Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי תופעה גם די דומה ברכב שלי , אפלאוז קרבורטור , כאשר מעבירים הילוך מראשון לשני מורגשת מן מכה קטנה כזאת , אני חושב שזה מגיע מהקלאצ' עצמו , מתחתי קצת את הקלקצ' והתופעה כמעט ולא קיימת , קיימת רק כאשר האוטו קר ...

שאלה נוספת לגבי משך חייו של הקלאצ' ... יש לו טווח חיים מוגדר או שזה תלוי בנהג ?

כנראה שמחזיר שמן של תיבת ההילוכים נוזל שמן שגורם להדבקות המצמד לגלגל התנופה, לאחר החלפה ראשונה או שנייה שכבת ה/שמן נשרפת עד להתקררות של המצמד.

אורך חייו של מצמד תלויה כמעט בלעדית באופי הנסיעה ותקינות דרך הפעולה ועבודה עם מצמד.

פורסם

מה שרשמתי לא נבע מכונאות חובבנית ליד הבית לפי הגדרתך.

רשמת בדיוק מה שרשמתי רק שנכון, לא הוספתי להעלות א סיבובים המנוע כי אין ממש צורך בזה וזה שוחק.

תראה, אולי אתה מתעסק במכונאות חובבנית אבל אני בהחלט לא. ואני רוצה לציין עוד דבר, כי בהודעתי אין שום פגיעה או משהו כזה או דומה לרכבים כמו שאתה מציין. זאת דרך לבדיקה ואתה יודע את זה גם כן. כי במקרה הזה אין אפשרות לבצע נסיעת מבחן דרך הפורם ברכב שלו מן הסתם....

ומן הסתם היום עם כל החאפרים, איזה מכונאי מהמוסך ינסע לע הרכב שלו ובסופו לא ימליץ לו להחליף בלמים גלגלים ושמן מנוע? :lol:

וכמו שרואים, לשני האנשים הבדיקה הוכיחה את עצמה ולפי התאורים שלהם.

ההכל מגיע ממכונאות מקצועית רק שתדע...

הבדיקה הוכיחה את עצמה? זהו...

פורסם

מכונאות חובבנית? יופי. וזה נאמר מאחד שלא יודע כי דייהו רייסר מגיע רק עם מערכת הזרקה.

אצלך זה מנוע קרבורטור או? ...

אני הרי אמרתי שבדיקה זו גורמת לשחיקה, אבל שלך יותר ואני למרות שסבלנותי פוקעת לגביך, אסביר.

אתה אומר נקודה, איזו? זאת שרק מלטפת את הקלאץ'? אדם לא מיומן יביא את המצמד ל"נקודה" ויחכה לראות שמנוע יתכבה, וזה לא יקרה ולא משנה באיזה סל"ד אלא רק יגרם חיכוך רב. יש להמשיך את שחרור הדוושה מעבר ל"נקודה" ששם הרי גם כך המצמד מתוכנן להחליק ולהביא את המצמד לעומס, אבל עומס של מנוע שעובד בסרק לא מספיק למצמד שרק לקראת סוף חייו, ולכן יש להעלות את הסל"ד לגבוה יותר, כדי ליצור עומס ולאבחן מצמדים שאוטוטו יתחילו את סיום חייהם.

הרכב גם צריך להיות משוחרר כדי לתת לו בכל זאת קצת להתקדם ולא ליצור התנגדות רבה מידי, זה שמשלבים להילוך גבוה יותר מספק עומס גם כך, אבל אתה מכונאי מקצועי והיית צריך לדעת את זה.

ושוב אני חוזר ואומר, חשוב שבדיקה זו תתבצע ע"י אדם מקצועי ומנוסה, שגם יוכל לאבחן בצורה נכונה כי אכן המצמד מחליק וגם לא יגרום לנזק אם המצמד כן תקין.

** ועוד דבר, לאחר שאובחן כי המצמד מחליק, לפני שמחליטים על החלפתו יש לבדוק כי מנגנון ההתרה (מכאני או הידראולי ) תקין לחלוטין ומכוון.

פורסם

אני לא אמור לזכור כל רכב ואיזו הזרקה יש לו, כן זה מעניין למה כל המקצוענים שואלים את כולם איזו הזרקה יש להם בתחילת של שרשור הא.... מעניין למה....

אני יודע שסבלנותך פוקעת , אז צודק, הכי טוב שנאי אשלח אות למוסך שלך נכון....? תקח ממנו 300 שקל ותאבחן לו את האבחון הכי הכי מקצועי שיש? זה הכי טוב.

אבל כן אתה צודק בכל מה שתגיד. בהכל.

אבל אני רק רוצה להזכיר שהסברתי לו בדיקה כללית, שדרך אגב אני מכיר את הבן אדם יכולתי להסביר לו ביותר פירוט.... רק שזה לא קורה בתוך הפורום..... ונכון זה נראה מהצד כאילו מאוד מאוד כללי אבל זה לא.

כמובן שאם מגיעים לחלק של החלפה אתה צודק שצריכים לאבחן מה יש להחליף בנוסף ומה מסביב.

בפורום זה תמיד נראה כללי, אבל הבן אדם גר קרוב אליי, תמיד מסביירם יותר מאשר בפורום.

אני ידוע שזה מעצבן שמישהו עם 50 הודעות "מעיז" לכתוב כזאת בדיקה.

דרך אגב אני הבנתי שאתה גם נגד טיפולים של 10 אלף וכו' בבית נכון?

אבל אתה תהיה גם נגד אם אני אסביר לו איך להחליף פלאגים אפילו אז אין טעם להמשיך כי אתה נגד הכל.. וכמו שהבנתי אתה גם נגד טיפולים בבית... בכדי שיבואו למוסך.

פורסם

ושוב אתה טועה, אני אומנם לא עם 50 הודעות אבל קצת בדיקת רקע או להבין אם מי אתה מתדיין אתה היית יכול לעשות.

כנראה שעשית, אבל לא בצורה טובה כי משום מה הבנת שאני נגד טיפולים בבית, נגד החלפות פלגים לבד ועוד כל מיני המצאות לדברים שאני מתנגד או לא, ועוד טעית שחשבת שתשלח אותו למוסך שלי לביצוע העבודה, זה כבר גובל בחוצפה מצדך שתחשוב שמנהל בפורום שמשקיע בו את זמנו הפנוי ינצל את הפורום לעניין מסחרי. כאן אתה כבר מטיל בי דופי לא רק מקצועי אלא גם אתי.

גם נושא הפלגים שכתבת עליו הוא עניין מאוד גבולי לטעמי, שלעת עתה בחרתי לא להכנס לזה. לנסוע עם פלגים ישנים או לא תקינים אולי היה טוב ללאדה, זיל או לרכבים ישנים שהסתובבו פעם ברוסיה, אבל לרכבים קצת יותר מודרניים עם מערכות ניהול מנוע זה עלול לגרום לנזק למערכות ומכלולים מאוד יקרים וגם למנוע. איך להחליף פלגים? אדרבא, אין לי שום התנגדות שיכתבו פרוייקטים כאלו בפורום.

מה שלא ממש טעית בו זה שכן, אני חושב שאני כותב משהו בפורום הזה אז אני יודע אותו, עד שיוכיחו אחרת, ולעיתים נדירות זה גם קורה.

אגב, שאל כל אחד מהמומחים שלנו בפורום לגבי הרייסר, במקרה זה אין צורך לפרט להם יותר כלום. היה רק דגם אחד עם מערכת הזרקה סוג אחד. להרבה דגמי רכב אחרים יצאו סוגים שונים של מערכות הזרקה בו זמנית או לאותו מודל, ומכאן באה הבקשה לפרט מודל רכב או קוד מנוע במקרים של בקשה להתייעצות.

פורסם

לא יצא לי להגיב עד היום לכן היום אני ישאל את השאלות האחרונות שאני צריך לדעת ליפני הטיפול.

איזה מצמד לשים מקורי או חלופי, כנראה שהמקורי מיוצר בקוראה והחלופי בטח בסין, השאלה אם יש הבדל בין השניים?

SUZUKI Ignis Sport

• תוכן חדש...