Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפונטו ספייס, ELX, 2001, אוט' עם 150,000 ק"מ, יד 2 (הראשונה השכרה):

1. מנוע- בלאי פנימי גבוה, רעשים במנוע, הפרש לחץ בצילנדרים, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, צינור נשם קרוע, לתקן תושבת מצנן, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים

2. מערכת פליטה- מעיכות במערכת

3. לתקן זוית היגוי

4. חריקות בבלימה

5. פנסי חזית בטסט הבא יצטרכו לנקות אותם מבפנים, מצבר ישן(2004)

6. שמן כהה בלאי דיסקיות הילוכים, רעש מתיבת ההילוכים, רעידה בתאוטה, מעיכות אגן שמן גיר

7. שילדה נקייה

עכשיו ברור לי שאף בדיקה לא תהיה מושלמת, ונסעתי ברכב והרגשתי דוקא שהוא נוסע וטוב בלי רעשים, השאלה היא האם חברות הבדיקה מגזימים בתקלות שהם מוצאים כדי לכסתח את עצמן, ואם מישהו יוכל לשער לי עלות תיקון של הליקויים......

עד שחשבתי שמצאתי רכב שאני רוצה ומחפש הרבה זמן.....

המחיר שהוא רצה היה 33K ואחרי הבדיקה מוכן לרדת ל31, הם זה שווה

פורסם

אני לא מומחה אבל רבות נכתב במיוחד בפורום "ייעוץ ברכישת רכב" על בדיקות רכבים ועל סעיפים חוזרים בכל בדיקה שהם רק כסת"ח ולא יותר.

בגדול ההמלצה היא תמיד לסנן מה סטנדרטי וכתוב תמיד לבין דברים מהותיים שבאמת דורשים תיקון או התייחסות. זה עושים בעזרת הפורום, הבוחן במכון ומוסכניק שאתה סומך עליו או מוסך מורשה לרכב.

צינור הנשם הקרוע מתייבש ולכן נקרע -עלותו לחלק מקורי היא סביבות 300 ש"ח כולל הרכבה.

בפונטו חשוב מאוד לבדוק שלא מילאו ברדיאטור מים מכל סוג שהוא כי אם כן זו יכולה להיות סיבה לברוח מהרכב. האידיאלי הוא שהקפידו תמיד לשים רק נוזל קירור כחול מסוג פאראפלו paraflu.

פנסי החזית בפונטו הופכים לעכורים בחלק הפנימי מול הנורה ובגדול לא ניתן לתקן זאת. כל עוד האוטו עובר טסט לרוב לא מחליפים אותם. ניתן לבדוק זאת ממש בקלות. העלות אמורה להיות סביבות 1500 ש"ח להחלפתם.

לגבי תיבת ההילוכים האוטומטית - רציפה - יכול להיות שחלק מהדברים שכתבו בסעיף 6 בכלל לא רלוונטיים לתיבה מסוג כזה אבל הדבר הכי מדאיג הוא שכתבו: "מעיכות אגן שמן גיר" - אגן השמן של התיבה אכן נמוך יחסית אבל הוא מאוד חזק (אמרו לי במוסך שהוא יותר חזק מאגן שמן המנוע) ואם יש מעיכות זה אומר שהאוטו קיבל מכה חזקה, אולי בירידה ממדרכה. תיבת ההילוכים הזו יקרה למדי ואישית הייתי בודק במוסך מורשה של פיאט האם הנזק לאגן משמעותי והאם זה יכול להעיד על בעיה עתידית.

תבדוק מתי:

הוחלף טיימינג

האם היו בעיות במערכת הקירור

מתי החליפו לאחרונה שמן תיבת הילוכים

ובאופן כללי איך האוטו טופל ואיפה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

ראיתי את המודעה לרכב הזה ביד 2 :)

לדעתי בק"מ כזה ועם עבר של השכרה ההורדה צריכה להיות גדולה בהרבה,

בתוספת של 8,000 ש"ח אתה כבר יכול לרכוש מיד ראשונה מפרטי עם מעט ק"מ.

לגבי התקלות - לא נראה משמעותי לדעתי, אבל לגבי תיקון זווית היגוי זה נשמע כמו אחרי כיוון פרונט לא איכותי, ומדוע היה צריך כיוון פרונט ?

בברכת שבת שלום

פורסם

תודה לעונים עד כה!

1. בהנחה ואכן אלו התיקונים שיש לבצע ברכב + הכנסת הרכב למוסך מורשה לצורך יישור קו,

מישהו יכול לשער לי עלות טיפול כוללת?? (שאני אדע פחות או יותר למה להכין את עצמי..)

2. האם על פי אחד הליקויים (או יותר) הייתם פוסלים רכישה של הרכב??

פורסם

1. קפוץ למוסך עם הרכב ביום ראשון ושאל אותם לחוות דעתם המקצועית. מה צריך לתקן ומה כסת"ח, וכמובן מה העלות.

2. שוב, אותי היה מטריד נושא הלחץ בצילנדרים. יכול להיות שזה מעיד על משהו.

Back to the original - NC again.

• תוכן חדש...