Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ואיך בדיוק פתיחת מצערת היתה עוזרת לו?

בלי קשר, לכל אלו שמשום-מה טענו שהרוכב אשם: הדבר היחיד שהאופנוען אשם בו (ככל הנראה) זה חוסר ערנות, ואולי גם חוסר מיומנות. זה תיאור שמתאים בערך ל-99% מהנהגים בכביש, 99% מהזמן. אתה צודק . אבל כשרוכב דו"ג עולה על אופנוע כך הוא מזמין את מותו

טל

בכביש במכונית אני חושב כול הזמן שמסביבי מתנקשים פוטנציאליים , ואני מתנהג בהתאם , כשאתה לא מוגן בכלל (עם כול הכבוד אין אזורי קריסה באופנוע), ושם אתה לא נכנס לכוננות ספיגה , אזי לדעתי אתה טיפש עם כוונות התאבדות

(וסליחה על המילים הקשות )

בברכה יהודה

פורסם

יהודה, אני יכול רק לנחש שלא קראת את כל השרשור.

בלי קשר - מתי הפך נושא הדיון הזה ל"איך צריך להתנהג אופנוען בכביש"?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
יהודה, אני יכול רק לנחש שלא קראת את כל השרשור.אני חושב שקראתי את כולו , אם אתה מרמז שנעלם ממני משהו , אשמח אם תאיר את עיני

בלי קשר - מתי הפך נושא הדיון הזה ל"איך צריך להתנהג אופנוען בכביש"?

מאותו רגע שבו מגינים על האופנוען

טל

כאן היו שני גורמים ששניהם לא היו לגמרי בסדר , נהג המכונית ונהג האופנוע , מה הסיבות לחוסר הערנות של נהג המכונית לכך שיש אופנוע בנתיבו אנני יודע , אבל נהג אופנוע אמור להיות נהג שיצפה את זה גם , כי אם לא הוא מתאבד אם הוא נכנס לכביש . וכאן ראו בבירור שזו תאונה שנהג טוב היה יכול להמנע ממנה , ובמיוחד דו"ג עם יכולות התנועה שלו .

ובכול מקום שבו שני גורמים נפגשים , אתה מצפה מהגורם שחייב באחריות יותר גבוהה , לגרום לכך שהמפגש יצא בשלום , ולא הוא אשם . או שנגדיר את זה כך שאשמתו התורמת הגבוהה גרמה לבעיה . כאן היות ונהג דו"ג אמור לדעת את זה ולצפות את זה , אזי במבחן המעשי , הוא נושא באחריות תורמת גבוהה

בברכה יהודה

פורסם

אני אשתדל לעזור לכם

לפני בדיוק חצי שנה אני נסעתי על האופנוע שלי ועשיתי תאונה דומה מאוד.

ההבדלים היחידים בין שתי התאונות הם שבתאונה שלי זה היה בכביש עם שתי נתיבים וההבדל השני זה שהרכב שפגע בי יצא ממצב עמידה תוך כדי שהוא חוסם את הנתיב הימיני, בכל מקרה החוק אומר שכאשר רוצים לעבור נתיב,להשתלב בתנועה חייבים לעשות זאת רק כאשר הדרך מאפשרת זאת....ובמקרה שלי וגם במקרה של הסרטון נהג המכונית עבר מסלול מבלי שהמסלול השני היה פנוי....

אין ספק שנהג המכונית אשם..גם אם האופנוען נסע במהירות כפולה מהמותר הוא לא אשם בתאונה...הוא עשה עבירה אחרת שהוא עבר את המהירות המותרת אבל הוא לא אשם בתאונה, נקודה!!!

פורסם
כאן היו שני גורמים ששניהם לא היו לגמרי בסדר , נהג המכונית ונהג האופנוע , מה הסיבות לחוסר הערנות של נהג המכונית לכך שיש אופנוע בנתיבו אנני יודע , אבל נהג אופנוע אמור להיות נהג שיצפה את זה גם , כי אם לא הוא מתאבד אם הוא נכנס לכביש . וכאן ראו בבירור שזו תאונה שנהג טוב היה יכול להמנע ממנה , ובמיוחד דו"ג עם יכולות התנועה שלו .

ובכול מקום שבו שני גורמים נפגשים , אתה מצפה מהגורם שחייב באחריות יותר גבוהה , לגרום לכך שהמפגש יצא בשלום , ולא הוא אשם . או שנגדיר את זה כך שאשמתו התורמת הגבוהה גרמה לבעיה . כאן היות ונהג דו"ג אמור לדעת את זה ולצפות את זה , אזי במבחן המעשי , הוא נושא באחריות תורמת גבוהה

1. פספסת את השלב שהיה גורם לך להבין שאני האחרון שצריך ללמד אותו מהי רכיבה מונעת והגנתית.

2. עצם העובדה שאתה מגדיר את התנהגות נהג המכונית רק כ"לא לגמרי בסדר" מדהימה אותי.

3. מדהימה אותי לא פחות העובדה שהבעיתיות היחידה שאתה רואה בהתנהגות הנהג היא שלא הבחין באופנוען.

4. העובדה שאתה מטיל אשמה יותר גבוהה על האופנוען כבר נכנסת לתחומי הפנטזיה. לא ברור לי באיזה עולם-מושגים אתה חי. אני אומר שוב: זה שהוא יכל למנוע את התאונה לא עושה אותו אחראי לה. האחריות המלאה והאשמה המלאה כאן מוטלות באופן ברור וחד-משמעי על נהג מכונית שחצה נתיבים בכביש מהיר בברבריות, תוך תנועה איטית, כאשר הפרש המהירויות בינו לבין שאר התנועה פשוט ענקי. זה מתכון בטוח לתאונה, ויש לו מזל שמי שהתנגש בו היה אופנוע ולא מכונית אחרת. האופנוען נסע בתמימות בנתיבו בלי להפריע לאיש, כאשר האדיוט במכונית עשה את מה שעשה.

5. אם אתה חושב שלאופנוע יש יכולת תמרון טובה מלמכונית במהירויות אוטוסטרדה, כנראה מעולם לא ניסית לחמוק ממכשול על רכב דו-גלגלי במהירויות כאלו.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

יואב ,לצערי אני מכיר את התאונות של האופנוענים רק מהצד של הנפגעים , יצא לי להתאשפז בלווינשטיין ביחד עם שלושה אופנוענים שהגיעו לשם לאחר תאונה . התרשמתי מהם שהתאונה שבה הם נפגעו הייתה בכלל בלתי נמנעת , וגם התרשמתי מהם שבתאונה כמו שראינו בסרטון , הם לא היו נמרחים על הכביש

הנהג מכונית הוא לבטח פושע , הבעיה היא שאם אתה נוסע בכבישי ארצנו אתה אמור לדעת שלא יצא יום אחד בלי שתפגוש שניים שלושה טפשים כמוהו . (לי לפחות כשנהגתי לא יצא , אני מבחינתי התנהגות הנהג היא רגילה ) , אז עכשיו השאלה היחידה היא האם נהג אופנוע אמור להיות יותר זהיר ממני שאני נוסע במכונית או לא ? אם התשובה שלך היא כן , אז אני מודיע לך שלדעתי אם אני הייתי במכונית הנהג הטיפש הזה לא היה נכנס בי , כי הייתי מזהה אותו ונזהר לפני כן . ולכ אני חושב שהרשלנות היא יותר של נהג הדו"ג

בברכה יהודה

פורסם

לטרוגקר

אני ממאוד מסכים איתך שאם אני נהג האופנוע עלי להיות זהיר הרבה יותר מנהג המכונית במיוחד בארץ הקודש....אבל אשם חוקית אני לא...

יש משפט שאומר"אל תהיה צודק תהיה חכם"כלומר במקרה של הנהג אופנוע הזה הוא היה צודק אבל לא חכם כי בסוף הוא נפגע....

בכל מקקרה האופנוען לא היה אשם בכלל באופן חוקי

פורסם
יואב ,לצערי אני מכיר את התאונות של האופנוענים רק מהצד של הנפגעים , יצא לי להתאשפז בלווינשטיין ביחד עם שלושה אופנוענים שהגיעו לשם לאחר תאונה . התרשמתי מהם שהתאונה שבה הם נפגעו הייתה בכלל בלתי נמנעת , וגם התרשמתי מהם שבתאונה כמו שראינו בסרטון , הם לא היו נמרחים על הכביש

הנהג מכונית הוא לבטח פושע , הבעיה היא שאם אתה נוסע בכבישי ארצנו אתה אמור לדעת שלא יצא יום אחד בלי שתפגוש שניים שלושה טפשים כמוהו . (לי לפחות כשנהגתי לא יצא , אני מבחינתי התנהגות הנהג היא רגילה ) , אז עכשיו השאלה היחידה היא האם נהג אופנוע אמור להיות יותר זהיר ממני שאני נוסע במכונית או לא ? אם התשובה שלך היא כן , אז אני מודיע לך שלדעתי אם אני הייתי במכונית הנהג הטיפש הזה לא היה נכנס בי , כי הייתי מזהה אותו ונזהר לפני כן . ולכ אני חושב שהרשלנות היא יותר של נהג הדו"ג

גם אם הוא היה נוהג ב-200 קמ"ש היית נמנע מתאונה(ראה השרשור שעליו דנו יחד קודם)??

ההדגשות הן מדבריך!

סייג לחוכמה - שתיקה. לפחות אל תסתור את עצמך!

alfa 156 2.5.

פורסם

שאו ברכה ותנהגו בזהירות.

אין לי מה להוסיף לדיון, קחו ממנו את הלקחים הנכונים.

מוקדש לכם הנהגים המנותקים בקופסא הטלויזיה לעומתינו האופנועים שחלק מהסדרה.

dsc00060im1.jpg

אופנוען

פורסם
גם אם הוא היה נוהג ב-200 קמ"ש היית נמנע מתאונה(ראה השרשור שעליו דנו יחד קודם)??מי נהג המכונית או נהג האופנוע ? אם נהג האופנוע היה רוכב קרוב לתחנת אוטובוס במהירות הזו הייתי אומר שהוא נהג קטלני

ההדגשות הן מדבריך!

סייג לחוכמה - שתיקה. לפחות אל תסתור את עצמך!

אני לא סותר את עצמי , אתה פשוט לא מבין מה זה להיות נצוד , וכנראה אף פעם בחייך לא נהגת כך , אם היית נוהג כך היית יודע שיש מקומות שבהם ב60 קמ"ש אני כמעט "משקשק" ולכן אני מוריד מהירות , למרות שהתמרור מתיר יותר , ויש מקומות שבהם אני "משקשק" מסיבות אחרות ואז אני בורח כול עוד אני יכול במהירות הרבה שאני יכול. זה נקרא לצפות את תנאי הכביש ,ולהניח שכולם מטומטמים מסוממים שרוצים לפגוע בי ,ואיך בדיוק אני "חותך" את התנועה שלא אפגע ובמינימום הפרעה למישהו.

וזה אומר שאתה מרוכז כולך בחישוב היכן המכוניות , לאן ינועו ? מה יקרה אם יחליטו לשנות כיוון ? ואם כן להיכן הן יוכלו לשנות כיוון ? וכו' וכו' וכך אתה ממפה את התנועה הנוכחית ואת מה שיקרה בעוד כמה זמן והיכן הן יהיו יחסית אליך והיכן אתה רוצה להיות , ואם אתה מדבר על האופנוען שנסע מהר , אז הוא ידע די טוב מה הוא עושה למרות שהוא לקח שם סיכונים שאני לא הייתי לוקח

בברכה יהודה

• תוכן חדש...