Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים שלי חושבים על קנייתו בגירסת הבנזין 1.6 המחיר לגירסה המאובזרת

6 כריות אויר, מגנזיום, סאן-רוף, GPS... עולה בסביבות 130000 שקל אולי טיפה יותר,

במחיר הזה ההונדה סיוויק רק מתחיל הגירסה הבסיסית!

למשהו יש עוד פרטים על הרכב?

האם יש קישור לבמחן רכב? פשוט לא מצאתי באיטרנט.

יש לציין שעד עכשיו ההורים שלי היו די נעולים על הפורד מונדאו החדשה

פשוט הרכב הזה הוא בקבוצת רישוי 5 בנוסף הצריכת דלק שלו די מרתיע את ההורים שלי מקנייתו.

מה אתם חושבים? אך האוקטביה החדשה??

תודה לעוזרים!

פורסם

השאלה היא מה צרכים מהרכב

אי אפשר להשוות בין הרכבים

המונדאו החדשה היא המובילה בקטגוריה של רכבי מנהלים אוקטביה היא רכב נחמד שהוא בעצם גולף עם תא מטען גדול מאוד.

האם יש צורך בתא מטען כל כך גדול?

מה בדיוק הצרכים מהרכב מבחינת כמות אנשים ונסועה

פורסם
יש לציין שעד עכשיו ההורים שלי היו די נעולים על הפורד מונדאו החדשה

פשוט הרכב הזה הוא בקבוצת רישוי 5 בנוסף הצריכת דלק שלו די מרתיע את ההורים שלי מקנייתו.

קיים דגם של מונדאו בקבוצה 4 שעולה 147 אש"ח עם הספקה עד ספטמבר (הייתי ביום שישי בסוכנות).

אם אין לכם בעיה להוסיף 17 אלף ש"ח על ה- 130 שאתם מתכוונים לשלם עבור סקודה, זה כדאי (כמובן שבתנאי שאתם צריכים רכב כזה גדול עם מנוע 2.3 ליטר).

פורסם

אז ככה ההורים שלי כבר הזמינו את המונדאו גירסת הטרנד-X היא תגיע רק בסוף אוגוסט

בנוגע לגירסה הטרנד שעולה 147 אלף היא לא תהיה במלאי עד תחילת השנה הבאה!!

הבעיה העיקרית היא מבחינת אחזקה שזה בעיקר צריכת דלק, כיוון שרוב הזמן הנהיגה

בעיר, המנדאו תהיה זללנית לא קטנה, ביום שהם הזמינו את המנדאו הם נכנסו גם למשרדי סקודה

ודי אהבו את האוקטביה החדשה, היא מרווחת, ניראת לא רק בכלל (צבע שחור) ובאיבזור מקסימלי

כולל אגרת רישוי בפחות מ-135000 שקל לעומת 153000 אלף למנדאו אין אגרת רישוי.

כעיקרון ההורים שלי לא צריכים רכב יותר גדול מהאוקטביה היא מספיק גדולה ומרווחת, העניין הוא

בנוגע למנוע שהספקו בסך הכל 102 כוחות סוס לרכב ששוקל טון וחצי זה פשוט ניראה מעט מידי,

השאלה היא כמה היא חסכונית ביחס למונדאו.

עד עכשיו ההורים שלי הסתפקו במאזדה 3 2005 1600 סמ"ק.

פורסם

האוקטביה תעשה בממוצע 2 ק"מ יותר לליטר מהמונדאו שזה בערך 8 ליטר ל-100 ק"מ לעומת 10 ליטר ל-100 ק"מ בפורד.

ההורים שלך אהבו את הסקודה אבל הזמינו את המונדאו. הם מודעים לצריכת דלק גבוהה יותר במונדאו ועדיין לקחו את אותה. הם מודעים ל-20K ש"ח הפרש במחיר והזמינו את המונדאו. הם לא צריכים רכב גדול יותר מהאוקטביה ועדיין הזמינו מונדאו. ולבסוף, הם הסתפקו במאזדה 1.6 ופתאום אוקטביה 1.6 לא מספיקה להם? ושוב, הם הזמינו מונדאו.

זה באמת משנה עכשיו מה יגידו לך אחרי שכבר הזמינו את המונדאו?

פורסם
האוקטביה תעשה בממוצע 2 ק"מ יותר לליטר מהמונדאו שזה בערך 8 ליטר ל-100 ק"מ לעומת 10 ליטר ל-100 ק"מ בפורד.

ההורים שלך אהבו את הסקודה אבל הזמינו את המונדאו. הם מודעים לצריכת דלק גבוהה יותר במונדאו ועדיין לקחו את אותה. הם מודעים ל-20K ש"ח הפרש במחיר והזמינו את המונדאו. הם לא צריכים רכב גדול יותר מהאוקטביה ועדיין הזמינו מונדאו. ולבסוף, הם הסתפקו במאזדה 1.6 ופתאום אוקטביה 1.6 לא מספיקה להם? ושוב, הם הזמינו מונדאו.

זה באמת משנה עכשיו מה יגידו לך אחרי שכבר הזמינו את המונדאו?

טוב אז ככה אני ינסה להסביר את עצמי טוב יותר. (חפירה קטנה)

בשלוש השנים האחרונות היינו עם מאזדה 3 1600 שנת 2005, ההורים שלי רצו להחליף את הרכב ,

ודי הרבה זמן הם רצו מאזדה 6, אני טענתי שאין להם טעם בכלל לקנות רכב מנהלים בגלל העלות האחזקה הגבוהה יותר

ואם כבר רכב מנהלים אז עדיף את המונדאו, ההורים שלי היו בסוכנות של פורד ומאזדה ובאמת

התלהבו הרבה יותר מהמונדאו, ההתלבטות בנוגע לקנייה הייתה בגלל האחזקה של הרכב, הסוכן הציעה לעשות הזמנה

רק בשביל לשמור את הרכב שאמור להגיע רק בסוף אוגוסט ואם ההורים שלי יחליטו שהם לא רוצים הם פשוט יבטלו

את העסקה, אין עם זה שום בעיה, העניין הוא בסופו של דבר עלות האחזקה, עם עד עכשיו ההורים שלי הוציאו בסביבות 800-1000 שקל לדלק בחודש אני מניח שעם רכב כמו המונדאו העלות שתהיה הרבה יותר גבוהה ובנוסף עלות אגרת רישוי וביטוח גבוהים יותר.

בקיצור אחרי שהם היו בסוכנות של פורד הם ניכנסו לסוכנות של סקודה ודי אהבו

את האוקטביה, מבחינת גודל, איכות חומרים ובנוסף להנחה משמעותית על האבזור לדוגמא תוספת של סאן רוף

במקום 6000 שקל יעלה 4000 שקל...

בסופו של עניין רצית פשוט לדעת יותר פרטים על הרכב הזה, פשוט לא מצאתי באינטרנט שום מבחן רכב,

עד כמה הוא טוב? האם הוא שווה את תג מחירו, אמינות,חיסכוני...??

ובסופו של דבר כמה גדול ההבדל בהחזקה הכללית בינו לבין המונדאו(בנסיעה של 15-17 אלף קילומטר בשנה בעיקר בעיר)

שזה בעצם השיקול העיקרי לבין קניית המונדאו לבין האוקטביה.

יש לציין שרוב הרכבים המשפחתיים די נפסלו לכן ההורים שלי חושבים על רכב מנהלים,

הקורולה נפסלה בעיקר בגלל הגיר.

הסיוויק בגלל תג מחיר גבוה לגירסה הבסיסית.

הלנסר החדשה יקרה בגירסה המאובזרת כ-145 אלף שקל.

והם לא ממש רוצים רכב צרפתי (היה להם כאלה רוב חייהם).

הם מחפשים רכב מרווח, מפנק מבחינת איבזור, אמין ועם נוחות נסיעה טובה יותר מאשר המאזדה 3 שהיא הייתה קופצנית מידי בשבילם.

פורסם
אגב, אוקטביה לא שוקלת טון וחצי - יותר לסביבות 1300 ק"ג.

הכן כן, בנוסף יש דגם אם 115 כחות סוס מנוע FSI נישמע קצת יותר טוב..

פורסם

כל פעם שאני נתקל במונדאו, אי אפשר להשתחרר מהרושם המעיק, אצלי לפחות, של גודלה המופרז. פשוט אוטו ענק. מבחינת ממדים ולדעתי גם עיצוב פנים, היא מזכירה יותר מכל התקדמות לכוון המכונית האמריקאית הקלאסית. האוקטביה סבירה והגיונית יותר, אם כי מנוע ה 1.6 הרגיל יכול להיות מעט חלש עבורה. נסיעת מבחן תפתור להערכתי הרבה חידות בענין זה.

פורסם

הזמנו נסיעת מבחן, אבל העניין של 102 כוחות סוס על רכב ששוקל 1300 ק"ג

למרות תיבת ההילוכים בעלת 6 העברות קצת מטריד אותי.

מישהו התנסה עם הרכב ויכול לתת פידבק??

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

תראה אני לא יודע להגיד לך על האוקטביה החדשה-חדשה, אבל נסעתי על ה07 הצורה לפני, עם מנוע 1.6 לא יודע בדיוק אם זה אותו מנוע 1.6 אבל אני זוכר שהיה לו 105 כ"ס ו6 הילוכים. לא יודע גם מה ההפרשים של המשקל בין החדשה לישנה יותר. אבל מה שאני כן יודע להגיד לך, זה שהרכב מהיר. הרכב לקח קורולה 07 ופוקוס ואפילו I30. וגם ממהירות של 100 הרכב לא עוצר ומגיע בקלות למהירות שיכולה בוא נגיד להכניס אותך לכלא. והרכב גם לא מרגיש שהוא מתאמץ יותר מדי הכל שקט כמו שצריך להיות ואין תחושה של נמרצות יתר. אז זה עדיין רלוונטי (או שלא) תעשה נסיעת מבחן על ה1.6 ותרגיש.

פורסם

לילה טוב,

יש לנו במשפחה 2 אוקטביות 1.6 אוט': את הראשונה, רכשנו ב06' (והיא החליפה אצלנו אודי A4 אוט' 2001).

את השניה, בגרסה המפוארת יותר ('אלגנס'?) קנינו לפני חודשיים (מתיחת פנים חיצונית קלילה, ופנימית משמעותית).

הרכב מאוד מרווח, נעים מאוד לנסוע ולנהיגה - ומעניק תחושה של חומרים איכותיים, ומרכב חסון (בכל זאת, חולק קצת גנים מפולקסווגן..) הגיר האוטומטי הוא בעל 6 הילוכים, והדבר בהחלט מורגש ביכולת להשיג צריכת דלק מעולה בתנאי נהיגה רגילים: 12-14 קמ' לליטר בנסיעה מעורבת עם מזגן.

לגבי הביצועים, העניין מעט מורכב יותר: טיל בליסטי? רחוק מאוד מזה.

אבל: הוא לא יעניק תחושה של עגלה, ובאמור למהירות הסופית (מיותר לחלוטין, אבל אם בכל זאת תתעקש...) אין כל בעייה לאמת, וגם לא נדרש כביש ארוך מדי לזה. בהתחלה הרכב הרגיש איטי, כבד, וכאילו ש'חסר לו אויר' אבל לקראת 10K קמ' המנוע 'נפתח' והורגש שיפור משמעותי בכל הקשור לביצועים.

פורסם

שכחתם את הביטוח המטורף של האוקטביה? שני הרכבים מהטובים בקבוצתם שנייהם גדולים כבדים וצורכים דלק,המונדאו קצת יותר.

פורסם

אני גם הייתי מציע להורים שלך, את האופציה של השברולט קרוז עם נפח מנוע של 1.8 סמ"ק ברמת איבזור אחת והיא מאוד מרשימה היא גם מרווחת מאוד ביחס לקבוצתה בטיחותית ובמחיר של 131,000 ש"ח.

אני גם ממליץ על האוקטביה הוא רכב מאוד טוב ואמין נוסע כמו כל 1.6 בקבוצה שלה האוקטביה, היא לא מכונית מרוץ ולא בנויה לזה אבל, היא גם טיפה מתאמצת אבל הא מרווחת מאוד עם תא מטען שאפשר להכניס לשם פיל. 

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

• תוכן חדש...