Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שוב.

עזרתכם וסבלנותכם מתבקשת מאוד, מצטער מראש על החפירה הארוכה, אך דעתכם חשובה לי מאוד, אשמח אם תקדישו לי כמה דקות מזמנכם לעזור, תודה רבה.

המקרה כדלקמן;

רנו מגאן - 96' - 1.6 ליטר - הזרקה - דלק.

שלשום הורכב הטרמוסטט בחזרה ברכבי והכל פעל כשורה עד להיום.

בתחילת נסיעה קצרה, הכל היה תקין.

החום לא עלה והכל היה כשורה.

לפתע החום טיפס לקו האדום מהר מהר, לעולם הוא לא הגיע לי לחום הזה, גם שהרדיאטור היה סתום.

עד למקום עצירה בטוח במרחק של כ-50 מטר, הרכב פתאום לא סחב, העלה סל"ד לקראת ה-4k וירד שוב, וכל זה שאני נמצא על -D

מיד עצרתי בצד וכיביתי את הרכב, ידעתי שיש מים.

פתחת את מכסה המנוע וראיתי שיש מים אך הונטה לא עובדת, הסקתי שאין מעבר של מים.

לא רציתי לנסוע כך הבית ולסכן את המנוע אז התקשרתי לדוד שלי על גרר שיגרור את הרכב הבית.

כשהגעתי בית והנחתי למנוע להתקרר, הנעתי אותו וזה מה שקרה:

א. החום מטפס מהר מאוד לתחום העבודה שלו, נשאר שם כמה רגעים, ואז ללא עבודת הונטה, החום יורד מהר מאוד, לא משהו שקרה.

לאחר שהחום ירד מהר מאוד, הוא שוב עולה לאט לאט, לא מגיע ל90 מעלות כלל, הרבה הרבה לפני, ואז נכנסת הונטה לפעולה.

ב.בכל פעם שאני מפעיל 'סוויץ' שני ברכבי, כשכל המערכות פועלות, אז נשמעת מין רעש של יניקה כזו למשך כמה שניות ומפסיקה. מאז ומתמיד שיערתי שזו משאבת הדלק ששואבת דלק להתנעה.

לאחר מה שקרה הרעש לא נפסק, כאילו שהוא לא מפסיק לשאוב דלק, או שהוא לא שואב, אולי סתימה, לא ממש יודע מזה אבל זה לא פוגם בהתנעה או בסיבובי הסרק.

ג. מנורת תקלת מחשב הופיעה לי כמו שהופיעה לי לפני הרבה זמן, מנורה בצבע כתום בצד ימין של הלוח וסמלה הוא ברק בתוך ריבוע, הנורה בצבע כתום.

ניסנו לנסוע עם הרכב לראות מה קורה.

הרכב מגיב ממש ממש אחרי הרבה זמן ו'לא סוחב', הוא לא מעביר הילוך כלל.

ונשמע מין של 'תיק' חזק מאוד שאני מכניס את הרוורס, בנוסף לזה כשאני מכניס רוורס ומשאיר אותו בהילוך, הוא כמו יוצא לניוטרל לשניה או שנים וחוזר לרוורס.

יש לציין שהמנורה נכבית לי בהתנעה, בהכנסה ל-D היא לא נדלקת, רק כשאר אני מעביר את המוט ל-R, ההילוך עדיין לא נכנס, והמנורה נדלקת.

זה קרה לי בעבר לאחר שהחלפנו מנוע, אך סידרו את התקלה, זה היה כבל שלא חיברו אותו כראוי.

עכשיו שוב.

יש לציין כי המחשב הוחלף לחדש לפני כ-4 חודשים.

ד. עשן לבן יוצא לי מין האגזוז וטיפות של מים נזרקות (לא בכמויות גדולות), אני כמעט בטוח שיש לי שריפת שמן ומים, אולי שנפרצו הרינגים בגלל החום ועכשיו הלך לי ראש מנוע?

ממה לדעתכם נובעת כל הבעיות הנ"ל? הכל בגלל החום הגבוה נורא שאליו הגיע המנוע?

יש לציין כי לא גררי את רכבי למוסך בגלל השעה המאוחרת שקרה המקרה.

עד למחר, שיגיע המוסך הנייד לביתי ויקבע כנראה את מותו של רכבי.

מקרה נורא מייגע, מצטער על החפירה.

בהצלחה לצה"ל לשדרות נתיבות אשדוד ולנו, אשקלון.

תודה רבה ושוב סליחה על החפירה וההטרדה, חן.

חבר'ה יקרים, עדכון קצר.

כרגע ניגשתי לרכב, דקה אחרי פתיחת האשכול והנעתי אותו.

רעש היניקה של הדלק נפסק כרגיל לאחר כמה שניות בהתנעה הראשונה, הכנסה להילוך, המנורה לא נדלקה לי.

שיחרור גז, עשן לבן לא יוצא מן האגזוז.

כיבוי הרכב והתנעה שניה.

שוב פעם רעש ינקה אך הפעם יותר ארוך מפעם ראשונה, הכנסה להילוך, לא נדלקה המנורה.

שיחרור גז, שוב לא יוצא עשן.

התנעה שלישית, רעש יניקה לא נפסק, כמו שתיארתי.

הכנסה להילוך, לא נדלקה המנורה.

שיחרור גז, לא יוצא עשן לבן.

תודה רבה.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

חן שלום רב !

אתייחס ברשותך, רק נושא התחממות הרכב, שאר הנושאים, א+ב+ג, הם לא בתחום הידע שלי, ובכל מקרה מחייבות בדיקה במוסך מתאים לרכב זה וחיבורו למחשב וסקנר.

בנוגע להתחממות הרכב, התקלה צועקת בקול גבוה :תרמוסטט תפוס במצב סגור, בעיית ניקוז אוויר !

מדובר ברכב צרפתי, שהרכבת תרמוסטט, גם אם הוא הטרכב נכון(בספק), מחייבת ניקוז אוויר לפי כללים מסוימים, האופינים

לרכב פרצתי !(שגיאת הכתיב במקור).

גם אם המנוע היה שחוק, וסבל מהתעללות יתר, וטיפול מקצועי לא נכון, או מחוסר טיפול כלל. הרכבת התרמוסטט הלקוייה, וחוסר

ניקוז האוויר, קיצרה את חייו באופן דרסטי !

תעלה את הרכב על גרר, ושלח אותו למוסך מתאים מקצועי ואמין.

ציין את מקום מגורייך, ורפי לין, ישלח אותך למוסך כזה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה.

לא הייתי במוסך בזמן ההרכבה ויכול להיות שהטרמוסטט ל הורכב נכון.

מגוריי באשקלוןאשמח אם תשלחו אותי לבעל מקצוע טוב.

פורסם
תודה רבה.

לא הייתי במוסך בזמן ההרכבה ויכול להיות שהטרמוסטט ל הורכב נכון.

מגוריי באשקלוןאשמח אם תשלחו אותי לבעל מקצוע טוב.

חן שלום רב !

אתה לא אמור להיות במוסך בזמן ההרכבה, ומוסך מוסמך, אמור לדעת להרכיב תרמוסטט, ולקז אוויר, ולבצע נסיעת מבחן, כדי לבדוק, שהרכב לא יגיע , למצב כזה של התחממות, שנובע מתרמוסטט תפוס, שמנע מעבר מים חמים, ליוניט מאורר, מה שגרם למאורר החשמלי, לא להכנס לפעולה.

זוהי חאפריות לשמה.

קבל קישור למוסכים מומלצים נוספים באיזור מגורייך:

http://www.musach.co.il/results.asp?action=AdvSearch&city_id=20&area_id=4&model_id=36&services_id=1&image.x=47&image.y=15

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה רבה.

עד היום הכל פעל כשורה, טרמוסטט שלא חובר כשורה יפעל לא כראוי גם בפעם הראשונה, לא?

משהו לא מסתדר לי.

בכל אופן, האם תמונת המצב שתיארתי מרמזת על כך שהלך הראש?

שוב תודה רבה.

פורסם

לגבי המים הלבנים, לדעתי האישית אין מה לדאוג.

אלו כנראה אדי מים שהצטברו במערכת הפלטה ויוצאים כמים שרופים. הטיפות מים מעידות על כך.

זה מה שקורה לכל רכב ממוצע בחורף, אצלי למשל ברכב (פז'ו 205), אחרי התנעה ראשונית\אחרי המתנה ממושכת, בחורף\מזג אוויר קר יש לי מזרקת מים מהאגזוז עם אפקט עשן לבן מרהיב, שנמשך כ10 דקות אחרי ההתנעה.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום יש לי דהיו לגנצה שנת 2000 ומנוע 2000 אחלה אוטו עשיתי ראש מנוע לפני חודש והחלפתי לו גם שמן גיר כי הוא היה תיחנה חדו אליו מים .לפני הראש מנוע הייתי נוסע והאוטו היה נוסע כמו שצריך מחליף הילוכים ועכשיו שאני מגיע ל70 וזה צריך להחליף לי להילך 4 זה לא נותן אני לוחץ גז ,התורים עולים אבל האוטו לא זז לא עובר את מהירות 70 למרות שהתורים עולים.

מי שיוכל לעזור לי אני ישמח מאוד ! בבקשה

• תוכן חדש...