Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה במערכת התנעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר סובארו 88.במהלך היום לאחר נסיעה מחולון לרמלה,חניה,הנעת הרכב לאחר כ 5 דק',במהלך הרוורס לצאת מהחניה הרכב כבה,שהסוויץ' פתוח הנורות ביקורת דולקות אך אין סטרטר,לאחר עקיפת מערכות האזעקה והאימבולייזר ,עדיין אין סטרטר,קיצור בן הקטבים של הסטרטר ,נשמע סטרטר חזק ובריא כרגיל,אך עדין לא מניע את הרכב,יש למישהו עצות ,ניתקל במקרה כזה?

בכל מקרה מחר ב 5 בבוקר בערך יבוא חבר לבדוק ואני יעדכן,אז אם תיתנו כיוונים במהלך הלילה אני אשמח.

שבת שלום ולילה טוב רן

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

במידה וביצעת והרכבת סוויץ סודי למניעת התנעה, או לביטול עבודת /הפסקת המשאבת דלק החשמלית, בדוק אם הסוויץ שהתקנת לא פעיל, וזה הסיבה לכבוי הרכב ולחוסר האפשרות להתניע ישירות ממתג ההצתה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עקפתי כל ניתוק אפשרי,גם בקצר בסטרטר ,נותן רעש הנעה אך לא מניע,בעזרת מפתח רק מדליק נוריות ולא נותן סטרטר.

אשמח לעוד תגובות רן.

פורסם

יתכן ומדובר בשתי תקלות נפרדות בו זמנית, אך יתכן ומדובר בתקלה אחת.

מה שהייתי בודק זה האם מגיע מתחים לסוויץ' (בדיקה קצת מקצועית, צריך קצת להבין.)

זה הדבר היחיד שעולה לי בראש זה שלא הגיע מתח לסוויץ' ולכן מע' ההצתה ומשאבת הדלק לא קיבלו מתחים וכבה מנוע.

זו הסיבה כנראה שגם לא היה לך סטרטר כי אם לא הגיע מתח לסוויץ' אז המנוע כבה ואז הסוויץ' לא יכול היה להוציא מתח לסטרטר .

מובן שיכול להיות גם סוויץ' תקול , או נתק לסוויץ' באיזור הסוויץ' או בתקע הראשי שלו.

בדוק את התקע הראשי של הסוויץ' יתכן כשל בשקע תקע כתוצאה מחימום של אחד התקעים הפנימיים או יותר מאחד.

דרך קצרה יותר לאיתור תקלה (לאחר בדיקת סוויץ ותקע של סוויץ') ,ופתרונה הינה:

יש לבדוק נתכים בקופסא מלבנית צרה ליד המצבר על דופן הכנף הפנימית. זוהי קופסא בגודל 1/2 קופסת סגריות בצבע שחור. היא מקבלת הזנת מתח מהפלוס של המצבר בחיוט ישיר ממנו.

יש לוודא שיש פלוסים על נתיכים אלה. שים לב, אלה נתיכי חוט- בצבע ירוק ואדום , ממש לא הנתיכים שאתה רגיל לראות אלה נתיכים בצורת חוט קשתי כאמור בצבעי ירוק או אדום למיטב זכרוני.

לנתיכים האלה בקצותם תקעי נקבות מוזהבים בציפוי שחור כמדומני.

יש לבדוק שיש מתחים משני צידי ה"חוט הצבעוני" (להלן ניתיכי חוט).

אם אין מתחים, יתכן ויש נתק בין הזנת המתחים לנתיכים אלה ובין המצבר, וזה פשוט חוט קצר יחסית בין הקוטב החיובי של המצבר לבין כניסת המתח המשותף (חוט לבן עבה כמדומני)

אם לא מסתדר תניע בחיבורים ישירים, אבל קודם פתח סוויץ'

אז חבר חוט ישיר בין המצבר (רצוי לאחר נתיך 15A) לבין הכוייל , בכוייל חבר לחיבור מס' 15 או שרשום עליו הסימן + .

גשר בין החוט הדק שנכנס לסולונואיד בסטרטר לבין החיבור העבה העליון.

האוטו צריך להניע, במידה ולא מניע יש לחבר מתח ישיר גם למשאבת הדלק.

עדכן אותנו.

יתכן ויש בעיה אחרת שלא עולה לי כרגע בראש.

בהצלחה--

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

טוב קודם תודה לכולם,הבעייה נפתרה ,פיוז שרוף בתיבת נתיכים בתוך הרכב,אני מחר אתן את השם שלו,[לא חשבתי על זה באותו רגע,כעת ניתן לצאת עם הרכב :-) ,ממה הקצר נבע? והאם יחזור?[בטח יהיה לכם תשובות שאתן את שם הפיוז].

בברכת לילה טוב ושבת שלום רן.

פורסם

יש נתיך 15A לסליל ההצתה (בתיבת הנתיכים הפנימית)

פיוז בתיבת נתיכם פנימית , לא אמור להיות קשור לסטרטר (שהרי לא היה לך סטרטר) אלא אם כן ,משיהו מתישהו עשה איזה שינוי, בצורת ניתוקים כלשהם או הוספת ממסר לסטרטר שמקבל (ולא אמור) איזושהיא פקודה מחיוט אחרי סוויץ'.

יש לוודא מה על מה שולט הנתיך ולסדר בהתאם, אם הוא שולט על כמה דברים, אז לעשות "הפרדת קווים" כלומר לכל מערכת שהוא שולט עליה לעשות פיוז נפרד,ואז אם לא מוצאים עכשיו את הקצר, בפעם הבאה ישרף רק פיוז של מערכת שיש בה תקלה.

אבל בלי לראות ממש בפועל את האוטו ומה קורה זה קצת קשה ולכיוון ניחושים בלבד.

דני

.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני יכול להיות כשהחליפו מנוע באוטו,עשו את השינוי האמור,כיצד אני יכול לבדוק זאת,או שאמור לבדוק זאת חשמלאי רכב?

פורסם

שמע, אוטו בן 18 שנים, לך תדע מי ומתי, מה עשו..

אם תזדמן לחיפה, אבדוק לך בכיף!!:-P

דני

.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על ההזמנה דני,שהאוטו יהיה כאן אני יבדוק איזה פיוזים הוחלפו,ותיקון טעות הוחלפו 2 פיוזים,הראשון meter engine'ואז האוטו הניע,והיום בבוקר שוב תקלה והוחלפו 2 פיוזים הראשון שכתבתי ו tail rh,מישהו יכול להסביר מה הפיוזים האלה ועל מה הם שולטים? ובכלל הסבר על התיבת פיוזים בסובארו בפירוט יתקבל ברכה.

יום טוב ושבת שלום רן.

• תוכן חדש...