Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כנראה שאתה לא טורח לקרוא מה אתה קונה.

בכוונה נתתי את "מנעמים" כדוגמה ולא את "עלית".

קח את קופסת המותג הפרטי של הרשת (למשל בריבוע הכחול/מגה או בשופרסל), סובב אותה קצת, ותראה שמדובר בוופלים של "מנעמים", רק בעטיפה עם כיתוב שונה. כנ"ל לגבי גרעיני תירס ועוד מוצרים רבים.

הכל אותו דבר, רק העטיפה שונה.

לעיתים אפילו המחיר זהה, רק שיש לך על המדף שני מותגים שונים.

ללקרדה המקורית שאני קונה עוד אין העתקה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה כמ ושתשאל 'למה מייצרים יונדאיI30 וקיה סיד'?

זה מיועד לאנשים שונים עם העדפות שונות.

אגב - פיג'ו וסיטרואן זה אותו תאגיד שנקרא PSA.

:twisted:הליסינג שלך זה רכב השטח הטוב ביותר...:twisted:

איביזה 2006 שחורה

פורסם

אני אסביר לך,

לסבא שלי היה סיטרואן דה שבו, הוא היה מאוד מרוצה.

לאבא שלי היה סיטרואן C-15, גם הוא היה מאוד מרוצה.

גם אני רוצה רכב מסחרי מבית סיטרואן אז למה שפג'ו-סיטרואן ייצרו פרטנר אבל לא יתנו אופציה לחסידי סיטרואן(ברלינגו)?

הרי אם הברלינגו לא הייתה קיימת, אף אחד לא מבטיח לפיג'ו שחסידי הדגם יעברו לפיג'ו.

אולי אני בכלל אקנה פורד קונקט ואז הם בכלל הפסידו אותי בתור לקוח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
זה שפיג'ו גנבו, ממש ככה, את התכניות של הברלינגו מסיטרואן זו ממש ממש שערוריה ומחדל אבטחה חמור! אני הייתי מפטר את כל המעורבים. הכי לא ברור לי מי קונה את הפיג'ו בעוד שברור שהיא ממש העתק של הסיטרואן. ושמתם לב לדמיון בין הסיטרואן סקסו לבין ה 106? יכול להיות שהגניבה של התכניות של הברלינגו ע"י פיג'ו זו פעולת תגמול על גניבת התכניות של ה 106?

אני מאוד (מאוד מאוד מאוד) מקווה שההודעה שלך נרשמה בציניות ובדיחות דעת.

:roflmao:

אין מצב שזה נכתב ברצינות.

פורסם
:roflmao:

אין מצב שזה נכתב ברצינות.

רציתי לכתוב שאני לא מבין איך יונדאי לא פוצצו את קיאה על זה שקאיה פרצו להם למחשבים וגנבו את הדיסק של הטוסון וקראו לו "ספורטאז'"...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

איזה הסבר אתה רוצה?

מדובר על חברה אחת שמקווה להגדיל את נתח השוק שלה ע"י "תקיפתו" ע"י 2 מותגים.

ככה שאם יש פורד, סיטרואן, פז'ו ורנו - הסיכון שתקנה רכב מהם גבוה יותר מאשר אם רק אחד מהמותגים (סיטרואו/פז'ו) היה קיים.

הרכבים לא זהים ב100%. ישנם אי-אילו שינויים כך שבשורה התחתונה יקלעו לטעמם של יותר לקוחות פוטנציאלים מצד אחד,

ואילו מצד שני יחסכו עשרות מיליוני אירו על השקעות בפיתוח דגם חדש לגמרי והקמת פס-ייצור עבורו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא יודע לגבי ברלינגו/פרטנר אבל איכות ההרכבה והחומרים בפג'ו 106 הרבה יותר טובה משל הסקסו (מנסיון).

יש כאלו שחיים עם זה (כמוני) ויש כאלו שלא. סקסו הוא וורסיה זולה של אותו דגם.

כמו שנאמר כבר, מדובר על תאגיד אחד שמכוון לכמה פלחי שוק.

אני בטוח שאיכות הרכב החדש מבית סיאט (המתבסס על הA4) לא יהיה ברמה של אודי A4.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
הסבר רציני ומוכח למישהו יש או שהשירשור יהיה בדיחה?
סיטרואן ופז'ו הם שני מותגים של תאגיד PSA.

יש שווקים שבהם אחד המותגים חזק יותר ויש שווקים שבהם השני. כל אחד מקבל את המותג המתאים לו.

לקונצרן PSA ולקוצרן פיאט יש מיזם משותף לפיתוח וליצור רכבים מסחריים ומיניוואנים.

המכוניות המיוצרות במפעלי המיזם הזה נמכרות תחת המותגים פג'ו, סיטרואן, פיאט ולעתים גם לנצ'יה.

פורסם

הגלובליזציה בעולם השפיע גם על עולם הרכב.

אם פעם ליצרן מסויים היתה היררכיה מסוימת בדגמים שלו כדי למצוא פתרונות לנישות מסויימות היום קונצרנים גדולים בעולם קונים יצרני רכבים כדי לעשות בדיוק את אותו דבר רק ברמה אחת מעל.

כך יוצא שעל פלטפורמה אחת (לצורך העניין, הגולף או המונדאו של פורד) מיוצרים מספר רכבים שונים שמיועדים לקהלים שונים שההפרדה בינהם היא בדר"כ סויציואקונומית.

במילים יותר פשוטות, קונצרן יוכל למכור אאודי למישהו מכפר שמריהו, פולקסוואגן למישהו מתל אביב, סיאט למישהו מגבעתיים וסקודה לציי רכב ולייצר את כל המכוניות האלה על בסיס דומה.

פורסם

נישה נוספת אשר לא הוזכרה כאן היא רכבים אשר זהים לחלוטין חוץ מאשר הסמל על הגריל.

שברולט אסטרו = גי.מ.סי ספארי

פונטיאק טמפסט = שברולט קורסיקה

ויש עוד דוגמאות רבות, רובן האמת מארה"ב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה עוד טוב. לא פעם גם ניתן להתקל במצב שבו אותו רכב מופיע תחת לא פחות משלושה יצרנים שונים, כגון:

דודג' סטראטוס = קרייזלר סטראטוס = פלימות' (לא זוכר איזה דגם, אבל לא אהיה מופתע אם גם פה זה סטראטוס).

דודג' קרוואן = קרייזלר וויאג'ר = פלימות' (שוב לא זוכר איזה דגם)

גם ב-GM המצב לא עדיף: פעם סאאב הוציאה דגם קונספט שהיה העתק מדויק של סובארו אימפרזה סטיישן, ואת דגמי הדייהולט ניתן למצוא בשווקים שונים תחת יצרנים שונים (סוזוקי, ואפילו במקומות מסויימים תחת השם המפורש דייהו).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

סוזוקי סוויפט = פונטיאק פיירפלי (FIREFLY)

ברוב דרום אמריקה למשל אין כבר אופל, רק שברולט. זה מצחיק כי ככה יש שברולט אסטרו ושברולט אסטרה.

הנה גם ניסאן פלטינה שמוכרים במקסיקו. זה נראה מוכר למישהו?

16.jpg

• תוכן חדש...