Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
**אני מתנצל מראש על השפה הבוטה, השרשור הזה הצליח לגעת לי בעצב חשוף**

שום גדר בטיחות ושום נעליים, מי שהרג את ליאור זה רק החבר המטומטם שלו, או שאפשר לומר שליאור ז"ל התאבד, כי הוא השתתף במרוץ לא חוקי, ומזל שלא לקח גם חיים של אנשים חפים מפשע שעברו במקום.

*הבהרה- ליאור ז"ל הוא בעיניי ל א חף מפשע. אחרי הכל, הוא ידע יופי מה הם עושים*

הוא והחברים המטומטמים שלו יצאו למירוצים האלה כל שבוע לפי מה שחבריו העידו מייד אחרי התאונה, וזה רק היה עניין של זמן.

להאשים את הגדר במותו זה הדבר הכי מטומטם שאתם יכולים לעשות, ואני מתפלא על גולשים בפורום מוטוריקה שיכולים להרשות לעצמם להוציא כאלה שטויות מהמקלדת ועוד לקרוא לעצמם "חובבי מוטוריקה".

זה לא שאני פותר את מעצ מאחריות, אחרי הכל, גם אדם חף מפשע יכל להתקל בגדר והתוצאות היו דומות. אבל

תארו לעצמכם ששני ילדים היו מוצאים את האקדח של אבא במגירה, משחקים בו ואחד מהם נהרג, מי אשם? החברה שייצרה את האקדח?? לא!! אלא האבא שלא שמר על הכלי וכך גם עם הילדים האלה. ואל תנסו להסיט את תשומת הלב מהפושעים האמיתיים במקרה זה- חבורת הפרחחים הירושלמית, שהיום מתאבלת על חבר.

חבר,אני תומך מאוד במה שאתה אומר אבל בין מה שאתה אומר והדמיון לסיפור הזה יש מעט הבדל.

בסיפור הזה 2 ילדים מצאו אקדח של אבא,ובאקדח של אבא לא היתה נצרה לצורך העניין נגד ילדים/היתה פגומה.

אז האשמה פה היא כפולה,כאשר רובה נופלת על חברו של ליאור שריקי ועל ליאור שריקי ז"ל עצמו.

הידעתם שחברו של ליאור שריקי נסע ללא מלווה?* עילה למחשבה.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנוסף למה שנכתב מעלי, אפשר גם להאשים את ההורים של ליאור על זה שהם לא מנעו ממנו לצאת מהבית עם החברים האלה או שלא אמרו לו כלום על הנהיגה...

זכור לי משהו על דוד של ליאור שראה את הנהג אחרי שהוא מעך את הג'יפ... משהו בסגנון של "מגיע לו למות מהטעויות שלו".

הסביבה (והמשפחות של החברים במיוחד) היתה מודעת למחדל הזה, אבל אף אחד לא עשה משהו בנדון (רק דיברו על "כמה זה מסוכן" ו"מישהו יפגע מזה בסוף"..)

אז הנה, מישהו נפגע מזה. אז מה עכשיו? מישהו יעשה משהו...?

אני לא חושב שתרבות הנהיגה שלהם תשתנה בהרבה, אולי הם יהיו עם פרצוף רציני כשמישהו יזכיר את מה שהיה - בשנה הקרובה.

אח"כ - כולם יצחקו על זה ויספרו חוויות על כל מה שהם הצליחו לעשות עם האוטו של אבא / דוד / סבתא כשהם היו יותר צעירים. עצוב כמה שזה יהיה, לאט לאט הם ישכחו את ליאור ותרבות הנהיגה שלהם תחזור לשגרה ואולי אפילו יותר גרוע, כי הם יצאו מזה בחיים, ולא נגרם להם נזק, אז הם יכולים לנסות תרגילים חדשים עם האוטו...

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם
דוגמא מטופשת.

אני מבין אותך ואת הכעס שלך על החבר שנהג והרג את ליאור אבל כמו שאתה כועס ונרגז על הבנאדם שלקח אחריות על חיו של הנער כך אני כועס גם על מעצ שעשו פאשלה ענקית עם הגדר הזו !

הצעיר נהג כמו בהמה והתנהג כמו ילד ללא ניסיון ונהג ללא מלווה ועדין עם כל זה היה אפשר למנוע את המוות של הנער במידה והגדר לא הייתה חודרת לרכב וליאור היה יוצא פצוע קל כמו הנהג ! ! ! !

שוב, אני לא מאשים את הגדר בהכל אבל עדיין מדובר בחיו של נער מסכן, ולא רק באיביזה טורבו מושבתת.

חבל מאוד על ההתקנה הלקויה והזילזול בבטיחות במקרה של תאונה.

פורסם

תגידו, לא נמאס לכם לטחון את אותם הדברים על גבי כבר 6 עמודים???

גם אם תשימו לב, תגלו שיש שיטתיות בשרשור...

עמוד וחצי מדברים על הגדר בטיחות ומאשימים אותה על שהרגה את הנער ה"מסכן", אחרי זה יש עמוד וחצי שטוען שהנער והנהג הם ה"אשמים"... כולם מתחילים להסכים עם זה, עד שלמישהו שוב נשבר והוא אומר שהגדר בכל זאת הייתה אשמה, ואז שוב כולם "כן! כן! הגדר אשמה, מע"צ אשמה!" ואחרי עוד עמוד וחצי שוב מישהו נשבר ואומר שוב שהנערים אשמים, ועכשיו להתפתחות האחרונה, שגם ההורים, הדודה והחבר של החברה של הגיס של הסבתא שעשה תאונה כשהיה בן 17 - כולם גם גרמו לילד למות...

תגידו, לא נמאס לכם??? אולי מספיק???

בברכה!

יונתן.

פורסם

סלח לי, התבלבלת קצת.

קרא שוב את ההודעה שלי ותבין שאני מאשים אך ורק את הנהג, אבל שמתעסקים פה בחיים ומוות של נער אז הגדר אכן הייתה יכולה להציל חיים, גם אם הנהג השתולל, נסע בלי מלווה, החינוך בבית שלו היה לקוי או לא יודע מה ......

תן טיפה כבוד למה שקרה.

יהיה זיכרו ברוך.

פורסם
תגידו, לא נמאס לכם לטחון את אותם הדברים על גבי כבר 6 עמודים???

עמוד וחצי מדברים על הגדר בטיחות ומאשימים אותה על שהרגה את הנער ה"מסכן", אחרי זה יש עמוד וחצי שטוען שהנער והנהג הם ה"אשמים"... כולם מתחילים להסכים עם זה, עד שלמישהו שוב נשבר והוא אומר שהגדר בכל זאת הייתה אשמה, ואז שוב כולם "כן! כן! הגדר אשמה, מע"צ אשמה!" ואחרי עוד עמוד וחצי שוב מישהו נשבר ואומר שוב שהנערים אשמים, ועכשיו להתפתחות האחרונה, תגידו, לא נמאס לכם??? אולי מספיק???

ככה זה אמור להיות בפורום לא? כל אחד נותן את דעתו המנומקת על הנושא.

ובפורום המונה 17,896 נכון ל 30-05-06 סביר להניח שתשמע מגוון דעות ותגובות.

קבל את זה בהבנה, כי זה חלק מהפורום.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
ככה זה אמור להיות בפורום לא? כל אחד נותן את דעתו המנומקת על הנושא.

ובפורום המונה 17,896 נכון ל 30-05-06 סביר להניח שתשמע מגוון דעות ותגובות.

קבל את זה בהבנה, כי זה חלק מהפורום.

ל'

אני מסכים איתך, אבל זה רלוונטי כאשר באמת לאנשים יש דעות שונות, ולא סתם שחזור של אותה הדעה שנכתבה עמוד קודם!...

או אם נגיד כל בני המשפחה היו מביעים את צערם בשרשור, או אפילו אם כל אחד היה מציע פתרון ייחודי לבעיות כאלו בעתיד...

אבל בתאכלס אם לנפות את הניסוחים השונים - יש כאן שתי דעות:

1. כולם אשמים, אבל הנהג יותר.

2. כולם אשמים אבל מע"צ יותר.

זהו. לא פחות ולא יותר...

באופן כללי, רץ גם הצער על המוות המיותר... ובערך פה מסתיים התוכן של השרשור...

ובין אם בפורום יש 10 איש או 100,000 איש - כמות האנשים לא מעידה בהחלט על הטרוגניות בדעות...

בברכה!

יונתן.

פורסם

אבל התענינות האנשים במקרה עצוב ומזעזע שלא קורה כל יום זה הסיבה למספר התגובות והעמודים ..

מקווה שלא יפתחו עוד שירשורים כאלו.:|

פורסם
אבל התענינות האנשים במקרה עצוב ומזעזע שלא קורה כל יום זה הסיבה למספר התגובות והעמודים ..

מקווה שלא יפתחו עוד שירשורים כאלו.:|

האמת, כשאני חושב על זה, זה לא כמות התגובות, וגם לא תוכן התגובות שהפריע לי...

זה הוויכוח הסתמי שהתפתח בנוגע למי אשם יותר!

כי סבבה, זה ברור לכולם שהנערים התנהגו בצורה פסולה, וזה גם ברור שהמוות אולי יכל להימנע אם הייתה גדר תקנית... וברור שחינוך נכון מצד הורים היה מונע את זה אולי...

אבל ברגע שמתחילים להתווכח על זה, ועוד להתחיל להנחית האשמות לכל עבר.... מבחינתי הרגשתי כבר שזה פוגע בכבוד הנפטר... אז החלטתי להגיב...

אני גם, כמוך מקווה שלא יפתחו עוד שרשורים כאלו...

בברכה!

יונתן.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

הכתיבה שלך מאוד נגעה לליבי ולא בגלל ששם משפחתי שריקי.. נדגיש כי אין לי שום קשר משפחתי ואין אני מכיר את המנוע ז"ל.

מכאן נדגיש כי בארצינו אין מתקצבים מספיק לבטיחות בדרכים,...

כעובדה גם משהו מאוד קשור הוא הכרזות ממשלת ישראל בנושא קיצוץ בתקציב ובכ"א במשטרת ישראל.

בניגוד לארצות מתפתחות - משטרה היא אחת המעלות הגדולות אשר מתוקצבות במידה רבה ברכב תוך מתן אמצעים בכדי לאכוף את החוק ותוך שמירה על סדרי התנועה והארת עיניהם של גורמים בממשלת ישראל בדבר בנושא בטיחות בדרכים - ולכל זה נקרא קשר למניעת תאונות דרכים - פעם זה רמזור, פעם נוספת זה תמרור שלא במקום, ופעם זה מעקה ביטחות שלא נבנה ע"פ סטנדרטים מחמירים אשר יש להקדיש בוא מחשבה רבה כ.."פשוטו כמשמעו"

אבל לצערי, כאן במדינת ישראל ישנם 120 גלמים אשר יושבים אי שם בכנסת ישראל כאשר בסופו של יום כל אחד דואג לכסאו ולמעגל חבריו - לאף אחד לא איכפת מה קורה במדינת ישראל, מה צריך לשפר, מה צריך לעשות ואני ייתן כמה דוגמאות כואבות.

אומנם זה לא קשור - אבל למי איכפת שגלעד שליט יושב אי שם בשבי מזה 4 שנים - למה לא משחררים את כל האסירים, מדוע אנו צריכים לטפל באסירים הללו, לתת להם אוכל, לינה, טיפול רפואי, ותנאים שלא חלמו עליהם.

המצב בכבישים - קטסטרופה, פקקים אשר מביאים את הנהג לאבד את סבלנותו ולפעמים עושים "שטויות".. למה ? משום שבנסיעה רגילה מיציאה באשדוד ועד לראשל"צ ללא פקקים זה אורך 10 דקות ובמצב של היום יכול לקחת שעתיים - זה לא מעצבן אתכם ?

האם מישהו אי שם בממשלת ישראל חשב איך לצאת מזה... האם מישהו חשב להרחיב את כביש מס' 4 ? , האם מישהו חשב על דרכים לחיסכון בעלויות של דלק ובלאי, מישהו יודע כמה תאונות נגרמות בשל פקקים (תחשבו שבזמן פקק, אנשים משוחחים בטלפון, מנסים לנסוע על השוליים ולא שמים לב לסכנה האורבת בפקק פשוט...

פורסם

דבר אחד בטוח, אם ליאור שריקי לא היה עושה תאונה ונוהג בזהירות באותו יום ולא עף על מעקה הבטיחות, הוא לא היה מת באותו היום

מסקנה, אל תסמוך על המעקה ודברים אחרים. סע בזהירות

פורסם

פשוט חבל לי על הילד.

אני בדיוק בגילו, ומחזיק רישיון חצי שנה, בתור אחד שאיך שהוציא רישיון, אבא שלי לקח אותי לכל נסיעה, ורבתי איתו המון, הוא תיקן לי הרבה טעויות, כיום כשהוא נסע איתי בפעם האחרונה, הוא פשוט ישב רגוע, הוא ראה שיש לי ביטחון, אני יודע מה אני עושה.

רוב החברים שלי, שגם הוציאו רישיון, כל כך משתוללים, לי הם קוראים פחדן, כי אני נוסע רגוע, לא עושה שטויות.

אבל בסופו של דבר, אני רק המנצח, צחקו צחקו עליי, בסופו של דבר, חבר שלי לפני שבוע עשה תאונה, השבית את הרכב.

אך הוא אמר בסדר, לא קרה כלום, אני יביא רכב יותר טוב, אמרתי לו לשם מה?

גם אותו תשביט?

בפעם הבאה אתה תמות, מתי אתם, אנחנו הצעירים, נבין שכביש זה לא משחק?

מתי, אני בן 17 מה כבר עברתי בחיים שלי? כלום, כל העתיד לפניי, כמה ניסיון יש לי על הכביש?, כלום אין לי, אבל אני משתדל כמה שיותר לנהוג טוב ויפה, זה לא עושה לי את זה להכנס לכיכר במהירות 60, זה לא עושה לי את זה לנסוע בכביש מהיר 140-160.

בשביל מה?

למה? אז אני יגיע עוד 10 דקות מאוחר, אבל אני יגיע בריא ושלם.

בבקשה ה' תעזור לנו לצעירים, להתאפק מכל הריגושים האלו.

אף אבא לא רוצה לאבד את הבן שלו.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אני מאשים את המדינה, שהיא האחראית על תשתית, חינוך, תרבות מוטורית שמונעים מאיתנו וכו'...

מצב נתון: הילדים הם אדיוטים בגיל הזה, דעתי היא שאם לפחות אחד מהפרמטרים למעלה לא ישתנה לטובה אז גרף ההרוגים גם לא יירד.

אפשר להיות צודקים עם עוד ילדים שנהרגים לשווא או חכמים ובמינימום להתקין את הגדר בתקן הבינלאומי + השקעה בסופגי אנרגיה איפה שניתן. (התאונות עולות לנו יותר, 12.6 מיליארד שקלים בשנה)

לגביי התקציבים שמישהו הזכיר, מסתבר שאין בעיה של תקציב אם אפשר להעלות על הדעת השקעה של 480 מיליון ש"ח במצלמות מהירות (גטסו), פעם אחרונה שבדקתי, בן אדם מת לא יכול לשלם על דו"ח תנועה.

לגביי סוגיית רכב חזק/חלש לנהג חסר ניסיון, אני מבין את עניין הכוח המשחית של רכב ספורטיבי אך יש שני צדדים למטבע,

נהג צעיר עלול לחצות בקלות יתר את מעטפת היכולות של רכב "רגיל" מאשר זאתי של רכב ספורטיבי ומכאן הרכב הרגיל יכול להיות מסוכן יותר.

פורסם

אני מאשים את משרד החינוך, המשטרה, משרד התחבורה ולבסוף את ליאור שריקי ז"ל ולמה?

משרד החינוך שם בכדי לייצר מערכת חינוך אפקטיבית והיות והכביש הוא של כולנו צריך לחנך אנשים לנסוע עליו וכמו שאנחנו יודעים מערכת החינוך בקושי מצליחה להתמודד עם "חשבון" אז בטח שלא תצליח להתמודד עם הכביש.

משטרת ישראל אני באמת צריך לפרט? אין הרתעה כולם נוסעים כמו שהם רוצים מי שראה אתמול בחדשות את הזנות שמתרחשת באחד התחנות בארץ, משלמים למנקה על מין ב - י - ז - י - ו - ן!

משרד התחבורה על זה שהכביש לקטן ליד הבית שלי כולו טלאים כבר למעלה מ - 11 שנה אז אם את זה לא ניתן לתחזק אתם רוצים שיתחזקו מעקה ספיגה בכביש?

ליאור שריקי ז"ל הוא אולי האשם בתאונה אבל משרד החינוך משטרת ישראל ומשרד הבלבולים סליחה התחבורה אשמים לא פחות!

• תוכן חדש...