Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גנבו לי את הרכב, מסוג מאזדה 3, מודל 2004 מליסינג לשעבר, המחירון שלה היה בערך 60~

המקיף שלי עלה לו 6400 שקל לי ולאבא שלי, וביטוח חובה 2200.

(הייתה באוטו מערכת בשווי 10 אלף שקל ואת זה הביטוח לא הסכים לבטח)

השקעתי די הרבה ברכב, בטיפולים וחלפים, והכל הלך לפח.

הלכתי ודיווחתי במשטרה, מה עכשיו? הודעתי לסוכן והוא דיווח לביטוח.

אני אמור לצפות לחקירות וכו'? או שהביטוח יחזיר לי את הכסף בלי לעשות בעיות? מבחינת רכב חלופי, איך זה עובד? (יש לי ביטוח "דרכים")

גנבו לי את הרכב ממול הבית, אני גר בשכונה חדשה בראשון וחונות באזור הרבה מכוניות, זה אזור של בתים פרטיים(אחד ליד השני), אבא שלי אומר שהולכים לעשות מזה חגיגה שלמה, חקירות ואולי אפילו פוליגרף, זה נכון? (טוב שלא חשבו לערב את השב"כ )

הייתה לי מערכת עלוקה מסוג עטלף(אני לא סגור על זה) ברכב (מעניין איך הצליחו לגנוב לי את הרכב..) זה עם היחידת ניתוק האלחוטית רמת מיגון C5 משהו כזה.

מה הפרוצדורה עכשיו? ואיך חברת הביטוח הולכת לחשב את התשלום שמגיע לי? אפשר להתווכח איתם על זה? זה נכון שמורידים את המקיף מההחזר? נגיד והמחירון הוא 56 אז יורידו את החלק היחסי שנותר לי לשלם על הביטוח המקיף? מה עושים עם הביטוח חובה? אפשר לבטל? (שילמתי אותו בתשלום אחד)

נ.ב אני נהג חדש ומבוטח בכלל ביטוח

תודה על העזרה.

פורסם

נסחפת קצת עם העניין של השבכ הייתי אומר,

כאשר רכב נגנב בדר"כ חברת הביטוח שולחת מישהו שיבדוק את העניין , ויבקש ממכם להציג 2 מפתחות של הרכב (כולל רזרבי) לצורך אימות העניין של ביימתם את הגניבה , במידה ויהיה בעינהם חששות הם יתחקרו איתכם את העניין יותר לעומק.

במקרים כאלו חברות הביטוח לא יעשו סיפור אלא ישלחו את הצ'ק תוך גג 21 יום כמובן כפוף לתנאי הפוליסה שלכם.

בנוגע למערכת ,משתתף בצערך חבל שלא ביטחת אותה במקום אחר אם הם בכלל לא רצו.

מבחינת רכב חלופי - אין לי מושג איך זה עובד אצל כלל ביטוח , אך ברוב חברות הביטוח לא נוטים לתת חלופי לנהג צעיר , או שמשלמים לך על כל יום "סכום נסיעות" בין 50-100 ש"ח , החלופי במידה ויש הוא יהיה לרשות אביך כי נהגים צעירים מתחת ל 24 אינם רשאים לנהוג על כלי רכב כזה.

"הפחד הוא רק תחושה , האומץ לנסות זו המעלה."

פורסם

את המערכת יש לבטח בנפרד (אם רוצים בכך), בדר"כ יש ביטוח של 1000 ש"ח הכלול בפוליסה- בדוק זאת.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לגבי הביטוחים -

את ביטוח החובה אתה יכול להקפיא ולהעביר את יתרת הביטוח שנותרה לרכב הבא שתרכשו. רצוי לעשות זאת כבר ביום ראשון הקרוב כדי למנוע בזבוז מיותר של ימים.

לגבי הביטוח המקיף - או שתמשיכו לשלם את עלות הפוליסה (6400 ש"ח) בתשלומים כפי שהתחייבתם לחברת הביטוח, או שיקזזו מהסכום שאמור לחזור אליכם את יתרת התשלום שנותרה לכם. בכל מקרה, לרכב הבא שתרכשו תצטרכו לעשות ביטוח מקיף חדש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בד"כ חברות ביטוח יקזזו את כל סכום יתרת הביטוח מהתשלום ויפסיקו את הגביה באמצעות הוראת קבע.

הסיבה לכך היא שאם לקוח לא משלם את דמי הפוליסה, חברת הביטוח יכולה להפסיק את הביטוח ולצמצם לעצמה נזקים, ואילו במקרה של טוטאל-לוסט הקלף שבידי חברת הביטוח מאבד מערכו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני דווקא הבנתי שחוקרים, שולחים מישהו לשאול כמה שאלות ואם הוא מוצא משהו לא הגיוני או קצת משונה מתחילים להכנס לעומק.

ברמת העיקרון הוא יכול לבוא ולשאול למה לא שמעו את האזעקה? לשאול שכנים אם שמעו את האזעקה? איפה בידיוק האוטו חנה וכו'.. שלא תלחץ :-) הרי אתה אומר שאתה גר בשכונה של בתים פרטיים שבטח כל המכוניות חונות אחת ליד השני, וזה בטח היה בלילה, ככה שמישהו שבר את החלון והייתה אזעקה ואז הוא היה צריך לפרוץ את העלוקה שלך וזה לוקח זמן, זה קצת מוזר שאף אחד לא יצא לראות על מה כל המהומה, אני מקווה שתסתדר בכל אופן.

פורסם
אני דווקא הבנתי שחוקרים, שולחים מישהו לשאול כמה שאלות ואם הוא מוצא משהו לא הגיוני או קצת משונה מתחילים להכנס לעומק.

ברמת העיקרון הוא יכול לבוא ולשאול למה לא שמעו את האזעקה? לשאול שכנים אם שמעו את האזעקה? איפה בידיוק האוטו חנה וכו'.. שלא תלחץ :-) הרי אתה אומר שאתה גר בשכונה של בתים פרטיים שבטח כל המכוניות חונות אחת ליד השני, וזה בטח היה בלילה, ככה שמישהו שבר את החלון והייתה אזעקה ואז הוא היה צריך לפרוץ את העלוקה שלך וזה לוקח זמן, זה קצת מוזר שאף אחד לא יצא לראות על מה כל המהומה, אני מקווה שתסתדר בכל אופן.

מאיפה הבאת את הנתונים האלה?

כבר מזמן הגנבים לא שוברים חלונות והאזעקות לא עובדות,

תתעורר הם הרבה יותר מתוחכמים ממה שנראה לך.

תוך 25 שניות עד דקה וחצי לא משנה איזה מערכת מיגון יש לך באוטו,

לצערי ולצער כולנו, האוטו שלך יהיה בדרך לשחיטה לא כשרה...

פורסם
זה קצת מוזר שאף אחד לא יצא לראות על מה כל המהומה, אני מקווה שתסתדר בכל אופן.

מה מוזר ?. חנות לאביזרי רכב בכביש ראשי ברחובות, נפרצה ע"י מכה מטמבון של טנדר.

הגנבים לא הצליחו לנטרל את האזעקה, הוריקו חצי חנות כאשר האזעקה צופרת, עוברים ושבים המשיכו ללכת, לאף אחד לא היה איכפת, או שחשבו שאלה בעלי החנות.

האדישות והלחץ של התושבים עושים את שלהם.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מעניין לדעת, הוא יספוג את ירידת הערך שצפויה להגיע בתחילת השנה הבאה? או שהוא מקבל את המחירון ביום שבו נגנבה המכונית? במקרים כאלו כשמחדשים ביטוח יש התייקרות(כמו שיש עבר עם תאונות)? או שזה לא קשור?

פורסם

הוא יקבל את המחירון שנכון לעכשיו לפי תנאי פוליסת הביטוח שלו שהם אחראים להחזיר לו את הכסף.

רוב חברות הביטוח מחזירות את הכסף תוך גג 21 יום או חודש במקרה החריג , ל2009 נשאר חודש וחצי. אלא אם החברת ביטוח לא תתחיל עם המשחקים החמודים שהם מומחים בהם.

פורסם

במצב שהמחירון נקבע ביום התשלום ברור שהם יעדיפו למשוך את זה עד תחילת 2009, הם הרי חברת ביטוח :roll:

אין חוק שמורה להם לתת את המחירון נכון ליום הגניבה? אם לא הם בעצמם גנבים, יכול להיות שלוי יצחק ישתגע ובתחילת דצמבר יוריד את המחירונים בעוד 2-3 אלף והם יחזירו לו את הכסף באמצע דצמבר והוא יפסיד עוד הרבה כסף, שלא נדבר מה יהיה מחיר המשומשות אחרי ירידת המחירים הצפויה..

זה הגיוני שיעשו דבר כזה?

פורסם

הם לא יכולים לעשות דבר שכזה , מהסיבה שיש חוזה של הפוליסה שהם מתחייבים לשלם את הכסף במידה של גניבה או טוטאלוס.

עד עכשיו לא שמעתי על חברה שמתחייבת להחזיר את הכסף למעלה מחודש כך שהזמן משחק לטובתך בחצי חודש :)

פורסם

לא הבנת אותי,

אני שואל איך מחשיבים את החזר הכסף, לפי המחירון ביום שהרכב נגנב, או לפי המחירון ביום התשלום?

במצב כזה יכול להיות שבעוד 21 יום נאמר, המחירון ירד בעוד 2-3 אלף, ובעל הרכב מפסיד עוד כסף מעבר למה שהוא כבר הפסיד, למרות שהרכב שלו היה שווה יותר לפני כן, ביום הגניבה.

ד"א, איך חברות ביטוח באמת מחשבות את המחיר? הן לא יכולות לדעת על ק"מ, נאמר ויש לי מכונית עם 300 אלף ק"מ וזה מוריד X% מהמחירון, חברת הביטוח מצידה יכולה לחשוב שיש לי 20K ק"מ, והם לא יכולים לדעת, אז זה לא פאקטור בקביעת ההחזר?

הן מורידות רק על מס' ידיים, סוגי בעלויות קודמות, ותאונות אם יש? על מה עוד מורידים ואיך זה מחושב?

פורסם

ביום התשלום לאחר קבלת כל המסמכים בנוגע למקרה (נכון לחברה שהיני מבוטח בה).

רוב חברות הביטוח מסתכלות על מחירוןלוי יצחק ועלפיו קובעים את החזר הכסף ללא קשר למספר הקילומטר שהרכב עשה, כאשר אתה בא לבטח רכב בחברת ביטוח הם שואלים אותך כמה ק"מ הרכב עשה , או מספרים ידיים? לא.

אלא הם יורידו במקרה הנ"ל והרכב היה ליסינג ולא פרטי ע"פ בעלויות קודמות שמידע זה נתון אצלם בעת רכישת ביטוח רכב , ובמקרה ויקזזו מערכו של הרכב בכמה אלפי שקלים.

פורסם
ביום התשלום לאחר קבלת כל המסמכים בנוגע למקרה (נכון לחברה שהיני מבוטח בה).

רוב חברות הביטוח מסתכלות על מחירוןלוי יצחק ועלפיו קובעים את החזר הכסף ללא קשר למספר הקילומטר שהרכב עשה, כאשר אתה בא לבטח רכב בחברת ביטוח הם שואלים אותך כמה ק"מ הרכב עשה , או מספרים ידיים? לא.

אלא הם יורידו במקרה הנ"ל והרכב היה ליסינג ולא פרטי ע"פ בעלויות קודמות שמידע זה נתון אצלם בעת רכישת ביטוח רכב , ובמקרה ויקזזו מערכו של הרכב בכמה אלפי שקלים.

אני מצטער אם אני קשה הבנה,

אבל השאלה שלי היא, מתי קובעים את המחיר? לפי יום התשלום עצמו או לפי היום שבו נגנב הרכב(או היום שבו הודיעו על הגניבה ונתנו את כל המסמכים)? לא הבנתי את זה מהתשובה שלך.

• תוכן חדש...