Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 106 שנת 98.

אני מעוניין לרכוש תאורת קסנון.

בארץ מוכרים יקר וחשבתי להזמין:

הזמנת תאורת קסנון

יוצא סביב 130 דולר עם משלוח.מיסים עוד 25-35 דולר- עדיין מחיר טוב/

יש לי כמה שאלות:

1. כל הקיטים שיש שם נראים דומים. מישהו יודע מה נחשב טוב יותר וטוב פחות?

2. מה קורה עם האור הגבוהה במערכת כזו? (זה מתבטל?)

3. מה קורה סטסט? איך ניתן לקבל אישור ?

תודה לעונים.

I30 CW

פורסם

קראתי כבר את כל ההודעות בפורום הזה שקשורים לקסנון, לפני ששאלתי.

שאלתי כדי לקבל דיעה על מערכת מסויימת,כי יש כל כך הרבה, כולם שונים אך באותם מחירים.

לגבי אורות גבוהים ואורות דרך- לא מצאתי תשובה חד משמעית.

I30 CW

פורסם

קודם כל יש לחלק ל-2 קבוצות מכוניות מבחינת תאורה. :idea:

מכוניות שמופרד אצלהן האור הגבוהה והנמוך (H1\H7\H11 ובנוסף HB3\HB4 בד"כ) ומכוניות שהאור הגבוהה והנמוך הוא באותה נורה (H4).

אם לך יש נורה נפרדת לנמוך ונפרדת לגבוהה פשוט תקנה סט של הנורות המתאימות לאוך נמוך.

בנורה כמו ה-H4: בהלוגן רגיל ישנם 2 סלילים של תאורה (גבוהה ונמוך). בקסנון H4 ישנם מספר אפשרויות:

1) קיט שהוא גם נמוך וגם גבוהה ישנם 2 גופי קסנון על אותה נורה ונורות\קיט כזה יקרות מאוד.

2) נורה שמתי שאתה מפעיל אורות גבוהים יש מנוע קטן (Solenoid) שמעלה את הנורה עבור אור גבוהה (לא מומלץ, לא הכי אמין).

3) נורה עם אור נמוך קסנון (גוף יחיד) ואור גבוהה הלוגן (סליל קונבנציונלי).

4) נורה עם אור נמוך בלבד, גוף יחיד קסנון, מבטל את האור הגבוהה.

בנוסף:

נורת הלוגן סטנדרטית היא 55W או 60W ומפיקה בערך 1550 לומנס, קסנון רגיל צורך כ- 35W ומפיקה עד כפול, כ-3200 לומנס והיא בהירה בערך פי שלוש. תוכלת החיים של נורת קסנון היא 3000שעות לעומת 400שעות של נורת הלוגן. ישנם קיטים של 50W, עוצמת האור של אלה חזקה מאוד (מ-א-ו-ד). :shock3:

ובנוסף:

טמפרטורת אור נמדדת ביחידות קלווין (Kelvin), משמע [6000K[elvin וכו'.

ככל שהטמפרטורת אור נמוכה יותר, כך הספק האור יהיה גבוהה יותר (אור חזק יותר) אך הצבע יהיה גוונים של צהוב\כתום ככל שהטמפרטורה עולה, הצבא הופך ל: לבן-כחול-ורוד-סגול (בהתאם לעליה בטמפ').

ז"א: טמפרטורה של 3500K תהיה אור צהוב ומתחת צהוב חזק יותר. 4300K\4500K יהיה אור לבן, 6000K לבן עם גוון כחול, 8000K יהיה כבר כחול מאוד ו-10000K ויותר זה כבר סגול.

סגול לא עובר טסט, לא נראה לי שמשהו מעל 8000K או אפילו 8000K יעבור טסט (בלי קשרים).

לגבי בחירה של מערכת מסויימת, האמת זה לא כל כך משנה. רוב המערכות מיוצרות באותם מפעלים, הרוב המוחלט באסיה (סין, טיוואן, קוריאה).

נקודות חשובות:

* לבדוק שאם כותב המוכר "BI-XENON", שלא מוכרים לך אור גבוהה הלוגן או לחילופין את הנורה הזזה, אלא קיט אמיתי בעל 2 גופי קסנון (מצורפת תמונה).

* רוב המגברים של הקסנון בנויים במארז אטום למים, חשוב עדיין להיות בטוחים ולשאול, לוודא שמתי שמתקינים באוטו לא מעקמים את הלוח האחורי של המארז כי אז הצדדים נפתחים לחדירה של מים (או לאטום כראוי לבד במידה וכן).

* חשוב לקנות קיט שיוצר במפעל שעומד בתקן ISO.

מצורפת תמונה של נורת בי-קסנון אמיתית וגרף טמפ' צבע, הגרף לא ממש נכון לגבי הצבעים הגבוהים (למשל 8000K זה כחול מאוד ולא תכלת ו10000K זה כבר סגול), אבל ממחיש את הרעיון הכללי.

תומר.

Bi-Xenon bulb.jpg

Colortemp_K.jpg

Some days your the bug; Some days your the windshield

פורסם

סחתיין על ההסבר.

לגבי הלבטים האם לרכוש בארץ או מחו"ל.

במחיר שציינת (כ750 ש"ח) לא תחשבת מיסוי ו לא קיימת לך כל אחריות על הקיט.

כיום בארץ רוב הקיטים נימכרים עם אחריות לשנה לפחות ,עד רמת הנורה (מחיר נורה כ 200-300 ש"ח)

פורסם

1. חישבתי עם מיסים ועם משלוח. סה"כ כולל מיסים (חלקי רכב לוקחים 25 אחוז).- סביב 630 שקל.

2. אצלי יש H4 עם 2 סלילים

3. שהייתי בתאילנד ראיתי כמה מערכות מורכבות על רפלקטורים, וראיתי את המערכת שמזיזה את הנורה. דווקא נראה טוב מאוד.

איזה עדיף לבחור? מה הרוב מתקינים, רק אור אחד?

נראה לי אני אבחר 6000K.

I30 CW

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=55719

כדאי לקרוא גם את העידכונים בשרשור.

מי בכלל חושב להתקין "אור אחד"? החוק מחייב אורות מעבר ואורות דרך.

קנה בי-קסנון אם יש לך H4 או שתחליף פנסים לכאלו עם H1 או H7 וגמרנו.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

באתר שנתת ה H4-2 נראה כמו נורת קסנון + נורת הלוגן לאור הדרך, בקיצור מן קומבינה שעשו על מנת להמנע מבי-קסנון.

אל תשכח שכשנורת קסנון מפסיקה לעבוד, אתה צריך לרכוש נורה עם אותו מחבר כמו שבקיט שקנית או להלחים מחבר משלך, אחרת זה לא יתאים. איך הגעת למיסים 25-35 דולר, לא הבנתי.

פורסם

איך הגעתי?

על חלקי רכב לוחקים מיסוי של 25%. תעשה חישוב.

תאמין לי הזמנתי כבר המון מוצרים מאי ביי. מוצר מסויים עלה לי 6000 שקל ולא לקחו עליו מיסים בכלל...

אם יש לי אור חזק בתאורת דרך, למה לי להשתמש באור גבוהה? רק בשביל להבהב למישהו ?

I30 CW

פורסם

25% מס אבל מה עם מע"מ, דמי מחשב ושאר ירקות?

אור גבוה מכוון יותר למעלה על מנת שתראה רחוק יותר בדרכים חשוכות. אין קשר בכלל ללסמן לנהגים. תגיד לי, למדת בכלל תאוריה פעם?

אם האור שלך נראה לך חזק עד כדי כך שאתה לא צריך אור גבוה, זה אומר שאתה מסנוור כל נהג שמגיע ממולך וכל נהג מלפניך!

ההספק של נורות מעבר ודרך הוא דומה, ההבדל הוא בגובה בעיקר.

פורסם

אהבתי את ההסברים...ממש מקצועי.

אתה יכול לקנות כאן בארץ דרך חברת קסנלייט שמייצרת את מערכות הקסנונים מהטובים בעולם. יש לך אחריות בישראל, אנשי מקצוע שייסיעו לך ויתאימו לך את הנורות המצאימות

המחירים של 700-900 ש"ח אלה מחירים של מוצרים סינים שלא חיים יותר משנה ואיכות אור ירודה .

מעבר לעובדה שישנם בעיות של הפרעות אלקטומגנטיות והתחממות גבוהה של הבלסטים.

אל תתפשר ולך על מוצר טוב שגם תנה ממנו ולא רק תגיד שיש לך קסנון

תבדוק ב www.xenlight.com

ברוך -

• תוכן חדש...