Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשקול גם לשלוח מייל מאוד מפורט בצירוף כל המסמכים(מתורגמים) ליצרן.

מנסיון(של אחרים), היצרן לא מזלל ואף שונא כאשר היבואן של מוצריו מתנהג בצורה כזאת.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין לכם מושג מה יבואנים מוכרים לפעמים כרכב חדש.

חבר שלי קנה ואן-דורה חדשה בתחילת שנות ה 90.

הרכב היה בעייתי ברמה של ביקור במוסך כל חודש, תמיד עם בעיות חשמל.

לאחר כחצי שנה (התחיל החורף) התחיל באוטו ריח נוראי של רקבון, בהרמת השטיחים נתגלו כמויות מזעזעות של עובש וכל הריצפה חלודה לחלוטין.

היבואן סרב להחליף את האוטו ורק לאחר שנתיים בבית המשפט, רגע לפני הכרעת הדין הם הציעו עיסקת טיעון נדיבה ביותר כל עוד לא יהיה פסק דין לרעתם אשר יציין שהרכב הספציפי הזה נפל לים בהנפה שלו מהאוניה!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמו לכל יצרן בכל העולם, כנראה נפלת על רכב לימון, אני באופן אישי נוטה להאמין שנפלת יותר על מוסך לימון, מאשר על רכב שהיה פגום.

ההתנהלות אשר אתה מתאר, והמסמכים שאתה מביא יותר ממרמזים שהמוסך אינו עולה על הבעיה, אלא נוקט בשיטה של מצליח..

נחליף חלקים עד אשר נצליח לעלות על הבעיה.

טיימינג ברכב שעבר רק 5,800 ק"מ זה לחלוטין אינו תקין.

לצערי , היבואן בארץ לרוב אינו נוטה ללכת לקראת הלקוח (מנסיון אישי בעבר) וזה מחייב אותך לנקוט בגישה מעט יותר רשמית ולוחצת בדמות עורך דין, ותחילת דיאלוג ותכתובת רשמית מול היבואן.

ממליץ לך לעשות זאת בהקדם, ולכתב גם את היצרן וליידע את היבואן בכך.

קל זה לא הולך להיות, מציע לך גם להיות יצירתי כגון טרייד אין לדגם 2007 בתוספת סימלית אשר תוסכם על שניכם, או להחליף לדגם 2006 אשר אולי קיים במלאי..

בהצלחה, ותעדכן.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אין לכם מושג מה יבואנים מוכרים לפעמים כרכב חדש.

אנחנו קנינו בשנת 94' טנדר קאיה (הראשונים שהגיעו לארץ. היום יש כמה בודדים שעוד נוסעים בבעלות מעץ). האוטו לא היה מסוגל לעבור יותר מ 1000 ק"מ (בין יומיים לשבוע עבודה) בלי להיכנס למוסך לכיוון בלמים כי הם היו מושכים חזק והאוטו לא היה עוצר.

היבואן (בזמנו זה היה עופר) לא הצליח להתגבר על הבעיה ובאחת הפעמים הוא אמר שיחליף את כל מערכת הבלמים ויעביר אותו בדיקה במכון. האידיוט אפילו התקשר אלי לספר לי שהוא לא עבר והם מנסים להעביר אותו במכון אחר.

סוף הפרשה היה מסמך שהוצאנו ממכון רישוי במרחק 200 מטרים מהמוסך שלהם מיד אחרי שהאוטו יצא עם טופס התקינות שבו כתוב שהרכב מסוכן לנסיעה עקב בלמים לא תקינים. איימנו בתביעה משפטית וקיבלנו את כל הכסף חזרה עד השקל האחרון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

היית צריך לזרוק להם את הרכב חזרה בפרצוף ולדרוש רכב חדש מהניילונים תקין.

עצם העובדה שנתת להם להתעסק עם הרכב החדש שלך עשית טעות!!

אני לא רוצה לזרוע לך מלח על הפצעים אך אם היית קונה יפני סיכויי הרבה יותר נמוך שלא היית נתקל בעניין כזה.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

תודה לכולם על התמיכה והאכפתיות.

רציתי להגיד לכם שבחודש דצמבר שלחתי המון מכתבים ודיברתי עם שירות הלקוחות של קרסו. בכדי ללמוד על הזלזול של שירות הלקוחות שלהם, הנה מה שקרה אז.

ההצעה של מנהלת השירות הייתה 8000 ש"ח הנחה על רכישת רכב רנו מגאן (Renault Megane Expression), הדגם שיש לנו עכשיו, אבל 2007. זאת הצעה גרועה אבל הרנו שלנו באותו זמן עלתה 108,000 ש"ח הם רצו לקנות אותו ב- 99,000.

וההפתעה היותר גדולה היא, שקרסו הורידה את מחיר המכונית בסוף נובמבר ל- 123,000 וזה פורסם בכל העתונים ומנהלת השירות רצתה לתת לי הנחה של 8000 ש"ח על המחיר הקודם 129,000 והיא טענה שההנחה של 6000 ש"ח היא הנחה של המשווקים על אף שזה פורסם בידיעות שזאת הנחת יבואן (בגלל השינויים בינואר).

באותו חודש הלכתי לסוכניות של קרסו וקיבלתי הצעות מחיר ובלי הפתעות המחיר היה 123,000 והמשווקים אמרו שזאת הנחת יבואן.

זאת ממש חוצפה:

1. הם רוצים לקנות את הרכב שלנו בפחות מ- 11,000 ש"ח, ואנחנו נאלצים לוותר עליו בגלל שהם מסרו אותו עם פגמים!

2. אפילו ההנחה הקטנה של 8000 ש"ח זאת אשלייה והם רוצים לשכנע אותי שמחיר הרכב הוא 129 במקום 123... חוצפה. כלומר ההנחה בפועל היא 2000 ש"ח.

קרסו הורסים את המותג Renault.

פורסם
תודה לכולם על התמיכה והאכפתיות.

רציתי להגיד לכם שבחודש דצמבר שלחתי המון מכתבים ודיברתי עם שירות הלקוחות של קרסו. בכדי ללמוד על הזלזול של שירות הלקוחות שלהם, הנה מה שקרה אז.

ההצעה של מנהלת השירות הייתה 8000 ש"ח הנחה על רכישת רכב רנו מגאן (Renault Megane Expression), הדגם שיש לנו עכשיו, אבל 2007. זאת הצעה גרועה אבל הרנו שלנו באותו זמן עלתה 108,000 ש"ח הם רצו לקנות אותו ב- 99,000.

וההפתעה היותר גדולה היא, שקרסו הורידה את מחיר המכונית בסוף נובמבר ל- 123,000 וזה פורסם בכל העתונים ומנהלת השירות רצתה לתת לי הנחה של 8000 ש"ח על המחיר הקודם 129,000 והיא טענה שההנחה של 6000 ש"ח היא הנחה של המשווקים על אף שזה פורסם בידיעות שזאת הנחת יבואן (בגלל השינויים בינואר).

באותו חודש הלכתי לסוכניות של קרסו וקיבלתי הצעות מחיר ובלי הפתעות המחיר היה 123,000 והמשווקים אמרו שזאת הנחת יבואן.

זאת ממש חוצפה:

1. הם רוצים לקנות את הרכב שלנו בפחות מ- 11,000 ש"ח, ואנחנו נאלצים לוותר עליו בגלל שהם מסרו אותו עם פגמים!

2. אפילו ההנחה הקטנה של 8000 ש"ח זאת אשלייה והם רוצים לשכנע אותי שמחיר הרכב הוא 129 במקום 123... חוצפה. כלומר ההנחה בפועל היא 2000 ש"ח.

קרסו הורסים את המותג Renault.

מעניין שרנו (וניסן - מה שקרה בישראל לאלמרה - שבצדק לא רואה את המזדה ממטר באירופה ומה תרם השם קרסו לפיאסקו צריך היה להילמד על ידם ) ממשיכים להיות מוקסמים מהמכירות של קרסו לממסד עוד מ ה -R4/R5

פורסם

סה"כ הם (קרסו) הלכו ישר לפי האחריות

הסיבה היחידה או יותר נכון הטיעון הנכון שאתה יכול לתבוע אותם זה עוגמת הנפש וימי עבודה

אם באמת הגיעו מים עד נפש תחפש את המנהל הכי בכיר שתמצא ותגיד לו שקנית רכב חדש מתוך כוונה להינות ולא לסבול ונמאס לך לחזור למוסך כול שני וחמישי

(תחכה לתגובה ואם התשובה לא ראוייה) תגיד לו שפנית לעורך דין שידאג שיפצו אותך על כול עוגמת הנפש והשירות הלקוי.

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

E_M אני חולק עליך קשות, ברגע שמוסרים רכב שנקנה כרכב סוג א' ובמלוא הסכום הנדרש ע"י היבואן קרסו, הצד השני אמור למסור רכב תקין ולא סוג ב' ומקולקל... הרי אנחנו חפצנו ברנו מגאן חדשה בניילון ולא משומשת עם היסטוריה לא ידועה... במקום לנסוע ברכב הרנו בילתה זמן רב במוסכים...

הנה תקצירים מפסקי דין טריים לטובת כולם:-

מקרה 1 - א 009670/00 (שלום י-ם) יהודה מילר נ` יוניון מוטורס בע``מ

נפסק: ... אדם הרוכש רכב חדש, מבקש להימנע בדיוק מאותן תקלות וליקויים שיחייבו אותו להגיע חדשות לבקרים למוסך …

הפנייה לפסק הדין המלא

מקרה 2 - א` 4356/98 (שלום ב``ש) ציון אביב נ` יוניברסל

נפסק: ... בית המשפט מציין כי מכונית שנתגלו בה מיד לאחר רכישתה פגמים ותקלות כה רבות, מן הראוי שהנתבעת היתה שוקלת החלפתה עוד בהיותה בת מספר חודשים. הרוכש רכב חדש מצפה כי יעשה שימוש ברכב החדש מבלי שיתקל בבעיות ובלי שיצטרך לפקוד מוסכים ולבצע תיקונים, אלא רק אותם טיפולים שוטפים הנחוצים לצורך אחזקתו של רכב חדש ...

הפנייה לפסק הדין המלא

הגישה שלך פסולה, והיא באמת משרתת רק את היבואנים שמוכרים רכבים פגומים ומסתתרים מתחת למטריית האחריות וההבל. די לזלזול.

פורסם
סה"כ הם (קרסו) הלכו ישר לפי האחריות

הסיבה היחידה או יותר נכון הטיעון הנכון שאתה יכול לתבוע אותם זה עוגמת הנפש וימי עבודה

אם באמת הגיעו מים עד נפש תחפש את המנהל הכי בכיר שתמצא ותגיד לו שקנית רכב חדש מתוך כוונה להינות ולא לסבול ונמאס לך לחזור למוסך כול שני וחמישי

(תחכה לתגובה ואם התשובה לא ראוייה) תגיד לו שפנית לעורך דין שידאג שיפצו אותך על כול עוגמת הנפש והשירות הלקוי.

אלעד

תקרא עוד פעם ותבין

בקשר לפסק דין - אני שמח (וציפיתי) לראות ששופט מתייחס לבעיה בכובד ראש

כנראה שעל פי התקדים (או התקדימים) הנ"ל כדאי לך לפנות לעורך דין ולדרוש החלפה ברכב חדש ותקין לחלוטין

אבל לפי דעתי - אם אין תקלות חוזרות יכול באמת להיות שהייתה בעייה ספציפית ותוקנה

על כול פנים הייתי הולך לאחד המנהלים הבכירים (לא במוסך) ודורש פיצוי על כול הטרחה והריצות המיותרות

וד"א מה שאמרתי על תביעה בגין עוגמת נפש זה בדיוק הסעיף שהשופט קבע

תהנה ובהצלחה!

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

צודק, הכוונה שלי הייתה הגישה שיבואן קרסו עמל לפי כתב האחריות. הרי שלמדתי בגרך הקשה שכתב האחריות יכול לשמש את היבואן כמטרייה בעת פניית לקוח ממורמר.

הדבר הזה פשוט שערוריה, תאר לעצמל שההיתה קונה טלוויזיה 50 אינטץ' ב- 60,000 ש"ח, ועם הרכבתה נתגלתה בעייה, אני לא חושב שאז היבואן של אותה טלוויזיה היה נותן לי טלוויזיה חילופית ומתקן את הפגם. וזה בגלל שרק בתחום הרכב היבואנים יכולים (ובכוח שצברו) להתחבא מתחת לכתבי אחריות ולהתעולל בלקוחות שלהם. ותן לי להביע את ההערכה למועצה להגנת הצרכן, שבעבר טיפלה בתלונה שלי באמינות וביעילות.

וכשזה נוגע לעולם הרכב, התחום פרוץ, המועצה להגנת הצרכן לא יכולה לעשות כלום.

במקומה יש תפקיד של "ראש ענף תלונות במשרד התחבורה" שמאוייש כעת ע"י מר אבי יגר, שכבר יצרתי איתו קשר, ואני מחכה להסברים מן היבואן על התקלות החוזרות שרכב רנו מגאן העגום. עד עכשיו לא קיבלתי תוצאות מהתקשרות זאת אני יעדכן אותכם.

פורסם

שלום לחברי הפורום, תודה על האינפורמציה שקיבלתי מאז פתיחת השרשור הזה. מאז כבר דיברתי עם ידיעות אחרונות אני מקווה שהם יקבלו תגובה מחברת קרסו (היבואן) בהקדם, וגם שלחתי עוד מכתב למר אבי יגר ממשרד התחבורה, וביקשתי הסברים ונימוקים לגבי כל התקלות שהיו ברכב רנו מגאן שלנו. התקשרו אליי מקרסו וביקשו ישיבה עם מנהלת השירות ועוד מנהל או חבר הנהלה מחברת קרסו. אני ידווח לכם בשבוע הבא אחרי הפגישה על התוצאות, שאני מקווה שיהיו טובות והוגנות. בינתיים לא שלחתי את המכתב לחברת Renault בצרפת, אני מחכה לתוצאות מהפגישה, וגם עצרתי את התביעה ע"י עורך דין עד לשבוע הבא. האן יש לכם עצות לגבי מפגש כזה, והאם יש למישהוא נסיון במשא ומתן מול היבואן?

פורסם

אל תוותר להם לפי ההיסטוריה אתה צודק. תמשיך במאבק שלך הם צריכים לפצותך:

1. עוגמת נפש.

2. תקלות חוזרות ורכב פגום.

3. ולפי מיטב מסורת של קרסו, שירות לקוחות רע.

תדבר בפרטי, יש לי בן דוד שעבר חויה דומה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ברצוני לעדכן את חברי הפורום שסוף סוף הבעיה נפתרה. אחרי מאבק עם היבואן של כמה חודשים, פנה אליי מנהל בכיר בקרסו והגענו להסכם. לצערי לא אוכל לפרסם את ההסכם כבקשתם.

מה שאני יכול להגיד שהרכב שודרג ל- 2007 בתנאים מועדפים, ואחותי מאושרת ברכב החדש.

ה- 2007 נראה קצת יותר טוב מ- 2006, בדגם המאובזר גם הפלסטיק מסביב לרכב בצבע אפור יפה במקום שחור. והמתיחת הפנים בשנה זאת שיפרה את מראה חזית הרכב.

בקיצור חברים, במאבק נגד יבואים לא לוותר, צריך להתמיד ולערב את כל הגורמים האפשריים.

פורסם

אני שמח בשבילך ובשביל אחותך.

חבל שבארץ דברים נפתרים רק כעבור הרבה צעקות, איומים והשקעת אנרגיות מיותרות.

זה כמובן נכון לא רק לתחום הרכב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...