Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל אחד אומר לי משהו אחר, כל אחד מתווכח איתי מחדש.

איך יותר חסכוני לנהוג בנסיעה עירונית למשל? על 50 בהילוך שלישי או רביעי?

על 30 בהילוך שלישי או שני?

בנסיעה על כביש מהיר למשל במצב שאי אפשר לעקוף ויש משאית איטית לפני? על 80 בהילוך רביעי או חמישי?

תודה רבה מראש.

פורסם

פחות אימוץ של המנוע, ברור שזה פחות דלק.

אבל אם אתה יכול באותו אימוץ של המנוע, לנסוע במהירות יותר גבוהה, אתה בעצם על אותה כמות דלק עובר מרחק יותר גדול, לדוגמא נסיעה בהילוך חמישי במקום רביעי, על אותו סלד, יותר חסכונית.

עד כמה שאני יודע לכל מנוע יש את הסלד שבו הוא אמור לעבוד בשיוט ובו יש הכי פחות שריפה של דלק.

בקיצור, לנסוע במהירות יחסית נמוכה, בהילוך הכי גבוהה באוטו שלך, אבל לא על סלד נמוך מדיי, כי אז המנוע כן מתאמץ.

לגבי האצות, לא יודע להגיד לך בוודאות, שמעתי 2 גרסאות מנוגדות ואני לא יודע מי הנכונה.

פורסם

לרוב זה עיניין של הרגשה. כל אחד מכיר את האוטו שלו וכל אחד יודע מתי המנוע מתאמץ.

בערך בין 2000 ל-2500 סל"ד בכביש שהוא מישור זה תקין.

פורסם

נסיעה הכי חסכונית זה 80-120 קמ"ש בשיוט בלי עליות וירידות במהירות,

כמה שפחות האצות ובלימות מיותרות, ונסיעה בהילוכים גבוהים,

זאת הנסיעה הכי חסכונית.

פורסם

אין תשובה מדוייקת לעניין הזה. צריך להתאים את הנסיעה לתנאי הדרך הספציפיים שאתה נמצא בהם.

למשל,בירידה 80 קמ"ש והילוך חמישי כמעט בלי גז יהיה מאוד חסכוני.

לעומת זאת,בעליה בינונית עם אותם 80 קמ"ש והילוך חמישי תאלץ ללחוץ הרבה יותר גז והמנוע מאוד יתאמץ (אפילו שהוא יהיה בסל"ד נמוך).

זה גם משתנה כמובן בין רכב לרכב וכו'.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אני בדרך כלל משתדל להישאר באיזור ה 2000 סל"ד. אני מצליח להשיג תוצאות נאות למרות שזה קצת מעצבן שכולם לידך נוסעים 120-130...

פורסם

בצע חיפוש כי הנושא נדון מספר פעמים, המסקנות לא גורפות ולא באופן וודאי שמהירות מנוע נמוכה תביא תוצאות תצרוכת טובות יותר.

פורסם

הכי מצחיק בדיון הזה שמתחילים אנשים לזרוק נתונים על סיבובי מנוע והילוכים מבלי בכלל לדעת באיזה רכב מדובר.

לרכבים שונים מנועים וגירים שונים. נוסעים בהילוך ומהירות מסויימים לפי הרכב ולא סתם ככה.

אם כבר מדברים על הנושא, לפחות CartMan2oo5 תרשום לנו באיזה רכב מדובר.

סתם לדוגמא, קחו משאית שיש לה 18 הילוכים ומנוע שמגיע עד 2500סל"ד. ככל הניראה על 50 ניסע לא על הילוך 4 או 5, אלא 11-12.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
איך יותר חסכוני לנהוג בנסיעה עירונית למשל? על 50 בהילוך שלישי או רביעי?

על 30 בהילוך שלישי או שני?

בנסיעה על כביש מהיר למשל במצב שאי אפשר לעקוף ויש משאית איטית לפני? על 80 בהילוך רביעי או חמישי?

תודה רבה מראש.

אני מניח, שאתה מתייחס לפיאט טמפרה 1400.

דעתי לגבי הרכב הזה ספציפית :

50 קמ"ש - הילוך 3 (אין לך מד סל"ד, אבל זה בערך 2600)

30 קמ"ש - הילוך שני (בערך 2400 סל"ד)

80 קמ"ש - הילוך רביעי (בערך 3000 סל"ד)

שיא המומנט במנוע שלך מגיע ב 3000 סל"ד.

אחד הכללים החשובים בנהיגה בגיר ידני : תמיד להיות בהילוך, ממנו תוכל להאיץ בזריזות, ואם תיסע בהילוך אחד גבוה ממה שרשמתי, הכלל הזה לא מתקיים.

פורסם

בזמן האחרון נהגים רבים בכביש מסתכלים עלי כאל "זקנה על הכביש" מאחר ואני נוסע בכבישי מהירים באיזור ה80-90

בהילוך 4(אוטומט) שזה ההילוך הכי גבוה,עם מעט מאוד גז והצלחתי ממיכל של 55 ליטר לדחוס באיזור ה670

*הרכב בליסינג אך אני שומר על צריכת דלק נמוכה והאוטו שלי ידוע כשתיין של 1 ל8 שבזכותי מגיע ל1 ל11.5 ואני ממש

לא צוחק,לעיתים אני יכול לשרוף רבע מיכל על איזור ה60 -70 ק"מ כשאני משחק עם הטורים,בעוד שבנסיעה רגועה-80

בלי גז מתי שלא צריך אני מגיע לסביבות 160-180 ק"מ.

אני נוהג ברכב ליסינג ודלק בשבילי הוא חינם,אני פונה לכל אותם הפרטים שמשלמים על הדלק,אתם לא יודעים כמה כסף ניתן לחסוך על ידי נסיעה רגועה,יכול להגיע לכמה אלפי שקלים בשנה!לשיקולכם!

פורסם

והנה משהו שלא רבים יודעים (לדעתי, מעטים מאוד) :

בקוואליר הידנית, יש נורת "shift" עם חץ מעלה , שנדלקת כאשר צריך להעלות הילוך, כך יודעים בדיוק מתי להעביר, ואיך לנסוע בצורה הכי חסכונית (עד כמה שאפשר עם הרכב הזה :? ).

מעניין באילו עוד רכבים ידניים יש את הגימיק הזה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...