Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחזיק פונטו HGT שנתון 2001, אני מחובר מאוד לאוטו, ומזה זמן מה אני מתכנן לבצע פרוייקט גדישה במנוע.

התקציב אצלי הוא ממש לא גדול ואני הולך *הביטוי צונזר, בא נגיד שהוא התכוון להגיד להתאמץ* בעבודות כדי לגרד את הסכום שאני יצטרך.

עכשיו נכנס כאן למשוואה נתונים של אמינות המנוע למשך זמן, והצורך בעוד כוח.

בהתחלה חשבתי לגדוש על מנוע סגור, אטמוספרי, בסביבות החצי באר אולי קצת יותר, ההיתרונות שהיו לי בכך, זה עניין האמינות הטובה יחסית שתיהיה, לא יהיה צורך בחיזוקי מנוע ובפתיחת מנוע, חיזוקי שילדה מעטים ביותר אם בכלל, והעלות של פרוייקט שכזה שתיהיה נמוכה ביותר.

לאחר שבוע של מחשבה עלו פה ושם מחשבות על מה יקרה אם אני יבצע את הפרוייקט הנ"ל, ואחרי חודש חודשיים העניין כבר לא יספיק לי.

מצד שני להתחיל פרוייקט של גדישה על מנוע פתוח תעלה המון, במיוחד בגלל שאני מחפש אמינות טובה.

עכשיו מצד אחד, יש לי אפשרות לגדוש אטמוספרי ובזול, אבל אני לא יודע עד כמה אני יהנה מזה, מצד שני אפשרות לגדוש באר + אבל בוא נגיד שלהגיע לסכום הדרוש לפרוייקט יקח לי לא מעט זמן, ועד אז יכול להיות שאני יתייאש ויירד מהעניין.

מחשבה שלישית שעלתה לי זה אולי למכור את הרכב, להוסיף את הכסף שהיה עולה לי הפרוייקט הראשון, ולהביא איזה איביזה שכבר גודשת - אבל יהיה לי קשה מאוד מאוד להפרד מהבייבי שלי, אבל למכור לא תיהיה בעיה כי כל בנאדם שני ברמזור שואל אותי אם אני מוכר - הדבר היחידי שעוצר אותי זה האהבה שלי לאוטו.

איזה מהאפשרויות אתם הייתם הולכים, בחוסר תקציב ועם זה שאתם קשורים לאוטו - לגדוש נמוך בסכום נמוך, לבצע גדישה על מנוע פתוח אבל זה אומר לעבוד ללא הפסקה במשך חודשים ואפילו שנה, או למכור את האוטו (:cry:)?

למרות החפירה שהבאתי כאן, מדובר בהחלטה שחשובה מאוד בשבילי - אני אשמח אם תענו ברצינות.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה התקציב? (גבוה ונמוך זה מושגים סובייקטיבים לחלוטין).

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אפשר לדעת כמה כבר חסכת?

לגדוש על מנוע פתוח, אתה יכול להתחיל להכין 25-30K.

או שהכי פשוט למכור ולקנות מה שאתה רוצה, אני גם חשבתי על זה ונתיקלתי בבעיה שלך.

מה שתחליט שיהיה בהצלחה.

רק אל תשכח לעדכן.

מאור8)

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
מה התקציב? (גבוה ונמוך זה מושגים סובייקטיבים לחלוטין).

עידן

יש לי בנאדם שנתן לי כבר הצעת מחיר עבור גדישה בחצי באר, וזה עומד על 8.5K, אני אוטוטו משלים את הסכום, זה התקציב הנוכחי (כרגע בלבד).

פורסם

8.5K נשמע זול, זול מידי, מה העבודה כוללת אתה יודע?

במחיר הזה הכול צריך להיות יד 2, אפילו פילטר אוויר:shock:.

מה עם ניהול מנוע?

אם תוכל לפרט את כל הפריטים ומה מצבם אני ישמח, אולי הוא יקבל עוד קליינט.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

תעשה יותר ש"ב, תתחיל ממה זה אטמוספרי ומה זה לא.

8.5K נישמע הזוי ולא הגיוני, זה כמובן בלי הנמכה, צמיגים איכותיים במידה האופוציונלית, 195.45.15 לפחות, בלמים.

פורסם
מה הקשר הנמכה וצמיגים לטורבו?

קשר גדול מאוד, צריך שהרכב יעמוד בכל התוספת כוח הזאת. גם ככה ההתנהגות של הפונטו לא מצטיינת, ועם תוספת כוח שתבוא עם הטורבו חובה להנמיך ולהקשיח את הרכב, לקנות גומי איכותי.

פורסם
תעשה יותר ש"ב, תתחיל ממה זה אטמוספרי ומה זה לא.

8.5K נישמע הזוי ולא הגיוני, זה כמובן בלי הנמכה, צמיגים איכותיים במידה האופוציונלית, 195.45.15 לפחות, בלמים.

פיליפ, במונח אטמוספרי התכוונתי ביחס לכל סצינת השבלולים למיניהם, והכוונה לא הייתה לאטמוספרי במונח של מנוע ללא טורבו או אמל"ח למיניהם.

בעניין הצמיגים, זה משהו אחר, גם במשפחתומטית 1600 מדובר בא-ב שעושים לפני הכל כדי לשפר אחיזה.

כנ"ל לגבי הנמכה אין קשר ישיר לעניין הטורבו, אבל שוב זה מומלץ כדי לשפר התנהגות.

ובנוגע לבלמים כבר תוכנן העניין מי ומה.

פורסם

אני אוהב הצעות כאלה. ב8500 שקל אתה גודש באמינות? איזה אמינות? מפה החוצה עד לרמזור. במחיר כזה אין לך ניהול מנוע

אפילו לא שינוי בצ'יפ של המחשב, רק תוספת דלק באמצעות ווסת מקפיץ או קומבינה אחרת. לא שווה ולא משתלם.

לפתוח מנוע ולחזק? הרבה מאוד כסף.ואח"כ יש עוד הרבה הוצאות כמו סעפת כמו שצריך ניהול מנוע וכולי.

אני מבין שסיאט איביזה קורצת לך? לך על זה בלי לחשוב יותר מדי.

הפלטפורמה שלך לא מוצלחת במיוחד לטורבו. לשנות אותה שתתאים לטורבו - הרבה מאוד כסף, ופשוט לא משתלם,

הכסף הזה שהולך לפרוייקט תוספת הכוח הזו - לא יחזור בשום מצב במכירה, ובטח שלא חס ושלום בתאונה.

פרוייקט מיוחד? כן, שווה ? לא ממש.

אם קול ההגיון מנחה אותך - רד מזה. אם אתה עיוור מאהבה לאוטו - תתחיל לחסוך, והרבה.

Race Smart

פורסם

אני גם בדיעה של יותם,תקשיב לו.

באמת חבל לך על הכסף.גם לי נישמע מסריח שב8500 שקלים הציעו לך את כל טוב הארץ .

אם אתה באמת חולה נפש ,תכין 25K+ לפרוייקט כזה[איכותי].

אם לא ,תתעסק בדברים אחרים לשפר,כמו בלמים היגוי וכו'.

בהצלחה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

מדובר בסדנה פרטית ולא במוסך שיפורים ממוצע שגובה מעל הממוצע.

אני מבין שרובכם סולדים מהעניין רק בגלל המחיר הלא נורמלי, אבל נניח ואין כאן שום דבר "מסריח", מהי האמינות בגדישה נמוכה של חצי באר?

פורסם

מנוע סטנדרטי עם יחס דחיסה גבוה יחסית כמו שלך - אין אמינות עם מנוע סגור. יכול להיות שתסע שנה שנתיים והכל יהיה בסדר.

הסיכויים לכך נמוכים מאוד.

לא משנה גם אם אתה עושה לבד בבית ולא בסדנה, ב8500 שקל אתה לא קונה שום דבר רציני ומקצועי.

בלי ניהול מנוע לאחר את ההצתה ולתת מספיק דלק במקומות הנכונים אמינות לא תהיה לך.

אם החלטת שזה מה שאתה רוצה, למה אתה מתייעץ? אתה בטוח כל כך בסדנה שהציעה לך את זה, בשביל מה אתה פותח תר'ד?

Race Smart

• תוכן חדש...