Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עושים במקרה בו נפח המנוע המצויין ברישיון לא תואם לנפח המנוע בפועל?

גיליתי זאת בעקבות פרוייקט השיפוץ שהתחלתי.

מדדתי עם קליבר את מהלך הבוכנה ואת הקוטר, והמימדים תאמו לאלו של מנוע 1800 ולא 1600.

מה אני עושה?

אגב, מס' וקוד המנוע הרשומים על הבלוק תואמים למה שרשום ברישיון (כיוון שהאוטו עבר 3 טסטים- מאז שאצלי).

אבל עכשיו כמעט ולא רואים את המס והקוד בגלל שאזור זה התחמצן.

פורסם

האמת - אני לא חושב שזה משנה למשרד הרישוי, להם יותר עקרוני שקוד המנוע תואם, זאת במידה והוא לא זוייף.

אם יש להם טעות ברישומים ורשום להם שהמנוע הוא 1.6, הרווחת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מה שרשום ברישיון הוא RN.

בעל מהלך של 77.4

וקדח של 81 (מ"מ).

בפועל המהלך הוא 87 מ"מ (בקירוב, מדדתי עם קליבר פשוט).

והקדח זהה.

ככל שאני חופר יותר לעומק ככה אני מגלה יותר דברים שלא רציתי לגלות.

כשהתחלתי בזמנו להתעסק עם הקרבורטור גיליתי שהמנוע של הרכב הוא לא מקורי וכנ"ל גם הקרבורטור.

אח"כ הבנתי שהקרבורטור גם לא שייך למנוע הנוכחי.

אחרי פירוק הראש גיליתי שהראש דפוק (לפחות לפי דעתי, עדיין מחכה לחוות דעתם של המכונאים ובעלי הידע מהפורום-קישור לשרשור עם תמונות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=161327&page=5)

ועכשיו גם זה שהצלינדרים בנפח גדול יותר, נוסף על כך אני צריך לדאוג האם הס' על המנוע לא זויף.

פורסם

דגם המנוע(RN) אכן תואם ל-1.6.

מס' המנוע במנועי VAG מוטבע נקודות-נקודות ולא בקו רציף, כך תוכל לזהות אם לא מדובר בזיוף.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני אנסה מחר לנקות את האזור ולראות טוב יותר.

מה אני עושה במקרה וזה אכן זיוף?

מצד אחד (בתור אזרח שומר חוק) עליי להחליף מנוע ולהודיע שהמנוע שברשותי היה מנוע עם מס' מזוייף.

ומצד שני, גם כך אין לי יותר מדיי כסף- פשוט להשאר עם זה ואם אין למשרד הרישוי בעיה עם זה אז למה שלי תיהיה?

בשלוש שנים שהאוטו אצלי, אף פעם לא היתה עם זה בעיה, אני מניח כי קשה לראות את המס' בגלל החלודה.

פורסם

לא אמרתי שאני אודיע (או לא), שאלתי מה כדאי (בילים אחרות- מה אתם הייתם עושים אילו גילתם דבר כזה).

בנוגע לזה שאני מכניס ראש בריא למיטה חולה, את זה עשיתי לפני שלוש שנים כשקניתי את האוטו.

פורסם

הייתי בסרט מאד דומה כשהחלפתי את המנוע המקורי1600 במנוע יבוא 1900.

משרד הרישוי לא בודק דגם מנוע בהשואה לנפח- וסומך על רישומי /הצהרות היבואן!

הבעייה האמיתית: חברת הביטוח - אם הרכב חלילה יהיה מעורב בתאונה...והעיניין יתגלה (סבירות נמוכה

אבל הסיכון גבוה) חברת הביטוח עלולה להתנער מכל מחוייבות בטענה של שינויי מבני לא מאושר....

והיו לעיניין זה של התנערות הביטוח תקדימים!!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

לגבי תאונות, אני בנאדם זהיר, אני בין הבודדים שנוסעים (סליחה, נסעו) בכביש 90 בקטע שבין טבריה לצומת מושבת כנרת במהירות של 60 קמ"ש (לפי התמרור).

אז כל עוד העסק תלוי בי- תאונה לא תיהיה.

מעבר לזה, אלוהים גדול כמו שאומרים.

ולגבי הביטוח, אני מודע לעובדה (הביטוח, במקרה של תאונה יחפור ויחפור עד שיגלה משהו) שהם עלולים להתנער מאחריות במקרה של תאונה. העיקר, מבחינתי, שלא תיהיה בעיה מול משרד הרישוי.

פורסם

אם המנוע נראה חיצונית כמו מנוע 1600, והדגם הרשום עליו זהה ל-1600 אין סיבה לחשוש שחברת הביטוח תיכנס לתוך המנוע ותגלה שמישהו שינה את המבנה הפנימי שלו.

ואם נהיה קיצוניים, והתברר שמישהו החליף את המנוע ושינה את המספר הסידורי המוטבע עליו (בצורה "מקצועית") אבל עדיין מוטבע על המנוע שם הדגם של ה-1600, וחיצונית הם נראים זהים, נראה לי שאין לך מה לחשוש.

אם תרצה לתקן את המנוע, תקן. אם אתה מעדיף (מסיבות טכניות, לא בגלל אותו שיפור) להחליף, החלף (למקורי, ואז תיפטר מהעז...). אבל נראה לי שכך או כך אין לך בעיה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

נראה לי שזה מה שאני אעשה.

אני בספק אם במקרה של תאונה חברת הביטוח תפרק את המנוע לגורמים ותבדוק את נפחו.

תודה על התגובות.

• תוכן חדש...