Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

ברשותי פונטו ספייס 2001, מנוע 16Vבעל 80 כ"ס עם הגיר הרציף.

לעיתים, בעת התחלת נסיעה, הרכב מגמם/נחנק(אני לא יודע להסביר בדיוק), לוקח לו כמה שניות ואז הוא נוסע כרגיל.

זה קורה רק כאשר אני מאיץ בצורה אגרסיבית, כלומר במידה ואני מאיץ באופן רגיל זה לא קורה כלל.

הרכב נוסע בצורה תקינה מלבד זאת.

יש לציין שהרכב עבר ראש מנוע לפני 4 חודשים לערך, הוחלפו חוטי הצתה לפני 9 חודשים, וגם פלאגים הוחלפו בעת ביצוע הראש מנוע. כל הטיפולים בוצעו במורשה - מוסך שמשון ביהוד.

התופעה הייתה קיימת לפני ביצוע הראש מנוע, כשביצעו ראש מנוע התופעה נעלמה לכחודש, ולאחר מכן חזרה.

אשמח אם מישהו יוכל לכוון לפיתרון הבעיה.

איתי

פורסם

האם זה קורה גם על מנוע חם או רק בתחילת הנסיעה ?

מה אמרו לגבי זה במוסך שמשון ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

קודם כל תודה על התגובה.

זה קורה בכל מצב.

במעמד החלפת חוטי ההצתה אצל שמשון, ביקשתי ממנו שיתלווה אליי לסיבוב בשביל שיאבחן את התופעה,

והוא אמר שכל עוד שזה לא קריטי וקורה אך ורק בהאצה חריפה, עדיף לא להתעסק כי סך הכל הרכב נוסע בצורה תקינה.

הוא אמר שגם ככה אני לא כל היום נוסע בצורה כזאת, ואפשר להיכנס פה לעלויות גבוהות יחסית.

כרגע עדיין לא הגעתי לאבחון מפני שאולי דווקא פה מישהו יעלה פיתרון פשוט והגיוני, ואת האמת שזה לא כזה מפריע לי בנסיעה ביום יום, אבל זה עדיין מפריע לי מבחינה מנטלית - בעיקר מפני שהרכב מטופל בצורה מאוד קפדנית והשאיפה שיהיה תקין לגמרי.

בנוסף, אני לא יודע אם זה קשור אבל ברגע שמניעים את הרכב(קר או חם) ישנו גמגום קל בתחילת הנסיעה(תמיד) שלאחריו הרכב נוסע בצורה תקינה לגמרי(שוב, בפעם הראשונה לאחר הנעה בלבד).

פורסם

מכיוון שהחלפת פלגים וחטי הצתה ובטח שמו מקוריים אז זה פוסל אותם.

הכי קל זה לבדוק לחץ דלק על מנוע קר וחם בזמן ההנעה ולאחריה בזמן עבודת המנוע.

אחרי זה יכול להיות שמדובר באחד מהחיישנים - לחץ אוויר בסעפת היניקה, חמצן או אולי משהו בדוושת הגז. חיישן חמצן נשמע לי פחות סביר כי כשהמנוע קר ובתחילת נסיעה נדמה לי שהמחשב מתעלם מהקריאות שלו עד שהחיישן מגיע לטמפ' עבודה אז פחות סביר שהוא הבעיה.

עוד אופציות - משהו עם הממיר קטליטי או משהו במזרקי הדלק.

האם עשית פעם טסט לרכב - איך יצאה בדיקת הגזים ? האם יש לרכב גם בעיות צריכת דלק גבוהה ?

את הקטע של בדיקת החיישנים האלה בדרך כלל לא אוהבים או לא יודעים לעשות במוסכי הרשת ולכן אני מבין את ההמלצה שאמרו לך ליסוע קצת רגוע יותר עם הרכב.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

עברתי טסט עם האוטו באוקטובר האחרון, ללא בעיות מיוחדות..

צריכת הדלק תקינה לעניות דעתי , משהו כמו13-15 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

במידה וזה היה אחד החיישנים הייתי אמור להרגיש שהמנוע לא סוחב בכל מצב,לא?

• תוכן חדש...