Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה יעזור ניתוק המצבר? (אני לא מזלזל בדבריך - פשוט רוצה להבין מה אני עושה ולא להיות לעשות דברים כמו קוף).

לדעתי הכוונה לאיפוס תקלות שמורות במידה וקיימות.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אביב אתה בסדר:wink:

הכוונה היא להחזיר את מחשב ניהול הגיר לערכים הבסיסיים ,במידה וניתן למחוק ערך שגוי היכול להרשם עקב הסיבות שרשמתי בהודעתי הקודמת

יגאל

פורסם

יגאל, במידה ואני אכן מנתק את המצבר מה עוד יתאפס?

מד קילומטראז' (לא כללי אלא משני, זה שאתה יכול לאפס)? עוד משהו? מה עם כרית אוויר? זכור לי שיש קשר כלשהו (אולי אני טועה כאן).

תודה, דני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

גם לנו יש ניסאן אלמרה 2001 פרפקט בהתחלה שקנינו את הרכב לפני כמעט שנתיים הייתה בעיה דומה הרכב הייה בועט בין ההעברות ההילוכים בדקנו אותו במורשה ולא נתגלתה כל בעיה כעבור כמה זמן זה הסתדר לבד אין לי מושג איך אבל אנחנו נוסעים איתו עד היום והרכב בכללי מגלה אמינות שלא תאמן פשוט מעולה

פורסם

רגע, זכור לי שאין מחשב בקרת תיבה אוטומטית במודלים האלו, הרי יש כבל קיקדאון.

דעתי כמו סיזו, לנסות לכוון את הכבל קיק-דאון ולעשות זאת במוסך שמבין בזה או במכון גירים אוטומטיים.

פורסם

דניאל - אפשר לקבל הסבר על הקשר בין כבל קיק-דאון למכה בהעברה מראשון לשני?

בברכה, דני.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
רגע, זכור לי שאין מחשב בקרת תיבה אוטומטית במודלים האלו, הרי יש כבל קיקדאון.

דניאל אני מזכיר לך את השרייד 93 1300 שכשהחלפתי בו רדיאטור חימום פנימי נדהמתי לגלות שיש לו מודול בקרה אלקטרונית לגיר. לאותו שרייד יש גם כבל קיק דאון.

פורסם

שלום רב

הגיר בניסן אלמרה ( לא פרפקט ) הוא גיר מכני פשוט מאד רק עים תוספת של נעילת ממיר מומנט דבר אשר נותן לו אורך חיים רב

מהירות העלאת \ הורדת הילוכים משתנת ומושפעת מכבל הקיק דאון ( גירים ישנים ) . יש לבצע בדיקה שהכבל מווסת בצורה נכונה . נתקלתי רבות שהכבל מווסת נכון ויש נקישה עדינה במעבר ( לא נגרם נזק מעבר לכך ) וגם נתקלתי בנעילת ממיר בעיתית אך במקרים בודדים מאד .

בברכה זיסו יוסי

פורסם

נעילת הממיר לדעתי בסדר. אך הנקישה כלל לא עדינה.

במידה והאשם הוא כבל הקיק-דאון, האם זה משהו מסוגך לכיוון? מה הן העלויות של עבודה כזאת?

במידה והוא לא האשם - מה האפשרויות האחרות? (איני רוצה להגיע למוסך בלי לדעת במה אני עלול להיתקל).

חוץ מהמכון של ספי, יש משהו יותר קרוב לאיזור של רחובות שהייתם ממליצים עליו?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
דניאל אני מזכיר לך את השרייד 93 1300 שכשהחלפתי בו רדיאטור חימום פנימי נדהמתי לגלות שיש לו מודול בקרה אלקטרונית לגיר. לאותו שרייד יש גם כבל קיק דאון.

אכן כך, לשרייד יש באמת בקרת תיבת הילוכים יחד עם כבל קיקדואן - יצור כלאיים מאוד יחודי.

לאחר בירור נוסף, אין לאלמרה בקרת ממוחשבת וכוון של כבל הקיקדאון פותר ברוב המקרים בעיית מכות בהעברת הילוכים 1-2.

פורסם

תודה רבה לכולכם. עכשיו עוברים לשלב ב'.

מקום באיזור רחובות שיעשה את העבודה ועלות משוערת (כלומר 100 שקל עבור כיוונון קטן או 1000 שקל עבור פירוק חצי אוטו).

מראובן את משה (מורשה קרסו המקומי) אני רוצה להימנע ומעדיף ללכת למכון לגירים אוטומטיים. האם יש מומלצים באיזור? או שהכי קרוב הוא המכון של ספי? (רפי לין - אולי אתה תוכל לעזור כאן?).

שוב תודה רבה, דני.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ובכן - אם אין המלצה למקום קרוב יותר - בשבוע הבא אבקר את ספי. מה העלות המשוערת של כיוון כבל קיק דאון? רק סדר גודל, שאני אדע למה לצפות.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

רציתי רק להגיד לך, שאתה דיברת על בעיה שאני סובל ממנה וכבר לא יודע איך להסביר אותה למוסכים, וגם פחדתי ללכת בדיוק כמוך, אם אני עוזב את הגז בין העברה של ראשון לשני זה רק מחמיר עם הזמן ואני חוטף כמו בום כזה מהגיר.

חשבתי לחליף שמן אבל שללתי את זה לפי מה שאתה מספר.

הרכב הוא לנטרה אוטומטית 96 GLS .

שאלה למומחים, הגיר שלי סובל מאותה תופעה, גם אצלי קשור לכבל קיק דאון?

הבעיה שהוא תיאר היא בדיוק אותה בעיה שיש לי.

רציתי להגיד שהגיר עבר שיפוץ רציני לפני 3 שנים, הוא סובל מבעיה נוספת שהיא, בזמן שאני בוחר את המצב של D צריך לחכות כל פעם 2 שניות להרגיש שהגיר התחבר בצורה מלאה, אם ישר נותנים גז הרכב לא סוחב וזה קורה גם שהמנוע חם, לא משנה מתי תמיד יש את הבעיה הזאת.

החלפתי מצבר לפני חודש ואז בעצם ניתקו את שלי והבעיה, לא נפתרה ככה שבמקרה שלי גם האופציה הזאת נוסתה.

הדבר היחיד שלא ניסתי ודיברו איתי עליו בתור המלצה היה , החלפת פילטר שמן גיר ושמן גיר, אומרים שאולי היפלטר קצת סתום ואין לחץ שמן בגיר, שאמרתי להם שהילוך R נכנס ישר, התגובה היתה שהוא מתחבר פיזית ולא עובד על לחץ שמן כמו D , משהו כזה.

לטיפולכם.

פורסם

שבת שלום חברים, ותודה

נכנסתי רק עכשיו וקראתי את שלל התגובות מהימים האחרונים.

ואולי אין באמת בעייה, וזו הפעולה הרגילה של הגיר הנ''ל' , כלומר, מחליף בלי ''עידון'' בין הראשון לשני.

לאלוהים(ולספי) פתרונים.:lol:

בכל אופן, אני מתכוון לפנות לספי, שיאיר את עיני בסוגיה זו.

תודה.

• תוכן חדש...