Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 2 מסכי מחשב שניהם עם כניסת VGA ואני רוצה לחבר את שניהם למחשב.

(בעיקרון לא אכפת לי שיציגו את אותה התמונה, אם אפשר תמונות שונות עדיף).

יש לי כרטיס מסך ONBOARD.

אני מעוניין להשקיע כמה שפחות כסף.

(נניח 200 שקל גג-גג).

מה הפתרון בשבילי?

פורסם

אם תרצה להציג תמונה זזה אז תרכוש מפצל VGA, עניין של כמה עשרות שקלים ותאכלס אפשר להכין בבית אם יש לך את החיבורים

אם אתה רוצה שכל אחד יציג משהוא אחר ולשחק בזה עם הרבה אפשרויות אז תרכוש כרטיס מסך פשוט שמתאים ללוח שלך מבחינת החריץ

רק תוודא שלכרטיס יש זוג יציאות וזה דיי נפוץ אפילו שאחת תהיה DVI כי מתאם ל VGA עולה 10~ שח.

כרטיס חדש כזה נכנס לך בתקציב, אתה יכול גם לרכוש כרטיס משומש.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תודה.

2 שאלות:

1. המפצל VGA פוגם באיכות?

2. כרטיס מסך + מתאם DVI. - יש לי מתאם DVI במחשב אחר והוא על הפנים. כל פעם צריך לשחק איתו אחרת הוא לא מעביר סיגנל טוב.

יש לי כניסת AGP X8, עתיק משהו.

מישהו מכיר כרטיס מסך שמוציא 2 יציאות VGA?

פורסם

הבעיה ה מתאם היא בפציפית אצלך, עבדתי עשרות פעמים עם מתאמים כאלו ולא נתקלתי בבעיה.

המתאם שהציגו לא פוגם באיכון, אין לו בעצם איך לפגוע בה , בסך הכל הוא מפצל כל חוט ל 2 וזה אנלוגי לחלוטין כמו ה VGA עצמו.

בכל אופן אם אתה רוצה שליטה על כל אחד מהמסכים בנפרד וגם אפשרות להציג תמונה בשניהם לך על כרטיס פשוט שהוא AGP ויש לו 2 יציאות ולא משנה מה הם.

זהו אל תסתבך זה הכי טוב שאתה צריך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

המתאם שהציגו לא פוגם באיכון, אין לו בעצם איך לפגוע בה , בסך הכל הוא מפצל כל חוט ל 2 וזה אנלוגי לחלוטין כמו ה VGA עצמו.

לא לגמרי מדוייק. מכיוון שהאות אנלוגי, אז המתח מתחלק ל-2, ובמקרה בו כבל ה-VGA למסך הוא ארוך (למשל, אם פותח השרשור רוצה לשים מסך נוסף בסלון במקום בחדר), אז בהחלט יש סיכוי לא רע שהתמונה תתחרבש, עקב דעיכת האותות על הכבלים וחלוקת המתח ע"י המפצל.

פורסם

אחד הכבלים יהיו באורך של כ-מטר והשני באורך של כ-2 מטר.

אחד הולך למסך המחשב (המטר) והשני הולך לטלויזיה (2 מטר).

יש סיכוי לירידה משמעותית או ניכרת באיכות?

פורסם
לא לגמרי מדוייק. מכיוון שהאות אנלוגי, אז המתח מתחלק ל-2, ובמקרה בו כבל ה-VGA למסך הוא ארוך (למשל, אם פותח השרשור רוצה לשים מסך נוסף בסלון במקום בחדר), אז בהחלט יש סיכוי לא רע שהתמונה תתחרבש, עקב דעיכת האותות על הכבלים וחלוקת המתח ע"י המפצל.

לא לגמרי מדוייק (מסדר שני :-) ).

ראשית בכל מצב בחיבור מקבילי מי שמתפצל הוא הזרם ולא המתח. לכן אם קיימת בעיה מהסוג הזה מקורה בכך ששני מסכים יעמיסו יותר מידיי את הדרייבר (המשדר) בכרטיס המסך. כלומר ידרשו זרם שהוא לא יכול לספק. לגבי הזרם:

כיוון שהכניסות למסך (צד הרסיבר) הן מן הסתם כניסות ל-Buffer כלשהו הן אמורות להיות כניסות שכמעט ולא מעמיסות כללי (כמה מיקרואמפרים בלבד). לרוב דרגת הכניסה הראשונה בצד הקולט במערכות כאלו הן דרגות FET ומכאן זרם הכניסה הנמוך מאד.

עם זאת פיצול אכן בסבירות לא מבוטלת יגרום לירידה באיכות אך זה מסיבות של אימפדנסים שנפגעים ורעשים שמתעצמים כתוצאה מקו שתיאומו נפגע.

לאחר כל הבבל"ט לפותח השרשור- האם ברצונך לפצל את מה שרואים על המסך או להרחיב את שולחן העבודה לשני מסכים? מדובר בשני דברים שונים. אם אתה מעוניין בתמונה שונה אז תוסיף עוד כרטיס מסך PCI ישן (כי ה-On board הוא לרוב AGP) ו-Windows כבר יתן לך את האפשרות להרחיב את שולחן העבודה. מאד מאד נוח לאנשי היי טק.

אני לא יודע אם ניתן לכוון תצוגה זהה בשניהם. כדאי לבדוק. אם לא תצטרך מפצל.

אופציה יותר יקרה היא לקנות כרטיס AGP עם שתי יציאות VGA (או VGA ו-DVI אותו תחבר דרך מתאם) ולבטל את הכרטיס On board. זה יתן תוצאה זהה להוספת כרטיס PCI (כמובן יהיה איכותי יותר).

פורסם

מנסיון עם הרבה חיבורי מסכים במקביל, אם אורכי הכבלים לא גדולים (אפילו עד 10 מ'), אין בעייה לחבר שניים במקביל לאותו כרטיס, אפילו לזולים ON-BOARD.

• תוכן חדש...