Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כמו שרשום בכותר אני מעוניין לדעת מה מצב המצמד ברכב. המצמד הוחלף ליפני כ7 שנים אם אני לא טועה ואת הקילומטרז' שהוא עבר אני לא זוכר. מה שכן זה שנקודת החיכוך כאשר משחררים את הדוושה היא די גבוהה וכאשר יש מהמורה בכביש ומנסים לעבור מעליה ממהירות 0 הרכב מיתקשה לעלות עליה כי מרגישים מעין החלקה מהמצמד. ליפני כ 3 שנים הייתי במוסך ואמרו לי שכבר אז המצמד גמור, לא החלפתי אותו ועד היום אני נוסעה איתו. ליפני כחודשיים הייתי במוסך אחר גם שם אמרו לי שהמצמד גמור.

להמשיך ליסוע ככה או שעלול להיווצר מצב שהרכב פשוט לא יזוז מהמקום ביגלל שהמצמד ימות סופית?

במידה ואני באמת כבר צריך להחליף אותו איזה מצמד כדי לקחת מקורי או חלופי הפרש המכירים לא כל כך גבוהה, אולי יש חברה חליפית שמיצרת מצמדים באיכות טובה לרכב שלי .

האם מיסב לחץ מגיע עם מצמד חדש?

ועוד שאלה מכיוון אחר, הגיע הזמן להחליף פלאגים איזה מומלץ ליקנות? מקוריים או תחליפיים ושל איזה חברות, ואיך אני יודע שהם מתאימים לרכב שלי.

תודה לעוזרים!

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

אל תחשוב שככול שהמצמד דפוק אז יקרה מצב שהרכב ביכלל לא יזוז.

במיקרה הטוב הדוושה של המצמד תהיה מאוד קשה שלא תוכל להעביר הילוכים ובמיקרה הרע תיגרום נזק לגיר.

פורסם

המצד עלול להגיע למצב של החלקה ברמה כזו שלא תוכל לנסוע עם הרכב. כבר ראיתי את זה קורה. מעבר לזה נסיעה עם קלאץ' מחליק הורסת את גלגל התנופה (נזק נוסף) וכן גורמת לבזבוז דלק.

אם אתה סומך על האבחון של המוסך (קלאץ' גמור מזהים לפי החלקה ולא לפי נק' המגע) אז החלף אותו בהקדם.

כשמחליפים נהוג להחליף סט מלא הכולל דיסקת חיכוך, מיסב לחץ ו- pressure plate.

פורסם

קלאצ':

ישנה עד דרך לבדוק האם הקלאצ' שלך גמור או לא, איך בודקים?

קודם כל אתה מעלה את ההנד -ברקס חזק מאוד, אחר מכן אתה משלב להילוך 4, כן כן הילוך 4.

עכישו אתה צריך להרים את הקלאצ' שלך "לנקודה" אם המנוע עדיין עבד חלש חלש וטיפה טיפה מתאמץ ועובד על סיבובים בודדים, זאת אומרת שהקלאצ' שלך בדרך ל"מות", כל זה בתנאי שההנד ברקס שלך משוך הכי הכי חזק כמה שאפשר. (כמו שנגיד אם שמעת פעם משיהו בעלייה נותן גז, יש הרבה רעש אבל האוטו לא זז, אז זה זה.)

אם המנוע שלך מתכבה ישר איך שאתה מגיע "לנקודה" זאת אומרת שהכל בסדר עם הקלאצ' ואין איתו בעיה.

וכמו שכתבו, אם צריך כבר להחליף, תחילף את הכל שם.

פלאגים:

קודם כל, כמה הפלאגים שלך עבור ק"מ מהטיפול הקודם? אם אפשר כמה שיותר לדייק.

שתדע, לידע כללי ובכלל, בברית המועצות לשעבר, אבא שלי ואחרים, מכיוון שלא היו פלאגים בשלל הסוגים והחברות שיש כיום, הם לא יכלו להחליפם בתדירות מאוד מאוד גבוהה כיום. אז מה עשו? פשוט נסוע עם הפלאגים עד שהאלקטרודה נשרפה לגמריי (כון אפשרי לבדוק את זה). אבל זה כמובן בתנאי שהם הוציאו אותם, ניקו אותם עם מברשות ברזל, ניקו את הפיח והשמן.... ו"טיפלו" בהם קצת, ולא, ביצועי האוטו לא ירדו, (לא היה מה לרדת באותם זמנים).:lol:

יודע כמה ק"מ הם עברו עם פלאגים "ג'נריים" או פלאגים פשוטים? תתפלא או לא אבל קרוב ל 100,000 כן זה 100 אלף כמעט.

אבל למה היום מחליפים בתדירות וכל זה? בגלל שמכוניות חדשות.... והסיבה הכי חשובה זה כי כיום יש לך כמה וכמה סוגים של חברות... וסוגי פלאגים.... ולכן כשיש לך בהישג יד, למה לא להחליף? :-D

זה סתם שתדע שפלאג שכולם בוכים "אחריי 20 אלף כנראה לי הוא מת", שתדע פלאג נורמאלי יכול להחזיק לך גם 60 ויותר, אלף.:wink: אם יצרן כותב לך 30 אלף להחליף, זה בדוק שאתה יכול למשוך איתו מעל 60 אלף... הרי תזכור, יצרן תמיד מתחשב בליקויים וטפולים לא טובים... לכן הוא מקצץ במכעט חצי מהמזן שהפלאג כן יכול להחזיק... ונותן לך סתם דוגמא 25-30 אלף למרות שהוא יודע שאין לו שום בעיה להחזיק 60 ויותר עד שהוא "מת" סופית.

עכשיו בקשר לאיזה סוג, כמו שהבנתי יש לך את הספר נכון? תבדוק בספר אם כתוב, אני מניח שלא כתוב אם כתבת איזה סוג. אבל בכל מקרה תנסה לבדוק שוב.

אם אין אז מה שאתה צריך לברר (וזה יהיה כנראה אך ורק בהוצאה של הפלאג) זה:

איזה גודל הסגירה אצלו? למשל מפתח 16 או מפתח 22 וכו'.....

דבר שני שתצתרך לדעת זה את אורך של הפלאג, זאת אומרת את ההברגה שלו, ארוכה או קצרה?

דבר שלישי זה צריך לדעת את האורך בין האלקטרודה לבין המתכת, כמה אם זה מילימטר, או 0.7 או 0.8 (שנחשבים לסטנדרטי) אבל זה משתנה בין רכב עם הצתה אלקטרונית ישירה או בין רכבים עם הצתה של כבל פלטינות, אבל זה תלוי איזה מפלג יש לכם? איזה יש לכם? מפלג רגיל? או כבל פלטינות? אבל כבל פלטינות זה ממש ישן, כנראה שאצלם אלקטרונית אבל עדיין שווה בדיקה.

וזהו זה מה שאתה צריך לדעת על איזה פלאג לקחת, ותקנה פלאג נורמאלי רגיל שעולה לך בין 30-45 שקל לפלאג....

ועוד דבר, אין הבדל בין הפלאגים ה "סופר דופר עם אלקטרודה כפולה" וכל זה.... אולי זה ייתן משהו אבל... סמוך על סמוך שזה לא שווה להוציא 200+ על כזה סט :wink: (תזכור כמעט 100 אלף עם פלאגים ללא שם בברית המועצות לשעבר, עם נקיונם כמובן!).

הינה הבדל בין סוגי הבגרות, וגודל סגירת מפתח בינהם בין 2 פלאגים (כן זה מהאוסף שיש לי, כמובן שיש בערך 2-4 סוגים גג לפלאגים מבחינה הזאת).

הינה בתמונה הזאת אתה רואה 2 פלאגים, אחד מהרכב שלנו ניסאן, והשני זה סתם פלאג שיש לי של "סופר בוש".

ההבדל זה בהברגה ובסגירת מפתח. זה מה שאתה צריך לדעת כמו שרשמתי שם למעלה בטקסט איך לזהות.

(אם התמונה הפכוה, תוריד אותה למחשב ותהפוך כיד לראות טוב.

plag 002.jpg

פורסם

יש תופעה די מעצבנת כאשר הקלצ' כבר משוחרר והרכב בתנועה, ברגע שלוחצים על דוושת המצערת "לא כל כך בעדינות" יש מכה ואין לי מוסג מאיפה היא מגיעה וכל האוטו קופץ, זה יכול להיות קשור לזה שהמצמד בסוף ימיו? או שזה תקלה אחרת?

אם מישהו יכול להסביר על הקשר בין גלגל התנופה למצמד אני אשמח.

תודה Automatic1 אני יבדוק את הקטע הזה עם הקלצ'.

בספר של הרכב לא כתוב איזה פלגים צריך.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

אצלך זה מנוע קרבורטור או? ובערך אתה לא ידוע מאיפה מגיע המכה?

פורסם

תראה , יכול להיות קפיצה מהמערכת הזרקה, או קפיצה מכאנית, זה טיפה מסובך בגלל זה אתה צריך לאבחן מהיכן הקפיצה.

הסבר על הקלאצ' וגלגל תנופה אני בפעם הבאה אני אסביר כי כרגע אני לא אהיה בבית :wink:

להתראות.

פורסם
קלאצ':

ישנה עד דרך לבדוק האם הקלאצ' שלך גמור או לא, איך בודקים?

קודם כל אתה מעלה את ההנד -ברקס חזק מאוד, אחר מכן אתה משלב להילוך 4, כן כן הילוך 4.

עכישו אתה צריך להרים את הקלאצ' שלך "לנקודה" אם המנוע עדיין עבד חלש חלש וטיפה טיפה מתאמץ ועובד על סיבובים בודדים, זאת אומרת שהקלאצ' שלך בדרך ל"מות", כל זה בתנאי שההנד ברקס שלך משוך הכי הכי חזק כמה שאפשר. (כמו שנגיד אם שמעת פעם משיהו בעלייה נותן גז, יש הרבה רעש אבל האוטו לא זז, אז זה זה.)

ביצעתי את הבדיקה ואכן המנוע המשיך לעבוד שיחררתי אפילו מעט יותר את הדוושה הסלד ירד עוד יותר אך המנוע לא כבה.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

זו לא הדרך לבדוק מצמד אלא רק לשחוק אותו יותר. אני מאמין לפי תאוריך כי המצמד שלך אכן סיים את חייו. למזלך החלפת מצמד ברכב זה מהירה, פשוטה ואינה מצריכה פירוק של התיבה מהרכב.

למודלים אלו חוטי ההצתה ידועים כבעייתים והייתי ממליץ לך להחליפם יחד עם הרוטור שבתוך המפלג.

פורסם
זו לא הדרך לבדוק מצמד אלא רק לשחוק אותו יותר. אני מאמין לפי תאוריך כי המצמד שלך אכן סיים את חייו. למזלך החלפת מצמד ברכב זה מהירה, פשוטה ואינה מצריכה פירוק של התיבה מהרכב.

למודלים אלו חוטי ההצתה ידועים כבעייתים והייתי ממליץ לך להחליפם יחד עם הרוטור שבתוך המפלג.

כאן אני חולק על דעתך, בקשר לדרך בדיקת המצמד, זה לא שוחק אותו ולא פוגע בו בשום צורה. ולמה?

משום שסך הכל ברגע שהגלגלים מוחזקים על ידי ההנד- ברקס אם המצמד טוב המנעו אמור להתכבות ישר ברגע שמגיעים "לנקודה" והינה עובדה שאצל מישהו שהקלאצ' טוב מעליי נכבה לו.

לבקשר לפרי סטייל, לפי מה שהוא מתאר אפשר להבין כי הקלאצ' "ישן" ועומד "למות" ומן הסתם המנוע אמור היה לעבוד טיפה טיפה על סיבובים בודדים, זה קרה נכון? אז המצמד בדרך לגמור את חיו....

הכל עבדל שניי אנשים והעובדות מעליי....

חבל שאתה ישר קוטל את הדרך, זאת דרך הכי טובה לבדוק בבית. עובדה.

פשוט הקלאצ' וגלגל תנופה מורכבים מהמון פריטים.... כמובן שההסבר כאן כללי ללמה זה לא שוחק, אבל אני אשמח לפרט למה לא.

פורסם
יש תופעה די מעצבנת כאשר הקלצ' כבר משוחרר והרכב בתנועה, ברגע שלוחצים על דוושת המצערת "לא כל כך בעדינות" יש מכה ואין לי מוסג מאיפה היא מגיעה וכל האוטו קופץ, זה יכול להיות קשור לזה שהמצמד בסוף ימיו? או שזה תקלה אחרת?

אם מישהו יכול להסביר על הקשר בין גלגל התנופה למצמד אני אשמח.

תודה Automatic1 אני יבדוק את הקטע הזה עם הקלצ'.

בספר של הרכב לא כתוב איזה פלגים צריך.

יש לי תופעה גם די דומה ברכב שלי , אפלאוז קרבורטור , כאשר מעבירים הילוך מראשון לשני מורגשת מן מכה קטנה כזאת , אני חושב שזה מגיע מהקלאצ' עצמו , מתחתי קצת את הקלקצ' והתופעה כמעט ולא קיימת , קיימת רק כאשר האוטו קר ...

שאלה נוספת לגבי משך חייו של הקלאצ' ... יש לו טווח חיים מוגדר או שזה תלוי בנהג ?

פורסם

אתה יכול להרחיב בבקשה על הנושא, אני לא יודע מה זה ה"רוטור" שבתוך המפלג, מה שאני יודע שהחליפו את המפלג ליפני שנתיים.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

חבל שאתה ישר קוטל את הדרך, זאת דרך הכי טובה לבדוק בבית. עובדה.

זו בהחלט לא הדרך או לפחות לא ממש, ואני כן אקטול הודעות שיש בהם המלצות לגרימת נזק לרכב. מצטער ידידי, אני מגיב ממקום מקצועי ולא מכונאות חובבנית ליד הבית.

העובדות של המגיבים בשרשור לא אמורות כלום, כי ה"נקודה" כלשונך יכולה להיות הרבה מקומות, ולא ברור למה אתה מתכוון או מה בדיוק עשו החברים.

הדרך הטובה ביותר לבדוק מצמד היא בנסיעת מבחן פשוטה, כל טכנאי יזהה בזמן העברת הילוכים למעלה או למטה תופעות שונות שיכולות להיות מהמצמד, בניהן גם החלקה.

להלן הדרך המדויקת לפי ספרות מקצועית. חשוב להדגיש כי גם שם ההמלצה היא לבצע נסיעת מבחן אם מתאפשרת כזו .

יש לבצע את הבדיקה בהילוך גבוה (הלוך 4,5) ללא בלמים או בלם יד משוך. להרים את סיבובי המנוע ל2000 ובעדינות לשחרר את המצמד עד לנקודת החיבור, להמשיך בשחרור הדוושה עד לדימום המנוע שיעיד על מצמד תקין. אם תוך מספר שניות המנוע לא מדומם אזי המצמד מחליק - יש ללחוץ בזריזות על דוושת המצמד ולסיים את הבדיקה במהירות.

זו הדרך המקצועית לעשות זאת ולמרות זאת טכנאים רבים נמנעים ממנה כי היא עלולה לגרום לנזק לגלגל התנופה.

• תוכן חדש...