור הבעיה:

חום המנוע (ע"פ שעון בלוח המחוונים כמובן) מגיע ל-3/4 מהסקאלה שלו מהר מאוד בשבועיים האחרונים; כלומר לאחר נסיעה עירונית של 5 ק"מ בלבד, וללא תלות ביום או בלילה.

עם הרכב מתבצעת נסיעה ארוכה של פעמיים עד שלוש בשבוע לאריאל ובחזרה. בנסיעה האחרונה, המנוע התחמם יתר על המידה (יותר מ-3/4 מהסקלה), ונדרשה עצירה מיידית להתקררות. בדיוק בלילה שלפני-כן מילאנו מים למיכל העיבוי (מהמינימום למקסימום).

בערך כל שבועיים נדרש מילוי מיכל העיבוי מהמינימום למקסימום.

בשבוע שעבר נדרשו רק ארבעה ימים כדי שיהיה צורך במילוי מים.

לכאורה, נראה כי מדובר בבעיית נזילה ברדיאטור. אולם, אין סימני נזילה.

1. ייתכן ומים נוזלים באיטיות ומתאדים כך שלא שמים לב לנזילה ממשית?

2. ייתכן ומדובר בבעיית אטם ראש מנוע, למרות שבוצע תיקון לפני חצי שנה?

אשמח לעיצה כיצד לנהוג במקרה זה. כמובן שהבעיה דורשת טיפול מיידי, ואנו לא נוסעים עם הרכב אלא לנסיעות קצרות בלבד עם שימת-לב מרובה למצב המים במיכל העיבוי ולמד-חום המנוע.

ביצענו סקר של 2 מקומות:

- מוסך מכונאות כללית, דרש 280 ש"ח עבודה כללית, 260 ש"ח ניקוי ובדיקת הרדיאטור.

- מוסך מתמחה ברדיאטורים, דרש כ-900 ש"ח עבור החלפה לרדיאטור חדש (כולל עבודה).

מניסיון עבר שלי, החשש שלי הוא שעבודת אטם ראש המנוע לא בוצעה כהלכה, ולכן מים ממערכת הקירור נכנסים ומתערבבים עם שמן המנוע.

3. הייתי מעוניין לפסול את האפשרות שמדובר באטם ראש מנוע - כיצד ניתן? (אדים מהאגזוז? שמן מנוע בצבע בהיר?)

(העדיפות האחרונה שלנו להגיע למוסך שביצע ראש מנוע היות ולאחר כל תיקון שביצע נדרש כשבוע לאחר-מכן תיקון גדול נוסף)

4. אשמח להמלצה על מוסך אמין והוגן במחיר שיכול לבדוק מה הבעיה.

אשמח לתגובות ועיצות.

בתודה רבה מראש.

פורסם

שלום,

אל תתפלא שנוזל הקירור מתאדה בלי שתשים לב - המצב הזה בהחלט הגיוני.

בקליאו שלנו, כפי שכתבתי בעבר, היה חריץ קטן מאוד בצינור שגרם לנוזל הקירור (מים זה לא טוב) להיות מותז החוצה בלחץ

ולהתאדות, מבלי שאפשר היה לזהות זאת. כמובן שירידת המפלס במיכל העיבוי היא זו שהעלתה חשד לתקלה.

בכל מקרה, אני מציע לקבל חוו"ד נוספת ממישהו שמתעסק ברדיאטורים (אם תרצה, אני יכול להגיד לך היכן אני תיקנתי),

כי הבדלי המחירים, כמו גם מהות העבודה שונים בין 2 ההצעות שקיבלת. אולי דעה נוספת תעזור לך להבין

מול מה אתה עומד.

לגבי ראש מנוע - בדוק שאין לך "טחינה", כפי שנוהגים לקרוא לזה כאן, בשמן המנוע - כדי לפסול או לאמת בעיות ראש מנוע.

אם שפר עליך מזלך - כנראה שזה אחד ממכלולי הקירור הפשוטים יותר - צנרת, רדיאטור, טרמוסטט וכו' דבר פשוט יחסית לתיקון.

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה שלך.

אכן ברצוני לדעת היכן אתה תיקנת היות ואם הוא החליף לך רק צינור עם סדק במקום רדיאטור שלם (+צינור..), כנראה שהוא הוגן.

שוב תודה :)

• תוכן חדש...