Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותה התקנה, על נייד ונייח.

הרי מה ההבדל?

אל תשכח שבשלושת הדיסקים האלה, יש לך יותר מאשר XP רגיל, אפילו יותר מ-2003 SERVER.

שרתי DHCP, DNS, POP3/S, SMTP, MTA MUA, FILE SERVER, OFFICE, EDITORS וכו' וכו'.

בהתקנה מינימלית (עם GUI), אתה צריך פחות מ-1.5G (לא כולל SWAP ו-BOOT, וכמובן נפח פנוי נוסף).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

שאלה אחרת בנושא-

אני מתכנן ללמוד מדעי המחשב כבר שנה הבאה, ולהתברג לאיזו משרת סטודנט. האם הם יוצאים מנק' הנחה שאני חסר ניסיון וילמדו אותי גם לינוקס אם יהיה צורך, או שכדאי להתחיל ללמוד כבר מעכשיו? (יש לי די זמן פנוי אבל הוא מנוצל לטובת לימודי אנגלית ותחביבים).

אביעד

http://www.lovepostcards.net/288100 ;))))))))))))))))

מנהלים! הפרסומת ^^ מעצבנת!

פורסם

LINUX לא רלוונטי לתואר.

ילמדו אותך קצת UNIX וזהו.

יש יתרון למי שיודע לינוקס, בעבודות בתחום.

אתה רוצה, תלמד לבד.

תוריד הדרכות של CBT NUGGETS.

פורסם

תודה רועי, אבל לא הבנת אותי. אני יודע שבתואר לומדים על UNIX, אבל אם בעבודה יצטרכו ממני לינוקס - האם ילמדו אותי באיזה קורס, או שיישלחו אותי לטחון שעות על חשבוני בערבים?

אביעד

פורסם

אני הייתי הולך על 2 גישות:

1) ללכת על KNOPPIX כ LIVE CD - בתור התחלה ככה אתה לא צריך להתקין כלום למחשב שלך,

היה ואהבת , ישנה אופצייה להתקין אותו לתוך הכונן הקשיח...תזהר לא למחוק את הXP:wink:

2) להתקין VMWARE WORKSTATION על הXP שלך - ואז להתקין כמה גרסאות שאתה רוצה של לינוקס -להתעסק איתם קצת ולהחליט מי אתה אוהב לפני שאתה מתקין את כולן על הכונן הקשיח...

בכל אופן - הרבה הרבה הרבה עבודה(מהנה!) יש לפניך

בהצלחה

פורסם

סביר להניח שלא ישלחו אותך לקורס.

אחת מהדרישות תהיה, ידע ב-LINUX/UNIX.

אולי אח"כ ישלחו אותך לקורסים מקצועיים יותר.

אף אחד לא יממן לך את הידע שלך, אם זה לא רווחי בשבילו.

דבר נוסף.

לא הייתי הולך על LIVE CD.

את לינוקס לא צריך לאהוב ממבט ראשון. זה לא יילך.

צריך להתרגל אליו.

תתקין VMWARE, אפשרות נחמדה.

קח HD ותתאמן עליו (ב-BIOS תקבע באיזה HD לעלות).

הכי חשוב, כמו מכונאות רכב.

תלכלך את הידיים.

פורסם

תודה רוי. (אגב את כל הדברים בקישור שהבאת לי [לכתוב סקריפטיםם בסיסיים בUNIX] אני יודע פחות או יותר - דווקא היה לי קורס בנושא [מתמ בטכניון, מי שמכיר]).

בוא ניקח דוגמא בסיסית, סתם תגיד לי עד כמה מסובך לקנפג את המחשב הבא בלינוקס:

כרטיס מסך SIS MIRAGE מעאפן

כרטיס קול SB LIVE CREATIVE

פורטים USB

הכי חשוב: מודם THOMSON שמתחבר ל-USB.

האם למשתמש עם ידע טוב++ בחלונות יהיה מסובך להגדיר את כל זה? (אינטואיטיבית כמובן).

יש חלופות לאימיול? לביטורנט? לעורך HTML טוב? מה עושים עם אתרים שלא עולים טוב בפיירפוקס (כמו PSI?)

תוכנת גרפיקה טובה? דיבגר טוב ל-C++? (אני יודע שמה שיש ב-UNIX ה- GCC מעאפן ביותר).

אגב יש לי מנדרייק 10.1CE HEB שרכשתי תמורת 20 שקל לפני שנתיים.

אביעד

פורסם

אני כנראה גם הולך להתנסות בלינוקס קצת.

בחרתי את ההפצה של מנדריבה ONE 2007, מחר בבוקר נתקין את זה.

אשמח קצת לעזרה למי שהתקין לינוקס או אולי את ההפצה הספציפית הזו, איפה ניתן לטעות ולפרמט את הדיסק במקום ליצור מחיצה? החילוק של המחיצה בטוח? נעשה איחוי לפני, יש עוד משהו שחשוב לעשות?

מאוד חשוב לי הווינדוס שקיים עכשיו ואני מפחד מזה קצת.

יש לי עוד HD שיש בו דברים לגיבוי, הוא מג'ומפר כ SLAVE יש אפשרות דרך הביוס לגרום לו לעלות? (מותקן עליו ווינדוס)

אין לי כח לפתוח ולשנות ג'מפרים כל פעם שאני ארצה לעבור בין הווינדוס ללינוקס אם אני אתקין בHD שונים.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

אביעד, כל הרכיבים יזוהו בהתקנה, תבדוק ב-LSMOD תראה את כולם.

תהיה אולי בעיה עם המודם, אבל אני מאמין שהיא פתירה (אמונה זה דבר מאוד חזק בלינוקס).

אני עובד רוב הזמן בלי GUI, בטקסט, אז במקרים כאלה, תהיה מוכן לדפוק לפעמים את הראש במסך.

אין כמו למצוא עזרה באינטרנט עם LYNX. היסטרי.

אסף, אם יש לך מקום פנוי בדיסק, תשאיר אותו לא מפורמט.

תתקין לינוקס, יש שם כמה BOOT LOADERS שיסתדרו עם 2 מערכות הפעלה (LILO למשל).

את המחיצות תתקין על החלק הלא מפורמט בדיסק.

אתה צריך כמה ג'יגות בודדות (SWAP ו-/).

הפתרון עם 2 דיסקים הוא, שניהם מותקנים בנפרד, שניהם ACTIVE, בביוס תשים את הדיסק הלא רצוי כ-NOT INSTALLED.

ככה תעלה לך רק OS אחת, לפי בחירה ולא תוכל להרוס את השניה.

פורסם

אוקיי, אני מנסה להתקין את הלינוקס, הוא טוען בהתחלה איזה פס, ואז כשאני צריך לבחור שפה המסך נכבה.

הבחירת שפה עובדת כי בטלויזיה שמחוברת ל TVOUT בכרטיס מסך READON 9700 רואים שם כל מני שפות.

קשה לזהות אילו שפות כי רואים על הפנים, יש למישהו מושג למה המסך נכבה? מה אפשר לעשות?

בקשר לפותח הדיון, קצת מצטער שאני גונב לך את הדיון, אבל מקריאה רבה ברשת הבנתי שתחבר לך גירסה ויאללה, המומלצות למתחילים זה אובנטו ומנדריבה, אני בחרתי במנדריבה ONE 2007.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

• תוכן חדש...