Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והתשובה היא כן , [קיים בפועל אצלי ]

והשאלה הנשאלת היא : אם ערוץ של 60 וואט יכול להרים רמקול שההספק שלו 275 וואט מה זה אומר ?

1. שהרמקול/סאב אינו באמת מוציא 275 וואט ובפועל הוא הרבה פחות והוא מסתפק בהגברה של 60 וואט

2. זה אפשרי אבל לא מומלץ , מי שיודע שיפרט בבקשה למה

3. שאני לא צריך מגבר כול כך חזק וחבל על ההשקעה שבמילא לא יוסיף כלום.

4. שהמגבר שנמצא אצלי מוציא יותר מ 60 [2X30] לפי המשוואה למטה יוצא 95

אגב כשמגשרים 2 ערוצים לדוגמא 60 + 60 יוצא 190 [לפי יצרן ]

מישהוא יכול להסביר את המשוואה הזאת?

וכול זה למה . מפני שאני מתלבט בין מגבר שמוציא בין 80/100 וואט לערוץ .לבין מגבר שמוציא 60 וואט לערוץ.

מתנצל מראש אם חפרתי קצת/הרבה בנושא הנ"ל.:roll:

:-)SUB-JBL 275W

:-)AMP- HERTZ EP-4 380W

פורסם

כמו שאמרת הכל זאת שאלה של כמה חזק אתה רוצה לשמוע .

רמקול לא "מוציא" וואטים , הוא סופג אותם - משתמש בהם .

אם רמקול מסויים מוצהר לדוגמא 100 וואט RMS זה אומר שזה הגבול שלו בכל הנוגע לאחריות של היצרן , מעל זה צריך להיזהר ולדעת מה אתה עושה עם הווליום . מתחת לזה כמעט ואין סיכוי לנזק לרמקול .

אתה יכול לתת לרמקול שמוצהר 275 וואט ( אני מקווה שזה RMS ) , שזה כנראה סאב ... 60 RMS , תאורתית אתה יכול אבל התוצאה תהיה ווליום נמוך ביותר והרצון שלך להגביר אותו יגרום לקליפינג ולסאונד גרוע .

יכול מאוד להיות שאתה לא מודע לזה ואתה חושב שככה זה אמור להישמע לכן אתה אומר שזה בסדר .

ולהפך , לתת יותר ממה שהרמקול מוצהר יגרום לבורר הווליום להיות רגיש יותר ויכול לגרום נזק אם מגבירים יותר מדיי .

לתת משמעותית הרבה יותר יכול לשרוף את הסליל כנראה ... משמעותית זה בכפולות של 5 פלוס ... לתת לרמקול 300 RMS ולהיזהר עם הווליום יגרור לתוצאות טובות , כי עדיף יותר מדיי מאשר קצת מדיי .

וזהו בעצם , פשוט .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לגבי העניין של גישורים וחישוב ההספק שמתקבל, תבצע חיפוש, זה נושא שהוסבר לעומק. בעקרון, במצב אופטימלי ההספק יהיה פי 4 מערוץ בודד.

בשיפוצים

פורסם

הספק נדרש לרמקול לעומת הספק מופק ממגבר צריך להעשות בהתאמה של הרכיבים עצמם. (איזה סוג, איזה יצרן, איזו סידרה, מה הדרישה מהרכיב, האם יש תוכניות לשדרוג וכו')

בלי לתת לנו את הנתונים האלו התשובות שתקבל יהיו מאד תיאורטיות.

בקשר לגישור, כל מגבר מוציא הספק שונה בגישור של שני ערוצים בודדים. יש כאלו שפי 3, יש כאלו שפי 1.2, תלוי במגבר.

מתחדשת*

פורסם
כמו שאמרת הכל זאת שאלה של כמה חזק אתה רוצה לשמוע .

רמקול לא "מוציא" וואטים , הוא סופג אותם - משתמש בהם .

אם רמקול מסויים מוצהר לדוגמא 100 וואט RMS זה אומר שזה הגבול שלו בכל הנוגע לאחריות של היצרן , מעל זה צריך להיזהר ולדעת מה אתה עושה עם הווליום . מתחת לזה כמעט ואין סיכוי לנזק לרמקול .

אתה יכול לתת לרמקול שמוצהר 275 וואט ( אני מקווה שזה RMS ) , שזה כנראה סאב ... 60 RMS , תאורתית אתה יכול אבל התוצאה תהיה ווליום נמוך ביותר והרצון שלך להגביר אותו יגרום לקליפינג ולסאונד גרוע .

יכול מאוד להיות שאתה לא מודע לזה ואתה חושב שככה זה אמור להישמע לכן אתה אומר שזה בסדר .

ולהפך , לתת יותר ממה שהרמקול מוצהר יגרום לבורר הווליום להיות רגיש יותר ויכול לגרום נזק אם מגבירים יותר מדיי .

לתת משמעותית הרבה יותר יכול לשרוף את הסליל כנראה ... משמעותית זה בכפולות של 5 פלוס ... לתת לרמקול 300 RMS ולהיזהר עם הווליום יגרור לתוצאות טובות , כי עדיף יותר מדיי מאשר קצת מדיי .

וזהו בעצם , פשוט .

אתה אומר שעדיף לתת, יותר מאשר הרמקול יכול לקבל נשמע לא הגיוני בעליל !

הרי אם אתה נותן יותר אתה או ששורף אותו או שאתה בקליפינג אם הבנתי נכון..תקן אותי אם אני טועה

ואם אני נותן פחות זה גם גורם לקליפינג אתה אומר? לא הבנתי למה:roll:

:-)SUB-JBL 275W

:-)AMP- HERTZ EP-4 380W

• תוכן חדש...