Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי האפלאוז 93 אוטומט קרבורטור לאחרונה צריכת דלק ממוצעת של כ - 1:7, רוב נסיעות הרכב הם עירוניות, צריכת הדלק לא היתה כך בעבר מכיוון שבאותם תנאי נסיעה הרכב עם אותו נהג הרכב היה צורך כ- 1:11 (הרכב ניקנה עם 18000 ק"מ וכיום עשה 10600 ק"מ).

הרכב מתנהג מבחינת טורים בצורה תקינה, והצוק האוטומטי לא תפוס !

לפני שאני רץ לעשות ניקוי קרבורטור (ואולי זה לא יעזור) ולהחליף סתם חוטי הצתה (ואולי גם זה לא יעזור) רציתי לשאול האם רמת ה-CO יכולה להשפיע על צריכת הדלק, כי בעבר הייתי ניכשל הרבה על CO גבוה, עד שאיש קרבורטורים סיבב לי את הבורג בקרבורטור והפסקתי להיכשל בטסטים, קריאת ה-CO בטסט לפני שנה היתה 0.22% והיום עשיתי טסט וקיבלו 0.16% כך שאני משער שאולי שינוי מיקום הבורג ששולט על תערובת הדלק פגע בצריכת הדלק.

יש למשהו מושג איך אני נותן סיבוב קל לבורג, הבורג מוגן בצילנדר מפלסטיק וצריך מפתח מיוחד או איפה ניתן לקנות מפתח כזה ?

והאם שהבורג מוברג החוצה, התערובת עשירה יותר בדלק או באויר ?

פורסם

האם הרכב מעשן בוקר בהתנעה עשן שחור ?

כדאי לגשת למכון לקרבורטורים לבצע בדיקת CO בקרבורטור ולבדוק אם יש ערכים חריגים.

הצריכה גבוהה ביותר אך חוץ מקרבורטור צריך מניסיון רע של שבועיים אחרונים לבדוק שפילטר הדלק לא סתום,פילטר אוויר לא סתום, חוטי הצתה איכותיים מורכבים ברכב ושהפלאגים אינם שחורים.

יתכן ומדובר באחת מהסיבות הללו,ויתכן שמדובר בניקוי /כיוון של הקרבורטור אם לאחר שתבדוק את כל אלו תמצא שהם תקינים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
האם הרכב מעשן בוקר בהתנעה עשן שחור ?

כדאי לגשת למכון לקרבורטורים לבצע בדיקת CO בקרבורטור ולבדוק אם יש ערכים חריגים.

הצריכה גבוהה ביותר אך חוץ מקרבורטור צריך מניסיון רע של שבועיים אחרונים לבדוק שפילטר הדלק לא סתום,פילטר אוויר לא סתום, חוטי הצתה איכותיים מורכבים ברכב ושהפלאגים אינם שחורים.

יתכן ומדובר באחת מהסיבות הללו,ויתכן שמדובר בניקוי /כיוון של הקרבורטור אם לאחר שתבדוק את כל אלו תמצא שהם תקינים.

ערכי ה - CO באחוזים הם נמוכים, ראה מספרים בפתיחת השירשור,פילטר אויר ודלק ומצתים הוחלפו ולא משפיעים, את הפלאגים אבדוק, חוטי הצתה לא הוחלפו אולם המנוע לא מגמגם ומניע ונוסע יפה מאוד.

פורסם
יש לי האפלאוז 93 אוטומט קרבורטור לאחרונה צריכת דלק ממוצעת של כ - 1:7, רוב נסיעות הרכב הם עירוניות, צריכת הדלק לא היתה כך בעבר מכיוון שבאותם תנאי נסיעה הרכב עם אותו נהג הרכב היה צורך כ- 1:11 (הרכב ניקנה עם 18000 ק"מ וכיום עשה 10600 ק"מ).

הקילומטראז' שכתבת לא הגיוני, אלא אם "איפסת סקלה".

בוא לא נשכח שהשבועות האחרונים היו חמים במיוחד, וכנראה שהמזגן ברכב שלך עבד שעות נוספות כדי להתגבר על עומס החום הגבוה. זה בטח לא עוזר לתצרוכת הדלק של כולנו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הקילומטרז הגיוני לרכב זה מכיוון שהוא ניקנה מרופא שהיו 3 לו מכוניות ורכב זה כימעט לא היה בשימוש, שקניתי את הרכב הוא היה ניראה כאילו הגיע היישיר מהיבואן עם ריח של רכב חדש וספר טיפולים מסודר מהמוסך המורשה.

צריכת הדלק הגבוהה היא ללא קשר לעונה, היא קיימת כבר למעלה משנה.

פורסם

יכעסו עלי על תשובתי זו ובכל זאת , כל מנועי קרבורטור צורכים דלק באופן מופרז וכולם מזהמים :evil: ולא חשוב מה עושים.

נדיר למצוא מנוע קרבורטור עם תכולת גזים סבירה.

לכן חבר יקר תהיה אמיץ תעמיד את הרכב והחזר את הרשיון למשרד הרישוי ובכך תתרום את תרומתך לשיפור איכות האוויר שאנו נושמים יחדיו :-D.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
יכעסו עלי על תשובתי זו ובכל זאת , כל מנועי קרבורטור צורכים דלק באופן מופרז וכולם מזהמים :evil: ולא חשוב מה עושים.

נדיר למצוא מנוע קרבורטור עם תכולת גזים סבירה.

לכן חבר יקר תהיה אמיץ תעמיד את הרכב והחזר את הרשיון למשרד הרישוי ובכך תתרום את תרומתך לשיפור איכות האוויר שאנו נושמים יחדיו :-D.

זאת תשובה כוללנית ולא נכונה, קיימים רכבים חדשים באותה קבוצה שהם בלי קרבורטור שזוללים דלק.

ולגבי איכות האויר - היום כל אחד שיש לו בעית ממיר/זיהום אויר שם גולד לייבל ועובר טסט, ומה אחר כך - מזהם את הסביבה כל השנה !!

פורסם

לוי שלום רב!

במידה ולא קיימת חדירת דלק איטית לשמן, ממשאבת הדלק בעייתך קשורה לקרבורטור בלבד.

כמובן שהחלפת חוטי ההצתה תשפר מעט , אך מבלי לטפל בקרבורטור, הדבר שולי ולא יורגש, ובכך עקפת את הבעייה, ולא פתרת אותה.

שנה שלמה אתה נוסע עם תצרוכת דלק גבוהה, ועכשו נזכרת?

כנס למכון קרבורטורים מקצועי, ובעייתך תפתר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לגבי כיוון בורג תערובת (הבורג עם המכסה הלבן) האם יש למישהו מושג כמה סיבובים צריך לפתוח אותו מהנקודה שהוא סגור עד הסוף ?

פורסם

רמות ה CO שציינת מאוד נמוכות לרכב עם מאייד כך שברור שהמאייד אינו מכוון כנדרש.

כוון CO יש לבצע מול מכשיר ולא לספור סיבובי הברגה.

פורסם

אתה יכול לנסות בצורה הבאה, תסגור את הבורג (בורג התערובת ) עד שתשים לב שהמנוע מתחיל לרעוד כאילו הוא נכבה, ותפתח לאט ובעדינות עד שהמנוע יפסיק לרעוד .

ותבדוק כעת את צריכת הדלק,

בנוסף: שים לב למצב של הפילטר אוויר, כי במידה והוא סתום, זה יורגש מאוד. כדאי לך לבדוק זאת קודם.

זה בתור עזרה ראשונה, לדעתי רצוי מאוד לא למשוך את זה וללכת לעשות ניקוי ופירוק מקצועי של הקרב'

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
אתה יכול לנסות בצורה הבאה, תסגור את הבורג (בורג התערובת ) עד שתשים לב שהמנוע מתחיל לרעוד כאילו הוא נכבה, ותפתח לאט ובעדינות עד שהמנוע יפסיק לרעוד .

ותבדוק כעת את צריכת הדלק,

בנוסף: שים לב למצב של הפילטר אוויר, כי במידה והוא סתום, זה יורגש מאוד. כדאי לך לבדוק זאת קודם.

זה בתור עזרה ראשונה, לדעתי רצוי מאוד לא למשוך את זה וללכת לעשות ניקוי ופירוק מקצועי של הקרב'

סגרתי את הבורג את שהמנוע החל לרעוד והתחלתי לפתוח, אולם כל משך הפתיחה הטורים עולים (קצת) הגעתי את 5 סיבובים ועדיין עולים.

הפילטר אויר חדש.

בסוף השארתי אותו פתוח לאחר 2.5 סיבובים מסגירה עד הסוף.

דרך אגב לאיזה כיוון התערובת עשירה יותר - כאשר סוגרים את הבורג או פותחים ?

פורסם

כאשר פותחים נכנס יותר אוויר שזה יותר חמצן = תערובת עשירה,

בקשר לטורים תכוון את בורג הטורים בערך ל950 במצב פארקינג, וכשתכניס ל D הם ירדו.

אני מקווה שאתה יודע עם איזה בורג אתה מתעסק , אם כן אז תעשה את מה שכתבתי לך מקודם , וזה גם רק בתור עזרה ראשונה,

לא כדאי לסחוב את זה אלא ללכת למכון קרב' לסדר את זה, מה גם שעוד מעט חורף וככל הנראה הצ'וק (במידה והוא אוטומטי) ולא מכוון יעשה הרבה בעיות במיוחד בבקרים הקרים. מניסיון!!!!!

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

בקרב' יש ברגי תערובת המגבילים דלק או תערובת ויש כאלו המגבילים "אויר".

פתיחה של האחד תעשיר את התערובת ושל השני בדיוק ההפך.

קודם כל יש לברר על איזה סוג הגבלה מדובר ולפעול בהתאם.

• תוכן חדש...