Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במאזדה 121 שלי הוחלף היום סוף סוף קלאץ'. ההרגשה שונה לחלוטין.

הקלאץ' הישן היה קלאץ' קשה מאד. התחושה בקלאץ' החדש היא חלקה, ואני אפילו לא יודע למה להשוות אותה. אולי לקלאץ' של מאזדה 323 שנהגתי עליה. אני משום מה מעדיף את התחושה של הקלאץ' הקשה, הישן. האם זה משהו שניתן לכיוון? כי אני יודע שזה לא בגלל שהקלאץ' היה גמור, נהגתי ברכב אחר בו התחושה בדוושה הייתה דומה. אולי סוגים שונים של קלאץ'?

והבעיה העיקרית, נקודת החיכוך. במוסך שמו לי נקודת חיכוך נמוכה מדיי, ביקשתי שיעלו אותה, המוסכניק העלה אותה יותר מדיי. ראיתי שהוא הזיז שם איזשהו חלק, לא בדיוק יצא לי לראות מה. מה זה החלק הזה? איך הוא נראה? איך אני יכול למצוא אותו? וממה צריך להיזהר כשמשנים נקודת חיכוך?

תודה מראש.

פורסם

הקלאץ' היה קשה עקב התיישנותם של הרכיבים שלו והתנגדותם לתנועה.

נק' החיבור של הקלאץ' (בהנחה שהכוונון לא אוט' , לפי תיאורך) נקבעת ע"י שינוי מיקום אום על כבל הקלאץ'.

חזור למוסך שיעשה לך את זה בשתי דקות , כיוון לא נכון עשוי במקרים קיצוניים להרוס את הקלאץ' החדש/הגיר.

פורסם

תודה. מה הכוונה בכיוון אוט'? לא נראה לי ששמעתי על כזה דבר. האם יש סיכוי שבמאזדה 121 או ברכב משנת 97 בכלל יהיה כזה דבר?

פורסם

אין קשר לגיל הרכב. המנגנון האוטומטי נמצא ברכבים מסוימים, אך אני מניח שלא ברכב שלך,

תקשיב לעצתו הנכונה של שמר, וחזור למוסך, זה זכותך, ובקש להחזיר בחזרה את הכוון להפרדה נמוכה יותר ויעילה יותר, הפרדה גבוהה תביא לקיצור חיי הקלאץ, ולהחלקתו תוך זמן קצר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

האם ידוע לכם אם בקליאו 98 1400 יש כיונון אוטומטי או ידני?

אצלי הנק' חיכוך גבוהה מידי.

אם יש כיוון אוטו' מה ניתן לעשות?

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

פורסם

אורי צודק.

מנסיון - מוסכניק סידר אצלנו משהו בקלאץ ולאחר התיקון נק' החיכוך הייתה גבוהה מאוד לטעמי עד שבקושי הצלחתי לנהוג כמו שצריך , למחרת כבר התרגלתי.

פורסם
האם ידוע לכם אם בקליאו 98 1400 יש כיונון אוטומטי או ידני?

אצלי הנק' חיכוך גבוהה מידי.

אם יש כיוון אוטו' מה ניתן לעשות?

עד כמה שזכור לי בכל דגמי הקליאו המוקדמות וברנו אקספרס הכוון אוטומטי, ולא ניתן לשנות אותו, בכוון אוטומטי, אורך חיי הקלאץ, מוכפל עד משולש, בגלל כוון תמידי של גובה ההפרדה לגובה הרצוי על ידי היצרן, מבלי להזדקק לטובה של המכונאי במוסך, שברוב המקרים, יתעלם מהפרדה גבוהה, ו/או ימתח את הקלאץ , מה שיגרום לקיצור חיי הקלאץ, והגדלת פרנסת המוסך, אין מי הרשום לעיל משום הכללה, אך אני נתקלתי, במכוניות רבות, שהקלאץ לא מכוון ומפריד גבוה לאחר זמן ארוך מאז החלפת קלאץ, מבלי שהמוסך יטפל זאת בטיפול, ומבלי לידע את בעל הרכב , בכוון הקלאץ להפרדה נמוכה , תוך ימים ספורים, מזמן ההחלפה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

בעבר היתה לי סיאט קורדובה 95' עם נק' חיכוך גבוהה מאוד.

לאחר שהחלפתי לה קלאץ' עדיין הנק' חיכוך היתה גבוהה וכיון של הכבל היה אוטו'.

מה יכול לגרום לתופעה כזו?

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

• תוכן חדש...