Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגרמניות אף פעם לא היו אמינות.

באמת חוכמה גדולה לייצר רכב כמו החיפושית 1,000,000,000 שנים ולהגיד שהוא אמין.

הרי אחרי שנה\שנתיים כבר עולים על כל בעיות הייצור (למרות שמעדיפים לא לפתור אותן תמיד...).

בסקר שנערך לפני מעל לשנה בארה"ב,נראה שפולקסוואגן היא מכונית מאוד לא אמינה וככל שחולפות השנים,התקלות (יחסית למתחרות)מתרבות.

למה יש רק שנה אחריות?(עכשיו שנתיים,לאחר תקנה של משרד התחבורה).

הריי בסקרי JD POWER (סקרי שביעות רצון,המורכבים בעיקר מאמינות),מפגרת פולקסוואגן אחרי הצרפתיות.

לפעמים יש לצרפתיות יותר תקלות,נכון.

אבל ההבדל הוא שתקלה ברנו זו הידלקות פתאומית של נורת כרית אוויר,

ובפולקסוואגן זה מרימי חלונות,גיר אוטומטי,מחשב ניהול מנוע,קצרים וכו...

תוסיף לזה מחיר קנייה מגוחך,אחריות קצרה,מחירי חלפים אסטרונומים וקיבלת פראייר שקונה סמל.

(הכוונה לרכב חדש ולא למשומש שההיסטוריה שלו ידועה לבעלים,הרי רב המכוניות ולא משנה התוצרת,כבר לא מתקלקלות בשנת 2003).

פורסם

רק עכשיו נפל לי האסימון באמת.

רוב נהגי המוניות שדיברתי איתם טוענים שהדגמים הישנים של מרצדס יותר אמינים...

הם אפילו מלמלו משהו על זה שהם מצטערים שהם החליפו אוטו.

וכידוע נהגי מוניות בוחנים את הרכב שלהם על פי כמה ק"מ הם עושים עם האוטו עד שהוא נשבר לשנים :lol:

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

בקשר ל VW משיחה עם חבר בעל מוסך - הרכבים לא אמינים בעליל ובלשון המעטה

חלקי חשמל ובקרה מתקלקלים שם בקצב מואץ אפילו בהשואה לרכבי PSA . אולי הבעיה טמונה בשוק האירופאי המשותף וחוקי יבוא יצוא , יש להשוות את היבוא והיצוא לאותה ארץ, ולכן אם VW מכרה בכך וכך כסף עליה לקנות ציוד וחלפים מאותה ארץ למשל ספרד או רומניה. או שמורידים רמת אמינות בכוונה שהרי ידוע שהרווח במכירת מכונית הוא במכירת החלפים וכך מגדיל היצרו את רווחיו . עוד משהוקטן והוא נושא בחינת המכונית לפני פס ייצור - ביפן 30 חדש באירופה 18 חדש אולי כאן טמון ההבדל .

I LOVE PEUGEOT CITROEN CARS

פורסם

עם הרבה נותני שירות-ליסינג-הנציגים שמביאים את הרכבים למוסך-שאלתי אותם-מה אתם הרבה מביאים למוסך-יישר הוא התחיל להתעצבן-"נמאס לנו מהפיג'ו והסיטרואן האלה-כל שבוע מוסכים-הרבה בעיות חשמל-C5 רכב הכי לא אמין שיש-הלקוחות מתעצבנים שצריכים לקרוא לנו כל הזמן".

שאלה הבאה-מה עם היפניות?-"אחלה מכוניות-רק טיפולים ודלק וסע לשלום!"

זה הציטוט האמיתי...

תקראו ותחשבו ותעשו את החושבין שלכם!

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

לפעמים עולה בראשי המחשבה שהכנסותיה של חברת צ'מפיון מגיעות מהטיפולים וחלקי החילוף היקרים. והכנסותיהם של יבואני היפניות מגיעים בעיקר ממכירות רכבים.

קחו למשל דוגמא שהייתה לי במוסך :

פאסאט TDI, הוחלף לה גיר פעמיים אחרי 2000 ק"מ.

פאסאט TDI' הוחלף לה גם גיר וגם אלף מכלולים אחרים אחרי 5 חודשים במוסך, בסוף גילו שזה מכלול הטורבו בעל צורת גיאומטריה משתנה.

אני יכול להביא פה עשרות דוגמאות.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בניסיון סובארו ודייטסו - רק שים דלק שמן וסע לאורך 3 שנים כ"א שהיו משומשות

ואילו VW וגם אופל ראיתי הרבה יותר מוסך על בעיות שלא חלמתי שלא לדבר על הבדל מחירים לפחות X2 מה לעשות לא היה איכפת לי לנסוע באוטו אירופי פחות אמין בתנאי שמחירי החלפים יהיה סביר אבל לא כך הדבר בארץ!

פורסם
בניסיון סובארו ודייטסו - רק שים דלק שמן וסע לאורך 3 שנים כ"א שהיו משומשות

ואילו VW וגם אופל ראיתי הרבה יותר מוסך על בעיות שלא חלמתי שלא לדבר על הבדל מחירים לפחות X2 מה לעשות לא היה איכפת לי לנסוע באוטו אירופי פחות אמין בתנאי שמחירי החלפים יהיה סביר אבל לא כך הדבר בארץ!

:shock:

הת'רד הזה לא מלפני שלושים שנה בערך???

או שרק עכשיו סיימת את המחקר ההשואתי שלך על אמינות מכוניות....

:lol:

פורסם

וכידוע נהגי מוניות בוחנים את הרכב שלהם על פי כמה ק"מ הם עושים עם האוטו עד שהוא נשבר לשנים :lol:

נהגי המוניות (ותאמין לי שאני מכיר את האוכלוסיה טיפה יותר טוב ממך) אוהבים לקשקש לא מעט, אז נכון שמרצדס של פעם-דיזל בלי טורבו בלי מחשב עם גיר אוטומטי של 3 הילוכים היא יותר אמינה והגיר מחזיק יותר זמן...כי יש עליו פחות כח ועומס....אבל כל נהג מונית כזה שתציע לו לחזור ל190\250 של פעם במקום 220\270CDI חדישה עם 5 הילוכים טורבו והתקלות ביחד, מיד ישאר בנוכחית....אז לקשקש הם אוהבים אבל במבחן המציאות התוצאות ברורות

בקשר לאמינות של רכב ישן מול חדש....רכב בלי מחשב עם גיר אוטומטי "טיפש" וחסר שכלולים ומנוע לא חזק מידי שמעמיס עליו...בלי אלקטרוניקה בקרות וחיישנים-לאיזה תקלות בדיוק אפשר לצפות ?....אז מה, אז אתה מוכן לקנות רכב ישן ומיושן רק בשל אמינותו ? לא נראה לי......

פורסם

אין הרבה אנשים שקונים מכוניות אירופאיות (לא כולן, רק לצורך הטיעון) כי הן יותר אמינות / השירות יותר טוב. זה ידוע מפה ועד עיראק שהשירות של האירופאיות גרוע, ובמיוחד של VW בארץ, וכל מי שתשאל יגיד לך שהיפניות הרבה יותר אמינות.

אז למה לקנות אירופאי?

א. בגלל איך שהוא נראה, עם כל הכבוד אני אקנה אודי 100 בן 7 לפני שאקנה יפני חדש (באופן עקרוני כמובן)

ב. כשאתה נוסע באוטו אירופאי, ובמיוחד גרמני (או וולוו או משהו), אתה מרגיש שאתה נוסע במשהו חזק שלא יתקמט כמו DL או קורולה - מבחוץ כמו מבפנים: כשהייתי יותר קטן נראה לי טבעי לחלוטין מדי פעם לתת ברכיה לדלת (סתם) אם סגרתי אותה חלש מידי, מה שביפני היה מקמט את הפח, ואם אני במקרה מסתובב והיד שלי במקרה פוגעת בהגה, אני בטוח שלא קרה כלום, שלא כמו ביפני שיש לי תחושה שהוא כזה מתפרק.

ג. האיכות. עם כל הכבוד, לאירופאיות יש רמת גימור, במיוחד פנימית (גם הצורה אבל גם איכות יצור החלקים), הרבה יותר טובה. אתה נוסע ושום דבר לא רועד. הידיות והכפתורים של החלונות לא זזים ימינה ושמאלה כשנוגעים בהם וכו'. הכל מחובר כמו שצריך.

כמובן שעדיין אני לא מוצא סיבה לקנות צרפתיה :)

**עריכה: אה, וד"א אני מכיר הרבה אנשים עם VW ואודי שלא היו להם כמעט בעיות, ולא רציניות בכלל גם אחרי 10 שנים ויותר. (רק למען גילוי נאות אוסיף שלאודי 80 הישנות יש נטיה מוזרה להישרף באופן כללי)

** עריכה נוספת: מתוך נתונים ממגזין "מכוניות" של החודש (אוקטובר): למרות שVW ירדו במכירות באירופה, הם עדיין מקום ראשון בתחום עם מעל 2% יותר נתח שוק מאשר למקום השני - פיז'ו-סיטרואן (שאלו, להזכירכם גם פיז'ו _וגם_ סיטרואן). בנוסף האוטו השני הכי נמכר באירופה הוא גולף (אחרי הפיז'ו 206).

אז אם הסקר נכון, למה האירופים ממשיכים לקנות גרמניות?

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם
מאחל לכל אחד רכב אמין כמו פיזו סיטרואן

פשוט טטפלו כמו שצריך ואל תחפשו לחסוך כסף

:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

למה אתה מאחל צרות לחברי הפורום?

אין מן בן אדם אתה? :shock:

ובקשר לעובי הפח, מדובר בדרך כלל בסטיגמה....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נהגי המוניות (ותאמין לי שאני מכיר את האוכלוסיה טיפה יותר טוב ממך) אוהבים לקשקש לא מעט, אז נכון שמרצדס של פעם-דיזל בלי טורבו בלי מחשב עם גיר אוטומטי של 3 הילוכים היא יותר אמינה והגיר מחזיק יותר זמן...כי יש עליו פחות כח ועומס....אבל כל נהג מונית כזה שתציע לו לחזור ל190\250 של פעם במקום 220\270CDI חדישה עם 5 הילוכים טורבו והתקלות ביחד, מיד ישאר בנוכחית....אז לקשקש הם אוהבים אבל במבחן המציאות התוצאות ברורות

בקשר לאמינות של רכב ישן מול חדש....רכב בלי מחשב עם גיר אוטומטי "טיפש" וחסר שכלולים ומנוע לא חזק מידי שמעמיס עליו...בלי אלקטרוניקה בקרות וחיישנים-לאיזה תקלות בדיוק אפשר לצפות ?....אז מה, אז אתה מוכן לקנות רכב ישן ומיושן רק בשל אמינותו ? לא נראה לי......

אני לא יודע מי אתה (וגם ממש לא מעניין אותי!).

אני גם לא יודע עד כמה אתה מכיר את האוכלוסיה,תנחש מה גם אני מכיר :!:

אתה אומר משהו ואז נותן לעצמיך סתירה בפנים,

איך? בא ואני אסביר לך איך:

עם ההיתקדמות של הטכנולוגיה ,בא גם חוזק החומרים והתיכנון שלהם(משהו שאני יכול ללמד אותך דבר או שתיים עליו).

אז מה אם יש יותר כח למכוניות של היום...עם הכח הזה בא תיכנון יותר מתקדם וחומרים טובים יותר שיכולים לספוג את האנרגיה הזאת בצורה ממש טובה.

מה לעשות שחלק מהחברוות כעצם "התיעלות" מוזילה את איכות החומרים שלהם,והתוצאה:תוצר אמין פחות.

אז תחשוב שנייה לפני שאתה מעלה משהו על הכתב.

ועוד משהו....אני די בטוח שהמכוניות של היום אמורות להיות יותר אמינות,לא?(ואני יודע שבחלק מהמיקרים זה לא ככה)

מאחל לך גמר חתימה טובה-גלעד 8)

פורסם
אין הרבה אנשים שקונים מכוניות אירופאיות (לא כולן, רק לצורך הטיעון) כי הן יותר אמינות / השירות יותר טוב. זה ידוע מפה ועד עיראק שהשירות של האירופאיות גרוע, ובמיוחד של VW בארץ, וכל מי שתשאל יגיד לך שהיפניות הרבה יותר אמינות.

אז למה לקנות אירופאי?

א. בגלל איך שהוא נראה, עם כל הכבוד אני אקנה אודי 100 בן 7 לפני שאקנה יפני חדש (באופן עקרוני כמובן)

ב. כשאתה נוסע באוטו אירופאי, ובמיוחד גרמני (או וולוו או משהו), אתה מרגיש שאתה נוסע במשהו חזק שלא יתקמט כמו DL או קורולה - מבחוץ כמו מבפנים: כשהייתי יותר קטן נראה לי טבעי לחלוטין מדי פעם לתת ברכיה לדלת (סתם) אם סגרתי אותה חלש מידי, מה שביפני היה מקמט את הפח, ואם אני במקרה מסתובב והיד שלי במקרה פוגעת בהגה, אני בטוח שלא קרה כלום, שלא כמו ביפני שיש לי תחושה שהוא כזה מתפרק.

ג. האיכות. עם כל הכבוד, לאירופאיות יש רמת גימור, במיוחד פנימית (גם הצורה אבל גם איכות יצור החלקים), הרבה יותר טובה. אתה נוסע ושום דבר לא רועד. הידיות והכפתורים של החלונות לא זזים ימינה ושמאלה כשנוגעים בהם וכו'. הכל מחובר כמו שצריך.

כמובן שעדיין אני לא מוצא סיבה לקנות צרפתיה :)

**עריכה: אה, וד"א אני מכיר הרבה אנשים עם VW ואודי שלא היו להם כמעט בעיות, ולא רציניות בכלל גם אחרי 10 שנים ויותר. (רק למען גילוי נאות אוסיף שלאודי 80 הישנות יש נטיה מוזרה להישרף באופן כללי)

** עריכה נוספת: מתוך נתונים ממגזין "מכוניות" של החודש (אוקטובר): למרות שVW ירדו במכירות באירופה, הם עדיין מקום ראשון בתחום עם מעל 2% יותר נתח שוק מאשר למקום השני - פיז'ו-סיטרואן (שאלו, להזכירכם גם פיז'ו _וגם_ סיטרואן). בנוסף האוטו השני הכי נמכר באירופה הוא גולף (אחרי הפיז'ו 206).

אז אם הסקר נכון, למה האירופים ממשיכים לקנות גרמניות?

מצטער לאכזב אותך אבל רוב מה שרשמת פשוט שטויות ...

נכון שאאודי 80 זה רכב יחסית אמין, גם לחבר שלי יש כזו שכבר יותר מ-10 שנים על הכביש ונוסעת יפה מאוד (המנוע קצת עייף אבל זה בגלל שאח שלו דיי קרע לו את הצורה) אבל מצד שני תקח את הגולף הנוכחית, רכב פשוט לא אמין. וזה ממש מעצבן לגלות נקודות שחורות על כל הפלוצווגן הלבנה החדשה שלך שקנית לפני חצי שנה ב-140K ש"ח (מקרה מאוד מוזר שקרה לדוד שלי והגולף שלו) ...

ורק שתבין, ממש אבל ממש אין לי משהו נגד גרמניות, היה לי רכב גרמני שאני אהבתי אותו ואני עדיין מטורף על האוטו הזה, אני יכול לשבח אותו מהיום ועד מחר (איכות, נוחות, עיצוב וכו') אבל מילה אחת טובה לא תשמע עליו ממני בתחום של האמינות ...

ועכשיו לקטע של ה"עובי פח", סליחה באמת אדון שמאי/בוחן תנועה שבודק לי מכוניות לפי "אם לחצתי עם הברך והפח התעקם זה אומר שהרכב לא בטוח", אם השיטת בדיקה שלך כל כך טובה אז למה לא מאמצים אותה ב-NCAP ??? אם אתה כ"כ מאמין בעצמך אתה מוזמן ללכת וללמד את האוכלי צפרדעים האלה איך לבדוק בטיחות של מכוניות ...

עכשיו סיימנו עם הקטע של הציניות (באמת הגזמתי קצת ואם נפגעת אז אל תעלב כי זה לא אישי נגדך פשוט הדברים שלך קצת מוגזמים) ונעבור לקטע הרציני. כיום בונים מכוניות שדווקא מתקפלות בשביל למנוע פגיעה באנשים שנוסעים באוטו, מעניין מה תגיד על הפח שלהם ???

רק שתדע שיותר פח לא אומר יותר בטוח !!! תקח לדוגמא את הוולוו הישנות, הם אומנם גדולות וכבדות ואכן נותנות לך תחושה של יציבות ובטחון על הכביש אבל בזמן תאונה אני אעדיף להיות בקורולע "המתקפלת" שלי מאשר להיות בוולוו כזו(ולא בגלל שמדובר ברכב חדש יותר אלא בגלל שהקורולע מתוכננת "להתקפל" בזמן תאונה בניגוד לוולוו שנבנת בעידן שחשבו שיותר פח זה יותר בטוח), שלפי טענתך כמובן יותר בטוחה ...

ועוד נקודה, חבל שאתה מכליל שלכל היפאניות יש פח מתקמט ושהם משדרות שהרכב לא יושב טוב על הכביש. אני מזמין אותך לנסיעת מבחן על הקורולע החדשה, תסגור את הדלת ותרגיש את האיכות שהיא משדרת, הסגירת דלת היא כמו סגירה של דלת של כספת (משפט שאני בד"כ אומר אותו על הפולו הישנות), הפלסטיקה וכו' ...

אני גם מזמין אותך לנסיעת מבחן על הקורולה שנת 93 של סבא וסבתא שלי (רכב עם בקושי 50K ק"מ, יד ראשונה), כמובן שזה רכב של זקנים שנעשה בו אך ורק שימוש סביר. אתה מוזמן לבוא לראות ולשמוע איך הרכב לא מקרקש, הכל יושב במקום כמו ביום שהרכב יצא מהמפעל, שום כפתור או ידית לא שבור או מראה סימנים של עייפות ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...