Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמר, אין לי מושג על סמך מה אתה מתבסס שאתה קובע בצורה כה נחרצת קביעות שכאלה על הרגלי הנהיגה שלי, אני ממש לא חושב שאפילו הניסיון הרב שלך (ובהזדמנות זו אודה לך אישית על היעוץ שקיבלתי ממך באשכול זה) בנושא לא מספיק כדי לקבוע אותן. תופתע לשמוע שאני נהג די זהיר, או לכל הפחות נעשיתי לאחר השלילה על תנאי, ולא רק מחשש מהחוק, אלה מהבנה עמוקה ואישית של התוצאות של נהיגה פרועה בכבישים ציבוריים.

רמזור מהבהב הוא פריבליגיה? אולי, אבל אם החלטת ליישם פריבלגיה זו, אז המעט שניתן לעשות הוא לקבוע סטנדרט של מס' הבהובים, כדי למנוע בלבול, שבפועל, מסכן את הנוהגים באותו הכביש - ואת זה אני אומר מניסיון של אי ספור בלימות פתאומיות של אנשים שהגיעו לרמזור זה והופתעו (התנגשו באחור גם באימי וגם באבי שעצרו כחוק, אך כנראה שהנהג מאחוריהם לא מכיר את הרמזור כמוהם ולא הספיק לעצור בזמן), ואף מס' תאונות לא קטן שקרו בצומת זו בדיוק כתוצאה מבלימות אלה.

מה שאתה אומר מצויין לתיאוריה, אבל אם בפועל התיאוריה הזאת לא מתמזגת עם המציאות, כדאי ומומלץ לעשות חושבים איך מגדירים את ה"רובוט" הזה כדי שהוא ישרת אותנו בצורה שתגרום לצומת להיות בטוחה יותר, אבל כנראה ש500K בשנה קורצים יותר, אז אתה יודע מה? בוא נשאיר את זה ככה.

בכל אופן, כמו שכבר אמרתי, זאת דעתי האישית.

האם יש לך/מישהו אחר תשובה לשאלה בנוגע לשתי השאלות הקודמות שלי:

אחרי כמה זמן הנק' מתאפסות אם בכלל?

ונניח שישלחו אותי לקורס נהיגה מונעת, האם זה מבטל הנק'?

שוב תודה על העזרה עד כה,

יוסי

פורסם

תגובתי הסתמכה על כך שקיבלת "הפתעה" בדואר, ושלא זכרת מי ומה. לפיכך, ולפי מה שכתבת (כנראה שאכן ביצעת את העבירה) - אני מסיק שעברת בצומת באור אדום ללא תשומת לב מספקת.

יכול להיות שהרמזור בעייתי (לא ציינת את מיקומו), אבל זה עדיין לא מונע ממך להגיע אליו במהירות שתאפשר לך בלימה בטוחה, שלא תפתיע את אלה שמאחוריך (אגב, בירוק מהבהב אין שום סיבה לעצור בצורה פתאומית. כמוהו כירוק רגיל, והוא רק משמש אינדיקציה להתחלפות קרובה).

גם אם מי שהציב את המצלמה ותכנת את הרמזור בצורה הזו יכול היה לתת מרווחים אחרים - זה עדיין לא עושה את המערכת ל"מכונה לחליבת כסף". אגב, ניתן לפנות למשטרה ודרכה לבקרת רמזורים בבקשה לתיקון המצב.

לגבי שאלותיך האחרות - כל התשובות כאן :

http://mot.gov.il/wps/portal/HOME/HE_RISHUI_INFO/index.jsp?subject=HE_RISHUI_55

פורסם

תודה רבה על הקישור.

בנוגע לרמזור, "מכונה לחליבת כסף", בלי לנסות קלעת בול, זה יותר מכונה מאשר רמזור.

ובמידה והוא מהבהב הבהוב אחד ואז מתחלף, בכביש שהוא בין עירוני (משמע מהירות של 70 לפחות), קל מאוד למצוא את עצמיך במצב בעייתי שבו אתה או שורף רמזור + מקבל הפתעה, או בולם מאוד חזק.

דעתינו חלוקות בנושא זה ולכן אין טעם בויכוח האידואולוגי הזה, בהחלט אנסה לפנות לגורמים שציינת, אם כי קשה לי להאמין שהם יפגעו לעצמם בפרה... סליחה, רמזור הזה.

המשך שבוע מצוין.

יוסי.

פורסם

שמר, אומר ואדגיש שמעבר ברמזור אדום בגלל חוסר תשומת לב הרבה יותר גרוע ממעבר ברמזור אדום במודע. אינני תומך באף אחד מהם כמובן.

הרמזור אמור להבהב 3 פעמים. חבל שעד כה לפנית לגורמים הנכונים בבקשה לשיפור/שינוי המרזור הנ"ל. במקום זה אתב עובר באדום, מסכן את עצמך, את הסובבים אותך וגם גורם נזק לכיס שלך.

ליאור

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...