Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ושבת שלום,

בעת התנעה קרה בבוקר כשהצ'וק האוטומטי פתוח, על איזה מספר צריכים להיות הטורים עד שהמנוע מתחמם? ובעצם באיזו טמפ' הצ'וק אמור להיסגר והטורים אמורים לחזור לרגיל?

תודה ויום מצויין:)

פורסם

בין 1300 ל1500 סבובים לדקה, הצוק אמור להתנטרל עד כשתי דקות ממהתנעה.

מיותר לציין שמיותר לחמם את המנוע, וניתן להתחיל בנסיעה איטית, תוך כ30 שניות מהתנעת המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אין לי חיווי טורים אבל באוטו נשמע די רועש (טורים גבוהים) בהתחלה אבל מאוד יציב.

אגב, עשיתי אתמול שיפוץ קרבורטור לאחר שהמוסכניק שלי רדה בי, הייתי חייב ולא היה לי זמן לקפוץ לנתניה:oops:

פורסם

שלום רב!

בהצלחה לאחר הנקוי!

אנא חזור לעדכן ולדווח עד כמה ביצועי הרכב ההשתפרו אם בכלל, בנוגע לתאוצה, התנעה קלה, סלד יציב בסרק, משך פעולתו של הצוק, והאם חל שיפור בתצרוכת הדלק.

נשמח לשמוע ממך דווחים עדכנים חיוביים בהמשך.

בברכת חג פורים שמח.

צביקה

פורסם

הרכב מרגיש שהוא סוחב יותר חזק בקצת, ההתנעות הקרות קלות והצ'וק מספק סל"ד יציב אם כי קצת רועש (נשמע גבוה), לעומת זאת ההתנעות החמות עדיין צריכות עזרה מדוושת הגז - לא ברור למה. צריכת הדלק שהייתה עד עכשיו על הפנים (1 ל-8 משולב), אני מקווה שתשתפר קצת.

אין יותר רעידות בסרק במנוע חם, סל"ד יציב ובכלל האוטו נותן תחושה יותר שלמה.

התלוויתי לבחור במשך כל תהליך השיפוץ, הוא אפילו הזמין אותי לשבת לידו בזמן שהוא משפץ. הוא אמר לי שצפויים לי קצת שינויים בסל"ד ובכלל בקרבורטור בשבועיים הקרובים (עקב הפיח שמוסר לאט לאט), ושאני אבוא עוד שבועיים והוא יכוון לי אותו שוב בחינם.

הקרבורטור פורק לגורמים, כל החלקים הונחו בסלסלה שהונחה במכשיר ניקוי יעודי.

בסוף הניקוי הכל הורכב חזרה תוך כדי החלפת האטם החוצץ בין שני חלקי הקרבורטור העיקריים, מספר גומיות נוספות ודיאפרגמה של הצ'וק האוטומטי (נראה לי שזה השם).

תוך כדי ההרכבה הוא היה צריך לחתוך כמה ברגים, לא יודע לאיזו מטרה.

בסוף הוא הרכיב את הקרבורטור על הרכב ועשה כיוונים לפי מחשב גדול כזה עם צינור שהולך לתוך האגזוז.

שאלתי אותו אם יש צורך בכיוון הצתה והוא אמר שלא והכל בסדר.

וזהו, זה היה כל התהליך שארך כשעתיים. האם הוא עשה את כל מה שצריך?

פורסם

שלום רב!

הערתי היחידה היא זמן עבודה של שעתיים הוא קצר מדי, זמן היעבודה אצלי כפול ויותר, אבל כל אחד והקצב שלו.

האם הוחלף גם אטם עליון, לפי מה שראית?

סלד צוק לא נראה לי, אבל מכיוון שאיני יכול לשמוע את הסלד צוק, דרך מסך המחשב, שאם הוא לאוזנך גוןה, אז הוא אכן גבוה.

לא ציינת באם הצוק מתנטרל תוך שתי דקות.

ואני מצפה לשנוי ניכר ומרגש של תצרוכת הדלק.

האם המכון הוא "המגן" בתל חנן? השנויי בסלד עקב הסרת פיח, הם שטויות במיץ עגבניות.

בברכה

צביקה

פורסם

מתוך הודעה שפרסמתי על "מגן" קרבורטור, איפשהוא ב-2005.

שלום לכל החברים!

אם אתם זוכרים, שאלתי השבוע לגבי ניקוי קרבורטור וכל מה שקשור בכך.

התעניינתי בדבר מכיוון שהאוטו החל לרעוד בצורה די חזקה בניוטרל. המנוע קיבל 800 סיבובים בדקה, לפעמים 600, במקום 1000.

בעצתו של חבר הלכתי למוסך "מגן קרבורטור", אשר נמצא באיזור תעשייה נשר, ליד חיפה.

הוא אחד המרכזיים, מכיוון שאין הרבה אנשים שמתעסקים בתחום הזה באיזור חיפה.

בטלפון נאמר לי שהבדיקה היא חינם אין כסף.

הבדיקה החלה בצורה מקצועית - בדיקה של האגזוז, מכונה של SUN, כל העסק.

פתאום אומרים לי שיש גם בעייה חשמלית.

מסתבר ש"המפלג דפוק, חופש בציר..." ו"חייבים לשפץ את הקרבורטור כי הוא סתום לחלוטין" ו"המפלג גם גמור".

אמרתי - בסדר - אני רק אבדוק אם אני יכול להוציא את המפלג יותר זול מ300 שקל ללא מע"מ וללא עבודה, ולגבי הקרבורטור אני אחזור מאוחר יותר.

הנוכל לא הרפה, ואמר לי "הבדיקה עולה 90 ש"ח עם מע"מ, אבל אני אעשה לך שחור ב70 ש"ח".

הזכרתי לו שהדיאגנוזה אמורה להיות חינם, והוא החל להתפתל, ואמר לי שהוא "פירק ברגים", ואם אני אבוא לטפל אצלו, הוא יוריד לי את המחיר של הבדיקה.

אמרתי לו שגם אני לא טרחתי ליידע אותו, ושיחה איתי עולה 90 ש"ח, ולכן הוא חייב לי כסף.

הוא ויתר - ושילח אותי לדרכי.

ואיך אני יודע שהוא נוכל?

כי 2 דקות אח"כ נסעתי למוסך אחר.

תוך חצי דקה מצאו את התקלה - צינור ואקום קטן ומסכן, שנקרע. קיצרו אותו - והבעיה חלפה. "

מקווה בשבילך שלא הלכת לשם.

פורסם

הסולקס של ה 309 בעייתי. מה שכותב צביקה כנראה נכון אחרי טיפול מקצועי שלו. אצלי לוקחת התנעה ראשונה בבוקר חצי שעה וכל המצבר (לפעמים אחרי חודש שעמד ), והטורים (יש שעון ) קרובים ל 2000 איזה 10 דקות , בהעברה ל D יש מכת אימים. הציעו לי לשים של סוברו ישן עם צ'וק ידני. לא החלטתי כי זה אוטו גיבוי.

פורסם
הסולקס של ה 309 בעייתי. מה שכותב צביקה כנראה נכון אחרי טיפול מקצועי שלו. אצלי לוקחת התנעה ראשונה בבוקר חצי שעה וכל המצבר (לפעמים אחרי חודש שעמד ), והטורים (יש שעון ) קרובים ל 2000 איזה 10 דקות , בהעברה ל D יש מכת אימים. הציעו לי לשים של סוברו ישן עם צ'וק ידני. לא החלטתי כי זה אוטו גיבוי.

חיימי שלום רב!

בעייתך ניתנת לטיפול, מעולם לא התלוננת בעבר על הבעייה, ואני חוזר ואומר, קרבורטור סולקס בפזו הוא לא בעייתי, הבעייה היא שקיימים בעלי מקצוע בודדים שיכולים ומסוגלים לטפל בו( ואני בלי שחצנות הוא אחד מהם), ובנוסף אני חוזר ומדגיש לא הקרבורטור בעייתי, אלא בעל המקצוע בעייתי, וזאת מבלי לעשות הכללות כמובן...

ההקרבורטור סולקס המורכב בפזו 309/ 405 ובסיטרואן, במצב תקין , המנוע אמור להתניע במכה ראשונה, הסלד לא אמור לעבור את ה1500, ואמור להתנטרל תוך שני דקות מהתנעת הרכב, ובוודאי לא אמור לגרום למכות התיבת ההלוכים האוטומטי,

בעת שילוב להילוך.

נושא הקומבינה הישראלית, של הרכבת / הסבה לקרבורטור סובארו, אני חייב להודות יצא לי כבר מו האף, וגם פותח השרשור הזה, פנה אלי להתיעצות באם להרכיב קרבורטור סובארו, לאחר ש"מומחים" יעצו לו לעשות זאת, וכמובן ששללתי זאת מכל וכל,

והמלצתי לו לטפל בקרבורטור המקורי שלו, הוא הבטיח להגיע אלי, למרות שלא רמזתי לו על כך, אך בחאר לפנות למכון קרבורטורים באזור מגורייו( כבר חסידים) וזאת זכותו המלאה, ואני כמובן מכבד אותה, וזאת לא" שהמוסכניק שלו רדה בו", לא ידעתי שרודים במדינהזו. בישראל בשנות ה2000.

את תוצאות הטיפול בקרבורטור ואת שביעות רצונו, נדע בוודאי לאשורו בימים הקרובים, בוא נמתין בסבלנות.

בברכה

צביקה

פורסם

המכון הוא אכן "מגן קרבורטורים" שנמצא בנשר. סל"ד הצ'וק מתנטרל כשהטמפ' מגיעה בערך ל-85 מעלות (זה אורך כ-2 דקות, לא יודע כמה זה היה אורך ביום חורף קר). אני אגש אליו ביום ראשון ואבקש ממנו לבדוק ולכוון לי את סל"ד הצ'וק לנמוך יותר.

ובקשר לשינוי בצריכת הדלק, אם לא יהיה כזה, מה עלי לעשות? סה"כ הקרבורטור נראה טוב ואכן ראיתי שהוחלפו דברים, האם יכול להיות מצב שלא תשתנה בכלל צריכת הדלק?

כמו כן, למה עדיין בהתנעה חמה אני צריך עזרה של הגז? לא שזה כזה מפריע לי כי כבר הבנתי את השיטה אבל עדיין מעניין אותי...

אהה ונזכרתי בעוד משהו. כשרק הגעתי אליו הוא הוריד את מכסה הפלסטיק שעל הקרבורטור והראה לי שישנן טיפות דלק שמטפטפות בתוך הלוע . הוא אמר שמיד הוא הבחין שהמצב לא תקין שכן הקרבורטור (מאייד) כשמו כן הוא, ולא אמורים לראות טיפות דלק מטפטפות. לטענתו זה מה שהיה גורם לצריכת דלק גרועה.

פורסם
המכון הוא אכן "מגן קרבורטורים" שנמצא בנשר. סל"ד הצ'וק מתנטרל כשהטמפ' מגיעה בערך ל-85 מעלות (זה אורך כ-2 דקות, לא יודע כמה זה היה אורך ביום חורף קר). אני אגש אליו ביום ראשון ואבקש ממנו לבדוק ולכוון לי את סל"ד הצ'וק לנמוך יותר.

ובקשר לשינוי בצריכת הדלק, אם לא יהיה כזה, מה עלי לעשות? סה"כ הקרבורטור נראה טוב ואכן ראיתי שהוחלפו דברים, האם יכול להיות מצב שלא תשתנה בכלל צריכת הדלק?

כמו כן, למה עדיין בהתנעה חמה אני צריך עזרה של הגז? לא שזה כזה מפריע לי כי כבר הבנתי את השיטה אבל עדיין מעניין אותי...

אהה ונזכרתי בעוד משהו. כשרק הגעתי אליו הוא הוריד את מכסה הפלסטיק שעל הקרבורטור והראה לי שישנן טיפות דלק שמטפטפות בתוך הלוע . הוא אמר שמיד הוא הבחין שהמצב לא תקין שכן הקרבורטור (מאייד) כשמו כן הוא, ולא אמורים לראות טיפות דלק מטפטפות. לטענתו זה מה שהיה גורם לצריכת דלק גרועה.

אכן הוא צודק, טפטוף דלק לעבר מצערת הקרבורטור, הוא תופעת לוואי שגורמת להצפה ולבזבוז דלק, ולפיוח המצתים, ולהגדלת תצרוכת הדלק, ולהתנעה קשה של מנוע חם.

אם הלקוי טופל אין כל סיבה שהמנוע יתקשה בהתנעה בעת התנעת מנוע חם.

מנוע חם יש להתניע ללא מגע כלשהו בדוושת התאוצה, או בליטוף קל של השושה,ף עד להתנעה, מבלי ללחוץ את הרגל עד סוף מהלך הדוושה.

קרא בבקשה את הציטוט הבא:

....היום פתרתי בעיה דומה

האונו שלי 93 מנוע 1000 קרבורטור הייתה נכבת לי בעמידה ברמזורים ועושה לי באק פייר

דבר ראשון ניגשתי לניקוי קרבורטור (סליחה צביקה) אצל מגן קרבורטור באיזור התעשיה בנשר בעלות של 350 ש"ח התבצעה הניקוי ראש אך לא פתר לי את הבעיה למרות שהניקוי היה חינוי הבאק פייר נחלש אבל עדין הופיע

נ.ב. מה חשדתי שיש לי לכלולך במיכל הדלק מה שמפריע לדלק להיכנס בזרימה ישירה ולתת למנוע לפעול כמו שצריך אך שגיתי אז קחו בחשבון קודם לברר איזה בעיות ומה הפתרונות ולא לרוץ לשלם מחירים סתם

____

הציטוט נלקח מפורום מועדון פיאט___

בברכה

צביקה

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי את הפואנטה של המודגש בכחול מכיוון שמוזכרים בו מספר נושאים שנוגעים לי.

האם אתה אומר שיש אצלי תופעות שלאו דווקא קשורות לקרבורטור?

ההתנעה החמה אכן נעשית עם נגיעה קלה בדוושה ולא לחיצתה עד הסוף, אני מבין לפיך שזה תקין.

פורסם

סיבת המודגש בכחול, שאם בעייתך העיקרית תצרוכת דלק גבוהה, התנעה קשה במנוע חם, וסלד צוק גבוהמדי לא יפתרו, שיפוץ הקרבורטור היה לחינם.

אם אתה שם לב, מטרת תגובתי בשרשור, ללמד אותך, למה אתה אמור לצפות לאחר הטיפול היזום בקרבורטור, ותו לו.

כל שאר הדברים לא מענניים אותי רק טובתך האישית, בשביל זה אני מגיב בפורום.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה צביקה על התגובות.

אחרי כל המחקר שלי על התופעות שישנן באוטו שלי, אכן הגעתי לבד למסקנה שיש לשפץ את הקרבורטור.

וכמו ששאלתי מקודם, יתכן ודברים כמו צריכת דלק לא טובה והתנעה חמה קשה וכד', אינם בהכרח קשורים לקרבורטור? אם לא אז אני די מבולבל מהעניין:shock:

• תוכן חדש...