Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמל לוישרים לשימוש ביתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זקוק לוישרים לשימוש ביתי, מדובר בנסיון שאני רוצה לעשות.

אני צריך לדעת איך אוכל להפעיל מנוע של וישר עם חשמל ביתי.

אם אני צריך להתמש בשנאי, עלי לדעת כמה אמפר צורך מנוע וישר, לא מספיק לדעת שזה 12 וואלט

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בעיניין

תודה רבה!!!!!

פורסם

אתה יכול להפעיל אותם עם מטען למצבר הרכב (הופך את ה-220 וולט בבית ל-12 וולט שאתה צריך).

עוד אופציה זה להשתמש בספק כוח של מחשב שמסוגל לספק 12 וולט ובזרם די גבוה (וגם אפשר להשיג אפילו בחינם משומשים כאלה).

הכל תלוי בכמה זרם הווישרים צורכים, כי שנאים של 12 וולט לא חסר אבל לא כולם יספקו לך את כמות הזרם שאתה צריך.

פורסם
צריך גם מיישר זרם כי מנוע המגבים הוא מנוע לזרם ישר ולא לזרם חילופין ולכן רק שנאי רגיל אינו מספיק.

בברכה - רפי לין :-)

פעם הפעלתי מנוע של ווישרים חיברתי לו חוטים ישירות למצבר והוא עבד..

פורסם

אם הוא מתכוון למצוא שנאי מתאים ששימש מכשיר אחר (לדוגמא, טלפון אלחוטי) אז כמובן שהוא לא צריך מיישר.

השנאי מוציא כבר בעצמו DC.

אני מניח שזה הכיוון של פותח השרשור (לא נראה לי שהוא הולך ללפף חוטים ולבנות שנאי בעצמו, אלא למצוא משהו קיים-ומתאים).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

כמובן רפי, זו הייתה רק דוגמה.

הבעיה העיקרית של האדון פה (לדעתי) הוא למצוא שנאי בהספק מתאים, השנאים הביתיים שאנו מכירים לרוב מוציאים במקרה הטוב מספר מועט של אמפרים (נע בין מיליאמפרים לאמפרים בודדים), ואם המגבים דורשים הרבה זרם (נאמר 10 או 20 אמפר), יהיה יותר קשה למצוא שנאי מתאים.

לפותח השרשור, הדבר הבא שאתה חייב למצוא הוא צריכת הזרם שדורש מנוע המגבים.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

למי שמכיר יש אפשרות כזו בחשמל (עד כמה שאני יודע תקנו אותי אם אני טועה)

חיבור 2 רכיבים - לדוגמא אותו שנאי- חיבור 2-3 שנאים במקביל , התנאים יהיו כאלה:

הזרם על שלושתם או זאת אומרת שלושת השנאים יתנו זרם זהה אבל המתח יגדל זאת אומרת אם כל שנאי מוציא 12 וולט, חיבור של 2 כאלה במקביל ייתן 24 וולט על אותו זרם.

לעומת זאת:

חיבור בטור (אחד אחרי השני), התנאים יהיו כאלה:

המתח יהיה אותו מתח (לא משנה כמה שנאים תחבר בטור, עדיין המתח יהיה 12 וולט) , אבל הזרם יגדל בפי 2 (במידה וחיברתה 2) ספק אחד מתחבר לשני בצורה טורית לפי ההדקים , אפשר להשתמש ב2-3 שנאים , הבעיה שזה תופס 2-3 מקומות בחשמל.

**אני לא סגור על עצמי עם העסק הזה עובד על שנאים, אבל מבחינה הגיונית שלוקחים את החוטים שהשנאי מוציא בסוף 12 וולט על כמה אמפרים בודדים ומחברים את אותם חוטים במקביל\בטור לחוטים אחרים ששנאי אחר מוציא, ואת כל זה מחברים לצרכן (מנוע של הווישרים) זה אמור לפי דעתי לעבוד.

אוהד.

פורסם

אוהד, חיבור שנאים במקביל תיגרום לשריפת אחד מהשנאים, כי תמיד לאחד מהם יש יותר כוח מהשני וזה בטוח.

גם בטור זה יכול ליגרום לנזק לשנאים.

יש שנאי של 12V 7A אם אני לא טועה והוא יכול להפעיל את המנוע הזה בשקט(מנסיון), אבל תלוי אם אתה רוצה להעמיס על המנוע הזה או שלתת לו לעשות פעולה שלא מצריכה כוח רב.

פורסם

חיבור שנאים בכל צורה, מקבילית או טורית, יגרום רק נזק.

הרעיון שקול בטעותו לרעיון הבא: לחבר רמקול ל-2 יציאות שונות של רמקולים (נגיד) 40W כל אחת ובעצם לקבל 80W לרמקול.

מופרך מיסודו, לא תקין ורק יגרום לשריפת רכיבים.

*כמובן שיש סוגי חיבורים תקינים, אל הם אמורים להיות מאוד מתואמים ביניהם מבחינת מתח זרם ותדר (למשל, לחבר שנאי לקיר שממיר 220V ל12V - כלומר מדמה שקע מצית לרכב, ואליו לחבר שנאי אחר , למשל מטען למצית של הרכב שעושה גם המרת מתח וזרם לרכיב/מכשיר אליו הוא אמור להתחבר ואותו אמור להזין).

בכל מקרה, חיבורים כאלה לא פשוטים בכלל לתכנון ולבניה.

** חיבור שנאים , או כל סוג מקורות מתח שונים בטור לא מוגדר מבחינה חשמלית. מבחינה מעשית, שנאים בחיבור כזה ישרפו מיד. סוללות בחיבור כזה (למשל 1.5 ו-3 וולט יגרמו לזרם חזק מאוד בסוללות עד להשוואת מתחים ביניהן, סביר להניח שאחת הסוללות או שתיהן עלולות לסיים את חייהן בפיצוץ קל. אל תנסו את זה בבית :-P

פורסם

על חיבור שנאי AC/AC באמת אין על מה לדבר בפורום הזה. צריך לתאם תדר ופאזה. מסובך מדי.

אבל שנאי AC/DC תואמים במתח שיחוברו במקביל? אני לא רואה עם זה בעיה. על תדר אין מה לדבר בחיבור כזה כי אין בו תדר. גם אם לאחד יהיה יותר מתח מלשני, הרי שהשנאים האלה מגיעים עם גשר דיודות, והדיודות ימנעו מזרם הפוך לעבור בשנאי. יש גם רכבים עם שני אלטרנטורים בלי שאחד מהם מפריע לשני.

חיבור בטור של שנאים AC/DC זהים? צריך לבדוק אם אין שם אדמה משותפת למתח הAC וה DC. אני מאמין שאין שם. אם המתח הישר הוא צף, אז אני לא רואה בעיה. זה זהה לחיבור סוללות בטור, עניין שקיים כמעט בכל מכשיר שפועל על סוללות, וקיים בכל מצבר.

פורסם

אפשר לחבר 3 שנאים במקביל ואם אתם חוששים משריפה של אחד מהם חברו דיודה בודדה ביציאה שלהם לפני כל שנאי

ופתרתם את הבעייה.

הבעייה עם שנאים ביתיים שהם לא מיישרים גל שלם אלה חצי גל בגלל זה בדרך כלל הזרם נמוך.

פורסם

השבוע בדקתי את המנוע של הוישר האחורי ע"י חיבורו לשנאי רגיל והכל תיפקד 100 אחוז.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני חושב שלא כלכך הבנתם למה התכוונתי, לא לחבר את השנאים עצמם במקביל אחד לשני, אלא רק את היציאות שלהם שיתפקדו כמו סוללה 12 וולט,

לדוגמא:

6ugmavm.jpg

כמ שרואים בשרטוט, המתח בכל המעגל הוא 12 וולט כי חיבור סוללות בטור ייתן מתח שווה לפי כל הסוללות (אלא אם כן הסוללות לא שוות אז יש דרך למצוא כמה יש במעגל אבל זה לא רלוונטי כרגע כי יש 12 נקי DC).

אז בכל המעגל יש 12 וולט, וכמה אמפר (זרם) שנותנת כל יציאה של שנאי , ככה יש את כל הזרמים כשכלול, זאת אומרת אם כל השנאים נותנים 2 אמפר בנפרד, אז יוצא 2 אמפר כפול 3 יציאות שזה 6 אמפר סה"כ שיקבל הצרכן במקרה שלנו המנוע של הווישרים.

**כל זה במידה וצדקתי ואני עדיין זוכר מה למדתי, במידה ולא נא להתעלם מההודעה הזו.

אוהד.

• תוכן חדש...