Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דובי, מה שאני אומר זה "תנו לבן אדם לנסות" "תנו לו לחיות".

אתה בעצמך העלת לפה לפורום רשימה של נווטים שגם נוהגים, אני בטוח שיש כאלו שהיו נהגים בעברם.

בקשר לציוד הבטיחות זה נכון, השאלה הראשונה ששאלתי אותך בטלפון זה אם אתה יכול להשקיע 3K בסרבל!

מה לעשות שבחיי המרוצים הקצרים שלי נכוותי מנווט לנווט וגם הדרישות שלי ירדו מבחינה זו.

לפחות אני יכול לומר היום שיש לי נווט שמקריא נוטס מצויין ואף יותר מזה מאז המרוץ הראשון ועד היום לא הלך לאיבוד אף לא פעם אחת, ולמרוצים שיש היום זה מספיק. כשיהיו הרבה סטייג'ים נתמודד. נוסף על כך יש לי בצוות נווט "ספייר" איש זהב לו אני חייב המון שבזמן הצורך גם ילבש סרבל ויקריא לי את הדרך נאמנה!

האם הייתי מוכן להכניס היום נווט למרוץ בלי אימון? לפעמים אין ברירה, במצב של היום, כמו שאתה יודע, נווט יכול להבריז לך אחרי שנרשמת למרוץ דובי, ואחרי ששילמת אי אילו אלפי ש"ח אתה לא הולך לוותר על מרוץ. זה קרה, זה יקרה ולא רק לי...

אם היום הייתי צריך להכניס נווט חדש, לא הייתי מהסס להכניס את ירון לצוות שלי! מה הייתי עושה בשביל להגיע מוכן למרוץ?

קודם כל היכרות (במקרה זה יש כבר)

אח"כ נסיעה לכבישים מפותלים לפחות פעם אחת.

אימון בשטח עם נוטס.

אם מתאפשר אימון נוסף בכביש.

שולח אותו לקרוא את כל החומר באתר של ברוך.

ומבחינתי אפשר לנסוע למרוץ. כמובן שתנאי ראשון הוא התאמה של הנווט אלי ולתפקיד, לא מקיא מקריא טוב וכדומה.

שיקום מי שיאמר שעדיף להכריז "אין לי נווט אני לא בא" מה לעשות אני אוהב לנהוג ואוהב ראלי.

אגב כבר אמרתי ואומר שוב, כל מי שבא לתחום הניווט בא מתחום אהבת הנהיגה והרכב, אף אחד לא בא מתחום הכתיבה היצירתית או האהבה לרישום דרכים מפותלות במחברת! אני מאמין שכל נווט בעולם אם היה לו הכישרון והתקציב להחליף את מי שיושב מימינו היה עושה זאת! גם אתה דובי רצית להיות נהג ראלי, גם אתה כמו הרבה נווטים אחרים הגעת למסקנה שיש לך יותר פונטציאל בניווט כתוצאה משלל סיבות.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

בסוף מה שיקרה זה שנבריח אותו מהתחום עם הויכוחים הדביליים שלנו על כל דבר, עוד לפני שהוא בכלל יכנס למכונית ראלי :lol:

חברים בבקשה בואו לא נתבצר כל אחד בעמדתו בכל מחיר (גם) הפעם.

דובי - אני מאוד מעריך את המקצועיות והרצינות שלך. כבר כתבתי שהצורה שבה אתה לוקח את הדברים היא הטובה ביותר לדעתי.

אבל לא הכל הוא שחור ולבן.

כולנו עובדים במסגרת מגבלות כלשהן, וכל אחד מהסיבות שלו.

קשה מאוד למצוא נווט כמוך. בעיקר בארץ.

תחום הראלי הוא תחום לא פשוט גם ככה, ואין מה להפחיד אנשים עם הצהרות בסגנון הפרסומת לחומוס - "ניווט עושים באהבה או לא עושים בכלל".

בסך הכל מישהו שנראה רציני הציע את עצמו כנווט למספר שנים. כמו שהוא כתב: רוצים - תקחו. לא רוצים - אל תקחו.

במירוצים שנעשים כיום בארץ (ולא ידוע מתי ישתנו, אם בכלל), עבודת הנווט יכולה להסתכם בהקראת נוטס בלבד (בצורה טובה ואחראית כמובן) - ועדיין לא הייתי קורא לזה חלטורה.

כמובן שתפקידי הנווט יכולים להתרחב עד עבודה של מנהל קבוצה בפועל עם אחריות על הרשמה, לו"ז ביום האירוע, הרגעת הנהג, תקשורת עם מרשלים ובעלי תפקידים במירוץ, והשמיים הם הגבול, אבל במצב הנוכחי זה לא חובה לדעתי.

אני מזכיר לכולכם שחלק מאיתנו (או כולנו ?) מתחרים בראלי בתור תחביב בלבד, ולי כבר די ברור (אף פעם לא לוותר על התקווה :wink:) שלואב הבא אני כבר לא אהיה.

זה לא אומר שאני עושה "חלטורה" כדבריכם. זה רק אומר שאני מתגמש בשביל לא להישבר (משל עץ הברוש).

בברכה לכל העוסקים בתחום (החובבים והמקצוענים כאחד 8)).

ירון - קח כל מה שנאמר כאן בקלות (ונראה לי שאתה כבר עושה את זה)...

פורסם

הויכוחים האין סופיים מוכרים לי היטב ממפגשי הוועד של העמותה והם עקב אכילס שלנו.

תודה לנדב שנרתם לסייע לי והיום גם שיגעתי קצת את מישל בצהריים בשאלות.

נדמה לי שהנכון ביותר יהיה להיפגש עם מי שמוכן להיפגש גם "אופ דה רקורד" ולא על המסלול,נניח בכביש ולבדוק התאמה.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

נדב

אני לא הייתי יכול להסביר זאת יותר טוב מדובי

אהיה יותר קיצוני ואומר לך שאני בהחלט מעדיף לשבת בבית ולא לנהוג ראלי מאשר לקחת מישהו לא מיומן

ראה שוכטוביץ' ראה ווסברג,

אין לזה שום קשר בין מקצועו החופשי של אדם לבין הגישה למקצוענות שבנווט.

אני כן מגדל נווט צעיר עכשיו,כי יש לי את הכיף בלמידה,אבל אם הוא יישב לצידי? לא יודע אולי במיקי מאוס

בקיצור

כל מי שמוכן ללמוד את תורת הניווט ראלי יבורך, בלאו הכי נהג מיומן יגלה מהר מאד את תכונותיו ויכולתו של הנווט מהר מאד.

ועוד משהו נדב

עם כל הכבוד לכם הצעירים,רון דר,ועוד... לא חוויתם עדיין מירוץ אמיתי.

חסר לכם את התפאורה של מירוץ ראלי מתוקתק,הרבה סטייג'ים,לחץ איום ונורא,ואותו יידע של הנווט שמקרין עליכם כנהגים רוגע ומקצועיות.

לכן אני מסיק שחוסר ההבנה וחוסר היידע הוא שגורם לכם לחשוב שונה מאיתנו.

אגב גם לדובי אין את הנסיון אבל הוא לפחות בחזקת "מי שטורח בערב שבת יאכל בשבת" (דובי אל תכעס).

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

ירון

אתה מוזמן ליצור איתי קשר, אני יוצא לחופש, כמו כל מורי ישראל, ביום רביעי ואשמח להיפגש ולעזור לך להיכנס לתחום.

דני

אני לא כועס וברור לי שגם אני עדיין לוקה בחסר, בטח בכל מה שקשור לראלי גדול, "אמיתי" אבל לפחות במה שיש לנו כיום אני משתדל להפיק את המירב.

נדב ורון

אני חושב שאתם טועים בחשיבה .

עצם המחשבה על "מספיק נווט שרק יקריא את הנוטס בראלי" מראה על חוסר ראייה לטווח ארוך.

מה תעשו מחר ? יהיה ראלי גדול , יותר אמיתי ואז ? ברגע האחרון תדאגו לזה.

דווקא עכשיו זה הזמן לעשות את כל הניסויים והאימונים לקראת "הדבר האמיתי" .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אני אתחיל את ההודעה שלי בזה שאומר שזו ההודעה האחורנה שלי בשרשור!

לא נראה לי שאני אצליח לסובב מישהו פה או לשנות את דעתו!

דני/דובי, מה זאת אומרת מה אעשה מחר??? אני כבר קרוב ל7 שנים מתחרה פה במרוצים בארץ(הזמן טס) ואין כל שינויי באופי המרוצים! לפי מה שאתם אומרים, לא אני ולא אף נהג אחר חוץ יובל גבי וניר צריכים לבוא למרוצים! דווקא עם מרוץ אחד שהיה קצת יותר דומה לראלי (80 ק"מ SS), בקיץ התמודדנו אני והנווט שלי די יפה, אפילו יפה מאוד, מעבר למכסה מנוע שנשכח פתוח, דבר שאכן מראה על לחץ וחוסר נסיון!

דני, אתה כבר מזמן שלחת אותי ללכת לשחק דוקים, דובי אז צחק על זה... היום נראה לי שאולי הוא מסכים איתך, כי לאף אחד חוץ מאולי שלשה נהגים אין פה נווט שלא היה רוצה לנהוג. לפי מה שאתם אומרים כולם חאפרים וכולם לא שייכים למרוצים (אפילו אם הם מהירים יותר מאלו שיש להם נווטים בלב בדם ובאופי).

אגב דובי, תשאל פעם בהזדמנות איזה אלוף עולם מה הוא מעדיף. נווט מומחה בבירוקרטיה, או נווט שמקריא הכי טוב בעולם. כמובן שהכי טוב השילוב בין השניים, אבל ההקראה היא יותר חשובה. ביחוד במרוצים כמו בארץ שכאשר אתה מגיע בזמן שלך לתחנה קונסים אותך במקרה הטוב :lol: או שרכב 0 חוסם אותך (במקרה הרע) :roll: (בבקשה תחסכו מאיתנו תשובות כמו "זה לא הגיוני אין דבר כזה במרוץ רציני וכ"ו זו שאלה היפוטטית)

לסיכום אני אומר שצריך לעודד נווטים, לקחת את הכל בפרופורציה, לשמוח על כל אדם רציני שמבקש לנסות את מזלו בתחום והכי חשוב: להיות ריאליסטים ולא לצפות שמחר יהיה פה ראלי שלשה ימים עם 100 ק"מ SS ביום על פני כל רחבי הארץ עם קטעי קישור על כביש 6 זמני יעד וכדומה.

נדב

פורסם
אני אתחיל את ההודעה שלי בזה שאומר שזו ההודעה האחורנה שלי בשרשור!

...

נדב

גישה קצת ילדותית, הייתי אומר...

נדב

מה שאני אומר הוא שלא נסתפק בבינוניות, זה מה שאני אומר.

אם אחרי 7 שנים שאתה מתחרה אתה מסתפק במועט, לא נגיע לשום מקום. מספיק לך נווט ש"רק" מקריא טוב NOTES ? יופי לך .

מספיקים לך מרוצי ראלי כמו שיש כיום ? יופי לך .

אני רוצה יותר.

נווט טוב צריך לדעת הכול, אבל נראה לי שאתה כבר החלטת.

אף אחד לא מונע מאף אחד מלהיכנס לתחום אבל הרעיון הוא להבין מה זה דורש , זה הכול.

דובי

פורסם

נדב

הרי אין מה לעשות אתה מומחה בלהוציא דברים מהקשרם ולעשות מישמש מכל הנושא.

הרי כל אי הסכמה איתך הופכת למין וויכוח מטופש שאין בו תכלית.

נכון שיש נהגים עם נווט "לא מומחה" שעושים במירוצי אליפות העולם הישראלית זמנים יותר טובים,

מה זה אומר? שאם יהיו יותר סטייג'ים הם ימשיכו במגמה?

ראלי שלפחות 6 סטייג'ים (לא כאלה שאתה כבר מכיר מחוות פיליפ) הנווט שלא מומחה ינצח?

אני מאד סקפטי.

ראלי זה טקטיקה,איסטרטגייה זה לא רק הקפיצות בפיליפ.או ההקראה.

אבל מה זה משנה בעצם? אתה תמשיך בשלך ואני לא אצליח לשכנע וזה על הכיפק.

עכשיו לגבי רכב 0

רק ליידע אותך מה קרה

הרכב הזה חייב לפתוח בכל סטייג' , נמסרו לי זמני הזנקה שלא סונכרנו עם המזניק

לכן רכב ראשון יצא לפני הזמן ושיבש את ההזנקות.

אגב זה הרבה פחות חמור מהנסיעה הפרועה שלך בפיטס שהרכב שלך זייף.(אתה מבין על זה היית חוטף במירוץ ראלי אמיתי פסילה במקום)

מירוצי מכוניות

פורסם

דובי, אתה גורר אותי חזרה

יש רצוי ויש מצוי, מה לעשות אני מתמודד עם המצויי!

גם שיש לך נווט שמכריז על עצמו כהכי "מקצועי" בעולם אתה יכול להשאר שבוע לפני המרוץ עם הז^ן ביד, נכון דובי? לויאליות זה הדבר הכי חשוב, הקראת נוטס זה הבא בתור, הבנה בבירוקרטיה זה אח"כ. אחרי שבע שנים למדתי את זה

דני, אני מתפלל ליום שיהיו לי שישה סטייג'ים לא מוכרים, הנווט שלי היום יכול להתמודד עם זה מצויין.

אני לא רוצה לשבת בבית, רוצה לנהוג. מה לעשות אני חולה, משלם 2000 ש"ח הוצאות קשיחות כדי לנהוג 30 ק"מ בסטייג'ים מוכרים.

דובי, הרי גם אתה מסתפק בבינוניות, אחרת היית נשאר בבית.

דני אולי לא מסתפק בבינוניות, הוא אכן לא מגיע למרוצים.

אתם יודעים מה, מהיום אני לא מגיע למרוצים כי זה מרוצי מיקימאוס, לא רמה.

כמה מהנהגים ה"מובלים" השקיעו בללמד נווט אחד? אחד לא שניים, שלשה ארבעה או חמישה?

דני, מילה אישית אליך

אין לי ויכוח איתך אתה צודק במאה אחוז, עדיף נווט מקצועי עדיף שיותר על נהיגה. הכל עדיף אבל יש מצויי ויש רצויי. אי אפשר לשאוף לשלמות, צריך לשאוף להכי טוב שאתה מסוגל...

בנוגע לרכב 0, זו לא הייתה האשמה אלא הדגמה למה שיש לנו פה מצויי. אם אנחנו היינו מגיעים לתחנה שלנו בזמן היו מגרשים אותנו מהמרוץ כי פעם זה היה בין האימפרזות ופעם חצי שעה אחרי שכולם היו אמורים לזנק!

בנוגע להאשמות של דני כלפי, הגבתי לו בפרטי...

דני, בכל ויכוח ביחוד שמדובר בויכוח אינטרנטי שכזה, הצדדים לא יגיעו לעולם להסכמה! להפך, הם רק ינעלו בדעותיהם יותר ויותר. המטרה של כל צד היא להציג את הדעה שלו לאלו שעומדים מנגד ומסתכלים. לכן אמרתי בהודעה הקודמת שלי שהיא תהיה האחרונה בשרשרור, הטעם יצא מכל הסיפור. אני אשמח עם עוד נהגים יבואו ויאמרו את דעתם...

נדב

פורסם
...דובי, הרי גם אתה מסתפק בבינוניות, אחרת היית נשאר בבית.

...

נדב

זה ההבדל.

לפחות בכל הקשור בי, כנווט, אני לא מסתפק בבינוניות ומשתדל להתמקצע כל הזמן.

גם בראלי האחרון מצאתי מספר דקות של "זמן איכות" ולמדתי דברים חדשים מענבל.

עמידה במקום מבחינתי זו נסיגה לאחור.

דובי

פורסם

דובי, אני חייב לציין שאני מסכים עם כל מילה שלך בשרשור הנ"ל.

ניווט זה לא פשרה! זה תפקיד ספורטיבי בדיוק כמו נהיגה.

יותר מזה, אני אישית חושב שניווט זה דרך חיים, זה לא נגמר על המסלול.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

דובי, אתה מבלבל את מה שאמרתי! לא אמרתי שאני נגד ללמוד או שאי אפשר ללמוד, מה שאמרתי שהמרוצים היום זה בינוניות, ובתור מי שבא למרוצים אתה מסתפק בבינוניות.

בוא לא נתעסק בלהוכיח אחד את השני, כי גם אתה ישבת עם נהגים ברכב בלי להתאמן איתם דקה לפני כן, לא על עפר ולא על אספלט.

שי, הגישה שלך נכונה ומקצועית. אבל, מתי החלטת שתהיה נווט ולא נהג? האם כשהוצאת רשיון, בנית מכוניות משופרות וכדומה חשבת, "איך בא לי להיות נווט ראלי" או שחלמת על נהיגה? אני מהמר שחלמת על נהיגה (תקן אותי אם אני טועה) מצאת כרטיס כניסה לעולם הראלי בתור נווט, וזה התאים לך אז החלטת להשאר בתפקיד הזה...

למי שזה לא ברור לו עדין, אני מסכים שעדיף נווט שלא רוצה לנהוג, בפועל זה לא קיים כמעט. עדיף נווט שרוצה לנהוג אך אוהב את התחום, לויאלי ומת להגיע למרוצים מאשר כל פתרון מוזר אחר (בן/אח/אשה/בן דוד/חבר/אלוהים יודע מה).

נדב

• תוכן חדש...