Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציר הפרקים הקודמים - אני צריך להחליף מכונית. יש לי אלפא 156 2 ליטר סלהספיד שזמנה הגיע, וצריך להפרד ממנה לשלום.

עד היום בדקתי את ה-159 2.2 ו-3.2, את הסובארו B4 עם ה-3 ליטר, ואת הפאסאט 2 ליטר טורבו. ה-159 2.2 ליטר משמימה למדי, ה-3.2 מדהימה לחלוטין אבל אני מפחד מעלויות התחזוקה, ה-B4 סבירה והפאסאט היתה ממש אחלה. נותרו שתי מכוניות לבדוק, הלקסוס IS 250, וכמובן הב.מ.וו. 325.

משום מה אני עדיין לא מצליח לגרום לקמור לקבוע לי נסיעת מבחן ב-325. שלושה שבועות של ניסיונות, בהם הספקתי לעשות נסיעות מבחן בכל שאר המכוניות שהזכרתי. אני לא כל כך מבין איך זה. אם אני צריך לרדוף אחריהם כדי להוציא 300 ומשהו אלף שקל, כמה צריך לרדוף אחריהם כשמשהו לא בסדר במכונית אחרי שכבר קניתי?!

בלקסוס נסעתי היום. מבין כל המכוניות שבדקתי, היא הכי נעימה מבפנים. חבל רק שאין לה דיבורית bluetooth עם לוח מקשים כמו שיש לפאסאט. לגירסת הפרימיום שלה יש קירור לכסאות! היום לא היה מספיק חם, והקירור בעיקר הציק, אז כיבינו. יש לה גם לוח שעונים דיגיטלי שמאיר בכתום כשעוברים את ה-95 קמ"ש או את ה-2,500 סל"ד (מן הסתם אפשר לקבוע את הסף מעבר לו הצבע הכתום מופיע, אלה היו ההגדרות במכונית שקיבלתי).

היא נחמדה, ללא ספק. יש לה מנוע שאוהב לנסוע, גיר לא רע, הגה מוצלח והנעה אחורית שאם מתאמצים מאד, יודעת לזרוק טיפה זנב ביציאה מסיבוב, לפני שבקרת האחיזה מתעוררת. אני לא חושב שאני אקנה אותה - הפאסאט יותר נעימה מבפנים, ולמרות ההנעה האחורית של הלקסוס - העדפתי את הנסיעה בפאסאט. פרט להגה מתכוונן חשמלית וקירור בכסאות, לפאסאט יש את כל מה שיש בלקסוס שעולה 50,000 שקל יותר.

מה שכן, ראיתי שם את ה-GS300, וגם ישבתי בתוכה (בלי לנהוג). היא מאד מאד מרשימה. בת-זוגי שתחיה הצביעה עליה איך שנכנסו ושאלה "למה לא אותה, בעצם?". אמרתי לה שהיא עולה חצי מיליון שקל, עד שהתקרבתי וראיתי שבעצם היא עולה רק 400,000. זה מעל כל מכונית שבדקנו, אבל ביחד עם ירידת ערך מטורפת ועלות תיקונים, היא בעצם יותר זולה מהאלפא 159 3.2. קראתי עליה ביקורות, והן היו מאד בינוניות. נראה לי שאם ה-325 לא תסחוף אותי מעל רגלי (מה שמאד יתכן, אני לא מצליח לנהוג בה), אבדוק גם אותה.

פרט לאלפא 159 3.2, אף מכונית לא באמת שימחה אותי. אם כבר לקנות מכונית שלא משמחת אותי כמכונית נהיגה, לפחות שתשמח אותי כשאני יושב בתוכה ומגיע ל-100 תוך 7 שניות. נראה אם היא באמת משמימה כמו שכולם אומרים.

• תוכן חדש...