Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן במים-פיאט אונו-

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם. היום תידלקתי ובבדיקת שמן-מים נאמר לי שעלי למלא שוב שמן (שמתי ליטר לפני שבועיים). בנוסף המתדלק אמר לי שיש לי שמן במים ושזה כנראה מצריך תיקון ראש מנוע. מחיפוש קטן בפורום הבנתי שזה באמת אינדיקציה לכך. שאלותי:

האם בהכרח מדובר בתיקון ראש מנוע? האם עלי להביא את הרכב למוסך במיידי? אציין כי אין כל בעיית התחממות (הוחלפה משאבת מים לפני חודשיים) והרכב נוסע בסדר גמור.

בנוסף-מה המחיר לתיקון שכזה? (אונו S70 93)

והכי מעניין אותי האם ניתן לנסוע כך עוד עד שקורה משהו מורגש או שזה מסוכן-והאם בהכרח מדובר בהחלפת ראש מנוע? הרכב מטופל (נקנה לפני חודש מחבר...מה שמוסיף להרגשת איכס).

מודה לכם מאוד!

פורסם

היי

לי יש גם כן פיאט אונו S70 שנת 91 והיום האוטו שלי במוסך על בדיוק אותו דבר , תיראה לבעיה כזאת צריך בעקרון לעשות ראש מנוע ובאותו הזדמנות צריך לבדוק את מצב הלאגרים כי מאחר והלאגרים גמורים שווה לעשות כבר מנוע.

אצלי כניראה המים מדללים את השמן , ואצלי כניראה האוטו מאבד מים וכאשר אני פותח את המכסה של המים אז המים בצבע חום קצת.

וגם אני עשיתי לפני חודש וחצי משאבת מים בדיוק כמוך והאוטו גם כן עשה טפול לפני חודשיים .

לערכתי זה ולדעת מכונאים זה ראש מנוע או מנוע.

מקווה שעזרתי

ניר

פורסם

ראשית תודה על העזרה. אפשר לדעת הצעת מחיר שקיבלת על ראש מנוע? והאם חובה להחליף את כל המנוע????

בנוסף אציין לגבי הרכב שברשותי כי הוא עבר 157 אלף ק"מ ואין כל עשן מהאגזוז.

תודה

דן

פורסם

דן, תעשה לעצמך טובה ואל תרוץ לשפוך כסף סתם.

צבע חום במים לא מעיד על שמן במים אלא על חלודה בסה"כ.

ממליץ לך ללמוד למלא שמן ומים לבד וללא עצות ממתדלקים וכו...

בהצלחה

פורסם
דן, תעשה לעצמך טובה ואל תרוץ לשפוך כסף סתם.

צבע חום במים לא מעיד על שמן במים אלא על חלודה בסה"כ.

ממליץ לך ללמוד למלא שמן ומים לבד וללא עצות ממתדלקים וכו...

בהצלחה

מעריך את תשובתך-ואכן המחשבה הראשונית שלי הייתה "לא להקשיב למתדלקים", אך בחיפוש בפורום הבנתי שהוא יודע על מה הוא מדבר כי שמן במים מתברר כאינדיקטור לאטם ראש מנוע+העובדה כי היה חסר לי שמן שבועיים לאחר שמילאתי פעם שעברה. כרגע אני חושש, ומתלבט אם ללכת למוסך מייד ובכלל אם כדאי לי לשים כ 5K על הרכב.

תודה!

פורסם

קודם כל תחליף שמן +מים, אח"כ תעשה שוב בדיקה כי אתה לא יודע מה המתדלק שם לך במקום שמן(!!).

ותלמד כלל חשוב - לא לתת למתדלק לבדוק שמן, מים , שמן ברקס וכו'(אפילו לא הייתי נותן לו להרים את המכסה מנוע!)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

כמה דברים:

ראשית-המתדלק מילא שמן מים שאני הבאתי לו מהבגאז'

שנית- מה ההתנגדות הנמרצת הזו אפילו לפתוח מכסה מנוע למתדלק? למה? אם הוא ישמים רק דברים שאני מביא לו ולא דוחף לי כלום?

ולבסוף-לעניין-אני יכול להמשיך לנסוע ככה או שחייב ללכת למוסך לתקן (ובוא נניח לשם הוויכוח שזה באמת אטם רש מנוע-ניתן לנסוע ככה?)

תודה

פורסם

למה אתה לא יודע לבדוק שמנים לבד?!

אז תלך למוסך שיבדוק עדיף, כי המתדלק לא תמיד ידע איפה המקס' ,וישים יותר ממה שצריך ואז יש לחץ שמן גבוה , ואז נפרץ אטם ראש במקרה הטוב ובמקרה הרע הרינגים נפרצים .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מי ממלא שמן לאחר באמצע נסיעה? לא שכחתם במקרה שכשאר הרכב בנסיעה, רוב השמן נמצא במנוע ובכל מיני מקומות...? לכן מן הסתם כשעוצרים רכב באמצע נסיעה, בודקים שמן וכו' צריך לתת לו לפחות לפחות 5 דקות לאחר כיבוי המנוע לתת לשמן לרדת לאגן השמן ! חובה! אחרת מה יוצא? השמן רובו במנוע? המתדלק בודק והופ? "חסר לך שמן" כשלמעשה יכול להיות שיש לך שמן מספיק, ואין כל בעיה ואז הוא מוסיף לך עוד... אתה מגיע הביתה ויש לך יותר מדי.. פעם הבאה זה עלול להוות בעיה.

פורסם

תעשו לעצמכם כלל:

בתחנת דלק, ממלאים רק דלק. אסור לפתוח מכסה מנוע.

שמן ומים בודקים בבוקר, לאחר שהרכב נח

כמה שעות טובות..

העובדים של התחנת דלק, הם אחרי צבא, הם באים

לעבודה עם אופניים, ואין להם מושג במכונאות

פורסם

"העובדים של התחנת דלק, הם אחרי צבא, הם באים

לעבודה עם אופניים, ואין להם מושג במכונאות"

אהבתי את הכללה, כל המתדלקים באים עם אופניים? ואין להם מושג?

זה שיש כמה שדחופים שמנים לא אומר שכולם ככה.., אני אישית מכיר מתדלקים שבאמת רוצים לעזור ולא מבלבלים את השכל

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

שלום.

בו נעשה סדר בבלאגן.

דבר ראשון אין לסמוך על המתדלקים כי כמו שנאמר חיליים משוחררים ולא מיתמצאים במכונאות רכב ביכלל!!!

לא רק זה, התפקיד שלהם הוא למכור מוצרים ולא רק דלק על תתעו הם לא בודקים שמן מים כי הם אנשים טובים הם בודקים מתוך הוראה לקדם מכירות של נוזלים למינהם ובכללי לא מענין אותם הרכב שלך בשיט.

דבר יש להבדיל בין התופעות כי הם בדרך כלל שונות לגמרי בין שמן במים [בתוך מערכת הקרור] וביין מים בשמן.

יש לבדוק כול תופעה לגופה ואחרי בדיקה יסודית להסיק מסכנות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
היי לכולם. היום תידלקתי ובבדיקת שמן-מים נאמר לי שעלי למלא שוב שמן (שמתי ליטר לפני שבועיים). בנוסף המתדלק אמר לי שיש לי שמן במים ושזה כנראה מצריך תיקון ראש מנוע. מחיפוש קטן בפורום הבנתי שזה באמת אינדיקציה לכך. שאלותי:

האם בהכרח מדובר בתיקון ראש מנוע? האם עלי להביא את הרכב למוסך במיידי? אציין כי אין כל בעיית התחממות (הוחלפה משאבת מים לפני חודשיים) והרכב נוסע בסדר גמור.

בנוסף-מה המחיר לתיקון שכזה? (אונו S70 93)

והכי מעניין אותי האם ניתן לנסוע כך עוד עד שקורה משהו מורגש או שזה מסוכן-והאם בהכרח מדובר בהחלפת ראש מנוע? הרכב מטופל (נקנה לפני חודש מחבר...מה שמוסיף להרגשת איכס).

מודה לכם מאוד!

תסלחו לי על הקפצת שירשור מלפני הרבה זמן

אבל סתם שאלה .... האם הכוונה שלך למיים בשמן או לשמן במיים ............ כי הבנתי שהאידיקציה לראש מנוע היא כאשר השמן הופך להיות כמו קצף של קפוצינו (משהו כזה)

• תוכן חדש...