Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחים,

אני לא יודע אם זו תקלה או מתוכנן ככה, אבל אני מרגיש שאני צריך ללחוץ ממש בחוזקה על דוושת הבלם גם

לצורך בלימות מתונות.

אני מניח שהבעייה היא במגבר הבלם, ולא בבלמים עצמם משום שהם עברו בדיקה יסודית וחריטה לאחרונה

במוסך מורשה.

בכל אופן, לא מדובר בבעייה בטיחותית, כי לחיצה ממש חזקה על הבלם, בסופו של דבר מאפשרת בלימת חרום

עד כדי הפעלת ה-ABS. אבל בכל זאת זה די מפריע לנוחות הנהיגה!

יש מישהו עם נסיון או ידע על התופעה? האם אכן מערכת הבלמים של ה-850 בנוייה ככה?

או שייתכן שיש תקלה כלשהי?

בכל אופן, יש משהו שאפשר לעשות בנידון?

תודה!

פורסם

ככל הניראה הלך הבוסטר. פנה למוסך לצורך תיקון. ברקסים זו מערכת קריטית, יש תקלה מטפלים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ככל הניראה הלך הבוסטר. פנה למוסך לצורך תיקון. ברקסים זו מערכת קריטית, יש תקלה מטפלים.

בעיקרון אני מסכים למה שאתה אומר,על בעיות בלימה אני לא מתפשר.

בוסטר הוא בעצם מגבר הבלם, נכון?

איך אתה יודע שהוא הלך? יכול להיות שבדגם ספייציפי זה הבלימה מראש תוכננה להיות "קשה" יחסית ופשוט אני עדיין רגיל לבלימה המאד קלה של

המאזדה שהיתה לי קודם?

בכל מקרה, אם אכן צריך להחליף/לתקן את הבוסטר - מה בערך המחיר?

פורסם
איך אתה יודע שהוא הלך? יכול להיות שבדגם ספייציפי זה הבלימה מראש תוכננה להיות "קשה" יחסית ופשוט אני עדיין רגיל לבלימה המאד קלה של

המאזדה שהיתה לי קודם?

וולוו 850 זה רכב מפואר, אמורים להיות אצלו מגברים לכל דבר כדי שנהג לא יצתרך להתאמץ. לא נהגתי בוולוו ואני לא יכול להגיד איך זה צריך להיות בפועל, אבל אני לא מאמין שברכב הזה בלמים קשים. לא יודע איזו מזדה הייתה לך, אבל נהגתי פעם בלנטיס 1.8, הבולם לא רך יותר מבמכוניות אחרות - לפחות כפי שזכור לי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הנע את הרכב למספר שניות וכבה אותו.

לחץ שלוש-ארבע לחיצות על דוושת הבלם. אם הבוסטר תקין, אז בסוף כל לחיצה הדוושה תהיה במקום גבוה יותר, ובסוף התהליך הדוושה במצב לחוץ תהיה גבוהה הרבה יותר מאשר לאחר הלחיצה הראשונה.

עכשיו החזק את הדוושה לחוצה והתנע את המנוע. אם הבוסטר תקין הדוושה תשקע מספר סנטימטרים.

אם עשית את המבחן הזה והדוושה התנהגה כמצופה, הבוסטר תקין.

נתק את נתיך הABS ובקש מחבר להסתכל מבחוץ ולראות האם כל הגלגלים ננעלים בבלימה חזקה.

אם עד עכשיו לא זיהית כלום שווה לקפוץ למכון טסטים או מוסך עם מכשיר לבדיקת בלמים ולבדוק את עצמת הבלמים.

פורסם
הנע את הרכב למספר שניות וכבה אותו.

לחץ שלוש-ארבע לחיצות על דוושת הבלם. אם הבוסטר תקין, אז בסוף כל לחיצה הדוושה תהיה במקום גבוה יותר, ובסוף התהליך הדוושה במצב לחוץ תהיה גבוהה הרבה יותר מאשר לאחר הלחיצה הראשונה.

עכשיו החזק את הדוושה לחוצה והתנע את המנוע. אם הבוסטר תקין הדוושה תשקע מספר סנטימטרים.

אם עשית את המבחן הזה והדוושה התנהגה כמצופה, הבוסטר תקין.

נתק את נתיך הABS ובקש מחבר להסתכל מבחוץ ולראות האם כל הגלגלים ננעלים בבלימה חזקה.

אם עד עכשיו לא זיהית כלום שווה לקפוץ למכון טסטים או מוסך עם מכשיר לבדיקת בלמים ולבדוק את עצמת הבלמים.

מה שחנן אמר לך זה מדוייק מאוד אין צורך להוסיף, מסכים איתו. כבעלים של 940 - הוולוו זה רכב כבד מאוד, אצלי בכל אופן הבלימה יחסית קשה (משמע שדוושת הבלם לא רכה ) והלחיצה עליה קצרה - ויצא לי לנהוג בהמון מכוניות, לא נתקלתי אף פעם בעוד אחד כזה, בכל מקרה - תדע שב940 אי אפשר ללחוץ הרבה וכל לחיצה קטנטונת מגיבה משמעותית, כשהתחלתי רק לנסוע איתו לקח לי גם המון זמן להתרגל לזה אני זוכר, אבל שטויות, עבר..

• תוכן חדש...